17 In Persoonlijk

Hoera, ik ben mijn hoogtepunt voorbij

Op 20 juli ben ik 26 jaar geworden! Ik hoor altijd dat je 25ste levensjaar je hoogtepunt is, dus vandaar de dramatische titel. In dit artikel blik ik terug op mijn vorige levensjaar (toen ik nog jong was) en deel ik de volwassen doelen van dit levensjaar. 

Ik heb vorig jaar eigenlijk geen verjaardagspost gemaakt. En nu ben ik precies een week te laat. Om eerlijk te zijn vind ik mijn eigen verjaardag altijd een beetje ongemakkelijk. Dat komt onder andere doordat ik nooit weet wat ik moet doen als mensen voor me gaan zingen en de 3 verjaardagszoenen. Dat laatste gaat bij mij altijd mis. Standaard ga ik nét naar de verkeerde kant, oeps. Maar als ik dat allemaal opzij zet, vind ik het toch wel bijzonder om elk jaar ouder te worden. Niet iedereen krijgt die luxe. Daarnaast vind ik het altijd leuk om terug te blikken op het voorgaande jaar. Ineens zie je hoeveel leuke dingen je hebt meegemaakt en wat je hebt bereikt.

Mijn persoonlijke doelen van vorig jaar

Vorig jaar heb ik doelen opgesteld voor mijn 25ste levensjaar. Eens kijken of ik die heb gehaald:

1. Diploma behalen

Ha, zoals je misschien weet heb ik deze gelukkig behaald! Ik heb mijn eigen diploma uitreiking gemist (ik was het oprecht compleet vergeten), maar in maart heb ik hem dan ein-de-lijk opgehaald. Het was wel wat minder officieel. Er was geen speech en ik heb de administratie afdeling maar even gevraagd om een foto te maken. Zogenaamd voor mijn moeder, maar het was eigenlijk voor mezelf. Toch wel leuk om dat vast te leggen, na al mijn afstudeerstruggles. Ik heb mijn diploma uitreiking goed gevierd met mijn jaarclub en heel wat drankjes.

2. Mijn rijbewijs halen

Eh ja, deze heb ik nog steeds niet behaald. Iets met geld, prioriteiten en geen tijd vrijmaken. Hopelijk haal ik dit jaar mijn rijbewijs wel. Ik ben niet van plan om direct een auto te kopen. Maar het lijkt me ideaal om te kunnen autorijden. Vooral als ik weer leuke kringloop vondst zie of niet afhankelijk wil zijn van het OV.

3. Verhuizen

Yes, dit doel heb ik behaald! Sinds december woon ik lekker op mezelf in een appartementje in Zwolle. Mijn plekje staat vol met tweedehands aankopen en een heleboel groene planten. En ook fijn: ik heb een eigen tuin! Ik vind het zo fijn dat ik buiten kan zitten en kan genieten van de zon. Vooral met deze hittegolf, want er staat een opblaasbaar zwembadje in mijn tuin.

4. Een fotografiecursus volgen

Hoe lang roep ik dit al? Ik denk dat ik gewoon een weekje vollop aan de gang moet met YouTube tutorials. Ik gebruik mijn spiegelreflex altijd als ik blogfoto’s maak, maar ik fotografeer vaak lekker veilig op de automatische stand. Zo jammer, want je kan er zoveel uithalen als je hem daar vanaf haalt en zelf aan de slag gaat. Toch vind ik dat altijd een beetje eng omdat ik bang ben dat ik de foto compleet verpest. Een tutorial/cursus lijkt me daarom wel erg handig.

5. Reizen

Sinds New York heb ik nog niet echt gereisd. Ik ben wel uit Nederland geweest. Zo ben ik een dag naar Parijs geweest en een weekje in (Denemarken) met de schoonfamilie. Dus dit doel kan ik mooi afstrepen. Dit jaar heb ik samen met mijn vriendin een soort ‘Surprise Me vakantie’ geboekt. Via Hema kon je verrassingstickets kopen voor €95,-. We hebben er een extra dag bijgeboekt en een paar bestemmingen uitgesloten. Op mijn verjaardag kregen we toevallig te horen waar we heengaan, namelijk naar Londen. Nu moet ik eerlijk zijn dat ik iets exotischers had verwacht, maar leuk is het wel. Wat is jouw favoriete hotspot in Londen?

Fano Denemarken

Doelen 26 going 27

1. Doorgaan met bloggen
Ik heb het bloggen enorm gemist. Voor mijn gevoel ligt er soms een grote druk op het continu creëren van goede content. Mijn doel is niet om veel geld te verdienen of er mijn fulltime job  van te maken. Ik wil het gewoon voor de lol doen. Dat haalt voor mij de druk er gelukkig wel flink af. Gewoon bloggen als ik er zin in heb.

2. Tattoo zetten
Vorig jaar heb ik mijn eerste tattoo gezet, maar ik wil nog graag een grote botanische tattoo laten zetten. Allemaal mooie bloemen op mijn bovenbeen. Nu nog iemand vinden die dat goed kan én binnenkort tijd heeft. Ik volg al twee hele toffe tatoeërders op Instagram, namelijk Hanne Smit en Boo Litjes. Helaas zijn zij het komende jaar helemaal volgeboekt. Ken jij toevallig een tatoeërder met dezelfde stijl?

3. Groter wonen
Stiekem heeft dit iets te maken met samenwonen. Ik zou heel graag samen willen wonen in een groter appartement. Gelukkig denkt mijn vriendin er (tot nu toe) hetzelfde over. Dus we gaan zien of dit doel wordt behaald. Tot nu toe ben ik heel blij met mijn eigen plekje.

4. Rijbewijs halen
Daar ga ik geen woorden meer aan vuil maken. Dat moet ik gewoon doen. Vooral als ik groter wil wonen, hallo verhuisbus!

En voor de rest zie ik het allemaal wel. Als ik iets heb geleerd van al die doelen opstellen is dat het vaak heel anders loopt dan je denkt. Eerst maar eens deze hittegolf overleven 😉

 

You Might Also Like

17 Comments

 • Reply
  Djuli
  27 juli 2019 at 18:02

  Nog gefeliciteerd Claire! Je diploma behalen en verhuizen, dat zijn 2 grote prestaties in 1 jaar tijd, dus daar mag je zeker trots op zijn!

 • Reply
  Romy
  27 juli 2019 at 18:24

  Nogmaals gefeliciteerd! Haha, ik heb ook heel vaak gehoord dat je vanaf je 25e biologisch gezien aftakelt. Laten we daar maar niet te veel bij stilstaan, haha 😛 Wat een mooie mijlpalen heb je dit jaar bereikt met het behalen van je diploma en je eigen woning. Superleuk trouwens, die verrassingstickets bij Hema! En Londen is echt een gave bestemming. Stiekem durf ik dat soort tickets juist nooit te bestellen omdat ik bang ben voor nogal suffe bestemmingen (een onbekende stad in Roemenië ofzo), maar Londen is echt heel leuk!
  Hopelijk kun je je doelen voor komend jaar allemaal waarmaken. Hoe leuk dat jullie allebei het liefst zouden gaan samenwonen <3
  Romy recently posted…Action Gift Tag Set | Review en zelf kaarten maken

  • Reply
   clairecodi
   29 juli 2019 at 15:41

   Dankjewel lieve Romy! Haha, laten we hopen dat het een gezegde is 😉 Het voelt wel ineens gek dat ik nu dichterbij de 30 zit dan bij de 20 haha. En ik ben ook echt super benieuwd naar Londen! Wat grappig want ik hoopte liever naar een onbekende stad in Roemenië te zitten, Al is het alleen maar omdat ik daar nog nooit ben geweest.
   clairecodi recently posted…Self care journal: hoe maak je het en wat heb je eraan?

 • Reply
  Jessica J.
  29 juli 2019 at 09:13

  Alsnog een geweldige / late verjaardag gewenst, lieve Claire!
  Ik blog ook voor de lol en vind het helemaal niet erg als er eens een paar weken niets verschijnt. Heerlijk die druk niet te voelen, want m’n blog blijft natuurlijk wel gewoon m’n (tijdrovende 😛) hobby, naast m’n fulltimebaan, huishouden en sociale leven.
  Oh ja, ik word volgende maand dertig en heb het gevoel dat ik met één been in het graf sta, haha. Ik ben niet zo goed met ouder worden, valt het op?
  Jessica J. recently posted…Waarom ik stop met het maken van Opgemaakt-artikels

  • Reply
   clairecodi
   29 juli 2019 at 15:43

   Dankjewel Jessica! 🙂 Oh wat fijn dat je de druk van het bloggen zo goed kan relativeren. Ik word er ook steeds beter in haha. Soms kon ik echt balen als er een bepaalde dag niets online kwam. Ik vind het trouwens super knap dat je je blogkan combineren met je fulltime baan, huishouden en sociale leven! Ohhh en ik denk dat niemand goed is in ouder worden. Iedereen wil het worden, maar niemand wil het zijn haha.
   clairecodi recently posted…Self care journal: hoe maak je het en wat heb je eraan?

 • Reply
  Irene
  29 juli 2019 at 14:45

  Nog gefeliciteerd met je verjaardag! Spannend dat je zo’n tattoo gaat laten zetten! Ik volg sinds kort botanicalart.bycindy op Instagram en zij zet ook echt prachtige tattoos! Misschien kan je haar pagina eens bekijken en is het ook wel wat voor je 🙂 Toffe doelen ook voor de rest én zalige doelen die je haalde tijdens je vorige levensjaar! Toch een paar serieuze mijlpalen hé.
  Irene recently posted…Dagboekje van week 30.

 • Reply
  Audrey
  30 juli 2019 at 08:34

  Nog gefeliciteerd met je verjaardag! Je hebt mooie doelen behaald dit jaar. Op naar de 27!
  Audrey recently posted…Recept: citroen-frambozenslof met meringue

 • Reply
  Marlous
  30 juli 2019 at 15:59

  Nog gefeliciteerd! Ik betwijfel of 25 een hoogtepunt is hoor 😉 Ik ben nu net 27 en vind dat een veel leukere leeftijd. En nu vriendinnen richting de 30 gaan kijk ik daar ook wel naar uit. Ik vind het ouder worden eigenlijk alleen maar leuk: je wordt wijzer, rijker (in ervaringen maar ook in geld) en wat relaxter!

  • Reply
   clairecodi
   31 juli 2019 at 16:34

   Dankjewel! Dat is een hele fijne geruststelling haha. Ik vind ouder worden ook niet zo erg hoor, maar het voelt wel gek soms. Het is gelukkig maar een getal. En inderdaad merk je dat je een stuk wijzer, rijker en wat rustiger wordt!
   clairecodi recently posted…Self care journal: hoe maak je het en wat heb je eraan?

 • Reply
  Anna
  30 juli 2019 at 23:07

  Nog gefeliciteerd met je verjaardag! Hopelijk heb je een leuke dag gehad :D. Wat fijn dat je een tuintje hebt, ideaal met de warme dagen inderdaad. En dat rijbewijs komt vast helemaal goed!!!
  Anna recently posted…Mijn nieuwe website Studio Anna Jirina 2.0 is nu live!

 • Reply
  Jenn
  1 augustus 2019 at 09:35

  Nog gefeliciteerd! En Londen is hartstikke leuk!
  Jenn recently posted…Dit was… juli ♥

 • Reply
  Sanne
  2 augustus 2019 at 21:45

  Bereid je maar voor, want na de 25 gaat het allemaal bergafwaarts ;). Nee grapje, al had ik dat idee wel toen ik zelf net 26 was haha. Ik heb mijn diploma ook opgehaald bij de administratie, vrij deprimerend. Echt heel leuk dat je daar even om een foto hebt gevraagd haha. Herken dat stukje over het bloggen ook heel erg. Ik kan er soms best om stressen, tot ik mezelf er aan herinner dat het een hobby is en dat ik niet dood ga van een artikeltje minder online.
  Sanne recently posted…Roadtrip plannen: in 4 stappen een autovakantie uitstippelen

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.