vegan sushi

Als vega hoef je echt niets te missen. Sushi is één van mijn lievelingsgerechten. Ik heb vier top combo’s zodat je de lekkerste vegan sushi easy thuis maakt!

Toegegeven: in een sushi vreetschuur is het wat lastiger om vega(n) sushi te eten. Vaak kun je alleen kiezen uit een saaie komkommer of avocado maki. Daarom is het veel lekkerder én leuker om het zelf te maken! De vullingen kan je helemaal naar eigen smaak maken. Maar ik heb hier 4 voorbeelden van mijn favo combinaties.

vegan sushi

Wat heb je nodig voor de sushi

 • Sushi rijst
 • Zeewier vellen
 • Rijstazijn
 • Sojasaus
 • Optioneel: gember en wasabi

Handig: je kan ook een sushi pakket kopen, hier zit bovenstaande al in!

vegan sushi

Wat heb je nodig voor de vulling

 • Lente-ui
 • Gele paprika
 • Avocado
 • Mango
 • Voorgekruide tofu
 • Komkommer
 • Wortel
 • Zeewier (bij AH)

Tip voor vegetariërs: Wil je toch de smaak van vis? De Vegetarische Slager heeft vegetarische tonijn en gamba’s. Zo hoef je niets te missen!

vegan sushi

Voordat je begint: zorg voor een scherp mes en een bakje water. Door het water blijft de sushirijst niet aan je handen plakken, zo kan je de rijst makkelijk verspreiden. Een scherp mes is een must om de sushi in kleine plakjes te snijden.

Let’s roll some vegan sushi!

Combo 1: Spicy roll

vegan sushi

Bak de tofu blokjes in een pan met soja saus, sambal, gember en knoflook. Laat even afkoelen. Leg de plakjes komkommer en avocado op het vel. Voeg daarna de blokjes tofu toe en een beetje sambal (deze sambal is héél pittig, vandaar het zielige beetje). Deze vegan sushi roll is perfect voor spicy eaters.

Combo 2: So sweet, so easy

vegan sushi

Snijd de mango in kleine blokjes (of handiger: reepjes). Leg de mango en de avocado neer op het vel en rol dicht. Het zoete van de mango past heel goed bij het romige van de mango. Deze vegan sushi roll is heel makkelijk én lekker.

Combo 3: Into the sea(weed)

vegan sushi

Leg een paar slierten zeewiersalade neer op je rol. Voeg eventueel zelf nog sesampitjes of een beetje sojasaus toe. Leg daarop een plak avocado. Met de combo mis je de vis niet eens!

Combo 4: All the veggies

vegan sushi

Move over maki’s, deze grote veggie rol is stukken beter. Leg de slierten komkommer, wortel en paprika neer op je rol. Voeg daarna een beetje mayo en lente-ui toe. Deze vegan sushi roll combo is crunchy, pittig en zoet tegelijk. Ook top om mee te nemen naar school of je werk.

vegan sushi

Snijd de rolls in plakjes of neem het mee als burrito mee naar je werk. Sushi burrito’s zijn helemaal hip als ik Instagram moet geloven.

vegan sushi

Wat is jouw favoriete sushi combo?Let me know!

Related Posts

15 thoughts on “Homemade vegan sushi recept

 1. 546660 250151Safest the world toasts are produced to captivate and also faithfulness to your wedding couple. Beginner sound system watching high decibel locations would be wise to always remember some sort of vital secret developed by presentation, which is your auto. greatest man speeches funny 563712

 2. 27278 294751very good day, your internet site is really unquie. Anways, i do appreciate your function 677230

 3. 229615 538882Some truly amazing content material on this internet website , appreciate it for contribution. 969763

 4. 584712 550064The vacation particular deals offered are believed as a selection of possibly the most preferred and therefore within your budget all more than the globe. Quite several hostels can be proudly located inside property which is accented who has striking seashores encouraging crystal-clear rivers, contingency of an Ocean. hotels compare rates 344676

 5. 515309 292741You produced some respectable points there. I looked on the internet for the problem and located most people will go along with with your site. 787873

 6. 951184 987746I saw two other comparable posts although yours was the most beneficial so a great deal 991751

Leave a Reply

Your email address will not be published.