7 In Persoonlijk

3x handige vegan websites

Vegan websites

Lijkt vegan eten een ver van je bed show? Stiekem eet je vaker vegan dan je denkt. Om je wegwijs te maken in deze ‘wereld’ heb ik paar handige vegan websites op een rijtje gezet. Zo is vegan eten een stuk makkelijker én leuker.

Stiekem eet je vaker veganistisch dan je denkt. Veel vegan producten vind je namelijk gewoon in de supermarkt. Maar waar vind je die? Daarom heb ik mijn 3 favoriete vegan websites verzameld. Super handig voor extra info of als je wilt checken of het vegan is. Mocht je zelf nog leuke websites kennen, dan hoor ik het natuurlijk graag #sharingiscaring.

GEWOONVEGAN

Gewoon Vegan staat als eerste in mijn browser menu. Op deze website vind je producten uit de supermarkt die, zoals de naam al zegt, gewoon vegan zijn. Trust me, soms lach je je gewoon kapot. Kippenbouillion van Bio today (AH) is bijvoorbeeld gewoon vegan. Maar ook bakproducten, koekjes en chipssmaken die hartstikke vegan zijn. Nooit meer twijfelen bij de supermarkt.

VEGANWIKI

Yes, een hele wikipedia gewijdt aan veganisme. De Nederlandse Vereniging Voor Veganisme onderhoudt deze pagina en update deze regelmatig. Hier vind je handige tips voor de beginnende veganist, vegan hotspots en alles over voeding. Maar ook welke verzorgingsproducten en merken vegan zijn. Heel handig voor als je niet weet of iets veganproof is. Er is ook een lijst met blogs of receptenwebsites. Hierdoor heb ik al veel leuke sites ontdekt!

VEGAN NEDERLAND

Dit is een Facebook groep voor ervaren maar ook beginnende vegans. Toegegeven: je moet wel echt interesse hebben in het veganisme als je lid wordt. Maar dit is dé plek van de Nederlandse Vegan community. Je kan hier terecht voor vragen maar je ziet ook jaloersmakende recepten van andere leden. Tip: er zijn ook vegan Facebook groepen van steden. Zeker een aanrader als je niet veel vegan friends in de buurt hebt.

Weet jij nog een leuke vegan websites? Let me know!

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  Bettie
  8 september 2016 at 09:36

  Wat handig dat er zulke websites zijn. Ik was laatst wel op zoek (en gevonden) naar sites die lijst hadden met cruelty-free beautymerken. Ik zeg niet dat ik vegan wordt, maar ik wil wel bewuster leven.

  • Reply
   clairecodi
   8 september 2016 at 09:38

   Gaaf, weet je toevallig welke lijst? 🙂 Wat leuk dat je bewuster wilt leven, een paar kleine dingen kunnen al een groot verschil maken 🙂

 • Reply
  Nienke
  8 september 2016 at 17:06

  Oeh, ik ga kijken! Leuk om zo nieuwe websites te leren kennen. Wil eens een hele maand vega gaan eten. 🙂

  • Reply
   clairecodi
   9 september 2016 at 13:58

   Wat leuk om te horen! Ik hoop dat je iets aan mijn blog hebt, er komen lekkere recepten aan 🙂

 • Reply
  Marieke
  10 september 2016 at 12:18

  Ik ben zelf nog niet helemaal vega(n), maar de interesse heb ik zeker en ik volg dan ook graag vegan bloggers. Zo vind ik aandachtigeblog, squatcilla en plantbites erg leuk. En De Groene Meisjes natuurlijk. Met kleine stapjes steeds een beetje bewuster 🙂

 • Reply
  Karlijn
  23 februari 2017 at 20:27

  Oeh, Gewoon Vegan is een goede tip! Ik ben te lui om altijd ingrediënten in de supermarkt te bestuderen, dus het is veel handiger om dat gewoon van te voren te weten 🙂

  • Reply
   clairecodi
   24 februari 2017 at 12:21

   Ik vind het echt zo’n handige site! Als je hun op Facebook volgt dan zie je ook nieuwe dingen in de supermarkt die vegan zijn. Zo fijn want ik ben ook veel te lui om ingrediënten te scannen haha.

  Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.