Review: intieme zeespons van Natural Intimacy

2x de zeespons van Natural Intimacy

Een zeespons is een duurzaam alternatief voor een tampon. Ik heb de zeespons een aantal maanden getest. Is het echt zo fijn? En is het überhaupt wel veilig?

Disclaimer: dit hele artikel gaat over menstruatie, sponsjes en bloed. Mocht je hier bang voor zijn dan raad ik je aan weg te klikken.

Van Natural Intimacy kreeg ik de vraag of ik zeesponsjes wilde testen. Ik was meteen nieuwsgierig. Een tijd terug las ik namelijk een review van Iris over zeesponsjes bij Moderne Hippies. Ik vond dit zo razend interessant dat ik het ook wilde proberen. Zeesponsjes kan je namelijk gebruiken als een tampon tijdens je menstruatie. Een zeespons is alleen een stuk beter voor je lijf en het milieu. Nadat ik Iris 101 vragen had gesteld, ging ik aan de slag!

Wat zijn zeesponsjes

Een spons is een meercellige diersoort. Ze hebben geen organen, spieren of zenuwen. Net zoals een plant kunnen ze niet nadenken of pijn voelen. Dit klinkt gek, maar het is dus een soort plant. De zeespons is vegan. Sponzen leven in zeeën en oceanen. De spons zet zich vast op de zeebodem en vangt voedsel door het water te filteren via zijn kleine poriën. De spons kan je gebruiken voor schoonmaken, baden, olie op de huid aanbrengen en als natuurtampon. En over dat laatste gaat deze review. Intimate Intimacy haalt zijn sponzen uit de Middelandse-Zee. Sponzen groeien terug als ze gesnoeid worden. De sponzen zijn van absorberend, duurzaam, non-toxisch en 100% biologisch afbreekbaar. Er zijn gebleekte en ongebleekte varianten verkrijgbaar. De spons kan worden uitgewassen en hergebruikt.

Inhoud zakje zeespons van Natural Intimacy

Waarom zou je een zeespons gebruiken

Tampons worden vaak (schoon)gemaakt met chemische ingrediënten/stoffen. Onder andere pesticiden, chloor en zelfs asbest zijn al gedetecteerd in tampons. Niet echt fijn om dat in je intieme zone te gebruiken. Nu heb je tampons die alleen bestaan uit katoen, zoals Yoni. Maar tijdens je menstruatie gooi je toch regelmatig tampons of maandverband weg. Dat zorgt voor ontzettend veel afval. Ook kan je last hebben van vaginale droogheid of een gevoelige huid. Dan is het niet fijn om een tampon te gebruiken. Maar een tampon kan soms juist heel handig zijn, bijvoorbeeld met zwemmen. Dan kan een zeespons een uitkomst zijn.

Een aantal voordelen op een rijtje van de zeespons:

 • 100% natuurlijk
 • Biologisch afbreekbaar
 • Van nature antibacterieel en hypoallergeen
 • Zeer absorberend
 • Herbruikbaar
 • Goedkoop
 • Geschikt voor de gevoelige huid
 • Helpt bij vaginale droogheid
 • Op maat te knippen

Droge en natte zeespons van Natural Intimacy

Hoe gebruik je een zeespons?

Houdt de spons onder een stromende kraan. Knijp lichtjes zodat het water goed de hele spons doordringt. Knijp daarna de spons uit. Voila klaar! Het sponsje kan je net als een tampon 4-8 uur laten zitten. De spons verwijderen gaat makkelijk. Het is natuurlijk even wennen want je hebt geen touwtje waar je aan kan trekken. Het sponsje haal je eruit door hem bij zijn ‘nekvel’ te pakken. Als je gehurkt gaat zitten en kracht zet kan je er gemakkelijk bij (alsof je moet poepen zeg maar ). Mocht je dit eng vinden dan kan je met een naald een katoenen draad door het midden van de spons rijgen. Dan werkt het net als een tampon. Fun fact: je kan ook vrijen ondanks het ingebrachte sponsje.

En hoe doe je dat in het openbaar? Dat is iets lastiger en tegelijk ook een nadeel. Je kan lastig met je bebloede spons naar de kraan lopen. Breng dus voor vertrek een nieuwe zeespons in. Dan ben je in ieder geval een paar uur verzekerd. Of neem standaard een plastic zakje + extra spons mee voor de zekerheid. Dan kan je tussendoor wisselen. Stop ook altijd een flesje water mee. Dan kan je in het ergste geval de spons uitspoelen in de wc. En ja dat is ranzig, maar het is je eigen menstruatiebloed. Zorg dus dat je je goed voorbereid.

Intieme zeespons van Natural Intimacy

Zo’n spons lijkt enorm

Dat klopt! Eerlijk gezegd schrok ik me ook wezenloos. Het leuke van een zeespons is dat je hem op maat kan knippen. Het is even passen en meten wat voor jou werkt. Als je niet heel heftig ongesteld bent dan kan je de spons kleiner knippen. Zelf vind ik het handig om twee sponzen te hebben. Eentje voor zwaardere dagen en eentje voor lichtere dagen. De foto’s die ik voor dit artikel gebruik is trouwens niet ‘mijn maat’. Zoals je je wel kan voorstellen maak ik altijd van tevoren een foto. Deze is dus niet gebruikt voor de foto.

Geknipte zeespons van Natural Intimacy

Hoe maak ik de spons schoon?

 • Schoon: was de spons goed onder warm water met een klein beetje handzeep of intieme zeep.
 • Nog schooner: laat de spons 10 minuten weken in een glas of bakje met 1:10 water (appel)azijn mix. Een paar druppeltjes Tea Tree olie erbij desinfecteert nog beter.
 • Helemaal schoon: laat de spons 10 minuten weken in een glas of bakje water met 1 lepel baksoda. Dit verfrist en herstelt de spons.

Laat de spons in een goed geventileerde plek opdrogen.

Mijn ervaring met de zeespons

Ik heb gemengde gevoelens. Als je eenmaal de juiste maat hebt geknipt voor je spons dan werkt het prima. Doordat de spons nat is, gaat het inbrengen gemakkelijk. Elke vrouw herkent denk ik het vreselijke gevoel wel van een droge tampon? Nou dat heb je hiermee dus niet. Het verwijderen ging wel oké. Het is natuurlijk geen zwart gat tussen je benen, dus erg ver kan de spons niet zijn. Toch vind ik het toch wel een beetje eng en onhandig. Ook de spons schoonmaken is even wennen. Ik ben gewend dat je de tampon weg gooit en het nooit meer ziet. Dat is nu niet het geval. Eerlijk gezegd vond ik dat niet heel prettig. Maar aan de andere kant bedenk ik me ook meteen hoe raar het is om alles weg te gooien en hoeveel afval dat creëert.

Het is niet vreselijk ranzig, maar ook niet mega fantastisch. Het is even wennen met inbrengen, verwijderen en schoonmaken. Maar als je het eenmaal doorhebt en eraan bent gewend is het oké. Dan voelt het veel gekker om meerdere malen een gebruikte tampon/maandverbandje weg te gooien. De spons voel ik niet zitten en ik vind het fijn dat dit een milieuvriendelijke oplossing is. Dit lijkt me voor vrouwen die bijvoorbeeld moeite hebben met tampons een goede oplossing.

De intieme zeespons vind je voor € 14,85 bij Natural Intimacy.

*Dit product heb ik opgestuurd gekregen van Natural Intimacy

Related Posts

192 thoughts on “Review: intieme zeespons van Natural Intimacy

 1. Greetings from Carolina! I’m bored to death at work so I decided to browse your website on my iphone during lunch break. I love the info you present here and can’t wait to take a look when I get home. I’m surprised at how quick your blog loaded on my cell phone .. I’m not even using WIFI, just 3G .. Anyways, awesome site!

 2. When I originally commented I clicked the “Notify me when new comments are added” checkbox and now each time a comment is added I get four emails with the same comment. Is there any way you can remove me from that service? Thanks a lot!

 3. I will immediately grab your rss as I can not find your email subscription link or newsletter service. Do you’ve any? Please let me know in order that I could subscribe. Thanks.

 4. Hello there, just became alert to your blog through Google, and found that it is really informative. I’m going to watch out for brussels. I will be grateful if you continue this in future. Numerous people will be benefited from your writing. Cheers!

 5. This web site is really a walk-through for all of the info you wanted about this and didn’t know who to ask. Glimpse here, and you’ll definitely discover it.

 6. With havin so much content and articles do you ever run into any issues of plagorism or copyright infringement? My website has a lot of unique content I’ve either authored myself or outsourced but it seems a lot of it is popping it up all over the internet without my agreement. Do you know any solutions to help protect against content from being stolen? I’d definitely appreciate it.

 7. You really make it seem so easy together with your presentation but I to find this topic to be actually one thing which I believe I might by no means understand. It seems too complex and extremely wide for me. I am taking a look forward on your next submit, I will attempt to get the cling of it!

 8. Excellent beat ! I wish to apprentice even as you amend your web site, how can i subscribe for a blog site? The account aided me a applicable deal. I have been tiny bit acquainted of this your broadcast provided brilliant clear concept

 9. Terrific work! This is the type of info that should be shared around the net. Shame on the search engines for not positioning this post higher! Come on over and visit my site . Thanks =)

 10. Right now it looks like Movable Type is the preferred blogging platform out there right now. (from what I’ve read) Is that what you’re using on your blog?

 11. Hello, I think your website might be having browser compatibility issues. When I look at your blog in Chrome, it looks fine but when opening in Internet Explorer, it has some overlapping. I just wanted to give you a quick heads up! Other then that, amazing blog!

 12. Its such as you learn my mind! You appear to know a lot about this, like you wrote the ebook in it or something. I feel that you can do with a few p.c. to drive the message house a bit, however other than that, that is fantastic blog. An excellent read. I will certainly be back.

 13. Undeniably believe that which you said. Your favorite reason appeared to be on the internet the easiest thing to be aware of. I say to you, I definitely get annoyed while people consider worries that they plainly don’t know about. You managed to hit the nail upon the top and also defined out the whole thing without having side effect , people could take a signal. Will probably be back to get more. Thanks

 14. Hey, I think your website might be having browser compatibility issues. When I look at your website in Firefox, it looks fine but when opening in Internet Explorer, it has some overlapping. I just wanted to give you a quick heads up! Other then that, wonderful blog!

 15. Have you ever considered publishing an e-book or guest authoring on other sites? I have a blog based upon on the same topics you discuss and would love to have you share some stories/information. I know my viewers would appreciate your work. If you are even remotely interested, feel free to shoot me an e-mail.

 16. It?¦s really a nice and helpful piece of information. I am happy that you shared this helpful information with us. Please stay us informed like this. Thanks for sharing.

 17. Im no longer sure where you’re getting your information, however good topic. I needs to spend a while studying much more or figuring out more. Thanks for magnificent information I was in search of this info for my mission.

 18. I’ll right away snatch your rss as I can not to find your e-mail subscription hyperlink or newsletter service. Do you’ve any? Please let me realize in order that I may just subscribe. Thanks.

 19. Hiya! Quick question that’s entirely off topic. Do you know how to make your site mobile friendly? My site looks weird when browsing from my iphone 4. I’m trying to find a template or plugin that might be able to fix this issue. If you have any suggestions, please share. Thanks!

 20. Thanks on your marvelous posting! I really enjoyed reading it, you might be a great author.I will be sure to bookmark your blog and will often come back someday. I want to encourage you to ultimately continue your great posts, have a nice evening!

 21. This blog is definitely rather handy since I’m at the moment creating an internet floral website – although I am only starting out therefore it’s really fairly small, nothing like this site. Can link to a few of the posts here as they are quite. Thanks much. Zoey Olsen

 22. I like what you guys are up also. Such intelligent work and reporting! Keep up the excellent works guys I?¦ve incorporated you guys to my blogroll. I think it’ll improve the value of my site 🙂

 23. I haven¦t checked in here for some time as I thought it was getting boring, but the last several posts are great quality so I guess I¦ll add you back to my daily bloglist. You deserve it my friend 🙂

 24. I really like your writing style, excellent information, appreciate it for putting up :D. “Freedom is the emancipation from the arbitrary rule of other men.” by Mortimer Adler.

 25. I was more than happy to seek out this net-site.I needed to thanks on your time for this glorious learn!! I definitely enjoying each little bit of it and I’ve you bookmarked to take a look at new stuff you blog post.

 26. Some really wonderful information, Gladiola I noticed this. “Childhood is that wonderful time when all you need to do to lose weight is take a bath.” by Joe Moore.

 27. It is the best time to make some plans for the future and it is time to be happy. I have read this post and if I could I desire to suggest you some interesting things or advice. Maybe you could write next articles referring to this article. I wish to read more things about it!

 28. I am not certain the place you’re getting your info, however good topic. I must spend a while learning much more or figuring out more. Thanks for great information I was looking for this info for my mission.

 29. My developer is trying to persuade me to move to .net from PHP. I have always disliked the idea because of the expenses. But he’s tryiong none the less. I’ve been using WordPress on numerous websites for about a year and am worried about switching to another platform. I have heard very good things about blogengine.net. Is there a way I can transfer all my wordpress posts into it? Any help would be really appreciated!

 30. Good post. I study one thing more difficult on completely different blogs everyday. It is going to always be stimulating to read content material from other writers and practice just a little one thing from their store. I’d favor to make use of some with the content on my blog whether you don’t mind. Natually I’ll provide you with a hyperlink on your net blog. Thanks for sharing.

 31. I would like to thnkx for the efforts you have put in writing this blog. I am hoping the same high-grade blog post from you in the upcoming as well. In fact your creative writing abilities has inspired me to get my own blog now. Really the blogging is spreading its wings quickly. Your write up is a good example of it.

 32. Hey, you used to write wonderful, but the last few posts have been kinda boringK I miss your great writings. Past few posts are just a bit out of track! come on!

 33. An impressive share, I simply given this onto a colleague who was doing slightly analysis on this. And he in truth bought me breakfast because I discovered it for him.. smile. So let me reword that: Thnx for the treat! However yeah Thnkx for spending the time to discuss this, I feel strongly about it and love reading more on this topic. If attainable, as you develop into expertise, would you thoughts updating your blog with more details? It’s extremely useful for me. Big thumb up for this weblog submit!

 34. I have been surfing online more than 3 hours today, yet I never found any interesting article like yours. It’s pretty worth enough for me. In my opinion, if all website owners and bloggers made good content as you did, the web will be a lot more useful than ever before.

 35. But a smiling visitant here to share the love (:, btw great design and style. “Better by far you should forget and smile than that you should remember and be sad.” by Christina Georgina Rossetti.

 36. Hey! I could have sworn I’ve been to this website before but after browsing through some of the post I realized it’s new to me. Anyways, I’m definitely delighted I found it and I’ll be book-marking and checking back frequently!

 37. We absolutely love your blog and find nearly all of your post’s to be just what I’m looking for. Does one offer guest writers to write content for you personally? I wouldn’t mind producing a post or elaborating on a few of the subjects you write regarding here. Again, awesome blog!

 38. I would like to thnkx for the efforts you have put in writing this blog. I am hoping the same high-grade blog post from you in the upcoming as well. In fact your creative writing abilities has inspired me to get my own blog now. Really the blogging is spreading its wings quickly. Your write up is a good example of it.

 39. We are a group of volunteers and opening a new scheme in our community. Your web site offered us with valuable information to work on. You have done a formidable job and our entire community will be thankful to you.

 40. The subsequent time I learn a weblog, I hope that it doesnt disappoint me as much as this one. I mean, I do know it was my option to learn, however I truly thought youd have one thing interesting to say. All I hear is a bunch of whining about one thing that you could possibly repair when you werent too busy looking for attention.

 41. I was curious if you ever thought of changing the page layout of your blog? Its very well written; I love what youve got to say. But maybe you could a little more in the way of content so people could connect with it better. Youve got an awful lot of text for only having 1 or 2 images. Maybe you could space it out better?

 42. I’ve been surfing online more than 3 hours nowadays, yet I never discovered any attention-grabbing article like yours. It is lovely worth sufficient for me. Personally, if all website owners and bloggers made just right content as you did, the net shall be a lot more helpful than ever before. “I thank God for my handicaps, for through them, I have found myself, my work and my God.” by Hellen Keller.

 43. I have been checking out a few of your stories and i can state pretty clever stuff. I will definitely bookmark your blog.

 44. What i don’t realize is actually how you are not actually a lot more well-favored than you might be right now. You are so intelligent. You already know therefore considerably on the subject of this matter, made me for my part imagine it from a lot of numerous angles. Its like women and men aren’t interested until it is something to do with Woman gaga! Your own stuffs outstanding. At all times deal with it up!

 45. I as well as my buddies were found to be checking out the best tips located on your web blog and suddenly I had a terrible suspicion I never expressed respect to the web blog owner for those secrets. My ladies ended up absolutely very interested to read through all of them and have now absolutely been tapping into those things. Thank you for genuinely quite thoughtful and also for using varieties of brilliant useful guides most people are really desirous to be aware of. My very own honest apologies for not expressing gratitude to earlier.

 46. Awesome blog! Do you have any tips for aspiring writers? I’m planning to start my own website soon but I’m a little lost on everything. Would you propose starting with a free platform like WordPress or go for a paid option? There are so many choices out there that I’m totally overwhelmed .. Any recommendations? Appreciate it!

 47. I’m impressed, I must say. Really not often do I encounter a blog that’s each educative and entertaining, and let me tell you, you will have hit the nail on the head. Your idea is excellent; the problem is one thing that not sufficient persons are talking intelligently about. I am very glad that I stumbled across this in my seek for one thing regarding this.

 48. Today, I went to the beach front with my kids. I found a sea shell and gave it to my 4 year old daughter and said “You can hear the ocean if you put this to your ear.” She put the shell to her ear and screamed. There was a hermit crab inside and it pinched her ear. She never wants to go back! LoL I know this is entirely off topic but I had to tell someone!

 49. Do you mind if I quote a couple of your articles as long as I provide credit and sources back to your weblog? My website is in the very same niche as yours and my users would definitely benefit from a lot of the information you provide here. Please let me know if this alright with you. Thank you!

 50. Thanks , I’ve recently been looking for information about this subject for ages and yours is the greatest I’ve came upon so far. However, what in regards to the bottom line? Are you positive in regards to the source?

 51. Great blog right here! Additionally your web site lots up fast! What web host are you the use of? Can I am getting your associate hyperlink in your host? I desire my website loaded up as quickly as yours lol

 52. The next time I read a blog, I hope that it doesnt disappoint me as much as this one. I mean, I know it was my choice to read, but I actually thought youd have something interesting to say. All I hear is a bunch of whining about something that you could fix if you werent too busy looking for attention.

 53. Thanks for every other magnificent post. Where else may just anybody get that type of info in such a perfect method of writing? I have a presentation next week, and I’m on the search for such info.

 54. Hi , I do believe this is an excellent blog. I stumbled upon it on Yahoo , i will come back once again. Money and freedom is the best way to change, may you be rich and help other people.

 55. I’m really enjoying the theme/design of your weblog. Do you ever run into any browser compatibility problems? A few of my blog readers have complained about my website not operating correctly in Explorer but looks great in Chrome. Do you have any solutions to help fix this issue?

 56. It’s a shame you don’t have a donate button! I’d without a doubt donate to this outstanding blog! I suppose for now i’ll settle for bookmarking and adding your RSS feed to my Google account. I look forward to fresh updates and will share this website with my Facebook group. Talk soon!

 57. Nice read, I just passed this onto a friend who was doing some research on that. And he just bought me lunch since I found it for him smile Thus let me rephrase that: Thanks for lunch!

 58. Howdy this is kinda of off topic but I was wanting to know if blogs use WYSIWYG editors or if you have to manually code with HTML. I’m starting a blog soon but have no coding skills so I wanted to get guidance from someone with experience. Any help would be greatly appreciated!

 59. Hello! I could have sworn I’ve been to this blog before but after browsing through some of the post I realized it’s new to me. Anyways, I’m definitely happy I found it and I’ll be book-marking and checking back frequently!

 60. Thank you for some other informative site. Where else may I get that type of info written in such a perfect way? I have a undertaking that I’m just now running on, and I have been on the glance out for such info.

 61. Hello very cool site!! Man .. Beautiful .. Wonderful .. I will bookmark your web site and take the feeds also…I am happy to find numerous useful info here within the post, we’d like develop extra techniques in this regard, thanks for sharing. . . . . .

 62. Hey! Do you know if they make any plugins to help with Search Engine Optimization? I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good success. If you know of any please share. Many thanks!

 63. I will right away seize your rss feed as I can not to find your email subscription link or e-newsletter service. Do you’ve any? Kindly let me understand in order that I could subscribe. Thanks.

 64. My spouse and i felt lucky when Michael managed to deal with his web research through your precious recommendations he came across out of the blog. It is now and again perplexing just to be handing out secrets and techniques that many men and women might have been making money from. We realize we’ve got the website owner to be grateful to for that. Those explanations you made, the easy site navigation, the relationships you can help to foster – it’s got many astonishing, and it’s really helping our son in addition to our family do think this article is fun, and that’s highly fundamental. Thanks for the whole lot!

 65. An impressive share, I just given this onto a colleague who was doing a little analysis on this. And he in fact bought me breakfast because I found it for him.. smile. So let me reword that: Thnx for the treat! But yeah Thnkx for spending the time to discuss this, I feel strongly about it and love reading more on this topic. If possible, as you become expertise, would you mind updating your blog with more details? It is highly helpful for me. Big thumb up for this blog post!

 66. I like what you guys are up too. Such smart work and reporting! Carry on the excellent works guys I have incorporated you guys to my blogroll. I think it will improve the value of my web site 🙂

 67. I have been exploring for a little bit for any high-quality articles or blog posts on this sort of house . Exploring in Yahoo I ultimately stumbled upon this site. Studying this info So i am satisfied to express that I’ve a very good uncanny feeling I found out exactly what I needed. I so much unquestionably will make certain to don?¦t forget this web site and provides it a look regularly.

 68. Very well written post. It will be valuable to anybody who utilizes it, including myself. Keep doing what you are doing – i will definitely read more posts.

 69. Thanks, I’ve recently been looking for info approximately this subject for ages and yours is the greatest I have discovered till now. However, what concerning the conclusion? Are you positive about the source?

 70. I like the helpful information you supply to your articles. I will bookmark your weblog and test once more right here regularly. I am slightly certain I will be told lots of new stuff proper right here! Best of luck for the following!

 71. Very well written post. It will be useful to everyone who usess it, including yours truly :). Keep doing what you are doing – for sure i will check out more posts.

 72. There are actually lots of particulars like that to take into consideration. That could be a nice point to convey up. I offer the ideas above as normal inspiration however clearly there are questions just like the one you bring up where the most important factor will likely be working in trustworthy good faith. I don?t know if finest practices have emerged round issues like that, but I’m positive that your job is clearly identified as a fair game. Both boys and girls really feel the impact of only a second’s pleasure, for the rest of their lives.

 73. hey there and thanks in your info – I’ve definitely picked up something new from proper here. I did on the other hand experience some technical issues the usage of this site, since I skilled to reload the website many instances prior to I may just get it to load properly. I had been considering in case your hosting is OK? No longer that I am complaining, however slow loading cases times will very frequently impact your placement in google and could damage your high quality rating if advertising and ***********|advertising|advertising|advertising and *********** with Adwords. Well I’m adding this RSS to my e-mail and could glance out for much more of your respective fascinating content. Make sure you replace this once more very soon..

 74. I really wanted to type a small remark in order to appreciate you for some of the magnificent tricks you are giving here. My prolonged internet investigation has at the end been compensated with extremely good tips to write about with my family. I ‘d assume that many of us readers are very much lucky to live in a really good community with so many perfect professionals with great things. I feel very happy to have discovered the webpages and look forward to many more excellent moments reading here. Thanks a lot once more for all the details.

 75. I’ve read a few just right stuff here. Certainly worth bookmarking for revisiting. I surprise how a lot attempt you put to make this sort of magnificent informative website.

 76. I discovered your weblog web site on google and test just a few of your early posts. Continue to keep up the very good operate. I just extra up your RSS feed to my MSN News Reader. Looking for forward to studying extra from you later on!…

 77. I like what you guys are up too. Such smart work and reporting! Carry on the superb works guys I’ve incorporated you guys to my blogroll. I think it’ll improve the value of my site :).

Leave a Reply

Your email address will not be published.