11 In Hersenspinsels

Ik ben jarig! | Terugblik & goals voor komend jaar

Vandaag ben ik jarig! Ik blik terug op vorig jaar en schrijf mijn doelen op voor de toekomst.

Niet te geloven zeg. Vandaag ben ik 24 jaar. Vier-en-twintig. Dat klinkt in mijn hoofd toch al enorm oud. Nu hoor het gezucht en gelach al van mensen die vinden dat ik net om de hoek kan kijken. Die vinden dat ik nog nat achter mijn oren ben. Maar voor mij is dat toch even een reality check. Vierentwintig zeg, dat ligt potverdorie enorm dichtbij de vijfentwintig. En vijfentwintig gaat alweer richting de dertig. En zo oud voel ik me nog helemaal niet. Maar goed, laten we maar bij vierentwintig beginnen. Dus hoi, ik ben Claire en vanaf vandaag ben ik vierentwintig jaar.

Doelen opstellen

Nu heb je van die mensen die doelen opschrijven voor volgende jaar. Zij maken een lijst met goals die ze graag willen behalen. Ik ben geen flierefluiter (ja, ouderwets woord), maar zoiets heb ik nog nooit gedaan. Ik was al blij als ik mijn diploma zou behalen voor mijn vierentwintigste. Nouja, dat is dan uiteindelijk niet gelukt. Daar ben ik overigens heel tevreden mee want mijn leven is op dit moment best wel leuk. Misschien zelfs wel doordat ik mijn diploma nog niet heb behaald. Doordat ik dat al moest loslaten, heb ik ook wat andere keuzes gemaakt. Het hoeft niet per se volgens een stappenplan. Ik trek gewoon mijn eigen plan. Door dit eigen plan ben ik mijn blog begonnen, naar New York gegaan en heb ik voor mezelf keuzes gemaakt die ik anders niet had gemaakt. Maar als ik een goede planner was had ik misschien iets speciaals geregeld voor mijn lezers, behalve dit artikel vol emotioneel gezwam.

24 going 25

Het leek me wél leuk om een lijst te maken met goals voor mijn vierentwintigste levensjaar. Doelen die ik wil behalen. Dingen die ik nog wil doen die ik anders niet zo snel zou doen. Misschien helpt het opschrijven wel bij het behalen van deze doelen. En anders heb ik even een goeie zelfreflectie gedaan.

1. Diploma behalen. Spreekt voor zich toch? Deze zomer wil ik knallen om mijn scriptie te behalen zodat ik mijn diploma in ontvangst kan nemen.

2. Reizen. Vorig jaar ben ik voor het eerst in mijn leven in een vliegtuig gestapt. Ik wil nog véél meer reizen. Ik snap alleen niet waar mensen altijd het geld en de tijd vandaan halen om alle reizen te maken. Waarschijnlijk heeft het voornamelijk te maken heeft met het geven van prioriteit. Als je weet dat je wilt reizen, dan zet je geld opzij en maak je tijd. Dus daar wil ik me in ieder geval op focussen. Het lijkt me tof om bijvoorbeeld te gaan backpacken in Australië of gewoon een fijne vakantie te boeken naar een warm land. Waarheen maakt me niet zoveel uit, als ik maar een nieuw plekje ontdek.

3. Mijn rijbewijs halen. Ondanks dat ik het fijn vind dat ik nooit de Bob ben, is het toch weleens tijd om mijn rijbewijs te halen. Ik ga binnenkort beginnen met mijn theorie en lessen, spannend!

4. Verhuizen. Ik ben wel toe aan een nieuwe plek en ben driftig opzoek naar een fijn plekje om te wonen. Het heeft geen haast, maar het lijkt me fijn om rond deze tijd volgend jaar ergens anders te wonen. Iets met meer ruimte graag.

5. Een fotografiecursus volgen. Hoe lang roep ik dit al? Volgens mij al vanaf ik mijn blog ben begonnen. Ik snap gewoon niets van al die gekke standen dus zo’n cursus kan ik wel gebruiken.

Verder heb ik nog wat kleinere doelen zoals het zetten van een tatoeage, het behendig worden in Google Calender, het maken van video’s, bezig zijn met creatieve dingen en ook nog even een beetje rust pakken. Iedereen die in de zomervakantie jarig is weet hoe enorm lastig het is om dan iets te organiseren.  Toch heb ik het geluk om mijn verjaardag te vieren met een paar hele leuke mensen <3

Op naar volgend jaar!

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply
  Linda - Zaailingen
  20 juli 2017 at 09:54

  Gefeliciteerd, lieve Claire! Je bent inderdaad nog maar een broekie, haha. Maar ik herken je gevoel heel goed. Het is ook wel confronterend als je gaat afstuderen en een grotemensenbaan krijgt. Moet je verdorie ineens volwassen worden enzo. Ik wist toen ook helemaal niet wat ik precies wilde met mijn leven. Nou ja, wel die droomreis maken, dus dat heb ik eerst gedaan. Beste keuze ooit! Even als de mens achter de groene blogger kan ik het je ontzettend aanbevelen 😉
  Volgens mij gaat het super met jouw flierefluit-aanpak. Gewoon lekker blijven doen waar je plezier in hebt, soms even doorzetten en dan komt het helemaal goed

 • Reply
  Danique
  20 juli 2017 at 11:32

  Gefeliciteerd Claire, fijne dag vandaag!

 • Reply
  Mariëlle
  20 juli 2017 at 13:17

  Gefeliciteerd lieve dame!! ♡♡♡

 • Reply
  Loes
  20 juli 2017 at 14:31

  Gefeliciteerd! Hopelijk heb je een fijne dag. Je hebt misschien het doel van afstuderen niet bereikt, maar dat gaat dit jaar vast goed komen en je mag als nog hartstikke trots zijn!

 • Reply
  Malou | Blonde Blossom
  20 juli 2017 at 15:09

  Gefeliciteerd met je verjaardag lieve Claire! Jeetje, nu ben je wel heeeeeeel volwassen, haha! Wat een mooie doelen zeg, ik doe graag mee met de fotografiecursus want ik snap er ook niks van. En ga ook door met bloggen! Heel fijne dag vandaag! Malou x

 • Reply
  Aneta
  20 juli 2017 at 16:59

  Wijffie allereerst van harte met je verjaardag! Wat een mooie doelen heb je. Zo’n fotografie cursus zou ook wel iets voor mij zijn. Enne…wat betreft reizen, je kiest wel gelijk een van de duurste landen uit: Australië. Ja dan heb je inderdaad een zak met geld nodig, hihi. Ik hoop dat je snel een huisje vindt met veel meer ruimte dan nu

 • Reply
  Romy
  20 juli 2017 at 19:18

  Gefeliciteerd met je verjaardag! Toen ik 2 maanden geleden 24 werd, vond ik het ook zó oud klinken. Maar geloof me, het went snel, haha. Maar die 25 wordt wel een dingetje hoor, volgend jaar 😉
  Ik hoop dat je een hele mooie dag hebt vandaag en ook straks als je het viert. En natuurlijk dat het een supermooi jaar wordt waarin je deze doelen allemaal kunt waarmaken! Wat goed dat je bezig bent met je rijbewijs! Ik ga hard voor je duimen, ook voor je diploma. En het zou zo tof zijn als je een leuke fotografiecursus én een plekje voor jezelf kunt vinden. Geniet nog even van je avond, lieve Claire! <3

 • Reply
  Sofie
  20 juli 2017 at 19:30

  Gefeliciteeeeerd! Haha, ik had hetzelfde met 24 en 25… inmiddels ben ik bijna 30 ??.
  Trouwens over dat feestje organiseren: moet je eens proberen verjaren op oudejaarsavond. Naja, we hebben het niet te kiezen! Feest ze!

 • Reply
  Rosita Elise
  20 juli 2017 at 21:54

  Gefeliciteerd met je verjaardag!
  Ik weet precies hoe je je voelt, in de vakantie jarig zijn suckt.
  Ik ben zelf ook net jarig geweest (14 juli)
  En bij mij is ook altijd iedereen op vakantie.. vet frustrerend, want welk weekend ervoor of erna of op de dag zelf je het ook viert. Er zijn altijd wel mensen die niet kunnen!

  Die reizen maken, ik heb dat ook nooit gesnapt hoe sommige mensen dat zoveel kunnen, ik denk dan altijd die zullen wel flink gesponsord worden whaha! Ik heb zelf dit jaar mijn eerste grote reis geplant! Als je benieuwd ben kun je mijn blog in de gaten houden (ik ben pas net nieuw dus er staat nog niet zoveel op MAAAAR, binnenkort komt er iets over mijn vakantie op spannend!)

  Wat leuk dat je je doelen zo heb opgesteld, bij 1-tje wil je alleen maar aanmoedigen en dat is de tattoo! Ik heb er zelf 1 sinds januari en ik ben echt zo blij dat ik de stap gezet heb! Ik ben er ontzettend trots op, ik kijk er nog elke keer naar en word er blij van! Denk wel goed na over wat je neemt, ik heb de mijne echt pas gezet nadat ik er echt maaanden en maaaaaaaanden over nagedacht had.

  En met je diploma dat komt echt wel goed! Ik ga je zeker volgen en hoop dat je het aankomende jaar je doelen kunt behalen!

  Ik ben dus nieuw in dit wereldje, maar ik zou het leuk vinden als je ook een kijkje of 2 op mijn site neemt!

  Liefs,

  Rosita Elise

 • Reply
  Irene
  22 juli 2017 at 12:42

  Fijne verjaardag Claire! Of ja, fijne tweededagnajeverjaardag 😉 Ik werd dit jaar 26 en ik dacht ook letterlijk: shit dat is bijna 30. Haha. En als ik 30 ben wil ik een kind en getrouwd zijn. OMEGOD DAT KAN NIET! BEN IK NIET KLAAR VOOR! Maar nu ben ik er wel chill onder.
  Fijne doelen heb je gekozen. Ik kan ook wel een fotografiecursus gebruiken. Ik heb een camera maar gebruik eigenlijk alleen m’n Iphone omdat ik met die camera niet om kan :p Veel plezier alleszins met het werken aan je doelen! ^^

 • Reply
  Marieke | Bluebell Forest
  22 juli 2017 at 22:23

  Veel te laat, maar alsnog hoop ik dat je een fijne verjaardag hebt gehad 🙂 Mooie doelen heb je! Oh en ik herken het helemaal hoor, ik wordt bijna twintig en dat vind ik al oud klinken (oeps haha)

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.