17 In Hersenspinsels

In het zonnetje: mijn favoriete groene blogs #2

Groene blogs zijn mijn favoriete blogs om te lezen. Met elk artikel leer ik weer iets meer over een duurzame levensstijl die ik dan weer kan gebruiken om mijn leven nét een beetje groener te maken. Reden genoeg om deze toffe groene bloggers in het zonnetje te zetten. Vandaag deel ik mijn 4 favoriete groene blogs!

Groene blog ikbenirisniet

Ikbenirisniet

Ik word enorm blij van de blog van Iris. Het maakt niet uit waar ze over schrijft, al is het een oud stukje (gerycled) karton, zelfs dan vind ik het nog leuk. Geen zorgen, op haar blog deelt ze veel leukere artikelen. Mijn favoriete rubrieken zijn de veggietest, filmtips en natuurlijk haar weekoverzicht. De schrijfstijl van Iris is vrolijk, luchtig en laagdrempelig. Daarnaast duikt Iris regelmatig de keuken in, dus mocht je opzoek zijn naar lekkere én makkelijke recepten dan moet je zeker eens in haar receptenindex duiken.

Favoriete artikelen:

Groene blog bespoke by you

Bespoke By You

Galina runt de DIY blog en webshop Bespoke By You. In haar shop vind je alle ingrediënten om je eigen beauty- en lifestyleproducten te maken. Hoe je dat precies doet? Dat lees je op haar blog! Ik heb geen idee hoe ze het doet met Galina bedenkt de allerleukste en groene DIY’s. Als zelfs ik een aantal producten kan maken, dan kan iedereen het. In elk artikel vertelt Galina de achtergrond van de producten, zoals waar het vandaan komt en wat het precies doet. Haar blog is dus niet alleen mega leuk en creatief, maar ook leerzaam.

Favoriete artikelen:

Groene blog wat eet je dan wel

Wat eet je dan wel

Wat eet je dan wél als vega of vegan? Die vraag beantwoord Suzanne op haar blog. Naast fantastische en lekkere recepten deelt ze ook DIY’s, hotspots, nieuwtjes op het gebied van plantaardig eten en persoonlijke artikelen. Toen ik net vegetariër was ontdekte ik haar blog en ik was meteen fan. Haar schrijfstijl en recepten spraken me meteen fijn. Extra pluspunt is dat ze erg vaak artikelen plaatst, soms wel meerdere keren per dag. Ik heb geen idee hoe ze het doet, maar zo heb je altijd inspiratie!

Favoriete artikelen:

Groene blog kouwe kleren

Kouwe kleren

Hermien’s blog gaat over fair fashion, in de breedste zin van het woord. Regelmatig deelt ze leuke tweedehands aankopen, nieuwe merken en inspiratie. Het allerleukste vind ik haar hersenspinsels want die geven mij ook weer brainfood. Hermien is sinds kort vegetariër en ze is bezig met het verminderen van afval. Op haar blog lees je mee met haar reis die ze op een leuke en hilarische manier vertelt.

Favoriete artikelen:

Meer groene blogs lezen? Lees dan deel 1 van mijn favoriete groene blogs. Ook op Naoki vind je een lijst met de allerleukste duurzame blogs op een rijtje. In deze lijst vind je 61 blogs die zich richten op bewust leven, een duurzame lifestyle, vegan lifestyle, duurzaam eten en natuurlijke en/of dierproefvrije beauty.

Kende jij deze groene blogs al? En welke blog is jouw favoriet? Let me know!

You Might Also Like

17 Comments

 • Reply
  Galina
  31 juli 2017 at 07:48

  *kijkt blozend naar haar scherm*, zó lief! Overigens ben jij ook een van mijn favo bloggers, altijd zo lekker eerlijk en met een goed gevoel voor humor ?

 • Reply
  Romy
  31 juli 2017 at 08:07

  Wat een leuk lijstje! De blog van Iris volg ik al jaren met veel plezier en sinds kort heb ik ook de blog van Hermien ontdekt. Zij schrijft zo leuk! Ik had weleens van de webwinkel Bespoke by you gehoord, maar nog nooit echt op haar blog gekeken. Wat een leuke blog zeg! Ook Wat eet je dan wel klinkt superleuk. Ik ga eens een kijkje nemen voor wat inspiratie 🙂

 • Reply
  Karlijn
  31 juli 2017 at 09:00

  Perfecte timing, nu in de vakantie heb ik meer dan genoeg tijd om nieuwe blogs te lezen! 🙂

 • Reply
  Suzanne
  31 juli 2017 at 09:29

  Wat ontzettend leuk om in dit lijstje te staan, dank je wel en ook voor het compliment en de lieve woorden! <3

 • Reply
  Linda - Zaailingen
  31 juli 2017 at 10:42

  Wat een mooi lijstje! Ik vind het vooral heel leuk dat er zóveel leuke, groene blogs zijn met allemaal verschillende invalshoeken. Behalve dat we inderdaad een hoop van elkaar kunnen leren, werkt het ook enorm goed voor mijn motivatie om verder te gaan 🙂

 • Reply
  Hermien - KouweKleren
  31 juli 2017 at 11:05

  Ach, wat een lieve woorden, dankjewel Claire! En een mooie herinnering dat ik de blog van Galina vaker moet bekijken. Ik neus regelmatig in haar webshop maar verlies haar schrijfsels soms een beetje uit het oog.

 • Reply
  Susan
  31 juli 2017 at 11:10

  Ik vind Iris ook zo leuk! <3

 • Reply
  Iris
  31 juli 2017 at 12:29

  Nouuuu wat lief, dankjewel! Een hele eer om in dit lijstje te staan, ik vind de andere bloggers die je noemt ook heel leuk! <3

 • Reply
  Kim
  31 juli 2017 at 13:00

  Jaa, alledrie zulke leuke meiden!

 • Reply
  Marjoleine
  31 juli 2017 at 13:06

  Wat een leuke inspiratie! Ik ken ze nog niet allemaal dus ga ze eventjes bekijken 🙂

 • Reply
  Mariëlle
  31 juli 2017 at 13:13

  Leuk artikel! Ik ken ze bijna allemaal, even neuzen hoor 😀

 • Reply
  Nienke
  31 juli 2017 at 13:18

  Jaaa, Ikbenirisniet vind ik ook een geweldige blog. De andere kende ik nog helemaal niet, leuk! Altijd leuk om recepten en groene tips te lezen.

 • Reply
  Anna Maria
  31 juli 2017 at 16:09

  Wat een leuk lijstje, Ikbenirisniet volg ik ook al een heel tijdje 😉

 • Reply
  Charel
  31 juli 2017 at 20:21

  Heel leuk rijtje! X

 • Reply
  Iris
  1 augustus 2017 at 11:32

  Jaaa, super leuk lijstje! Ik kende alleen Suzanne nog niet, maar ik ga zeker even op haar blog kijken 😀

 • Reply
  Irene
  3 augustus 2017 at 20:03

  Ja leuk! Iris kende ik al. Ben heel erge fan van haar blog! Bij de rest ga ik eens piepen 🙂

 • Reply
  Evelien
  8 augustus 2017 at 15:49

  Ik ben even mijn Bloglovin’ feed aan het bijlezen, en kom net dit artikel van je tegen. 🙂 Leuk lijstje zeg! Iris volg ik al jaren en is echt een van mijn favoriete blogs om te lezen. Kouwe kleren kende ik nog niet, maar die ga ik ook maar eens volgen! 🙂

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.