Mijn favoriete vegetarische kookboeken

Vegetarische kookboeken

Koken is normaal al lastig, maar vega koken? Dat is al helemaal lastig. No worries, daarom heb ik een top 3 gemaakt van mijn favoriete vegetarische kookboeken. Deze pak ik er regelmatig bij voor inspiratie of een lekker recept.

Veggie // €24,95

Vegetarische kookboeken

Dit kleine boekje staat vol met veggie recepten. Hugh Fearnley-Whittingstall heeft zijn eigen kookprogramma in Engeland. In zijn show gebruikt hij alleen biologische seizoensproducten. In het boek vind je 136 recepten die per seizoen zijn ingedeeld.

De recepten zijn super easy en vooral leuk. Een groentegerecht is soms lastig om spannend te maken. Gekookte bonen zijn verre van sexy. Maar de recepten zijn erg verrassend en laten goed zien wat je met bepaalde groenten kan maken. Denk aan een Chileense stoofpot, auberginebootjes uit de oven met veggies en Panzanella. De gerechten zijn vooral sidesishes. Ik zou ze wel aanvullen met staplefoods zoals rijst, aardappelen of pasta.

Alle recepten zijn vegetarisch en sommige zijn vegan. Ze zijn wel te veganizen, met bijv. sojayoghurt ipv normale yoghurt. Niet alle producten zijn makkelijk verkrijgbaar. Denk aan linzen of een speciale kaas. Maar de meeste dingen vind je in de supermarkt.

Een aanrader als je:

 • van kleine kookboeken houdt
 • wilt variëren met groentegerechten
 • foto’s wilt zien van elk gerecht
 • Vegetarische kookboeken

 

Vegarabia – Greg & Lucy Malouf  // €29,95

Vegetarische kookboeken

Vegarabia is echt één mijn favoriete vegetarische kookboeken. Sowieso is de Midden-Oosterse keuken perfect voor vega’s. De gerechten zijn kruidig, verrassend en altijd smaakvol. Greg & Lucy Malouf laten met prachtige foto’s en 130 recepten zien wat voor lekkers de keuken te bieden heeft.

In het Midden-Oosten eten ze niet in voor-, hoofd- en nagerechten. Op tafel staan vaak allerlei kleine gerechtjes die tegelijkertijd worden geserveerd. Veel leuker dan in Holland met een standaard avg’tje. Het boek is ingedeeld in ontzettend veel categorieën. Zo vind je er bijvoorbeeld de categorieën brood, boters, smeersels, deegwaren, groenten en nog véél meer. Achterin vind je tips en basics over bepaalde ingrediënten of basisrecepten voor brood. Mijn favorieten zijn de kikkererwtencurry, gestoofde artisjokken en het Egyptische ontbijt.

Niet alle recepten zijn 100% vegetarisch. Soms vind je een recept met parmezaanse kaas of gelatine. Dit kan je easy vervangen met een vega kaas of agar agar. Maar het is wel jammer. Desondanks is het een geweldig kookboek waar je jaren plezier van hebt. Alleen doorbladeren is al een feest.

Een aanrader als je:

 • van de Midden-Oosterse keuken houdt
 • durft te experimenteren in de keuken
 • het niet erg vind om wat langer in de keuken te staan
 • Vegetarische kookboeken

 

Veganomicon // €16,96

Vegetarisch kookboek veganomicon

Dit boek heb ik geleend van een vriend. En ik ben er nu al dol op. Dit is geen vegetarisch kookboek, maar een ultieme vegan gids. Isa Moskowitz en Terry Romero hebben meer dan 250 recepten verzameld in dit boek. Zo heb je genoeg inspo!

De eerste 40 pagina’s bestaan uit handige tips & tricks. Denk aan keukengerei, kruiden en kooktijden. Super handig, voor een noob als ik en niet weet hoelang je bulgur kookt. Na de basics komen de recepten. Deze zijn ingedeeld in snacks, brunch, salades, dressings, sandwiches en groentegerechten. Kortom: genoeg om uit te kiezen. Denk niet dat vegan eten saai is, zo vind je sushi, vegan sloppy joes, enchilades en nog meer.

Een nadeel is wel dat er vrij weinig foto’s in staan. Ik vind het altijd fijn om een idee te krijgen van het gerecht. De meeste ingrediënten vind je in de supermarkt, voor sommigen moet je naar de toko. De recepten zijn niet heel moeilijk, maar kosten wel even wat werk. Maar no worries, het boek legt het mega goed uit.

Een aanrader als je:

 • nieuwe (vegan) gerechten wilt proberen
 • graag experimenteert met nieuwe kruiden of producten
 • het niet erg vindt om lang in de keuken te staan
 • Vegetarisch kookboek veganomicon

 

Wat is jouw favoriete kookboek?

 

Related Posts

12 thoughts on “Mijn favoriete vegetarische kookboeken

 1. 88456 789674Hello there. I needed to inquire some thingis this a wordpress web site as we are thinking about transferring across to WP. Moreover did you make this theme all by yourself? Cheers. 854684

 2. 366756 331792I truly appreciate this post. Ive been searching all more than for this! Thank goodness I identified it on Bing. Youve made my day! Thank you again.. 282637

 3. 471274 705418Fantastic post even so , I was wanting to know in the event you could write a litte more on this topic? Id be really thankful in case you could elaborate a bit bit further. Bless you! 147103

 4. 157197 98428Some truly good and utilitarian information on this internet web site , besides I feel the layout holds fantastic capabilities. 740408

 5. 506394 468138A thoughtful opinion and suggestions Ill use on my internet page. Youve certainly spent some time on this. Well carried out! 287842

Leave a Reply

Your email address will not be published.