11 In Lifestyle/ Producten en DIY's

Review GreenBook: duurzaam uitwisbare notitieboek

Quote uitwisbare notitieboek
Ik heb toch zoiets fijns ontdekt, namelijk een uitwisbaar notitieboek! Ik heb al honderden notitieboekjes versleten. Maar de indeling was vaak niet fijn, ik miste bepaalde pagina’s en alle aantekeningen liepen door elkaar. Totdat ik het boekje van GreenBook ontdekte. Ik heb hem nu een tijdje in gebruik en ik vertel je graag hoe en wat!

Mijn uitwisbare notitieboek maakt het afstuderen nét iets makkelijker. Zoals je weet ben ik de laatste paar weken enorm druk met mijn afstudeeropdracht. De deadline is in april dus blijf positieve vibes sturen asjeblieft! Om alle chaos enigszins overzichtelijk te houden maak ik altijd een planning. En dan het liefst op papier. Een planning via Word of Google Calender werkt bij mij gewoon niet. Ik vind het juist fijn om op papier te schrijven (en kleine tekeningetjes te maken). Alleen vond ik het nogal zonde dat ik dagelijks een vel papier verspilde aan taken als: ontbijten, bed opmaken en kamer opruimen. Ik spotte de GreenBook bij Iris en Sophie en besloot het uitwisbare notitieboek uit te testen!

Wat is een GreenBook?

GreenBook is een uitwisbaar notitieboek. De pagina’s zijn gemaakt van een soort whiteboard materiaal. Met een speciale pen (die krijg je erbij) kan je op het papier schrijven. Kleine foutjes kan je corrigeren met de gum achterop de pen. Oudere teksten zijn te verwijderen met de bijgevoegde spray en microvezeldoek. Voor oudere teksten moet je wel wat meer moeite doen om het te verwijderen. Maar met goed boenen krijg je deze ook schoon. Het uitwisbare notitieboek is voorzien van ringband en een penlus. Super gemakkelijk om mee te nemen!

uitwisbare notitieboek

Tekst weggummen uitwisbare notitieboek
Tekst verwijderen uitwisbare notitieboek

Zelf een uitwisbare notitieboek samenstellen

Notitieboekjes hebben altijd nét niet de indeling hebben die ik wil. Soms wil ik bulletpoints, lijntjes of een blanco vel. Het uitwisbare notitieboek kan kan je helemaal zelf samenstellen. GreenBook heeft namelijk diverse pagina’s die je in je boekje kan klikken. Zo kan je er dus een self care of bulletjournal van maken. Of juist een mix van een bullet journal en een notitieboekje. Het is ook maar net wat je wil! GreenBook verkoopt ook pennen in oranje, geel en paars dus je kan lekker creatief bezig gaan. GreenBook heeft de volgende pagina’s:

 • Jaarplanners
 • Maandplanners
 • Weekplanner (ook in uren formaat)
 • Habit tracker
 • Nutrition planner
 • Pagina’s met bulletpoints, blanco, lijntjes, ruitjes en muziek.

Niet zo’n fan van zelf samenstellen? Er zijn nog allerlei vaste uitvoeringen zoals planner, to do of all-in-one. Het is maar net waar je voorkeur naar uitgaat. Deze kan je natuurlijk ook aanvullen met losse pagina’s.

Mijn GreenBook

Ik heb zelf een A5 GreenBook To Do bestelt in A5 formaat. Een klein boekje die ik overal mee naartoe kan nemen. Ik ontving 10 gelijnde pagina’s en 6 pagina’s met To Do pagina’s. Daarbij bestelde ik nog een Habit Tracker pagina om wat gewoontes in op te schrijven.

Blog ideeën uitwisbare notitieboek

To do lijst uitwisbare notitieboek

Habit tracker van mijn uitwisbare notitieboek
To Do pagina's van uitwisbare notitieboek

Is het niet super onhandig dat je dan alles naderhand kwijt bent?

Neuh! Het uitwisbare notitieboek bespaart vooral veel ruimte. Nu schrijf ik zelf vaak onzinnige to do lijstjes met stomme taken die ik die dag moet doen. Maar ik heb ook pagina’s waarin een overzicht staat van alle bijlages van mijn afstudeeropdracht en wat ik nog moet doen. Dit is informatie die ik beter niet zomaar kan wegvegen. Die informatie laat ik dan ook staan totdat ik het kreng eindelijk heb ingeleverd. Maar een betere manier is om belangrijke pagina’s te scannen met de app CamScanner (Android en iOs). Zo raak je de informatie niet kwijt. Daarnaast bespaar je dankzij de GreenBook heel veel papier. Ondanks dat een notitieboekjes verslaving ontzettend fijn is voor Instagram, is het niet zo bevorderlijk voor het milieu.

Pagina's opslaan uitwisbare notitieboek

Mijn mening over GreenBook

Ik ben mega blij met mijn uitwisbare notitieboek van GreenBook. Het is super handig dat ik niet overal losslingerende pagina’s heb liggen en eindelijk wat overzicht heb. Als ik eerlijk ben zou ik voor een bulletjournal  eerder een papieren versie kiezen. Maar voor to do lijstjes en planningen vind ik hem echt ideaal. Tip: druk niet te hard met de pen en laat de pen niet te lang zonder dop. Ik heb zelf namelijk gemerkt dat de pen snel uitdroogt. Je kan ook een navulling kopen op de website van GreenBook. Al is voorkomen beter dan genezen natuurlijk! Dit artikel is overigens geen spon/samenwerking/advertorial, maar ik ben oprecht fan van het product 😉

Je vind alle informatie en producten op de website van GreenBook.

Kende jij GreenBook al? Wat vind jij van het uitwisbare notitieboek? Let me know!

 

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply
  Romy
  5 april 2018 at 07:18

  Yay, zo leuk dat je een GreenBook hebt én (nog leuker!) dat je er zo enthousiast over bent 🙂 Ik ben ook helemaal om en vind het een superhandig ding. Wat een slim idee ook om je pagina’s met die app te scannen/fotograferen! Dan ben je nooit echt kwijt wat je hebt opgeschreven 🙂

 • Reply
  Mariëlle
  5 april 2018 at 08:39

  Wat een mooie review heb je er van gemaakt! Ik ben hem ook aan het gebruiken nu, mijn artikel komt er ook aan 🙂

 • Reply
  Marieke | Bluebell Forest
  5 april 2018 at 09:10

  Aahh wat gaaf dat jij er nu ook een hebt! Ik gebruik al dit hele studiejaar een en ben echt helemaal om. Het is zo handig voor mijn notitie’s in college en om to do lijstjes in te maken. Vooral omdat je ook echt een dikke week vooruit kunt plannen.

 • Reply
  Sija
  5 april 2018 at 09:40

  Zo leuk en handig! 🙂 Prachtige foto’s heb je gemaakt en je handlettering is goed gelukt <3

 • Reply
  Jenn
  5 april 2018 at 13:16

  Ik heb er één gekregen op mijn werk en ben er ook super blij mee 🙂

 • Reply
  Lisa
  5 april 2018 at 21:20

  Ik vind dit echt zo futuristisch klinken, haha. Nee maar ik wist echt niet dat dit bestond! Superhandig als je dingen hebt die je niet hoeft te bewaren (= boodschappenlijstjes, daar staat mijn telefoon nu he-le-maal vol mee…)

 • Reply
  Eva
  7 april 2018 at 18:49

  Dit lijkt me wel wat! Al lijkt het me wel onhandig dat het na een langere tijd moeilijker uitwisbaar is.

 • Reply
  Janna
  7 april 2018 at 21:24

  Wow dat is zo vet! Dat zou bij mij ook echt een einde maken aan alle to do-lists, boodschappenlijstjes en andere aantekeningen die ik aan het einde van de dag toch weer weggooi. Ik kende dit helemaal niet, leuk 🙂

 • Reply
  Eva
  11 april 2018 at 12:13

  Ik vind het zo bijzonder dat dit gewoon werkt en kan! En inderdaad, vooral voor die kleine ‘tijdelijke’ lijstjes, is dit natuurlijk ideaal want hoeveel papier ik daar wel niet voor gebruik.. Alhoewel ik het vaak op een envelop probeer te schrijven, die gooi ik toch weg 🙂

 • Reply
  Mei Qi
  13 april 2018 at 19:57

  Aah wat handig!!

 • Reply
  Jessica J.
  26 april 2018 at 10:09

  Ik vind dit zo’n leuk ding! Misschien is zo’n uitwisbaar notitieboek wel iets voor de perfectionist in mij. Op deze manier hoef ik in ieder geval geen pagina’s uit te scheuren zodra ik niet 110% tevreden ben, haha.

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.