Zero waste beauty: wasbare wattenschijfjes

Wasbare wattenschijfjes met waszak

Een makkelijke manier voor zero waste? Wasbare wattenschijfjes! Door deze watjes gooi ik geen 90 watjes per maand meer weg. 

Mijn voornemen is om iets groener te leven dit jaar. Ik schreef een tijdje geleden al over de make-up remover doek van de Action. Deze is fijn, maar ik wilde ook graag wasbare wattenschijfjes gebruiken. Dus om half twee ’s nachts (perfecte online shop tijdstip) ging ik op zoek naar wattenschijfjes. Ik ben alleen heel lastig want de watjes moeten perse groot, dik en zacht zijn. Ik krijg rillingen van die kant-en-klare wattenschijfjes in potjes. Veel te dun!

wattenschijfjes-wasbaar

Wat is het?

Wasbare wattenschijfjes zijn wattenschijfjes die je kan herbruiken. Je kan ze net zo gebruiken als watjes uit de winkel. Je smeert er je make-up remover of tonic op en maakt je gezicht schoon. Na gebruik gooi je ze alleen niet weg, maar in de was. Tip: gebruik een waszakje anders raak je ze kwijt in de wasmachine. De watjes kan je ook uitspoelen onder de kraan met een beetje zeep. Als je dit niet fijn vindt raad ik je aan om een aantal in huis te hebben. Zo zit je niet ineens zonder watje.

Het materiaal van deze zero waste wattenschijfjes is vaak van 100% katoen, badstof of gerecycled materiaal. Dit is super milieuvriendelijk want dit scheelt een boel afval. Zelf gebruik ik per dag drie watjes, dus zo’n 90 watjes per maand. Per maand! Dit zijn dus enorm veel watjes per jaar. Wasbare wattenschijfjes zijn dus een makkelijke manier om die berg afval te verminderen.

Wattenschijfjes van LanaLuna

Waar koop je het?

Wasbare wattenschijfjes kan je ook heel makkelijk zelf maken van badstof. Je knipt twee rondjes uit en naait ze aan elkaar vast. Nu kan ik én niet naaien én ben ik lui. Dus ik koop ze gewoon. Op verschillende websites kan je wattenschijfjes kopen. Ze variëren van een paar euro tot een compleet pakket inclusief opbergdoos en waszakje van €30. Persoonlijk vind ik dat nogal veel geld voor een paar watjes.

Op de site LanaLuna zag ik wattenschijfjes die mij perfect leken: dik, groot en zacht. Volgens mij maakt ze de watjes ook helemaal zelf. Via deze webwinkel kan je ook wasbaar maandverband of inlegkruisjes bestellen, mocht je hier belang bij hebben. Bij LanaLuna zag ik twee verschillende wattenschijfjes: één van badstof en één van katoen. Voor die paar euro bestelde ik twee van elk om te proberen.

Wasbare wattenschijfjes van badstof

witte wasbare wattenschijfjes
De witte wattenschijfjes zijn gemaakt van badstof. Deze watjes hebben twee verschillende kanten. De ene kant is is fluffy (links) en de andere kant is zacht (rechts). Voor het weghalen van mijn mascara gebruik ik remover op oliebasis. Opvallend is dat ik veel minder product nodig heb. Normale wattenschijfjes zuigen de olie naar mijn idee op. De fluffy kant neemt naar mijn gevoel wel iets minder vuil mee, maar voelt o zo fijn over mijn huid! Met de witte zie je wel beter hoeveel vuil je weghaalt.

Wasbare wattenschijfjes van katoen

Wasbare wattenschijfjes roze
Ik heb expres de katoenen in het roze bestelt, anders wist ik niet meer welke wat was. Deze zijn gemaakt van 100% biologische katoenen fleece. De wattenschijfjes zijn heel zacht, maar niet fluffy. De gladde kant werkt precies hetzelfde als de witte, het product wordt niet opgezogen en verspreid gemakkelijk. Voor het verwijderen voor van mijn oogmake-up vind ik deze fijner dan de fluffy witte. Hoe vrolijk staan deze trouwens in je badkamer?!

Wasbare wattenschijfjes formaat

Ik koop altijd de extra grote van de Action omdat ik de kleintjes niet fijn vind. Deze wattenschijfjes van LanaLuna zijn volgens mij zelfs groter. Kijk hoe groot! Ik vind dit zo fijn. De roze en witte hebben trouwens hetzelfde formaat.

Zero waste

Wasbare wattenschijfjes zijn een makkelijke manier om minder afval te creëeren. Een watje van LanaLuna kost € 1,- maar je kan ze ook zelf maken. Mocht je net zo lui zijn als ik dan raad ik deze in ieder geval aan. Het is trouwens geen spon, ik ben oprecht fan van de wattenschijfjes. Persoonlijk denk ik dat er alleen maar voordelen aan zitten. Het werkt net zo fijn als een normaal watje en dit is veel goedkoper! In plaats van elke maand een paar pakken watjes te halen, koop je nu eenmalig een paar wasbare watjes. De was moet je toch doen, dus daar zit geen verspilling in. Hup geen excuusjes meer! Allemaal aan de wasbare watjes.

Related Posts

9 thoughts on “Zero waste beauty: wasbare wattenschijfjes

  1. Fantastic web site. Lots of helpful information here. I am sending it to some buddies ans also sharing in delicious. And obviously, thank you on your effort!

  2. Thanks for this wonderful article. One other thing is that the majority of digital cameras can come equipped with a zoom lens so that more or less of any scene to get included by way of ‘zooming’ in and out. Most of these changes in focusing length usually are reflected from the viewfinder and on substantial display screen on the back of any camera.

  3. Hello very nice blog!! Man .. Excellent .. Wonderful .. I will bookmark your blog and take the feeds I’m happy to find a lot of useful information right here in the post, we want work out extra strategies on this regard, thanks for sharing. . . . . .

  4. chvetochki — новый взгляд на дизайн дома. https://chvetochki.org.ua/
    Более 21 миллиона фотографий интерьеров, дизайнерских предметов и новых идей, а еще квалифицированные дизайнеры прямо в сети. … Ремонт домов и квартир. Интерьерный дизайн. Ремонт ванны. Кухонный ремонт. Дизайн ландшафта.

  5. Hello there I am so happy I found your blog, I really found you by error, while I was searching on Google for something else, Nonetheless I am here now and would just like to say many thanks for a remarkable post and a all round entertaining blog (I also love the theme/design), I don’t have time to look over it all at the moment but I have book-marked it and also included your RSS feeds, so when I have time I will be back to read a great deal more, Please do keep up the superb work.|

  6. Hiya, I am really glad I have found this information. Nowadays bloggers publish just about gossips and net and this is actually irritating. A good website with interesting content, that is what I need. Thanks for keeping this web-site, I will be visiting it. Do you do newsletters? Can’t find it.

  7. It is appropriate time to make some plans for the future and it’s time to be happy. I’ve read this post and if I could I desire to suggest you few interesting things or suggestions. Perhaps you can write next articles referring to this article. I want to read more things about it!

  8. I’m really enjoying the theme/design of your web site. Do you ever run into any internet browser compatibility problems? A small number of my blog visitors have complained about my blog not working correctly in Explorer but looks great in Opera. Do you have any suggestions to help fix this problem?

Leave a Reply

Your email address will not be published.