11 In Groene Beauty

Budgettip: natuurlijke haarverzorging van Inecto Naturals Coconut

 Mijn haar gewassen met Inecto Naturals Coconut lijn

In april heb ik een lob geknipt, een dikke fail. Sindsdien ben ik op zoek naar fijne haarproducten die mijn haar echt voeden (en laten groeien). De Inecto Naturals Coconut lijn is mijn nieuwe favoriet!

Ligt het aan mij of zijn natuurlijke producten altijd kneiter duur? Voor een natuurlijke shampoo of doucheschuim leg je zo €10 neer. Hoe leuk ik het ook vind om nieuwe producten uit te proberen, mijn studentenbudget laat het niet toe. Daarom was ik mega happy toen ik de Inecto Naturals Coconut lijn zag bij de Action. Hier betaal je maar €1,99 voor een fles van een halve liter, ideaal!

shampoo en conditioner Inecto Naturals Coconut lijn

Zo natuurlijk mogelijk

Inecto is een Brits merk en bestaat al 100 jaar. Het assortiment van Inecto is bijna helemaal natuurlijk. Zo zijn ingrediënten van deze shampoo en conditioner zelfs 90% natuurlijk. In een eerder artikel vertelde ik de voordelen van natuurlijke shampoo. De producten van Inecto zijn vegan friendly, dierproefvrij én duurzaam geproduceerd. Naast deze kokoslijn hebben ze ook een arganlijn, in beide lijnen zitten 100% organische oliën. Perfect om je haar te hydrateren en verzorgen.

Inecto Naturals Coconut swatches

Natuurlijke shampoo die schuimt

De geur van de kokoslijn is amazing. Als je niet van kokos houdt, dan vind je dat waarschijnlijk niet. Maar I love kokos. Wie weleens natuurlijke shampoo heeft geprobeerd, die weet: het schuimt nauwelijks. Don’t worry: ligt niet aan jou. In de reguliere shampoos zitten middelen die ervoor zorgen dat het schuimt. Maar dat is niet natuurlijk, dus zit weer niet in die bio/natuurlijke shampoos. Niet jouw schuld dus. Maar het goeie nieuws: deze shampoo schuimt wel. Ik vind het zelf heel fijn als het schuimt. Dan heb ik toch het idee dat mijn haar goed schoon wordt.

Super nourishing coconut shampoo

Inecto Naturals Coconut shampoo ingrediënten

De shampoo van Inecto Naturals Coconut mag dan wel natuurlijk zijn, er zit wel SLS in. Persoonlijk vind ik dit niet zo fijn, maar de shampoo is wel een lifesaver. Om je haar goed schoon te maken heb je maar een klein beetje nodig. Nogmaals, de shampoo schuimt! De kokosgeur is aan het begin sterk maar zwakt langzaam af. Mijn haar voelt goed gehydrateerd en verzorgd.

Super nourishing coconut conditioner

Inecto Naturals Coconut conditioner ingrediënten

De conditioner van Inecto Naturals Coconut bevat maar 10 ingrediënten. Gek is dat het tweede ingrediënt alcohol is. Om eerlijk te zeggen weet ik niet wat alcohol precies doet, naast je haar uitdrogen. De conditioner voelt creamy en ruikt ook lekker naar kokos. Na een paar seconden kan je het al uitspoelen. Na gebruik voelt mijn haar verzorgd, glanzend en ultra zacht aan. Ik moet er wel bij zeggen dat het niet ideaal is voor fijn haar. De kokos maakt je haar zo zacht dat het nog slapper wordt. Oplossing: volumepoeder of beachspray.

 Mijn haar gewassen met Inecto Naturals Coconut lijn

Conclusie

Ik ben fan van de Inecto Naturals Coconut lijn. Het maakt mijn hoofdhuid goed schoon en mijn haar voelt amazing. Oja, en ik ruik ook nog eens heerlijk. Toegegeven zitten er wel wat twijfelachtige ingrediënten in zoals SLS en alcohol. Voor nu maak ik deze fles op, maar het liefst heb ik haarverzorging zonder deze ingrediënten.

De Inecto Naturals Coconut lijn is verkrijgbaar bij de Action voor 1,99 en voor iets duurder bij de Tuinen en het Kruidvat.

 

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply
  Marieke
  19 september 2016 at 21:47

  Ik ben op een gegeven moment overgestapt naar natuurlijke shampoo omdat mijn hoofdhuid niet meer goed op sulfaten (sls) reageerde. En van siliconen wordt mijn haar mega zwaar en slap van, super irritant. Ik vind zelf de shampoos van Yes To erg fijn! Oh en wat alcohol betreft: er zijn verschillende soorten alcohol, ze drogen niet allemaal uit gelukkig 🙂 In dit geval gaat het om een vet-alcohol. Als je ergens ‘alcohol denat’ ziet staan, moet je hard wegrennen 🙂

  • Reply
   clairecodi
   20 september 2016 at 09:23

   Thanks! Ik heb de Yes To shampoo’s weleens geprobeerd (die oranje?) maar ik vond het totaal niet fijn. Hierna wil ik wel echt een shampoo zonder SLS. Ben benieuwd hoe mijn haar erop reageert 😉

 • Reply
  Sija
  20 september 2016 at 09:12

  Wat een koopjes! Ik hou van de geur van kokos, ik heb nu de Andrélon kokosboost shampoo en conditioner en die ruiken ook zo heerlijk! Ik ben benieuwd naar deze shampoo 🙂

  • Reply
   clairecodi
   20 september 2016 at 09:23

   Ja I LOVE kokos. Zeker deze een keer proberen als je langs de Action komt 😀

 • Reply
  Mariëlle
  20 september 2016 at 09:28

  Geheel natuurlijk zal het inderdaad niet zijn, maar het is altijd wel leuk om het te proberen 🙂

  • Reply
   clairecodi
   20 september 2016 at 14:37

   Ik vraag me stiekem ook af of een shampoo wel 100% natuurlijk kan zijn. Misschien als je het zelf maakt? 😀 Maar het is altijd leuk om te testen.

 • Reply
  Romy
  20 september 2016 at 15:24

  Wat een koopje! Het klinkt als heerlijke shampoo. Wat heb je trouwens een prachtig haar!

  • Reply
   clairecodi
   20 september 2016 at 15:45

   Wat lief, dankjewel voor het compliment! Je moet de shampoo zeker eens proberen. Ik hoop dat jij hem ook fijn vindt 🙂

 • Reply
  Susan
  21 september 2016 at 07:00

  Deze klinkt fijn! We hebben deze bij de Kruidvat ook en daar ruik ik er wel eens aan. De geur is heerlijk!

 • Reply
  Sara
  1 november 2016 at 17:05

  Oohhh!! Deze moet ik zien te vinden bij de Action. Hopelijk hebben ze deze in België! Ik gebruik zelf een shampoo van Urtekram. Deze is ong. 10 euro voor 500 ml, dus die van jou wil ik zeker proberen. Iemand die de overstap maakt moet gewoon gewend worden aan het feit dat het niet echt schuimt.

  -xo Sara

  • Reply
   clairecodi
   2 november 2016 at 18:30

   Zeker doen! Ik ben echt fan en zelfs mijn vriend is helemaal in love. Hij ruikt heerlijk en maakt je haar zó zacht!

  Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.