Groene tip: toxic free Yoni tampons en maandverband

Yoni tampons

Yoni tampons zijn vrij van enge chemicalïen én biologisch afbreekbaar. Een prachtig merk, want in normale tampons zit veel chemische rommel.

Als ik me ergens aan irriteer dan zijn het die overdreven blije tampon reclames. Met een chagrijnig PMS hoofd kijk ik daarnaar. Een halve minuut lang huppelen blije knappe vrouwen rond in witte(!) broeken. Huh dat is gek. Dat heb ik nou nooit. Ik ben wel vaak moe, huilerig en hongerig. Waarom laten ze dat niet zien? Net als reclames van scheermesjes. Dan scheren ze benen die al glad en kaal zijn. Waarom?! Ik ben pas onder de indruk als je harige gorillabenen scheert zonder bot mesje na afloop. Maar ik dwaal af. Dit artikel gaat namelijk over gifvrije tampons.

yoni-langwerpig

Gifvrije tampons?

Potverdorie zelfs tampons zijn niet veilig. In tampons worden chemische stoffen gevonden. Pesticiden, chloor en zelfs asbest zijn al gedetecteerd. Waarom? Geen idee. Misschien omdat het goedkoop is. Wist je dat de vagina één van de meest absorberende delen is van je lichaam? Daar stop je dan een tampon in vol met chemische stoffen. Dit lijkt me toch een van de laatste plekken waar je dat wilt.

Gek genoeg is het bijna onmogelijk om erachter te komen of er chemische stoffen in tampons zitten. Op de achterkant van een doosje tampons staat niks. Niks over enge chemicaliën of asbest. Dat hoeft namelijk niet. Behalve dat het onnodig is, is het ook schadelijk. Deze synthetische stoffen kunnen irritaties of zelfs vaginale infecties veroorzaken. Er wordt niet voor niets aangeraden om down under alleen met water te wassen. Het is ontzettend gevoelig daar beneden.

Yoni tampons lightYoni tampons organic cotton

Yoni tampons en maandverband

Gelukkig is daar Yoni. Dit merk is opgericht door Wendelien en Mariah. Mariah kreeg op haar dertigste baarmoederhalskanker. Haar arts adviseerde haar om tampons van 100% katoen te gebruiken. Mariah ging op onderzoek uit en zo ontstond de behoefte aan toxic-free tampons. Deze tampons creëerden zij uiteindelijk zelf door middel van Yoni. Dit Nederlandse merk is ontstaan door middel van crowdfunding.

De producten van Yoni zijn gemaakt van biologisch katoen. Niets meer of minder. Yoni producten zijn net zo fijn als ‘normale’ producten. Daarbij wordt het katoen op een milieuvriendelijke manier verwerkt. De gehele productieketen voldoet aan sociale criteria en de producten zijn gecertificeerd. Voor de groene meisjes onder ons: het is biologisch afbreekbaar. Na gebruik kan je ze op de composthoop gooien. Nu zou ik dat niet snel doen, maar toch leuk dat het kan.

Yoni tampons medium en lightYoni tampons middel en licht

Geprobeerd en getest

Eerlijk gezegd merk ik geen verschil met normale tampons. Behalve dat het even klungelen is met het verwijderen van het plastic omhulsel. Ik ben gewend dat je het plastic moet draaien. Met de Yoni tampons moet je een lipje zoeken en het eraf trekken. Het grootste verschil voel ik dan misschien in mijn portemonnee. Zo kost een doosje tampons € 3,99. Ik koop bijna nooit een doosje tampons, dus voor mij is het niet erg. Anderzijds ben ik bereid hier ook meer geld voor neer te leggen. Een Nederlands merk met zo’n mooie visie steun ik graag.

Mocht je geen fan zijn van tampons, dan heeft Yoni ook maandverband en inlegkruisjes. Het is maar net wat je fijn vindt. Deze heb ik helaas niet getest. Reden is omdat ik dan alleen voor dit artikel een shitload aan vrouwendingen in huis heb. Een beetje zonde.

Het enige nadeel is het kleine assortiment van Yoni. Het assortiment bestaat uit tampons verkrijgbaar in drie maten, maandverband in twee maten en inlegkruisjes. Ze hebben wel de ambitie om uit te breiden naar meerdere producten. Denk aan tampons met inbrenghulzen en maandverband met vleugels. Extra motiverend om een doosje Yoni te kopen dus!

Yoni tampons vind je online en onder andere bij Etos vanaf € 3,99.

Yoni tampons flatlay

Was jij bekend met Yoni tampons en maandverband? Let me know!

 

Related Posts

13 thoughts on “Groene tip: toxic free Yoni tampons en maandverband

  1. 456090 126068Oh my goodness! an excellent write-up dude. Thank you However Im experiencing difficulty with ur rss . Do not know why Cannot register for it. Could there be any person getting identical rss difficulty? Anybody who knows kindly respond. Thnkx 281535

  2. 585319 437732Fantastic humans speeches and toasts, possibly toasts. are hands down transferred at some time by means of party and expected to turn into really funny, amusing not to mention educational in the mean time. very best man wedding speeches 900200

  3. 975735 625783Dude.. My group is not considerably into searching at, but somehow I acquired to read several articles on your blog. Its wonderful how interesting it is for me to check out you fairly often. 722660

  4. 145337 279174This web-site can be a walk-through rather than the information you wished about it and didnt know who ought to. Glimpse here, and youll definitely discover it. 761648

Leave a Reply

Your email address will not be published.