47 In Lifestyle/ Producten en DIY's

Fijne tweedehands items #1

Tweedehands items

Je hebt geen materiële spullen nodig om van een huis een thuis te maken. Toch dragen een aantal items in mijn kamer wel bij aan het thuisgevoel. Het hoeft niet altijd duur te zijn, met een paar leuke tweedehands spullen kan je al een groot verschil maken. Vandaag deel ik mijn favoriete tweedehands items die ik laatst heb gekocht of heb herontdekt.

tweedehands items in huis kaptafel

tweedehands items in huis kaptafel

tweedehands items in huis

tweedehands items in huis kaptafel

Vintage kaptafel

Met een kaptafel creëer ik een eigen make-up hoekje. Elke ochtend doe ik hier mijn haar en make-up. De ene ochtend geniet ik ervan en de andere dag moet ik zo snel mogelijk de deur uit. Hoe dan ook, op deze kaptafel staat alles wat ik nodig heb. Bovenop de tafel staan al mijn sieraden, stylingproducten, make-up producten en mijn kwasten. In de lades heb ik haarproducten, extra make-up en andere spulletjes opgeborgen. (Het mag duidelijk zijn dat het niet altijd zo netjes is, oeps). Deze vintage kaptafel heb ik via-via gekregen. De tafel neemt vrij veel ruimte in en is een echte eyecatcher in mijn kamer. De spiegels kan je draaien zodat je jezelf van de zijkanten kan zien. Heel handig om te checken of je alles wel goed hebt geblend!

tweedehands items in huis

Tweedehands stellingkast

Deze stellingkast heb ik van mijn ouders geleend. Oorspronkelijk stonden hier alle potten en pannen in, maar ik gebruik hem als opbergruimte voor van alles. Het botanische behang maakt mijn kamer vrij druk en deze stellingkast doorbreekt het patroon. Ik heb er onder andere vega(n) kookboeken, planten en knutselspullen in opgeborgen. Onderin vind je een paar bordspelletjes en schoenen die ik alleen aandoe naar verjaardagen (want ze lopen totaal niet lekker).

tweedehands items in huis zwanen bloempot

Zwanen bloempot

Ineens was hij er: de zwanen bloempot. Ik heb deze vaak voorbij zien komen op Pinterest en Instagram en ‘moest’ het hebben. Toevallig zag ik deze op een rommelmarkt. Voor slechts € 5,- was hij van mij. Op dit moment staat er een pilea in, die ik nodig wat water moet geven. Maar ook zonder plant vind ik hem erg leuk. Je zou hem bijvoorbeeld als sieradenbakje, pennenbakje of gewoon als decoratie kunnen neerzetten. Het is een beetje kitsch, maar ik vind hem zo fout dat het leuk is.

tweedehands items in huis vintage tas

Vintage ‘aktetas’ van de kringloop

Ik heb geen idee of dit daadwerkelijk een aktetas is, volgens mij een soort knock off. De band van de tas is helemaal niet meer helemaal gaaf, daarom ga ik deze vervangen door een gouden ketting. In de tas past precies mijn laptop en er zit een zijvak in voor andere items. Wat ik altijd leuk vind bij tweedehands vondsten is dat er vaak nog wat in zit van de vorige eigenaar. Zo vond ik een paar oude boodschappenbriefjes en een oud pakje shag. Niet echt iets waar ik wat aan heb, maar wel leuk om tegen te komen.

tweedehands items in huis portemonnee

Oldskool portemonnee met bloemen

Deze portemonnee lag eigenlijk bij mijn kraam van Jouw Marktkraam. Ik heb deze via-via gekregen om te verkopen maar ik vond hem zó leuk! Stiekem had ik hem dan ook iets te hoog geprijsd zodat hij mogelijk zou blijven liggen. En hoera, hij werd niet verkocht! De portemonnee is vrij klein waardoor je geen hele unit meesleept in je tas. Deze kan ik makkelijk meenemen naar een festival en ik kan er genoeg pasjes en andere dingen in kwijt. De aktetas en deze portemonnee zijn mijn favoriete tweedehands items van de afgelopen tijd!

Wat voor tweedehands items heb jij in huis? En welke is je favoriet? Let me know!

You Might Also Like

47 Comments

 • Reply
  Mariëlle
  8 september 2017 at 08:18

  Wat een super leuke foto’s! Heel leuk om te zien 🙂 Ik heb zelf altijd alles nieuw gekocht, maar ik weet hoe goed Tweedehands is… Maybe doe ik het ook ooit!

  • Reply
   clairecodi
   10 september 2017 at 14:00

   Dankjewel lieve Mariëlle! Voelt toch wel persoonlijk om zo je huis te laten zien haha. Tweedehands items kunnen echt heel leuk zijn maar het is ook een kwestie van geluk. Op Marktplaats en andere websites kan je ook leuke dingen vinden 😉

 • Reply
  Hermien - KouweKleren
  8 september 2017 at 08:26

  Leuk om eens wat van je iinterieur te zien! Ik ben mega-fan van de kaptafel. Heb zo’n ding zelf niet en ook niet nodig – als ik mascara gebruik is het al dol – maar hij is echt geweldig en de kleur maakt ‘m nog toffer!

  • Reply
   clairecodi
   10 september 2017 at 14:01

   Dankjewel Hermien! Ik ben ook echt verliefd op de kaptafel. Het maakt je interieur net wat vrouwelijker ofzo. Ik heb hem zelf wel volgestouwt met make-up terwijl ik dagelijks niet eens zoveel producten gebruik 😉

 • Reply
  Sandra
  8 september 2017 at 08:59

  Die aktetas is zó mooi!! Die kaptafel ook. Zo tof! Ik kan serieus nooit iets vinden bij bijvoorbeeld kringloopwinkels. Wel heb ik wrl eens dingen via marktplaats gekocht, maar dat zijn ecgt niet zulke toffe vintage spullen als die jij nu laat zien.

  • Reply
   clairecodi
   10 september 2017 at 14:04

   Aaahhhhh zo lief Sandra, dankjewel! Ik moet eerlijk bekennen dat ik de meubels vaak via-via krijg. Mijn moeder werkt in de thuiszorg dus zo kom ik vaak aan de meeste meubeltjes. Op verschillende weggeefhoeken op Facebook kan je vaak ook nog weleens wat leuks tegenkomen. Het is echt een kwestie van geluk.

 • Reply
  Loes
  8 september 2017 at 09:31

  Wat een mooie items, vooral de leren tas vind ik echt prachtig. Ik heb wel wat tweedehands items in huis, maar vooral via familie. Ik ben pas 1 keer een kringloopwinkel in geweest geloof ik!

  • Reply
   clairecodi
   10 september 2017 at 14:09

   Dankjewel Loes! Ik ben ook ontzettend blij met mijn leren tas. Ik heb mijn items ook vooral via-via gekregen, in de kringloop is het echt een mazzeltje als je wat moois tegenkomt.

 • Reply
  Linda - Zaailingen
  8 september 2017 at 09:40

  Mooie foto’s Claire! En leuke dingen ook. Ben het helemaal met je eens dat spullen niet het belangrijkste zijn, maar je thuis wel een fijn knus gevoel kunnen geven. Vooral als er nog een mooi verhaal bij hoort 🙂
  Ik kwam tot anderhalf jaar geleden vrijwel nooit in de kringloop, maar zie nu dat ik al die tijd al megaveel tweedehands spullen had. Was lekker goedkoop als student en nu geniet ik er nog steeds van! Mijn favorieten zijn de houten kastjes die mijn vader lang voor mijn geboorte zelf in elkaar zette en waar ik als kind al op/in/rond speelde. Eén van de kastjes heeft nog een zelfgetekend parkeervak voor de lego-auto’s, haha.

  • Reply
   clairecodi
   10 september 2017 at 14:10

   Dankjewel lieve Linda! Ik vind inderdaad het achterliggende verhaal van een meubel of item het leukst. Dan bedenk ik me wie er vroeger aan de kaptafel heeft gezeten haha. Wat super schattig dat je vader een kastje in elkaar heeft gezet. Ik kan me voorstellen dat je die eeuwig bewaart <3

 • Reply
  Susan
  8 september 2017 at 09:58

  Aaaah die kaptafel, zo tof! <3 En je tas vind ik ook echt prachtig.

  • Reply
   clairecodi
   10 september 2017 at 14:14

   hihi dankjewel lieve Susan <3

 • Reply
  Lieke van Veen
  8 september 2017 at 10:57

  Je kamer ziet er echt super leuk uit!

  • Reply
   clairecodi
   10 september 2017 at 14:16

   Dankjewel lieve Lieke! Ik ben er ook heel blij mee 🙂

 • Reply
  Silke
  8 september 2017 at 12:10

  Ooooh, wow, die aktetas en portefeuille! Superleuke items heb je gescoord, wat is het fijn hé om dan zo uniek te leven! liefs 🙂

  • Reply
   clairecodi
   10 september 2017 at 14:16

   Zo lief, dankjewel! Ik vind het inderdaad mega fijn om een item te hebben die je niet zo snel ergens anders tegenkomt 🙂

 • Reply
  Rowan
  8 september 2017 at 12:37

  Ik ben verliefd op je kaptafel en de tas! Echt hele mooie vondsten! Ik heb zelf een oude kastje met glas in lood raampjes, ik denk dat dat mijn favoriete kringloop vondst is!

  • Reply
   clairecodi
   10 september 2017 at 14:18

   Hihi dankjewel! Ik ben er ook heel blij mee. Dat klinkt als een fijne aankoop Rowan, ik hou van glas in lood <3

 • Reply
  Aneta
  8 september 2017 at 13:40

  Wat een ontzettend leuke inrichting heb je. Die klaptafel en tas zijn fantastisch!

  • Reply
   clairecodi
   10 september 2017 at 14:19

   Ohh dankjewel Aneta, wat een groot compliment 🙂

 • Reply
  Iris
  8 september 2017 at 14:29

  Wat een leuke dingen allemaal en die kaptafel is echt prachtig!! Love die ronde spiegel <3

  • Reply
   clairecodi
   10 september 2017 at 14:20

   Ahhh zo lief, dankjewel! Ik word er ook heel blij van als ik er naar kijk 😀

 • Reply
  Janna
  8 september 2017 at 15:36

  Die klaptafel is echt geweldig. En wat heb je er ook prachtige foto’s van gemaakt!

  • Reply
   clairecodi
   10 september 2017 at 14:20

   Ahh dankjewel Janna! Dat was nog best wel lastig gezien die grote spiegel haha. Ik heb een hoop awkward selfies gemaakt per ongeluk. Maar het is echt een geweldige kaptafel <3

 • Reply
  Romy
  8 september 2017 at 17:41

  Wauw, die kaptafel! Wat een geweldige vondst. En die foto van jou voor de kaptafel is ook heel erg mooi! Wat een gave tweedehands items allemaal. Ik vind die tas en portemonnee ook echt heel erg leuk. Altijd zo fijn om dit soort leuke en unieke items tweedehands op de kop te tikken 🙂

  • Reply
   clairecodi
   10 september 2017 at 14:21

   Dankjewel Romy, wat lief! Ik heb voor die foto mijn moeder maar ingeschakeld haha, toch best wel lastig! Ik vind het inderdaad leuk dat je dan een uniek item hebt mét een mooi verhaal en voor een klein prijsje!

 • Reply
  Liset
  9 september 2017 at 08:47

  Leuk al die tweedehands aankopen! Ik deed dat vroeger ook heel veel, ik heb ook zo’n soort kaptafel gehad. Was er enorm blij mee! Het geeft zoveel sfeer in huis.

  • Reply
   clairecodi
   10 september 2017 at 14:26

   Dankjewel Liset! Klopt, een kaptafel kan van een gewone kamer een hele elegante/vrouwelijke kamer maken. Ik vind dat zo gaaf. Het enige nadeel is dat je er niet altijd de ruimte voor hebt haha.

 • Reply
  Lysanne
  9 september 2017 at 13:12

  Die kaptafel! Ohh en dat portemonneetje. Ik ben verlieeeefd. Je hebt echt leuke spullen gevonden! Ik werk zelf in een kringloopwinkel en koop elke week wel wat, haha.

  • Reply
   clairecodi
   10 september 2017 at 14:29

   Dankjewel lieve Lysanne! Wat gaaf dat je in een kringloopwinkel werkt zeg! Lijkt me een geweldige baan omdat je dan al het leuks ziet en mooie verhalen hoort van mensen 🙂

 • Reply
  Anna
  9 september 2017 at 13:39

  Leuk om jouw tweedehands aankopen te zien! Die stellingkast is echt geweldig, je hebt ‘m ook heel erg leuk ingericht <3

  • Reply
   clairecodi
   10 september 2017 at 14:31

   Dankjewel lieve Anna! Ik hou van tweedehands 🙂

 • Reply
  Sarina
  9 september 2017 at 18:44

  Omg je kaptafel! Ik ben verliefd! ???

  • Reply
   clairecodi
   10 september 2017 at 14:34

   Ahh dankjewel! Ik ben er ook helemaal weg van <3

 • Reply
  Irene
  9 september 2017 at 19:12

  Die kaptafel en die zwanenpot zijn echt mij ding! Zo mooi! Ik heb nu zelf een kaptafeltje gemaakt met een bureautje en een spiegel. Haha. Maar die van jou is echt supertof! En zo’n speciale potten zijn geweldig. Toen wij ons huis kochten, liet de vorige bewoner een witte bloempot in de vorm van een hoofd achter. Ook super leuk 😀

  • Reply
   clairecodi
   10 september 2017 at 14:35

   Aaah wat leuk dat we een beetje dezelfde smaak hebben <3 Het is dat ik ruimte heb voor een kaptafel anders had ik ook een bureau met een spiegel haha. En wat cool dat je een bloempot hebt overgehouden aan de verhuizing, wat lief!

 • Reply
  Charel
  9 september 2017 at 19:20

  Super gaaf zeg! ik vind dit soort blogjes zo leuk om te zien! je portemonnee is echt vet!

  • Reply
   clairecodi
   10 september 2017 at 14:40

   Tof want er komen nog een aantal van dit soort blogjes aan 🙂 Dankjewel!

 • Reply
  Plantaardiger
  9 september 2017 at 23:08

  Ik wilde jouw portemonnee misschien al overkopen, hij is echt cute! Als je ooit je plantentrui verkoopt, bel mij ! 🙂 Leuk artikel!

  • Reply
   clairecodi
   10 september 2017 at 14:47

   Haha wat toevallig! Ik zal het in de gaten houden. Mijn plantentrui heb ik trouwens op dit moment aan, hij is zo fijn!

 • Reply
  Florence
  10 september 2017 at 13:21

  Super leuke items! Ik zou echt vaker naar de kringwinkel of vintage marktjes moeten want vind het altijd fijn om toffe spulletjes te scoren en rond te snuisteren 🙂

  • Reply
   clairecodi
   10 september 2017 at 14:49

   Dankjewel Florence! Dat is zeker een aanrader! Ik vind het altijd fijn om te loeren tussen alle spulletjes, al is het alleen maar om de gekke dingen te zien die mensen weg doen haha.

 • Reply
  Rebecca
  10 september 2017 at 20:52

  Waaat, die kaptafel is ZO mooi! Die zou ik ook echt binnen no time meenemen als ik deze ergens zou tegen komen. Wat een plaatje!

 • Reply
  marleen
  11 september 2017 at 14:31

  Haha, wat Sandra zegt! Ik kom ook altijd alleen maar zooi tegen! Die kaptafel is echt FANTASTISCH gaaf. En oh ja, dat behang met bladeren heb ik ook in de woonkamer 😉

 • Reply
  Tal Daniel
  11 september 2017 at 16:41

  Leuke items :)! Mooie foto’s ook!

 • Reply
  Sija
  11 september 2017 at 19:17

  Wat een leuk artikel Claire <3 Super leuk om te zien wat je hebt gescoord, ik krijg er helemaal de happy kringloopkriebels van, ik moet er snel weer eens naar toe haha. Die zwanen bloempot is echt tof!

 • Reply
  Eva
  7 maart 2018 at 16:24

  Wat een mooie vondsten zeg! Vooral die zwaan is een plaatje, oh en je tafel <3

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.