Een maand mijn haar wassen met de shampoo bars van Lush

shampoo bars van Lush Soak and Float en Seanik
Een nieuwe maand, een nieuwe shampoo bar. Zo voelt het tenminste. Vorige maand kon je mijn struggles lezen met de haarzeep van Helemaal Shea. En nu, precies één maand later, heb ik de shampoo bars van Lush geprobeerd. In de hoop dat deze beter werken dan die van Helemaal Shea.

Wat is haarzeep?

Haarzeep of in het Engels shampoo bars zijn shampoos in de vorm van een zeepje. In plaats van een fles vloeibare zeep gebruik je een blokje zeep. Een shampoo bar is zero waste. Het heeft namelijk geen plastic verpakking. Daarnaast zijn ze compact, lang houdbaar, zuinig in gebruik en goedkoop. Met een bar doe je vaak stukken langer dan een fles vloeibare shampoo. Ideaal voor op reis want je hoeft alleen een blokje mee te nemen. Verschillende winkels hebben shampoo bars, zoals Lush en Dille & Kamille. Met een haarzeep kan je ongeveer 2 á 3 maanden doen.

shampoo bars van Lush Soak and Float en Seanik

Waarom probeer ik haarzeep

Na de vorige keer snap ik niet waarom ik hier weer aan begin. De haarzeep van HelemaalShea werkte totaal niet bij mij. Gelukkig verschillen shampoo bars heel erg van elkaar. De ene haarzeep is de andere niet. Daarbij heeft het zoveel voordelen. Het heeft geen verpakking, er zit geen chemische rommel in om het houdbaar te houden en het is goedkoop. Daarnaast zou het je haar een flinke boost moeten geven. Denk aan voller, glanzender en verzorgder haar. Wie wilt dat nou niet?! Mijn haar kan wel een boost gebruiken. Ik heb geen idee waarom maar ik heb ineens last van mijn hoofdhuid. Het voelt gevoelig en ik heb ineens schilfers. Echt verschrikkelijk sexy. Dus ik hoop dat de chemische troep die normale shampoos zit de oorzaak is. Dan zouden shampoo bars dé oplossing zijn.

Hoe werkt haarzeep

Haarzeep is heel makkelijk om te gebruiken. Pak de zeep en maak het nat onder de kraan. Laat even schuimen in je handen en verdeel het schuim over je haar en hoofdhuid. Masseer goed in en spoel uit onder de kraan. Herhaal indien nodig. Als je merkt dat je haar stug aanvoelt dan kan je een conditioner gebruiken. Wil je all natural? Maak een appelazijn spoeling. Hiervoor meng je water en appelazijn. De verhoudingen zijn een kwestie van proberen maar begin bijvoorbeeld met 100 ml water en 100 ml appelazijn. Giet het mengsel in een sprayflesje. Spoel hiermee je haar en tada! Zo is je haar weer lekker zacht.

Tip: bewaar de zeep in een bakje met gaten zodat het water weg kan lopen.

shampoo bars van Lush Soak and Float en Seanik

Soak and Float

Ingrediënten: Natrium Lauryl Sulfaat, Water (aqua), Parfum, Cederhoutolie (Juniperus Virginiana), Rozenolie (Rosa damascena), Tonka Absolue (Dipteryx odorata), Cade-olie (Juniperus oxycedrus), Rozenblaadjes (Rose centifolia), Alpha-isomethyl-ionone, Citronellol, *Limonene, *Linalool,

Soak and Float werd me heel vaak aangeraden. Deze shampoo bar is gemaakt voor mensen die last hebben van roos, eczeem of psoriasis. Volgens Lush is deze perfect voor een onrustige hoofdhuid. De ingrediënten hebben een verzachtende werking. Het eerste ingrediënt is SLS en daarna volgen oliën en rozenblaadjes. Persoonlijk ben ik niet heel erg fan van SLS in een shampoo, vooral niet als het shampoo is voor de gevoelige hoofdhuid.

Edit: volgens Lush zit er wel SLS in Soak and Float door een storing werd dit niet vermeld op de website.

shampoo bars van Lush Seanik

Seanik

Ingrediënten: Natrium Lauryl Sulfaat, Iers Mos-gel (Chondrus Crispus), Parfum,Nori Zeewier (Fucus vesciculosus), Fijn Zeezout (Maris sal), Citroenolie (Citrus limon), Mimosa Absolue (Acacia decurrens), Sinaasappelbloesem, Absolue (Citrus aurantium), Jasmijn Absolue (Jasminum Grandiflorum), Natrium Cocoamphoacetaat ,*Limonene, Kleurstof 42090

Seanik is een knalblauwe bar voor extra glans en verzorging. Ik heb werkelijk geen idee hoe je de naam uitspreekt. Maar de combinatie van Ierse mos-gel, zeewier en zeezout zouden je haar een fantastische boost moeten geven. Het zeezout geeft volume en reinigt tegelijk. De geuren van jasmijn en mimosa zorgen voor de heerlijke geur. De blauwe kleur krijgt de bar niet van de zeewier, maar is gewoon een kleurstofje. Ha, was ik daar bijna ingetrapt. In deze haarzeep staat ook SLS op de eerste plek.

shampoo bars van Lush Soak and Float en Seanik

Verschillen tussen de shampoo bars

De haarzeep van Lush verschilt enorm met die van Helemaal Shea. Qua uiterlijk zie je dat Lush wat meer moeite stopt in de looks. De zeepjes van Lush zijn rond en versiert met blaadjes of andere frutsels. De zeepjes van Helemaal Shea zijn een beetje what you see is what you get. Als ik kijk naar de ingrediënten zie ik dat alle bars van Lush SLS bevatten. Die van Helemaal Shea bestaan voornamelijk uit oliën en shea boter. Ook gebruikt Helemaal Shea minder fancy ingrediënten zoals zeewier. Het is maar wat je belangrijk vindt.

Na het eerste gebruik was ik helemaal overdonderd met hoe fijn die van Lush zijn. Door de ronde vorm liggen ze fijner in de hand en komt er veel meer schuim vanaf. Zelfs Soak and Float schuimt zoals normale shampoo. Hierdoor kost het veel minder tijd om mijn haar te wassen en voelt mijn haar gewoon schoon. Ook heb ik het idee dat de bars van Lush minder snel opgaan. En eerlijk: ze ruiken echt mega lekker. Precies zoals je van Lush gewend bent.

shampoo bars van Lush Soak and Float en Seanik

Conclusie

Werkt het ook? Ja en nee. De blauwe haarzeep heb ik drie keer gebruikt en ik kreeg enorm last van mijn hoofdhuid. Oké, geen probleem dan pak ik Soak and Float. En deze werkt prima. De shampoo schuimt, het maakt mijn hoofdhuid schoon en ik heb volume (véél volume) en glans. Maar het helpt niet met mijn hoofdhuid issues. Ik heb nog steeds jeuk en schilfers. Een beetje beschamend om online te zetten, maar het is wat het is. En dat vind ik zo balen, want voor de rest vind ik Soak and Float zo fijn!

Ik gebruik de shampoo bars tot ze op zijn en zoek ondertussen naar wat anders. Mocht iemand een suggestie hebben voor shampoos die geschikt zijn voor een gevoelige hoofdhuid: let me know!

De shampoo bars van Lush vind je in de winkel en online vanaf € 8,95.

Heb jij weleens shampoo bars gebruikt? Lijkt dit jou iets of heb je een andere ervaring? Let me know!

Related Posts

16 thoughts on “Een maand mijn haar wassen met de shampoo bars van Lush

  1. 689628 894097Oh my goodness! an exceptional post dude. Thanks a whole lot Even so Im experiencing dilemma with ur rss . Do not know why Struggle to register for it. Can there be any person locating identical rss concern? Anyone who knows kindly respond. Thnkx 996694

  2. 73918 428780Ive just been talking to Sean Gallagher about his upcoming Instant Income Cash Machine course, and hes been kind enough to fill me in on some details regarding his upcoming course. 601378

  3. 770541 644686If you have been injured as a result of a defective IVC Filter, you must contact an experienced attorney practicing in medical malpractice cases, specifically someone with experience in these lawsuits. 539265

  4. 100882 71090You produced some decent points there. I looked online for that dilemma and identified most people goes coupled with with all your website. 392257

  5. 63053 301867Empathetic for your monstrous inspect, in addition Im just seriously very good as an alternative to Zune, and consequently optimism them, together with the extremely very good critical reviews some other players have documented, will let you determine whether it does not take appropriate choice for you. 702721

  6. 106080 329803Wow! This could be 1 specific of the most helpful blogs Weve ever arrive across on this subject. Basically Outstanding. Im also an expert in this subject therefore I can comprehend your effort. 600573

  7. 368366 297078You created some respectable points there. I looked on the internet for the issue and discovered many people will go along with together with your web site. 394621

  8. 948700 949249yourselfm as burning with excitement along accumulative concentrating. alter ego was rather apocalyptic by the mated ethical self went up to. It is punk up to closed ego dispirited. All respecting those topics are movables her need to discover no end touching unpronounced. Thanks so considerably! 191020

Leave a Reply

Your email address will not be published.