10 groene en duurzame uitjes en activiteiten

groene en duurzame uitjes

Tijd over in de kerstvakantie? Ik heb tien groene en duurzame uitjes op een rijtje gezet. Leuk als date of met een groep vrienden.

Klaar met de bios? Deze 10 groene en duurzame uitjes zijn top als date, met een vriendin of een groep. De activiteiten worden vaak overal in Nederland aangeboden. Google naar jouw woonplaats als het uitje je leuk lijkt. Heb je nog leuke ideeën? Laat ze weten in de comments.

1. Tweedehands shoppen

Kan je duurzaam shoppen? Jazeker! Stap in de trein en ga op zoek naar leuke tweedehands winkels. Deze winkels zitten meestal niet in de grote winkelhoofdstraten. Tijdens deze zoektocht leer je de stad dus ook op een nieuwe manier kennen. Je komt op plekken waar je anders nooit was geweest. Mijn aanraders zijn Amsterdam, Den Haag en Groningen.

2. Botanische tuinen

In deze tuin kijk je je ogen uit naar alle planten, bloemen en bomen. Je kan de tuinen onder begeleiding bekijken en workshops volgen, maar ook zelfstandig ontdekken. De meeste tuinen gaan rond maart open. Onder andere Utrecht, Delft en Amsterdam hebben een botanische tuin.

3. Berlijn

Berlijn is bijna dé hoofdstad voor vegans. Op bijna elke hoek van de straat vind je vegan winkels, cafeetjes en restaurants. Extra leuk is dat je Berlijn gemakkelijk en snel kan bereiken met de trein. Gebruik de blog van De Groene Meisjes als gids. Zij hebben al heel veel leuke hotspots ontdekt in deze stad.

4. Stilte wandeling

Dit heb ik ooit gelezen in een groen tijdschrift en staat hoog op mijn to do list. Tijdens een stilte wandeling loop je onder begeleiding door de natuur. De bedoeling is dat je stil bent (duh) en je focust op de omgeving. Je gebruikt al je zintuigen. Een stilte wandeling kan in groepsverband of in je eentje. Je zou dit natuurlijk ook zelf kunnen organiseren, maar er worden verschillende workshops aangeboden.

5. Pluktuinen

Wil je je eigen groenten oogsten, maar heb je geen tuin? Duik in de pluktuin. Tegen een kleine vergoeding pluk je je eigen groente mee of maak je een eigen boeket. De openingstijden van de pluktuinen verschillen. Maar over het algemeen is het plukseizoen van begin juli tot ongeveer begin oktober.

6. Koe knuffelen

Volgens mij is dit het ultieme ‘ik-ben-vegan’ uitje. Op sommige boerderijen wordt de workshop ‘koeien knuffelen’ aangeboden. Tijdens deze workshop leer je hoe je een koe moet knuffelen. Je kan dus niet met open armen op de koe afrennen, helaas. Vaak moet je met minimaal vier man de workshop volgen, neem dus je vrienden mee!

7. Stichting Kattendorp in Harfsen

Stichting Kattendorp is een opvangtehuis voor zwerfkatten en onplaatsbare asielkatten. Op verschillende dagen kan je een kijkje nemen in het kattendorp. Je kan de katten aaien, knuffelen en voeren. Daarnaast lopen er ook kipjes met kuikens, muizen, honden, kikkers. De openingstijden check je hier.

8. Grotklauteren

Klaar met de klimmuur? Dan moet je de Limburgse Grotten eens proberen. De sprookjesachtige gangen zorgen voor een geweldige ervaren. Nog nooit geklommen? Geen zorgen, je hebt routes voor allerlei niveaus. Alleen de omgeving is het al waard om een keer te proberen.

9. Creatieve workshops

Altijd al willen leren schilderen, handletteren of sieraden maken? Tijd om het eens te proberen door middel van een creatieve workshop. Al vanaf een paar tientjes kan je meedoen. Via 1001 creatieve workshops kan je kijken welke workshops er in jouw buurt worden aangeboden. Leuk in je eentje of met een vriendin!

10. Cursus wildplukken

Wil je wel meer leren over eetbare & medicinale wilde planten? Dan is de cursus wildplukken ideaal voor jou. Tijdens deze cursus leer je alles over planten. Zo weet je aan het eind hoe je planten kan oogsten, verwerken, drogen en bewaren. Een aanrader als je meer wilt weten over de natuur.

Weet jij nog leuke groene en duurzame uitjes? Welke wil jij graag proberen? Let me know!

 

 

Related Posts

19 thoughts on “10 groene en duurzame uitjes en activiteiten

  1. 188229 930122I ran into this page accidentally, surprisingly, this is a terrific internet site. The web site owner has done an excellent job writing/collecting articles to post, the information here is actually insightful. You just secured yourself a guarenteed reader. 797587

  2. Якщо ж вам терміново потрібно бігти, не кидайте брудний посуд в мийці. Замість цього закрийте раковину пробкою і заповніть водою з додаванням гірчичного порошку. Після такої ванни будь-які забруднення можна буде відмити легким рухом руки поради. Біла білизна буде як нова — ці 2 інгредієнти легко повернуть білизну речам. В 1 л гарячої, близько 50 градусів, води розчиняємо 2-3 ст.л. порошку, не шкодуйте, його повинно бути достатньо, і 2 ст. л. нашатирного спирту, добре все перемішуємо до повного розчинення. В отриманому розчині вручну злегка перемо, а потім замочуємо білизну, практично на очах вона починає біліти. Ми залишаємо білизну замочуватися на 1-3 години.

  3. 933692 729308Wow, incredible weblog format! How lengthy have you been blogging for? you make running a weblog glance simple. The full glance of your website is amazing, as smartly the content material! 700795

  4. 516556 960424Hey mate, .This was an outstanding post for such a hard topic to talk about. I look forward to seeing several a lot more superb posts like this 1. Thanks 523841

  5. Pingback: hindi movie online
  6. 513149 599459Generally the New york Weight Loss diet is surely less expensive and flexible staying on your diet scheme intended for measures however quickly then duty maintain a nutritious day-to-day life. weight loss 865506

  7. 441836 220397 Nice post. I learn something more challenging on different blogs everyday. It will always be stimulating to read content from other writers and practice a little something from their store. Id prefer to use some with the content material on my blog whether you dont mind. Natually Ill give you a link on your web weblog. Thanks for sharing. 518804

  8. 222468 292120Usually I do not read write-up on blogs, however I wish to say that this write-up quite forced me to look at and do so! Your writing taste has been amazed me. Thanks, extremely great post. 516181

  9. 754089 350989Thank her so significantly! This line is move before dovetail crazy, altarpiece rather act like habitual the economizing – what entrepreneur groovy night until deal with starting a trade. 16365

  10. 711385 133320This really is a nice blog i must say, normally i don????t post comments on other people???? blogs but would like to say that this post genuinely forced me to do so! 275544

Leave a Reply

Your email address will not be published.