Mijn favoriete vleesvervangers | 7x vega(n) vervangers

afbeelding favoriete vleesvervanger hamburger

Ik hou van vleesvervangers. Ze zijn snel klaar, maken een maaltijd vullend en smaken erg lekker. Vegetarisch eten wordt steeds populairder en godzijdank worden de vleesvervangers daardoor ook een stuk beter. Een paar jaar geleden had je misschien tien opties en nu heb je een speciaal vega(n) schap. Maar welke vleesvervangers zijn lekker? Ik deel mijn favoriete vleesvervangers. Hopelijk ontdek je hierdoor nieuwe favorieten. 

Moet je vleesvervangers eten?

Nee, dat hoeft niet. Je kan vlees of vis vervangen met oesterzwammen, bonen, linzen, jackfruit en noten. Aan vleesvervangers worden vaak kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen toegevoegd om het net wat meer naar vlees te laten smaken. Ook zit er vaak een boel zout in. Een vleesvervanger is dus niet per se gezond. Daarom raad ik ook altijd aan om de voedingswaarde te checken. Niet elke vleesvervanger is ‘slecht’, maar ik zou het niet elke dag eten.

Wat een beetje hypocriet is, want ik eet redelijk vaak een vleesvervanger. Vandaar ook dit lijstje met favoriete vleesvervangers. Ik eet vaak een vleesvanger omdat het 1) makkelijk is 2) lekker is 3) er vaak B12 aan wordt toegevoegd en 4) de maaltijd vaak wat vullender maakt. Ik ben zelf geen vegetariër geworden om zo gezond/ puur mogelijk te eten. Sterker nog: ik eet nog steeds graag bitterballen, als ze maar vegetarisch zijn.

Fun fact: vandaag kwam in het nieuws dat het aantal verkochte vleesvervangers sinds 2017 met 51% is toegenomen! (bron). 

Mijn favoriete vleesvervangers op dit moment

1. Vivera krokante schnitzel

De krokante schnitzel van Vivera smaakt precies zoals de ‘echte schnitzel’ met kip. Ik vond dit vroeger echt heerlijk met appelmoes. Volgens mij hield ik vroeger alleen maar van culinaire hoogstandjes, zoals knakworst. De schnitzel is echt super krokant en de binnenkant smaakt een beetje naar een kipnugget. VegaFit heeft trouwens ook een krokante schnitzel en die is ook heel lekker. Maar VegaFit ligt helaas niet in het vegaschap bij mijn lokale supermarkt.

Plantaardig: ja, 100% vegan
Prijs: € 2,59

2. Garden Gourmet vegetarische burger deluxe XL

De vegetarische burger van Garden Gourmet vind ik echt heel lekker als een broodje hamburger (zie hoofdfoto). De burgers zijn vrij groot en dik en smaken ook best wel sappig en vlezig. Je hebt ze ook in een normale variant in plaats van XL, maar dan vind ik ze echt te klein voor op een bolletje. Een aanrader om mee te nemen naar een BBQ of los bij een AVG’tje (aardappels, vlees en groente).

Plantaardig: nee, vegetarisch. Er zit scharrelei-eiwitpoeder in.
Prijs: € 2,99

3. AH Vers plantaardige burgers

Nog één burger, omdat de plantaardige burgers van de Albert Heijn zo goed zijn. Deze burgers lijken nét echt. Als je de burgers bakt komt er langzamerhand een soort roze sap uit (net als bij vlees). Ze worden tijdens het bakken steeds bruiner terwijl ze sappig blijven. Daarnaast vind ik ze ook flink vullen. Geschikt op de BBQ, als broodje hamburger of los bij een salade. Ik heb de gemarineerde burgers nog niet heb geprobeerd, maar die lijken me ook lekker!

Plantaardig: ja, 100% vegan.
Prijs: € 2,79

favoriete vleesvervangers

4. Garden Gourmet vegetarische groenteballetjes

De groenteballetjes van Garden Gourmet zijn de perfecte combi met de bulgursalade met aubergine van Ikbenirisniet. Ze smaken ook ontzettend goed in een andere salade of door een pasta. Als je ze goed bakt zijn ze van buiten een beetje ‘vettig’ en crispy en van binnen juist zacht en creamy. Ik vind ze wel wat prijzig, maar zo af en toe vind ik het dat wel waard.

Plantaardig: nee, vegetarisch. Er zit scharrelei-eiwitpoeder in.
Prijs: € 3,10

5. Lidl vegetarische wokreepjes

Een vleesvervanger die je echt ‘moet’ proberen: de budgetvriendelijke wokreepjes van de Lidl. De reepjes smaken helemaal niet soja-achtig van zichzelf, maar juist heel vleesachtig. De reepjes hebben ook een fijne bite. Je kan ze gemakkelijk kruiden voor een broodje shoarma of een wokgerecht. Tijdens het wokken bak ik ze vaak met een scheutje rookaroma, ketjap, sojasaus en gember. Daarnaast bevatten ze ook veel eiwitten en is er vitamine B12 aan toegevoegd.

Plantaardig: nee, vegetarisch. Er zit kippenei-eiwit in.
Prijs: € 1,49

6. Jumbo Veggie Chef kip stukjes

Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik vegetarische kip nooit echt naar kip vind smaken. Maar de vegetarische kipstukjes van Jumbo hebben wel een fijne structuur en zijn redelijk betaalbaar. Ik kruid de vega kip met een hoop kipkruiden omdat het anders niet erg sterk smaakt. Ik verwerk de kip in een wrap, curry of een salade om het nét wat vullender en eiwitrijker te maken.

Plantaardig: Ja, 100% vegan.
Prijs: € 2,37

7. SoFish burger van SoFine

Ik denk dat deze visburger van SoFine wel in mijn top drie staat van favoriete vleesvervangers. Ik vind hem zó lekker en vissig smaken (maar dan zonder alle ellende enzo). De buitenkant is lekker krokant en de binnenkant heeft een bijna echte visstructuur. Hoe ze het hebben gedaan, ik heb echt geen idee, maar ik ben er onwijs blij mee. Ik maak er meestal een broodje visburger van of eet het bij een AVG’tje. Ik zag trouwens ook een Sushi Sandwich recept van SoFine die ik moet proberen.

Plantaardig: Ja, 100% vegan.
Prijs: € 3,09

Vega-hamburger

Heb jij ook favoriete vleesvervangers? Of eet je ze juist bijna nooit? Let me know!

Related Posts

183 thoughts on “Mijn favoriete vleesvervangers | 7x vega(n) vervangers

 1. Wonderful site. A lot of useful information here. I’m sending it to several friends ans additionally sharing in delicious. And certainly, thank you in your sweat!

 2. Hello, i think that i saw you visited my website so i came to “return the favor”.I’m attempting to find things to enhance my website!I suppose its ok to use a few of your ideas!!

 3. Good website! I really love how it is simple on my eyes and the data are well written. I am wondering how I could be notified when a new post has been made. I have subscribed to your RSS feed which must do the trick! Have a nice day!

 4. My brother recommended I might like this website. He was totally right. This post actually made my day. You can not imagine simply how much time I had spent for this info! Thanks!

 5. Interesting blog! Is your theme custom made or did you download it from somewhere? A theme like yours with a few simple adjustements would really make my blog stand out. Please let me know where you got your theme. Thank you

 6. This blog is definitely rather handy since I’m at the moment creating an internet floral website – although I am only starting out therefore it’s really fairly small, nothing like this site. Can link to a few of the posts here as they are quite. Thanks much. Zoey Olsen

 7. I don’t even understand how I ended up right here, but I believed this post was once good. I do not recognise who you are however definitely you’re going to a well-known blogger if you aren’t already 😉 Cheers!

 8. Incredible! This blog looks exactly like my old one! It’s on a completely different topic but it has pretty much the same page layout and design. Excellent choice of colors!

 9. great points altogether, you just gained a brand new reader. What would you suggest in regards to your post that you made some days ago? Any positive?

 10. Someone essentially help to make seriously articles I would state. This is the very first time I frequented your website page and thus far? I amazed with the research you made to make this particular publish amazing. Fantastic job!

 11. Hey there! I’m at work browsing your blog from my new iphone! Just wanted to say I love reading your blog and look forward to all your posts! Keep up the excellent work!

 12. I’ve been surfing on-line greater than 3 hours nowadays, but I never found any fascinating article like yours. It is lovely value enough for me. Personally, if all website owners and bloggers made just right content as you probably did, the net might be a lot more useful than ever before.

 13. This is really attention-grabbing, You are a very professional blogger. I have joined your feed and sit up for seeking extra of your magnificent post. Additionally, I’ve shared your website in my social networks!

 14. I do not even know how I ended up here, but I thought this post was good. I do not know who you are but definitely you’re going to a famous blogger if you aren’t already 😉 Cheers!

 15. Hi! This is my first visit to your blog! We are a group of volunteers and starting a new project in a community in the same niche. Your blog provided us valuable information to work on. You have done a outstanding job!

 16. I do enjoy the manner in which you have presented this difficulty plus it does indeed present me some fodder for thought. Nonetheless, because of what precisely I have witnessed, I basically wish as the commentary pack on that people stay on issue and not get started upon a tirade regarding some other news du jour. Anyway, thank you for this fantastic piece and though I do not really concur with it in totality, I respect the perspective.

 17. I’m truly enjoying the design and layout of your site. It’s a very easy on the eyes which makes it much more enjoyable for me to come here and visit more often. Did you hire out a developer to create your theme? Outstanding work!

 18. Wonderful work! That is the type of information that are supposed to be shared across the web. Shame on Google for now not positioning this post upper! Come on over and discuss with my website . Thank you =)

 19. I truly appreciate this post. I?¦ve been looking all over for this! Thank goodness I found it on Bing. You’ve made my day! Thank you again

 20. Hiya, I am really glad I’ve found this info. Nowadays bloggers publish just about gossips and net and this is actually irritating. A good web site with exciting content, this is what I need. Thanks for keeping this web site, I will be visiting it. Do you do newsletters? Can not find it.

 21. Nice post. I learn something more challenging on different blogs everyday. It will always be stimulating to read content from other writers and practice a little something from their store. I’d prefer to use some with the content on my blog whether you don’t mind. Natually I’ll give you a link on your web blog. Thanks for sharing.

 22. My brother recommended I might like this website. He used to be totally right. This put up actually made my day. You cann’t imagine just how a lot time I had spent for this information! Thanks!

 23. Thanks for sharing superb informations. Your website is so cool. I am impressed by the details that you have on this website. It reveals how nicely you understand this subject. Bookmarked this website page, will come back for extra articles. You, my friend, ROCK! I found just the information I already searched everywhere and simply couldn’t come across. What an ideal website.

 24. Good – I should definitely pronounce, impressed with your website. I had no trouble navigating through all the tabs and related information ended up being truly easy to do to access. I recently found what I hoped for before you know it at all. Quite unusual. Is likely to appreciate it for those who add forums or something, site theme . a tones way for your customer to communicate. Nice task..

 25. Good web site! I really love how it is simple on my eyes and the data are well written. I’m wondering how I could be notified whenever a new post has been made. I’ve subscribed to your RSS which must do the trick! Have a nice day!

 26. Thanks a bunch for sharing this with all of us you really know what you are talking about! Bookmarked. Please also visit my website =). We could have a link exchange arrangement between us!

 27. I just could not leave your web site before suggesting that I extremely enjoyed the standard information a person provide in your guests? Is going to be back often to inspect new posts.

 28. I’ve been exploring for a bit for any high quality articles or blog posts on this kind of area . Exploring in Yahoo I at last stumbled upon this web site. Reading this info So i am happy to convey that I have an incredibly good uncanny feeling I discovered exactly what I needed. I most certainly will make sure to don’t forget this website and give it a glance regularly.

 29. Good post. I be taught one thing more difficult on completely different blogs everyday. It is going to always be stimulating to read content from different writers and follow just a little something from their store. I’d favor to use some with the content material on my blog whether you don’t mind. Natually I’ll provide you with a hyperlink on your net blog. Thanks for sharing.

 30. I?¦ve been exploring for a little bit for any high quality articles or blog posts in this kind of space . Exploring in Yahoo I finally stumbled upon this website. Studying this info So i?¦m glad to convey that I’ve an incredibly excellent uncanny feeling I discovered exactly what I needed. I such a lot without a doubt will make certain to do not forget this website and provides it a look regularly.

 31. With havin so much content do you ever run into any issues of plagorism or copyright violation? My website has a lot of completely unique content I’ve either authored myself or outsourced but it appears a lot of it is popping it up all over the internet without my permission. Do you know any solutions to help protect against content from being ripped off? I’d truly appreciate it.

 32. Very nice post. I just stumbled upon your weblog and wanted to say that I have truly enjoyed browsing your blog posts. After all I will be subscribing to your rss feed and I hope you write again very soon!

 33. I have been exploring for a little for any high quality articles or blog posts on this kind of area . Exploring in Yahoo I at last stumbled upon this website. Reading this information So i am happy to convey that I’ve a very good uncanny feeling I discovered just what I needed. I most certainly will make sure to do not forget this web site and give it a look regularly.

 34. Woah! I’m really enjoying the template/theme of this blog. It’s simple, yet effective. A lot of times it’s challenging to get that “perfect balance” between user friendliness and visual appearance. I must say you’ve done a superb job with this. Additionally, the blog loads very quick for me on Chrome. Superb Blog!

 35. hey there and thank you for your information – I have definitely picked up something new from right here. I did however expertise some technical points using this site, as I experienced to reload the web site lots of times previous to I could get it to load properly. I had been wondering if your web hosting is OK? Not that I’m complaining, but sluggish loading instances times will often affect your placement in google and can damage your high quality score if advertising and marketing with Adwords. Well I’m adding this RSS to my email and can look out for much more of your respective exciting content. Ensure that you update this again very soon..

 36. Just wish to say your article is as amazing. The clarity in your post is simply cool and i can assume you’re an expert on this subject. Fine with your permission allow me to grab your RSS feed to keep updated with forthcoming post. Thanks a million and please keep up the gratifying work.

 37. Whats up very cool web site!! Man .. Excellent .. Amazing .. I will bookmark your web site and take the feeds additionally…I’m satisfied to search out so many helpful information right here within the publish, we want develop extra techniques in this regard, thank you for sharing.

 38. Hiya, I am really glad I’ve found this info. Today bloggers publish just about gossips and web and this is really irritating. A good web site with interesting content, that is what I need. Thank you for keeping this web site, I will be visiting it. Do you do newsletters? Can not find it.

 39. Thanks , I have recently been searching for info approximately this subject for ages and yours is the best I’ve came upon so far. But, what about the bottom line? Are you sure in regards to the supply?

 40. Admiring the time and effort you put into your blog and detailed information you provide. It’s awesome to come across a blog every once in a while that isn’t the same out of date rehashed material. Fantastic read! I’ve saved your site and I’m including your RSS feeds to my Google account.

 41. Have you ever thought about writing an ebook or guest authoring on other blogs? I have a blog based on the same topics you discuss and would love to have you share some stories/information. I know my audience would value your work. If you’re even remotely interested, feel free to shoot me an e mail.

 42. Youre so cool! I dont suppose Ive learn something like this before. So good to search out anyone with some authentic thoughts on this subject. realy thanks for starting this up. this web site is something that is wanted on the net, someone with just a little originality. helpful job for bringing something new to the internet!

 43. Howdy this is somewhat of off topic but I was wondering if blogs use WYSIWYG editors or if you have to manually code with HTML. I’m starting a blog soon but have no coding expertise so I wanted to get advice from someone with experience. Any help would be enormously appreciated!

 44. Hey There. I found your blog using msn. This is an extremely well written article. I’ll be sure to bookmark it and return to read more of your useful info. Thanks for the post. I’ll definitely comeback.

 45. Some really excellent information, Gladiolus I discovered this. “Genuine goodness is threatening to those at the opposite end of the moral spectrum.” by Charles Spencer.

 46. An impressive share, I just given this onto a colleague who was doing a little analysis on this. And he in fact bought me breakfast because I found it for him.. smile. So let me reword that: Thnx for the treat! But yeah Thnkx for spending the time to discuss this, I feel strongly about it and love reading more on this topic. If possible, as you become expertise, would you mind updating your blog with more details? It is highly helpful for me. Big thumb up for this blog post!

 47. you’re really a good webmaster. The site loading speed is incredible. It seems that you’re doing any unique trick. Moreover, The contents are masterwork. you have done a excellent job on this topic!

 48. Unquestionably believe that that you stated. Your favorite justification seemed to be on the net the easiest thing to remember of. I say to you, I definitely get annoyed even as folks think about concerns that they plainly don’t recognize about. You controlled to hit the nail upon the top as neatly as defined out the entire thing with no need side effect , folks can take a signal. Will probably be back to get more. Thank you

 49. What i don’t realize is if truth be told how you are not really a lot more smartly-preferred than you might be right now. You are very intelligent. You recognize thus significantly in relation to this subject, produced me individually believe it from so many various angles. Its like women and men aren’t involved unless it’s one thing to do with Girl gaga! Your individual stuffs nice. All the time handle it up!

 50. You could definitely see your expertise within the paintings you write. The arena hopes for even more passionate writers such as you who aren’t afraid to say how they believe. All the time follow your heart. “The only way most people recognize their limits is by trespassing on them.” by Tom Morris.

 51. Today, I went to the beach front with my kids. I found a sea shell and gave it to my 4 year old daughter and said “You can hear the ocean if you put this to your ear.” She put the shell to her ear and screamed. There was a hermit crab inside and it pinched her ear. She never wants to go back! LoL I know this is totally off topic but I had to tell someone!

 52. Whats up very nice web site!! Guy .. Excellent .. Wonderful .. I will bookmark your site and take the feeds additionally…I’m satisfied to find a lot of useful information here within the publish, we want work out more strategies on this regard, thank you for sharing. . . . . .

 53. But wanna remark on few general things, The website design and style is perfect, the content material is real excellent. “To the artist there is never anything ugly in nature.” by Franois Auguste Ren Rodin.

 54. Thanks so much for giving everyone remarkably terrific possiblity to discover important secrets from here. It is usually very enjoyable and also stuffed with a great time for me personally and my office mates to search your web site on the least thrice in 7 days to see the newest tips you will have. Of course, I’m so at all times contented concerning the cool concepts you serve. Some 4 points in this article are absolutely the most suitable I’ve had.

 55. Thank you for any other informative website. The place else may I am getting that kind of information written in such an ideal means? I have a mission that I’m just now operating on, and I have been on the glance out for such information.

 56. hello there and thank you for your info – I’ve certainly picked up something new from right here. I did however expertise a few technical issues using this web site, since I experienced to reload the website lots of times previous to I could get it to load correctly. I had been wondering if your hosting is OK? Not that I’m complaining, but sluggish loading instances times will sometimes affect your placement in google and could damage your high quality score if advertising and marketing with Adwords. Well I am adding this RSS to my e-mail and could look out for a lot more of your respective exciting content. Ensure that you update this again soon..

 57. Those are yours alright! . We at least need to get these people stealing images to start blogging! They probably just did a image search and grabbed them. They look good though!

 58. Great – I should definitely pronounce, impressed with your website. I had no trouble navigating through all tabs as well as related info ended up being truly simple to do to access. I recently found what I hoped for before you know it at all. Quite unusual. Is likely to appreciate it for those who add forums or anything, web site theme . a tones way for your customer to communicate. Excellent task..

 59. I haven¦t checked in here for some time because I thought it was getting boring, but the last several posts are good quality so I guess I will add you back to my everyday bloglist. You deserve it my friend 🙂

 60. I was just seeking this information for some time. After 6 hours of continuous Googleing, finally I got it in your web site. I wonder what is the lack of Google strategy that don’t rank this type of informative web sites in top of the list. Normally the top web sites are full of garbage.

 61. Hey very nice blog!! Guy .. Beautiful .. Wonderful .. I will bookmark your site and take the feeds alsoKI’m glad to find numerous useful information here in the put up, we want develop extra techniques on this regard, thank you for sharing. . . . . .

 62. Great V I should definitely pronounce, impressed with your website. I had no trouble navigating through all the tabs and related information ended up being truly easy to do to access. I recently found what I hoped for before you know it in the least. Quite unusual. Is likely to appreciate it for those who add forums or something, web site theme . a tones way for your customer to communicate. Excellent task..

 63. It?¦s really a cool and useful piece of info. I am happy that you simply shared this useful info with us. Please stay us informed like this. Thanks for sharing.

 64. I am extremely impressed with your writing skills and also with the layout on your blog. Is this a paid theme or did you modify it yourself? Anyway keep up the excellent quality writing, it is rare to see a great blog like this one these days..

 65. Thank you for the good writeup. It in fact was a amusement account it. Look advanced to far added agreeable from you! By the way, how can we communicate?

 66. I’m really enjoying the design and layout of your site. It’s a very easy on the eyes which makes it much more enjoyable for me to come here and visit more often. Did you hire out a designer to create your theme? Great work!

 67. I have been exploring for a little bit for any high-quality articles or weblog posts in this sort of space . Exploring in Yahoo I ultimately stumbled upon this site. Studying this information So i¦m satisfied to express that I have a very excellent uncanny feeling I came upon exactly what I needed. I most for sure will make certain to don¦t fail to remember this web site and give it a look regularly.

 68. Thanks , I’ve recently been looking for information approximately this topic for a long time and yours is the best I have found out till now. However, what in regards to the bottom line? Are you positive concerning the source?

 69. Nice post. I learn something more challenging on different blogs everyday. It will always be stimulating to read content from other writers and practice a little something from their store. I’d prefer to use some with the content on my blog whether you don’t mind. Natually I’ll give you a link on your web blog. Thanks for sharing.

 70. I definitely wanted to compose a simple note in order to appreciate you for all of the splendid suggestions you are giving here. My considerable internet investigation has at the end of the day been honored with professional facts and strategies to exchange with my friends and classmates. I ‘d assume that we visitors actually are unquestionably endowed to be in a decent network with very many awesome professionals with good ideas. I feel very much grateful to have seen your web pages and look forward to plenty of more exciting times reading here. Thanks once more for everything.

 71. Hi there would you mind letting me know which webhost you’re working with? I’ve loaded your blog in 3 completely different internet browsers and I must say this blog loads a lot faster then most. Can you recommend a good hosting provider at a reasonable price? Thank you, I appreciate it!

 72. There are some attention-grabbing points in time on this article but I don’t know if I see all of them center to heart. There is some validity however I will take hold opinion till I look into it further. Good article , thanks and we would like extra! Added to FeedBurner as properly

 73. Whoa! This blog looks exactly like my old one! It’s on a totally different subject but it has pretty much the same page layout and design. Great choice of colors!

 74. Its like you read my mind! You appear to know so much about this, like you wrote the book in it or something. I think that you can do with a few pics to drive the message home a little bit, but other than that, this is fantastic blog. A great read. I will certainly be back.

Leave a Reply

Your email address will not be published.