17 In Persoonlijk

Ik heb mijn eerste tattoo laten zetten

tattoo hoofdfoto

Afgelopen zaterdag heb ik mijn eerste tattoo laten zetten. Ik wilde al zolang een tattoo, maar het moment (of het geld) was nooit echt daar. Nu wel! Ik deel de betekenis erachter én of het zeer deed (spoiler: valt hartstikke mee).

Leef ik nog?!

Ja, ik leef zeer zeker nog! De laatste weken was ik weer niet zo actief op bloggebied. De reden daarvoor is dat ik constant met sociale media bezig ben. Sinds anderhalve maand werk ik namelijk als online content marketeer bij een reclamebureau. Mijn baan is hartstikke leuk en ik heb het enorm naar mijn zin. Dat betekent dat ik acht uur per dag in Facebook, Instagram, Twitter en WordPress duik. Ontzettend interessant, maar dan vind ik het ook fijn om na het uitklokken van de werkdag even offline te zijn. Vandaar dat ik het bloggen even heb gelaten wat het is. De laatste tijd heb ik wel weer blogkriebels te pakken, dus af en toe zal er hier een artikel verschijnen. Dat je het even weet! 😉

tattoo

De betekenis achter mijn tattoo

Eén van mijn goals was om voor mijn 25ste een tattoo te laten zetten. Volgende week vrijdag word ik alweer een kwart eeuw, talk about timing!  Nu heb ik het natuurlijk niet gedaan om een doel te behalen, dat zou een beetje zonde zijn. (Hoewel deze tattoo vrij impulsief in mij op kwam). Ik heb namelijk mijn sterrenbeeld laten tattoeëren. Of nouja, het sterren patroon van mijn sterrenbeeld. Ik ben op 20 juli jarig, wat inhoud dat ik een kreeft ben. Mocht je niet zo’n zweefteef zijn als ik, dan heb je er misschien helemaal niets mee, maar ik vind horoscopen en spiritualiteit razend interessant.

Een van de eigenschappen van een kreeft is emotionaliteit. Een eigenschap die ik op sommige momenten liever niet bezit. Hoe fijn zou het zijn om dingen minder snel persoonlijk op te vatten, wat harder te zijn en een fuck it all houding te hebben? Lijkt mij geweldig. Maar ik vergeet soms dat deze gevoeligheid mij ook ontzettend veel biedt. Ik ben liever een emotioneel persoon, dan een kil persoon. Zo voel ik emoties van anderen sneller aan, kan ik me gemakkelijk verplaatsen in andermans gevoelens en ben ik daardoor redelijk zorgzaam en sociaal. Om me eraan te herinneren dat emotioneel zijn oké is, heb ik mijn tattoo laten zetten. Zou de wereld niet een tikje beter zijn als we meer rekening houden met andermans gevoelens?!

tattoo

Het laten zetten van mijn tattoo

Ik heb mijn tatoeage laten zetten bij Dondersch tattoo in Zwolle. Simpelweg omdat eigenaar Dave geweldige, strakke tattoo’s zet. Daarnaast vond ik zijn shop een super fijne inrichting hebben. De shop is heel open en licht waardoor ik me heel prettig voelde. Daarnaast hield Dave ook rekening met mij omdat het mijn eerste tattoo was. Zo legde hij alles rustig uit, super fijn!

Ik wilde het ontwerp graag op de binnenkant van mijn bovenarm laten tatoeëren. Een subtiele plek en niet geheel in your face. Ik kan hem gemakkelijk verbergen als ik moet. Het zetten van de tattoo vond ik qua pijn heel erg meevallen. Nu stond ik na een kwartier alweer buiten, dus zo lang heb ik ook niet ‘geleden’. Het was alleen niet het slimste idee om hem in hartje zomer te zetten. De komende weken mag mijn arm namelijk niet in de zon, oeps. Gelukkig zit ik toch de meeste dagen op kantoor, dus ik mis niet veel zonnestralen.

tattoo

Tada, dit is het resultaat! Het leek me wel leuk om hier een blog over te schrijven, gezien de reacties op Instagram zo positief waren. Wat vind jij van tattoo’s? Is het jouw ding of juist helemaal niet? Let me know!

Ik ben trouwens actiever op Instagram dan op mijn blog, mocht je me willen volgen 😉

You Might Also Like

17 Comments

 • Reply
  Romy
  15 juli 2018 at 15:42

  Wat gaaf dat je de tattoo hebt laten zetten en daarmee meteen het doel voor je 25e verjaardag hebt kunnen waarmaken 🙂 Ik was al heel benieuwd naar het resultaat.
  Ik vind de betekenis achter je tattoo prachtig en de tattoo is ook mooi gezet! Ik zou zelf nooit echt een tattoo laten zetten, maar dat is meer iets persoonlijks en dat neemt niet weg dat ik tattoos (vooral als ze een mooie betekenis) bij anderen wel mooi kan vinden. Die van jou past perfect bij je! 🙂 Fijn om te horen dat je baan ook goed bevalt trouwens!

  • Reply
   clairecodi
   16 juli 2018 at 21:39

   Aahhh dankjewel lieve Romy! Ik snap dat het niet iedereens stijl is om een tattoo te laten zetten haha. Ik vind het zelf wel heel mooi maar moet inderdaad ook bij je passen. <3

 • Reply
  Geanne | Sweet Suzie
  15 juli 2018 at 16:08

  Wat een mooie tattoo en betekenis! Zolang je tattoo alleen lijnen heeft, valt het met de pijn reuze mee ja. Weet je overigens wel dat tattoos niet per se vegan zijn? Ik heb met het zetten van mijne gezocht naar een vegan inkt en nazorgproducten. Bovendien volg ik nu een cursus astrologie (gisteren een artikel over gepubliceerd) en ik heb ook wat Kreeft in mijn geboortehoroscoop. Een mooi teken is het 🙂

  • Reply
   clairecodi
   16 juli 2018 at 21:42

   Dankjewel Geanne voor je reactie! Ahh ja ik moet eerlijk zeggen dat ik me daar wel bewust van was, maar er niet zo over na heb gedacht tijdens het zetten. Ik ben zelf ook niet veganistisch dus heb daar niet zo bij stil gestaan. Wat tof dat je een cursus astrologie volgt, ik ga je artikel eens even lezen 🙂

 • Reply
  Sija
  15 juli 2018 at 16:28

  Wat een prachtige tattoo! De betekenis erachter vind ik erg mooi. Ik vind sterrenbeelden ook interessant en als ik een tattoo zou willen (op dit moment nog niet) dan zou ik ook voor mijn sterrenbeeld gaan. Leuk om weer eens een artikel van je te lezen! <3

  • Reply
   clairecodi
   16 juli 2018 at 21:43

   Ohhh dankjewel lieve Sija! Wat voor sterrenbeeld heb/ben jij? Ben ik wel heel benieuwd naar 🙂 <3

   • Reply
    Sija
    17 juli 2018 at 09:13

    Hi Claire 😀 Mijn sterrenbeeld is Weegschaal! 🙂

 • Reply
  Mariëlle
  15 juli 2018 at 17:51

  Héél tof meis!!

  • Reply
   clairecodi
   16 juli 2018 at 21:43

   Thanks Mariëlle! Ben er ook zo blij mee 🙂

 • Reply
  Hermien - KouweKleren
  15 juli 2018 at 22:23

  Heel mooi. En ook mooi om jouw verhaal erbij te lezen! Goed om de eigenschappen die jou tot jezelf maken te koesteren.

  • Reply
   clairecodi
   16 juli 2018 at 21:44

   Ahh dankjewel Hermien! Precies, ik heb deze eigenschappen en kan het beter ‘ownen’ en er zo goed mogelijk mee omgaan 🙂

 • Reply
  Jessica J.
  16 juli 2018 at 10:29

  Mooie betekenis erachter! En natuurlijk mooi gezet, ook. Ik hou wel van dat subtiele.

  • Reply
   clairecodi
   16 juli 2018 at 21:44

   Thanks Jessica! Ik ben er ook blij mee dat het zo subtiel is! Een hele kreeft op mijn arm leek me ook niet echt wat haha.

 • Reply
  Natascha
  17 juli 2018 at 03:10

  Prachtig en volgens mij helemaal jij!!

 • Reply
  Jenn
  20 juli 2018 at 20:05

  Heel mooi! Ik hoop binnenkort ook voor mijn eerste te gaan, de pootafdrukjes van mijn hondjes.

 • Reply
  Ivon
  2 augustus 2018 at 20:12

  Ik had hem op je insta al voorbij zien komen, en ik vind hem echt PRACHTIG!
  Heel tof, subtiel, mooie betekenis. En blij dat je weer aan het bloggen bent, vind je artikelen namelijk altijd hartstikke leuk!

 • Reply
  Yanine
  18 september 2018 at 21:10

  Heel mooi! Denk ook steeds meer aan een tattoo maar zou dan graag een witte willen.

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.