Een maand lang mijn haar wassen met haarzeep


haarzeep

Een maand lang heb ik mijn haar gewassen met een shampoo bar. Haarzeep zou namelijk moeten zorgen voor vol, glanzend en gezond haar. Maar werkt het ook?

Wat is haarzeep

Haarzeep of shampoo bars zijn shampoos in de vorm van een zeepje. Helemaal zero waste. De bars zijn compact, lang houdbaar, zuinig in gebruik en goedkoop. Extra groen is dat er geen verpakkingsmateriaal voor nodig is. De bars zijn bedoelt voor het haar maar je kan het ook voor je lichaam gebruiken. Het is natuurlijk gewoon zeep! Verschillende winkels hebben shampoo bars. Zo hebben Lush en Dille & Kamille er een aantal, maar ook online kan je genoeg vinden. Met een haarzeep kan je ongeveer 2 á 3 maanden doen.

Voor wie is het geschikt

Iemand met heel veel geduld. Het duurt namelijk wel een tijdje voor je hoofdhuid en haar hieraan gewend is. Denk aan een paar weken of zelfs maanden. Dit ligt er wel aan of de shampoo bar SLS bevat. Zonder SLS moet je hoofdhuid nog even detoxen. Verder is haarzeep voor elke type haar geschikt. Zo heb je shampoo bars voor kroeshaar, fijn haar, de gevoelige hoofdhuid en droog haar. Iedereen kan het dus proberen.

haarzeep2

Waarom zou ik het gebruiken

Waarom zou je je comfortabele shampoofles inruilen voor geklungel met een blokje zeep? Het kan zijn dat je gevoelig bent voor bepaalde stoffen in shampoos. In een eerder artikel beschreef ik al wat voor effecten SLS kunnen hebben op je haar. In het kort: SLS is een agressieve reiniger. Hierdoor kan je hoofdhuid geïrriteerd raken, maar je kan ook last hebben van slap en futloos haar. Naast SLS kan ook parfum irritatie veroorzaken. Misschien ervaar je geen irritatie maar merk je dat je haar slap of futloos is? Dan kan het interessant zijn om een keer haarzeep te proberen.

Mijn haar is zacht, fijn en glad. Krullen zakken er na een paar uur uit en volume is er niet in te krijgen. Nadat ik vorig jaar een lob heb geknipt, is het eindelijk weer lang. Ik heb niet veel te klagen over mijn haar. Maar ik zou wel graag wat extra volume willen. Daarnaast heb ik in de winter een droge hoofdhuid. Ik heb ineens last van schilfertjes op mijn hoofd en twee dagen na het wassen krijg ik jeuk. Je kunt je wel voorstellen dat dit niet heel sexy is. Ik wilde dus kijken of een haarzeep mijn haar meer volume zou geven en minder jeuk.

zeepjes

Hoe gebruik je haarzeep

Maak je haar nat onder de douche. Pak het zeepblok en maak ook deze even nat. Draai het blok in je handen zodat er schuim op je handen komt. Verspreid de zeep over je hoofdhuid en masseer goed in. Je kan ook het zeepblok over je hoofd wrijven. Laat de zeep even intrekken en spoel het goed uit. Na het wassen kan je een conditioner gebruiken of een appelazijn haarspoeling. Dit zorgt ervoor dat je haar weer zacht en glad wordt.

Voor de appelazijn spoeling gebruik je (biologische) appelazijn en water. Het is even uitvogelen welke verhouding het beste werkt voor jou. Begin bijvoorbeeld met 50/50. Ik begon met 100 ml water en 100 ml appelazijn. Dit maakte mijn haar nogal vet. De wasbeurt daarna gebruikte ik 125 ml water en daarna 75 ml appelazijn. Dit maakte mijn haar een stuk minder vet maar nog wel zacht en glanzend. Het appelazijn mengsel kan je het beste in een spuitflacon gieten. Dan spray je het gemakkelijk in je haar na het gebruik van de haarzeep. Appelazijn zorgt ervoor dat de shampoo uit je haar wordt gewassen en voorkomt buildup. Buildup houdt in dat de zeep zich opstapelt in je haar.

Tip: bewaar de zeep in een zeepbakje met een gaatjes. Giet alleen even het overtollige water weg na gebruik, maar laat de zeep aan de lucht drogen. Zo blijft de zeep goed.

Shampoo bars van Helemaal Shea

Ik heb een testpakketje van Helemaal Shea bestelt. Geen idee of dit een goed merk is, maar het stond bovenaan de Google resultaten. HelemaalShea is een kleinschalige Zeepmakerij gevestigd in De Rijp, Noord Holland. Het is een klein bedrijf waar natuurlijke handgemaakte zeep en haarzeep wordt gemaakt. Extra leuk om dit kleine bedrijf te steunen. De shampoo bars wegen ongeveer 30 gram. De zeepjes zijn handgemaakt, natuurlijk, bevatten geen parabenen, SLS of andere synthetische geur- en kleurstoffen.

haarzeep-dodemodder-en-brandnetel

Dode zee modder

Ingrediënten: verzeepte ongeraffineerde Shea Butter*, verzeepte Kokosolie*, verzeepte Olijfolie, verzeepte Castor olie, water, verzeepte amandelolie, Dode Zee klei, verzeepte Babassu olie, Bentoniet klei, etherische olie van lavendin, cederhout en tea tree, actieve koolpoeder.

Dode zee modder staat bekend om zijn kalmerend effect op een gevoelige hoofdhuid. De modder verwijderd vuil en onzuiverheden zonder je hoofdhuid uit te drogen. Je haar schijnt hier ook vol en glanzend van te worden. Ook geschikt voor je lichaam. Het zeepje ruikt naar heel lekker naar klei.

Brandnetels en rozemarijn

Ingrediënten: verzeepte olijfolie geïnfuseerd met brandnetel, verzeepte shea butter*, verzeepte kokosolie*, verzeepte castorolie, verzeepte palmolie*, water, verzeepte hennepzaadolie, tijm en rozemarijn etherische olie, Franse groene klei, litsea etherische olie, mica (natuurlijke kleurstof).

Een haarzeep van brandnetelthee en brandnetel olie. Brandnetels zijn heel goed voor het haar. Haar wordt sterker en het glanst meer. De hennepzaad olie en brandnetels helpen tegen roos. Hennepzaad olie verbeterd de bloedsomloop van de hoofdhuid en zorgt ervoor dat het haar dikker aanvoelt. Deze ruikt een beetje gek, alsof je Italiaans kookt (want rozemarijn) in een pan met heel veel Dreft. Maar toch heeft het wel iets.

haarzeep-aloe-vera-en-honing-met-hop

Aloë Vera

Ingrediënten: verzeepte ongeraffineerde Shea Butter*, verzeepte Kokosolie*, verzeepte Olijfolie, verzeepte Castor olie, aloë vera sap, verzeepte amandelolie, franse groene klei, coloïdaal havermout, verzeepte Babassu olie.

Een handgemaakte shampoo bar voor de gevoelige hoofdhuid, met Franse groene klei, ongeraffineerde shea boter en havermout. Het maakt je haar gehydrateerd en glanzend. Een aanrader voor gevoelige, droge en jeukende hoofdhuid met eczeem, roos of psoriasis en beschadigde hoofdhuid. Het is verzachtend, rijk aan vitaminen, vochtregulerend en ondersteunt het herstellend vermogen van de (hoofd)huid. Deze bar heeft een typische aloë vera geur: fris en zacht. Dit zeepje is mijn favoriet.

Honing & hop

Ingrediënten: verzeepte olijfolie, verzeepte shea butter*, verzeepte kokosolie*, verzeepte castorolie, verzeepte palmolie*, water, bier, honing*, verzeepte jojoba olie, kaolin klei, honing absolue etherische olie.

Een milde shampoo bar voor glans, veerkracht en volume. De proteïne in het bier verzorgt het haar en helpt het haar herstellen. Honing zorgt voor zacht en glanzend haar en heeft een vochtinbrengende werking. De jojoba olie is zeer verzorgend voor droog en broos haar. Dit zeepje ruikt ontzettend lekker. Niet naar een kroeg, maar juist naar honing en jojoba olie.

*biologisch / duurzaam geteeld.

haarzeepjes

Is haarzeep wat voor mij?

Normale shampoo maakt je hoofdhuid heel schoon. Haarzeep is echt een stuk milder. Je hoofdhuid wordt wel schoon, maar niet meer zo ‘squaky clean’ als normaal. Zelfs na een maand gebruiken voelt mijn haar soms nog vettig. Vooral achterop mijn hoofd verzamelde zich al het vet. Dit klinkt super ranzig (en dat is het ook). Pas sinds ik de appelazijn spoeling gebruik is het iets minder geworden. Toch is het na elke wasbeurt spannend of mijn haar écht schoon is. Nu ben ik vooral thuis aan het werk in verband met afstuderen, dus niemand die het ziet. Maar vervelend is het wel.

Daarbij duurt het lang voordat je haar gewassen is. Om genoeg zeep te krijgen op je handen ben je wel een paar minuten bezig. Mijn haar is lang en daardoor duurt het wel even voordat alles goed ingezeept is. Hierdoor sta ik wel vijf of tien minuten langer onder de douche. Zonde van het water. Ook had ik gehoopt dat ik minder last van schilfertjes zou hebben. Maar op sommige dagen is het veel erger dan normaal.

Tegelijkertijd heb ik nog nooit zoveel complimentjes gehad over mijn haar. Mijn haar is voller, glanzender en heeft meer volume. Mijn haar zit gewoon altijd goed. Ik hoef er niets aan te doen. Hoe fijn is dat?! Ook voelt mijn hoofdhuid een stuk rustiger. De jeuk is minder, maar helaas nog niet weg. Stiekem had ik dit wel gehoopt want bijna alle zeepjes geschikt voor een gevoelige hoofdhuid. Daarnaast is haarzeep goed voor het milieu, het bespaart plastic, het is natuurlijk en makkelijk mee te nemen. Kortom: ik heb gemengde gevoelens!

Voordelen en nadelen

Nadelen:

 • Haar voelt na gebruik niet altijd schoon
 • Appelazijn spoeling nodig na gebruik
 • Het kost meer tijd dan normale shampoo
 • Shampoo bars zijn vaak alleen online verkrijgbaar
 • Haarzeep heeft geen sterke geur

Voordelen:

 • Mijn haar heeft veel meer volume
 • Minder last van jeuk en schilfers
 • Shampoo bars zijn goedkoop in vergelijking met reguliere shampoo
 • Het is 2 in 1: je kan de zeep ook gebruiken voor je lichaam
 • Het is milieuvriendelijk

Blijf ik haarzeep gebruiken?

Ik heb gemengde gevoelens over haarzeep. Aan de ene kant vind ik het fijn en aan de andere kant totaal niet. Misschien is mijn hoofdhuid nog niet gewend. Het is natuurlijk ook even wennen om zonder SLS je haren te wassen. Soms had ik echt cravings naar shampoo. Maar misschien passen deze shampoo bars ook niet bij mij.

De haarzeepjes die ik nog heb maak ik op. Ik heb op dit moment haarzeep van Lush bestelt en wil kijken of deze beter voor mij werken. Ik hoor namelijk positieve verhalen over dit merk. Hopelijk voelt mijn haar door die shampoo bars minder vet en is mijn gevoelige hoofdhuid verleden tijd. Stiekem wil ik heel te graag dat dit werkt. Als jullie het leuk vinden dan plaats ik een update na het gebruik van de shampoo bars van Lush.

Update: inmiddels heb ik ook de shampoo bars van Lush gereviewd.

De vier haarzeepjes heb ik bestelt via Helemaal Shea. Een testpakketje kost €7,49 en kan je online bestellen.

Heb jij weleens haarzeep gebruikt? Lijkt dit jou iets of heb je een andere ervaring? Let me know!

 

Related Posts

176 thoughts on “Een maand lang mijn haar wassen met haarzeep

 1. I’ve read a few good stuff here. Definitely worth bookmarking for revisiting. I wonder how much effort you put to create such a wonderful informative site.

 2. I’ve been absent for some time, but now I remember why I used to love this site. Thanks, I will try and check back more often. How frequently you update your site?

 3. Usually I don’t learn post on blogs, but I wish to say that this write-up very compelled me to try and do so! Your writing taste has been amazed me. Thanks, quite nice article.

 4. Together with the whole thing that appears to be developing inside this particular subject material, many of your viewpoints are very radical. Nevertheless, I appologize, because I do not give credence to your whole theory, all be it refreshing none the less. It would seem to everybody that your commentary are generally not totally justified and in reality you are generally your self not wholly confident of the point. In any case I did enjoy examining it.

 5. There are certainly plenty of particulars like that to take into consideration. That could be a nice level to convey up. I provide the thoughts above as general inspiration however clearly there are questions just like the one you deliver up the place an important thing might be working in trustworthy good faith. I don?t know if best practices have emerged around things like that, however I am certain that your job is clearly identified as a good game. Both girls and boys really feel the impression of just a second’s pleasure, for the remainder of their lives.

 6. Thank you for sharing excellent informations. Your website is so cool. I’m impressed by the details that you¦ve on this website. It reveals how nicely you understand this subject. Bookmarked this website page, will come back for extra articles. You, my pal, ROCK! I found just the information I already searched all over the place and just couldn’t come across. What an ideal web site.

 7. certainly like your web site but you need to take a look at the spelling on several of your posts. A number of them are rife with spelling issues and I to find it very bothersome to tell the reality on the other hand I¦ll surely come back again.

 8. Greetings from Florida! I’m bored to tears at work so I decided to check out your blog on my iphone during lunch break. I really like the knowledge you present here and can’t wait to take a look when I get home. I’m amazed at how quick your blog loaded on my cell phone .. I’m not even using WIFI, just 3G .. Anyways, excellent blog!

 9. That is the appropriate weblog for anyone who needs to search out out about this topic. You understand a lot its virtually onerous to argue with you (not that I really would need…HaHa). You definitely put a new spin on a subject thats been written about for years. Great stuff, just nice!

 10. Hi, i believe that i saw you visited my web site so i got here to “return the favor”.I am attempting to to find issues to improve my site!I assume its good enough to make use of a few of your ideas!!

 11. Hello there! This post couldn’t be written any better! Reading this post reminds me of my old room mate! He always kept talking about this. I will forward this page to him. Pretty sure he will have a good read. Many thanks for sharing!

 12. You actually make it appear really easy with your presentation however I in finding this matter to be actually something which I think I’d never understand. It sort of feels too complicated and very broad for me. I am having a look forward in your next post, I will attempt to get the grasp of it!

 13. You can definitely see your skills within the work you write. The world hopes for more passionate writers like you who are not afraid to mention how they believe. All the time go after your heart. “There are only two industries that refer to their customers as users.” by Edward Tufte.

 14. Hi, Neat post. There is an issue along with your website in web explorer, could test this?K IE still is the market leader and a big element of people will miss your wonderful writing because of this problem.

 15. I have been exploring for a little bit for any high quality articles or blog posts in this kind of house . Exploring in Yahoo I at last stumbled upon this site. Reading this info So i¦m happy to show that I have a very just right uncanny feeling I found out just what I needed. I so much unquestionably will make certain to don¦t overlook this site and give it a glance regularly.

 16. Howdy would you mind letting me know which webhost you’re working with? I’ve loaded your blog in 3 completely different browsers and I must say this blog loads a lot faster then most. Can you suggest a good internet hosting provider at a honest price? Thanks, I appreciate it!

 17. Hello! Quick question that’s completely off topic. Do you know how to make your site mobile friendly? My blog looks weird when viewing from my iphone4. I’m trying to find a template or plugin that might be able to fix this problem. If you have any recommendations, please share. Appreciate it!

 18. My brother suggested I might like this blog. He was entirely right. This post truly made my day. You can not imagine simply how much time I had spent for this information! Thanks!

 19. I’ve read a few good stuff here. Certainly worth bookmarking for revisiting. I wonder how much effort you put to make such a wonderful informative website.

 20. Does your website have a contact page? I’m having problems locating it but, I’d like to send you an email. I’ve got some ideas for your blog you might be interested in hearing. Either way, great blog and I look forward to seeing it improve over time.

 21. Thanks a bunch for sharing this with all folks you actually recognise what you are speaking about! Bookmarked. Please also consult with my website =). We will have a link trade arrangement between us!

 22. This is the precise weblog for anyone who needs to seek out out about this topic. You realize a lot its almost onerous to argue with you (not that I really would want…HaHa). You undoubtedly put a brand new spin on a subject thats been written about for years. Great stuff, simply nice!

 23. Hey, you used to write great, but the last few posts have been kinda boring… I miss your great writings. Past several posts are just a little out of track! come on!

 24. Hello there! This is my 1st comment here so I just wanted to give a quick shout out and say I really enjoy reading your articles. Can you recommend any other blogs/websites/forums that cover the same topics? Appreciate it!

 25. Today, I went to the beach front with my kids. I found a sea shell and gave it to my 4 year old daughter and said “You can hear the ocean if you put this to your ear.” She placed the shell to her ear and screamed. There was a hermit crab inside and it pinched her ear. She never wants to go back! LoL I know this is totally off topic but I had to tell someone!

 26. As I site possessor I believe the content matter here is rattling excellent , appreciate it for your hard work. You should keep it up forever! Best of luck.

 27. I like the valuable information you provide in your articles. I will bookmark your blog and check again here frequently. I’m quite sure I’ll learn many new stuff right here! Good luck for the next!

 28. I’d have to examine with you here. Which is not one thing I usually do! I take pleasure in reading a post that may make folks think. Additionally, thanks for permitting me to comment!

 29. I know this if off topic but I’m looking into starting my own weblog and was curious what all is required to get setup? I’m assuming having a blog like yours would cost a pretty penny? I’m not very internet savvy so I’m not 100 sure. Any suggestions or advice would be greatly appreciated. Thank you

 30. Yesterday, while I was at work, my cousin stole my iPad and tested to see if it can survive a thirty foot drop, just so she can be a youtube sensation. My iPad is now destroyed and she has 83 views. I know this is completely off topic but I had to share it with someone!

 31. whoah this blog is wonderful i love reading your posts. Keep up the good work! You know, a lot of people are hunting around for this info, you can aid them greatly.

 32. Great – I should definitely pronounce, impressed with your site. I had no trouble navigating through all tabs and related information ended up being truly simple to do to access. I recently found what I hoped for before you know it at all. Reasonably unusual. Is likely to appreciate it for those who add forums or anything, site theme . a tones way for your client to communicate. Excellent task..

 33. Hi there, just was alert to your weblog thru Google, and found that it’s truly informative. I am gonna watch out for brussels. I will be grateful if you proceed this in future. A lot of other people will be benefited from your writing. Cheers!

 34. Great V I should certainly pronounce, impressed with your website. I had no trouble navigating through all the tabs and related info ended up being truly easy to do to access. I recently found what I hoped for before you know it at all. Reasonably unusual. Is likely to appreciate it for those who add forums or something, website theme . a tones way for your client to communicate. Nice task..

 35. I in addition to my guys ended up viewing the best secrets found on the blog and so the sudden came up with a terrible suspicion I had not thanked the website owner for those strategies. The men appeared to be totally happy to read them and have in effect unquestionably been enjoying those things. Thanks for actually being indeed thoughtful and for getting varieties of great ideas most people are really eager to know about. My very own honest apologies for not saying thanks to you earlier.

 36. I simply desired to say thanks once again. I’m not certain what I could possibly have undertaken without those techniques discussed by you about this field. Completely was a troublesome issue in my circumstances, however , being able to see the professional avenue you dealt with it forced me to weep for joy. Now i’m happy for your information and in addition hope you recognize what an amazing job you are providing training people today thru your website. Probably you have never come across all of us.

 37. Aw, this was a really nice post. In concept I wish to put in writing like this additionally – taking time and precise effort to make a very good article… however what can I say… I procrastinate alot and under no circumstances seem to get something done.

 38. I keep listening to the reports talk about receiving free online grant applications so I have been looking around for the finest site to get one. Could you tell me please, where could i acquire some?

 39. I have been absent for some time, but now I remember why I used to love this site. Thanks , I will try and check back more frequently. How frequently you update your website?

 40. Please let me know if you’re looking for a article author for your blog. You have some really great posts and I feel I would be a good asset. If you ever want to take some of the load off, I’d absolutely love to write some content for your blog in exchange for a link back to mine. Please blast me an e-mail if interested. Many thanks!

 41. obviously like your website however you have to take a look at the spelling on quite a few of your posts. A number of them are rife with spelling problems and I find it very troublesome to tell the reality on the other hand I¦ll certainly come back again.

 42. I do agree with all the ideas you’ve presented in your post. They are really convincing and will definitely work. Still, the posts are too short for starters. Could you please extend them a bit from next time? Thanks for the post.

 43. What i don’t realize is if truth be told how you are no longer actually much more neatly-preferred than you might be right now. You’re very intelligent. You already know therefore significantly in the case of this subject, made me in my opinion believe it from a lot of numerous angles. Its like women and men don’t seem to be fascinated except it is one thing to accomplish with Lady gaga! Your individual stuffs excellent. At all times maintain it up!

 44. I was more than happy to find this web-site.I wanted to thanks in your time for this glorious read!! I undoubtedly enjoying every little little bit of it and I’ve you bookmarked to check out new stuff you weblog post.

 45. I feel that is among the so much significant information for me. And i am happy reading your article. However wanna remark on some common issues, The web site taste is perfect, the articles is actually great : D. Good process, cheers

 46. Hello! This is kind of off topic but I need some advice from an established blog. Is it very hard to set up your own blog? I’m not very techincal but I can figure things out pretty fast. I’m thinking about setting up my own but I’m not sure where to begin. Do you have any ideas or suggestions? Thank you

 47. I am really enjoying the theme/design of your site. Do you ever run into any browser compatibility problems? A small number of my blog readers have complained about my site not operating correctly in Explorer but looks great in Firefox. Do you have any recommendations to help fix this issue?

 48. Great wordpress blog here.. It’s hard to find quality writing like yours these days. I really appreciate people like you! take care

 49. obviously like your website however you need to take a look at the spelling on several of your posts. Many of them are rife with spelling issues and I to find it very troublesome to tell the truth nevertheless I’ll surely come again again.

 50. Write more, thats all I have to say. Literally, it seems as though you relied on the video to make your point. You obviously know what youre talking about, why waste your intelligence on just posting videos to your site when you could be giving us something informative to read?

 51. My programmer is trying to convince me to move to .net from PHP. I have always disliked the idea because of the expenses. But he’s tryiong none the less. I’ve been using WordPress on numerous websites for about a year and am anxious about switching to another platform. I have heard very good things about blogengine.net. Is there a way I can import all my wordpress content into it? Any kind of help would be greatly appreciated!

 52. Hola! I’ve been reading your web site for a long time now and finally got the courage to go ahead and give you a shout out from New Caney Texas! Just wanted to mention keep up the fantastic work!

 53. Hey, you used to write fantastic, but the last several posts have been kinda boring?K I miss your super writings. Past several posts are just a little bit out of track! come on!

 54. Its good as your other blog posts : D, regards for putting up. “Reason is the substance of the universe. The design of the world is absolutely rational.” by Georg Wilhelm Friedrich Hegel.

 55. hey there and thanks on your info – I’ve definitely picked up anything new from proper here. I did then again experience a few technical points the usage of this site, since I skilled to reload the web site a lot of occasions prior to I could get it to load properly. I have been wondering in case your hosting is OK? No longer that I’m complaining, but slow loading instances times will very frequently affect your placement in google and could damage your high quality score if advertising and ***********|advertising|advertising|advertising and *********** with Adwords. Anyway I’m adding this RSS to my e-mail and could glance out for much more of your respective intriguing content. Make sure you replace this again soon..

 56. I like this weblog very much, Its a really nice billet to read and incur information. “Philosophy is a battle against the bewitchment of our intelligence by means of language.” by Ludwig Wittgenstein.

 57. You actually make it seem so easy with your presentation however I in finding this matter to be actually one thing that I feel I might by no means understand. It seems too complicated and very huge for me. I am looking forward on your subsequent put up, I will attempt to get the hang of it!

 58. It’s actually a great and helpful piece of info. I’m glad that you shared this useful information with us. Please keep us up to date like this. Thanks for sharing.

 59. fantastic points altogether, you simply gained a new reader. What would you suggest in regards to your post that you made a few days ago? Any positive?

 60. You can definitely see your enthusiasm in the paintings you write. The arena hopes for more passionate writers such as you who aren’t afraid to mention how they believe. Always go after your heart. “The only way most people recognize their limits is by trespassing on them.” by Tom Morris.

 61. Yesterday, while I was at work, my sister stole my apple ipad and tested to see if it can survive a thirty foot drop, just so she can be a youtube sensation. My iPad is now destroyed and she has 83 views. I know this is entirely off topic but I had to share it with someone!

 62. Its like you read my mind! You appear to know a lot about this, like you wrote the book in it or something. I think that you could do with a few pics to drive the message home a bit, but instead of that, this is wonderful blog. A great read. I will certainly be back.

 63. Attractive section of content. I just stumbled upon your blog and in accession capital to assert that I acquire in fact enjoyed account your blog posts. Anyway I’ll be subscribing to your feeds and even I achievement you access consistently quickly.

 64. Good post. I be taught one thing more challenging on completely different blogs everyday. It should always be stimulating to learn content from different writers and follow just a little one thing from their store. I’d favor to use some with the content material on my blog whether you don’t mind. Natually I’ll give you a hyperlink on your net blog. Thanks for sharing.

 65. Hiya, I’m really glad I’ve found this information. Nowadays bloggers publish just about gossips and net and this is really frustrating. A good website with exciting content, this is what I need. Thank you for keeping this web-site, I will be visiting it. Do you do newsletters? Can not find it.

 66. Its such as you read my thoughts! You appear to understand so much about this, like you wrote the e-book in it or something. I think that you simply could do with a few p.c. to power the message home a little bit, but instead of that, that is wonderful blog. A great read. I will definitely be back.

 67. I was very pleased to find this web-site.I wanted to thanks for your time for this wonderful read!! I definitely enjoying every little bit of it and I have you bookmarked to check out new stuff you blog post.

 68. Have you ever thought about creating an e-book or guest authoring on other sites? I have a blog centered on the same ideas you discuss and would love to have you share some stories/information. I know my visitors would enjoy your work. If you’re even remotely interested, feel free to send me an e mail.

 69. The subsequent time I learn a weblog, I hope that it doesnt disappoint me as a lot as this one. I imply, I do know it was my option to learn, but I actually thought youd have one thing attention-grabbing to say. All I hear is a bunch of whining about something that you would fix in case you werent too busy in search of attention.

 70. great post, very informative. I wonder why the other experts of this sector don’t notice this. You should continue your writing. I’m sure, you’ve a huge readers’ base already!

 71. My brother recommended I would possibly like this website. He used to be entirely right. This put up actually made my day. You cann’t consider simply how much time I had spent for this information! Thank you!

 72. Hi! Someone in my Facebook group shared this website with us so I came to check it out. I’m definitely enjoying the information. I’m bookmarking and will be tweeting this to my followers! Exceptional blog and amazing style and design.

 73. You made some nice points there. I did a search on the topic and found a good number of people will go along with with your blog.

 74. Nice post. I used to be checking constantly this weblog and I’m impressed! Very helpful info particularly the ultimate phase 🙂 I take care of such information a lot. I used to be seeking this certain information for a long time. Thanks and best of luck.

Leave a Reply

Your email address will not be published.