Adopt don’t shop: meet asielkat Binkie

Claire-en-asielkat-binkie
Een catlady is niet compleet zonder kat. Sinds een halfjaar heb ik een asielkat in huis. Een asielkat is er wel eentje met een gebruiksaanwijzing. Meet Binkie!

Als kind had ik de allerliefste kat van de wereld. Vanaf toen werd ik een echte catlady. Helaas overleed hij een jaar terug. Toen ik ging samenwonen met mijn vriend moest er dan ook een kat in huis komen. Maar voordat ons huis veranderde in een kitty paradijs, moesten we over een paar dingen nog nadenken. Het liefst had ik een kitten in huis. Een kitten kost alleen veel tijd en geld. Mijn vriend en ik studeren nog, dus dat kon helaas niet. Daarnaast wilden we graag een kat die ook naar buiten kon. Ons appartement is niet heel groot, we hebben wel een grote tuin. Ideaal voor een buitenkat! Daarbij hadden we ook heel veel liefde om te geven. Dus onze zoektocht was begonnen.

Hand en pootje

Kat adopteren

Mijn vriend en ik besloten een kat te adopteren. We keken rond op Marktplaats maar dat leek ons niet helemaal safe. Je weet niet wat voor mensen de katten opvoeden en of ze helemaal gezond zijn. Daarom keken we op de website van het Dierenasiel in Zwolle. Na een paar dagen zagen we de allerleukste asielkat ooit: Binkie! Er stond bij dat hij erg bang en verlegen was. De dierenredder in mij (en mijn vriend) voelden dat we Binkie moesten adopteren. Dus hup op de fiets!

Binkie was enorm bang in het asiel. Mijn hart brak toen ik zijn grote ogen zag. Binkie bleef doodstil in een hoekje zitten en gaf geen kik. Je kon zien dat hij zich hier niet fijn voelde. De andere katten kroelden om ons heen en gaven ons aandacht. Maar Binkie durfde niks. We wilden hem een fijn huis geven. Een paar minuten later zat hij bij ons in de auto. Eenmaal thuis was hij nog banger, kroop hij onder de bank en mauwde hij aan één stuk door. Heel zielig om aan te zien. Maar we bleven rustig en lieten hem alles ontdekken.

Asielkat Binkie in een kartonnen doos

Binkie ontsnapt

Maar toen gebeurde er iets zoiets stoms. Het kattenluik hadden we afgesloten met stenen aan de buitenkant. “Daar komt ie vast niet doorheen”, aldus onze gedachte. Nou na twee dagen was Binkie al weg. We hebben overal gezocht maar hij kwam niet tevoorschijn. Flyers uitgedeeld, Facebook oproepen geplaatst maar geen reactie. Drie weken later hoorden we gerommel in de tuin. De vuilniszak stond nog in de tuin (met de intentie om hem weg te brengen). Ineens stond Binkie uit de vuilniszak te eten. Toen hebben contact opgenomen met een kattenvrouwtje met vangkooien. Een uur later zat hij in de kooi en hadden we hem eindelijk terug.

Sindsdien woont hij happy bij ons. De eerste weken was hij erg schichtig. Stiekem denk ik dat hij niet zo’n leuk huis heeft gehad voor het asiel. Van abrupte bewegingen schrikt hij en als je hem per ongeluk pijn doet (ik ben klunzig) dan zie je hem zo een paar uur niet. Maar nu, een halfjaar later, is het zo’n lieve kat. Nieuwe mensen vind hij doodeng en vermijd hij liever. Maar het gaat elke keer beter. Hij gaat dagelijks naar buiten en komt stipt om 18:00 thuis voor zijn eten. Daarna blijft hij de hele avond binnen en ’s nachts loopt hij buiten rond. Vandaar dus dat er alleen maar foto’s van hem zijn die binnen zijn genomen. Binkie is super knuffelig, speels en lief. We hebben geluk dat het een lieve kat schijnt te zijn.

Asielkat Binkie liggend

Tips voor als je een kat gaat adopteren

 1. Een kat is persoonlijk. Informeer goed naar de achtergrond van de kat. Je wilt weten waar hij vandaan komt, wat zijn verleden is en wat hij gewend is. Zo kan je er makkelijk op in spelen en rekening mee houden.
 2. Een kat is duur. Het adopteren van een kat kost ongeveer €100. Maar daarnaast moet je ook kattenvoer, speeltjes en een kattenmandje in huis hebben. Je kan natuurlijk zo creatief zijn als je zelf wilt. Oja: een spaarpotje voor de dierenarts is ook handig.
 3. Een kat kost tijd. Als je kat net in huis is, moet hij langzaam wennen. Het is dan wel zo fijn als er iemand thuis is die op hem kan letten. Maar ook die hem aandacht en/of eten kan geven.
 4. Een kat wilt aandacht. Toen Binkie nog niet naar buiten kon, wilde hij de hele tijd aandacht. Hij was heel hyper en sprong de hele kamer rond. Nu hij naar buiten kan, is het een stuk minder. Bedenk hoeveel ruimte je hebt, kan een kat eventueel naar buiten?
 5. Een kat probeert te ontsnappen. Don’t worry, dat is gewoon vluchtgedrag, het is niets persoonlijks (hoop ik). Zorg ervoor dat je huis catproof is.

Claire en asielkat Binkie

Asielkat: aanrader of afrader?

Aanrader! Echt, er zijn zoveel super lieve katten in het asiel die een thuis verdienen. Toen ik daar rondliep wilde ik elke kat mee naar huis nemen. Alle katten zijn sowieso gesteriliseerd/gecastreerd, ingeënt, ontwormd en gechipt. Een asiel lijkt misschien niet fijn, maar de katten (in dit dierenasiel) worden echt goed verzorgd. Het is wel eng dat je de achtergrond niet kent. Maar informeer goed bij het dierenasiel. Zij weten vaak alles over een kat en kunnen je tips en advies geven. Een asielkat is je vaak ook ‘dankbaar’. Klinkt gek, maar je bouwt echt een speciale band op met een asielkat. Dus: adopt, don’t shop! 😉

 

Heb jij ervaring met een asielkat of heb je nog handige tips? Let me know!

Related Posts

179 thoughts on “Adopt don’t shop: meet asielkat Binkie

 1. What i do not realize is in reality how you’re now not actually much more well-appreciated than you may be now. You’re very intelligent. You understand thus considerably in relation to this matter, produced me individually consider it from a lot of varied angles. Its like women and men aren’t involved until it’s one thing to do with Woman gaga! Your personal stuffs outstanding. Always care for it up!

 2. I am extremely impressed with your writing skills as well as with the layout on your blog. Is this a paid theme or did you modify it yourself? Either way keep up the nice quality writing, it is rare to see a great blog like this one today..

 3. I am really impressed with your writing skills and also with the layout on your blog. Is this a paid theme or did you customize it yourself? Either way keep up the nice quality writing, it’s rare to see a nice blog like this one nowadays..

 4. I really like your writing style, excellent information, thanks for putting up :D. “Freedom is the emancipation from the arbitrary rule of other men.” by Mortimer Adler.

 5. Awesome blog! Do you have any helpful hints for aspiring writers? I’m hoping to start my own site soon but I’m a little lost on everything. Would you recommend starting with a free platform like WordPress or go for a paid option? There are so many choices out there that I’m totally overwhelmed .. Any tips? Thanks a lot!

 6. I was curious if you ever considered changing the structure of your site? Its very well written; I love what youve got to say. But maybe you could a little more in the way of content so people could connect with it better. Youve got an awful lot of text for only having 1 or two pictures. Maybe you could space it out better?

 7. You have noted very interesting points! ps nice web site. “There is no vice so simple but assumes some mark of virtue on his outward parts.” by Mary Bertone.

 8. Hello, Neat post. There’s a problem with your web site in web explorer, could test this?K IE still is the market chief and a good element of folks will leave out your fantastic writing because of this problem.

 9. Hi there this is somewhat of off topic but I was wanting to know if blogs use WYSIWYG editors or if you have to manually code with HTML. I’m starting a blog soon but have no coding skills so I wanted to get guidance from someone with experience. Any help would be enormously appreciated!

 10. Good website! I truly love how it is simple on my eyes and the data are well written. I am wondering how I might be notified when a new post has been made. I have subscribed to your RSS which must do the trick! Have a great day!

 11. Nice post. I learn something more challenging on different blogs everyday. It will always be stimulating to read content from other writers and practice a little something from their store. I’d prefer to use some with the content on my blog whether you don’t mind. Natually I’ll give you a link on your web blog. Thanks for sharing.

 12. Hmm it appears like your blog ate my first comment (it was super long) so I guess I’ll just sum it up what I had written and say, I’m thoroughly enjoying your blog. I too am an aspiring blog blogger but I’m still new to the whole thing. Do you have any recommendations for rookie blog writers? I’d really appreciate it.

 13. You can definitely see your skills in the work you write. The world hopes for even more passionate writers like you who aren’t afraid to say how they believe. Always go after your heart.

 14. I like what you guys tend to be up too. This sort of clever work and exposure! Keep up the superb works guys I’ve you guys to blogroll.

 15. You actually make it appear really easy together with your presentation however I find this topic to be really one thing which I feel I’d never understand. It seems too complex and very vast for me. I’m looking ahead for your subsequent put up, I?¦ll try to get the grasp of it!

 16. I was just looking for this info for a while. After six hours of continuous Googleing, at last I got it in your web site. I wonder what’s the lack of Google strategy that don’t rank this kind of informative web sites in top of the list. Normally the top web sites are full of garbage.

 17. I simply wanted to type a brief note in order to say thanks to you for all the lovely steps you are sharing on this site. My long internet lookup has at the end been compensated with pleasant concept to exchange with my friends and family. I would declare that we readers actually are definitely endowed to be in a useful website with so many brilliant individuals with beneficial suggestions. I feel really blessed to have discovered your web site and look forward to really more entertaining times reading here. Thank you once more for all the details.

 18. Appreciating the time and energy you put into your website and in depth information you offer. It’s good to come across a blog every once in a while that isn’t the same unwanted rehashed information. Excellent read! I’ve saved your site and I’m including your RSS feeds to my Google account.

 19. Great V I should definitely pronounce, impressed with your site. I had no trouble navigating through all the tabs and related info ended up being truly easy to do to access. I recently found what I hoped for before you know it in the least. Reasonably unusual. Is likely to appreciate it for those who add forums or something, site theme . a tones way for your client to communicate. Nice task..

 20. I love what you guys are up too. This sort of clever work and reporting! Keep up the awesome works guys I’ve you guys to our blogroll.

 21. I have been exploring for a little bit for any high-quality articles or weblog posts in this kind of space . Exploring in Yahoo I finally stumbled upon this site. Studying this information So i¦m glad to exhibit that I have a very excellent uncanny feeling I discovered just what I needed. I most undoubtedly will make sure to don¦t forget this site and provides it a glance regularly.

 22. Thanks , I have just been searching for info about this topic for ages and yours is the greatest I have discovered so far. But, what about the conclusion? Are you sure about the source?

 23. What i do not realize is actually how you are not really much more neatly-favored than you might be now. You’re so intelligent. You know thus considerably when it comes to this topic, produced me for my part consider it from numerous various angles. Its like men and women don’t seem to be involved until it’s something to accomplish with Lady gaga! Your personal stuffs great. At all times care for it up!

 24. Please let me know if you’re looking for a article writer for your site. You have some really good posts and I feel I would be a good asset. If you ever want to take some of the load off, I’d absolutely love to write some articles for your blog in exchange for a link back to mine. Please send me an email if interested. Thanks!

 25. fantastic issues altogether, you simply received a logo new reader. What would you recommend about your put up that you simply made a few days in the past? Any sure?

 26. I have been exploring for a bit for any high-quality articles or weblog posts in this sort of house . Exploring in Yahoo I at last stumbled upon this web site. Reading this information So i am glad to exhibit that I’ve an incredibly just right uncanny feeling I found out just what I needed. I most unquestionably will make certain to do not forget this web site and provides it a glance on a relentless basis.

 27. It’s a pity you don’t have a donate button! I’d without a doubt donate to this fantastic blog! I guess for now i’ll settle for book-marking and adding your RSS feed to my Google account. I look forward to new updates and will share this blog with my Facebook group. Talk soon!

 28. Wow that was odd. I just wrote an extremely long comment but after I clicked submit my comment didn’t appear. Grrrr… well I’m not writing all that over again. Anyhow, just wanted to say wonderful blog!

 29. Do you mind if I quote a few of your posts as long as I provide credit and sources back to your weblog? My blog is in the very same area of interest as yours and my visitors would truly benefit from a lot of the information you provide here. Please let me know if this alright with you. Thanks a lot!

 30. Wonderful blog! I found it while searching on Yahoo News. Do you have any tips on how to get listed in Yahoo News? I’ve been trying for a while but I never seem to get there! Thank you

 31. What i do not realize is if truth be told how you are now not really a lot more well-favored than you may be right now. You are very intelligent. You understand thus significantly in the case of this matter, produced me for my part imagine it from so many various angles. Its like women and men aren’t fascinated unless it is something to accomplish with Girl gaga! Your own stuffs excellent. All the time deal with it up!

 32. Good – I should certainly pronounce, impressed with your web site. I had no trouble navigating through all tabs and related information ended up being truly simple to do to access. I recently found what I hoped for before you know it at all. Reasonably unusual. Is likely to appreciate it for those who add forums or anything, website theme . a tones way for your client to communicate. Nice task..

 33. F*ckin’ awesome things here. I’m very happy to look your post. Thanks so much and i’m looking forward to touch you. Will you kindly drop me a mail?

 34. Greetings from Carolina! I’m bored to death at work so I decided to check out your site on my iphone during lunch break. I enjoy the info you provide here and can’t wait to take a look when I get home. I’m surprised at how quick your blog loaded on my mobile .. I’m not even using WIFI, just 3G .. Anyways, fantastic blog!

 35. I am not certain where you are getting your information, but great topic. I needs to spend a while learning much more or figuring out more. Thanks for excellent information I was looking for this information for my mission.

 36. My spouse and i were quite more than happy when Emmanuel could complete his homework via the ideas he obtained using your web page. It is now and again perplexing to simply be handing out things which often a number of people have been trying to sell. And we all already know we’ve got the blog owner to give thanks to for that. The type of illustrations you’ve made, the straightforward site menu, the friendships you can help to promote – it is most astounding, and it’s aiding our son and our family do think that subject is amusing, and that is highly serious. Thanks for everything!

 37. Hiya, I’m really glad I’ve found this information. Nowadays bloggers publish only about gossips and net and this is actually irritating. A good site with interesting content, this is what I need. Thank you for keeping this web-site, I’ll be visiting it. Do you do newsletters? Can’t find it.

 38. Thanks for sharing superb informations. Your web site is so cool. I’m impressed by the details that you have on this website. It reveals how nicely you perceive this subject. Bookmarked this website page, will come back for more articles. You, my pal, ROCK! I found simply the info I already searched all over the place and just couldn’t come across. What a great web site.

 39. Do you mind if I quote a few of your articles as long as I provide credit and sources back to your site? My website is in the exact same niche as yours and my visitors would genuinely benefit from some of the information you provide here. Please let me know if this alright with you. Many thanks!

 40. My brother suggested I might like this blog. He was entirely right. This post actually made my day. You can not imagine just how much time I had spent for this info! Thanks!

 41. Hey there! This post could not be written any better! Reading through this post reminds me of my good old room mate! He always kept talking about this. I will forward this page to him. Pretty sure he will have a good read. Thanks for sharing!

 42. Hello I am so thrilled I found your web site, I really found you by accident, while I was researching on Aol for something else, Anyways I am here now and would just like to say many thanks for a incredible post and a all round thrilling blog (I also love the theme/design), I don’t have time to read through it all at the minute but I have book-marked it and also added in your RSS feeds, so when I have time I will be back to read more, Please do keep up the fantastic work.

 43. I have learn some excellent stuff here. Definitely worth bookmarking for revisiting. I wonder how much effort you place to make one of these fantastic informative site.

 44. Just wish to say your article is as astounding. The clearness for your post is just nice and that i can suppose you’re a professional in this subject. Fine along with your permission allow me to snatch your RSS feed to keep up to date with coming near near post. Thanks one million and please keep up the gratifying work.

 45. I would like to thnkx for the efforts you have put in writing this blog. I am hoping the same high-grade blog post from you in the upcoming as well. In fact your creative writing abilities has inspired me to get my own blog now. Really the blogging is spreading its wings quickly. Your write up is a good example of it.

 46. I have been absent for some time, but now I remember why I used to love this site. Thanks , I’ll try and check back more frequently. How frequently you update your site?

 47. Hmm it appears like your website ate my first comment (it was extremely long) so I guess I’ll just sum it up what I wrote and say, I’m thoroughly enjoying your blog. I as well am an aspiring blog writer but I’m still new to the whole thing. Do you have any helpful hints for newbie blog writers? I’d certainly appreciate it.

 48. I’d have to examine with you here. Which is not one thing I usually do! I take pleasure in reading a post that may make folks think. Additionally, thanks for permitting me to comment!

 49. Hi there, just became aware of your blog through Google, and found that it’s truly informative. I’m gonna watch out for brussels. I will be grateful if you continue this in future. A lot of people will be benefited from your writing. Cheers!

 50. Nice post. I study one thing tougher on completely different blogs everyday. It will all the time be stimulating to read content from different writers and apply slightly something from their store. I’d favor to make use of some with the content on my blog whether you don’t mind. Natually I’ll provide you with a link in your internet blog. Thanks for sharing.

 51. I’ve been surfing on-line greater than three hours nowadays, but I never discovered any fascinating article like yours. It is pretty price sufficient for me. In my view, if all web owners and bloggers made excellent content as you probably did, the net can be much more helpful than ever before.

 52. I loved as much as you will receive carried out right here. The sketch is tasteful, your authored material stylish. nonetheless, you command get got an edginess over that you wish be delivering the following. unwell unquestionably come further formerly again since exactly the same nearly a lot often inside case you shield this hike.

 53. Heya i am for the first time here. I found this board and I in finding It really helpful & it helped me out a lot. I am hoping to present something again and help others such as you aided me.

 54. It¦s really a great and useful piece of info. I¦m glad that you simply shared this useful info with us. Please stay us up to date like this. Thanks for sharing.

 55. Woah! I’m really enjoying the template/theme of this site. It’s simple, yet effective. A lot of times it’s very difficult to get that “perfect balance” between user friendliness and appearance. I must say that you’ve done a fantastic job with this. In addition, the blog loads super fast for me on Safari. Outstanding Blog!

 56. Hello! I could have sworn I’ve been to this blog before but after browsing through some of the post I realized it’s new to me. Anyways, I’m definitely happy I found it and I’ll be book-marking and checking back frequently!

 57. F*ckin’ awesome things here. I’m very glad to see your post. Thanks a lot and i am looking forward to contact you. Will you kindly drop me a e-mail?

 58. Amazing blog! Is your theme custom made or did you download it from somewhere? A theme like yours with a few simple adjustements would really make my blog stand out. Please let me know where you got your theme. Many thanks

 59. I?¦ve learn some excellent stuff here. Definitely worth bookmarking for revisiting. I surprise how a lot effort you set to make this type of fantastic informative site.

 60. Hey there would you mind sharing which blog platform you’re working with? I’m looking to start my own blog in the near future but I’m having a tough time choosing between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal. The reason I ask is because your layout seems different then most blogs and I’m looking for something unique. P.S Apologies for being off-topic but I had to ask!

 61. When I originally commented I clicked the “Notify me when new comments are added” checkbox and now each time a comment is added I get several emails with the same comment. Is there any way you can remove people from that service? Thank you!

 62. I’ve been browsing online greater than three hours today, but I by no means found any attention-grabbing article like yours. It is lovely price sufficient for me. Personally, if all webmasters and bloggers made excellent content as you probably did, the web might be a lot more helpful than ever before.

 63. I don’t even know how I ended up here, but I thought this post was great. I don’t know who you are but definitely you’re going to a famous blogger if you aren’t already 😉 Cheers!

 64. You are my aspiration, I possess few web logs and very sporadically run out from post :). “The soul that is within me no man can degrade.” by Frederick Douglas.

 65. Hi there! This post couldn’t be written any better! Reading through this post reminds me of my previous room mate! He always kept talking about this. I will forward this article to him. Pretty sure he will have a good read. Thank you for sharing!

 66. What i do not understood is in truth how you’re no longer really much more neatly-liked than you may be now. You’re very intelligent. You understand thus considerably on the subject of this matter, made me individually consider it from numerous various angles. Its like men and women don’t seem to be fascinated until it¦s something to do with Lady gaga! Your individual stuffs outstanding. Always take care of it up!

 67. I’ve been surfing online greater than three hours nowadays, but I never found any interesting article like yours. It is lovely worth sufficient for me. Personally, if all web owners and bloggers made just right content as you probably did, the internet shall be a lot more useful than ever before.

 68. It is the best time to make a few plans for the future and it’s time to be happy. I’ve read this submit and if I could I want to suggest you few attention-grabbing issues or suggestions. Perhaps you can write subsequent articles referring to this article. I wish to learn even more issues approximately it!

 69. Hi there just wanted to give you a quick heads up. The text in your article seem to be running off the screen in Opera. I’m not sure if this is a format issue or something to do with web browser compatibility but I thought I’d post to let you know. The design look great though! Hope you get the problem fixed soon. Kudos

 70. Most of the things you mention is supprisingly accurate and it makes me ponder the reason why I hadn’t looked at this with this light previously. This piece truly did turn the light on for me as far as this topic goes. Nonetheless at this time there is one particular issue I am not necessarily too cozy with so whilst I attempt to reconcile that with the actual core theme of the position, allow me observe what all the rest of the visitors have to point out.Well done.

 71. you’re really a excellent webmaster. The web site loading velocity is incredible. It seems that you’re doing any unique trick. Also, The contents are masterpiece. you have performed a great activity in this subject!

 72. Excellent beat ! I wish to apprentice whilst you amend your web site, how can i subscribe for a blog website? The account aided me a appropriate deal. I were a little bit acquainted of this your broadcast offered shiny transparent idea

 73. Very good website you have here but I was wanting to know if you knew of any discussion boards that cover the same topics discussed in this article? I’d really love to be a part of online community where I can get advice from other knowledgeable people that share the same interest. If you have any suggestions, please let me know. Thank you!

 74. Great ?V I should definitely pronounce, impressed with your site. I had no trouble navigating through all tabs as well as related information ended up being truly simple to do to access. I recently found what I hoped for before you know it at all. Quite unusual. Is likely to appreciate it for those who add forums or something, site theme . a tones way for your customer to communicate. Excellent task..

 75. You made a number of fine points there. I did a search on the theme and found most folks will have the same opinion with your blog.

 76. hello there and thank you on your info – I have definitely picked up anything new from proper here. I did then again experience some technical issues using this website, since I skilled to reload the website many times prior to I may get it to load properly. I had been brooding about if your hosting is OK? Now not that I am complaining, however sluggish loading circumstances times will sometimes affect your placement in google and can damage your high quality ranking if ads and ***********|advertising|advertising|advertising and *********** with Adwords. Well I am adding this RSS to my e-mail and can glance out for a lot extra of your respective intriguing content. Ensure that you replace this once more very soon..

Leave a Reply

Your email address will not be published.