23 In Lifestyle/ Producten en DIY's

Mijn eerste event: DIY event met Viking

Op 13 mei was ik uitgenodigd bij het DIY event van Viking. Tijdens dit event werden er drie creatieve workshops gegeven. Zo leerde in een middag handletteren, scrapbooken en stempels maken. In dit verslag laat ik zien wat ik heb gemaakt.

Over Viking en het event

De webshop Viking verkoopt allerlei kantoorartikelen. Hierbij kan je denken aan verschillende soorten papier, schrijfwaren en organizers. Als je net als ik gek bent op stationary items (hip woord voor kantoorartikelen) dan kan je hier je hart ophalen. Viking heeft vanalles om je leven georganiseerd en netjes te houden maar ook om creatief te zijn. Om dat laatste ging het DIY event van Viking. Tijdens dit event werden er drie workshops gegeven: stempels maken, scrapbooken en handletteren. Alle uitgenodigde bloggers werden opgedeeld in groepen en de hele middag werd er creatief geknutseld.Workshop 1:  stempels maken

De workshop stempels maken werd gegeven door Stefanie van Salut Stefanie. In slechts vijftig minuten leerde ze je hoe je een stempel maakt van een witte gum. Op de werktafel lagen een aantal tools om je eigen stempel te maken zoals potloden, mesjes en gutsen. Stefanie had ook een aantal voorbeelden meegenomen, zo had je in één oogopslag inspiratie. Ik wilde al heel lang zelf stempels maken, maar wist niet hoe of wat. Dankzij deze workshop kon ik het eindelijk een keertje proberen.


Op Pinterest zocht ik een plaatje van een Monstera blad. Eerst teken je op wit papier een vlak ter grootte van de gum. In dit vlak teken je de afbeelding die je op de stempel wilt hebben. Dan leg je dit papier met de getekende kant op de gum en kras je op de witte kant van het papier. Tada, de afbeelding staat gespiegeld op de gum. Met het gutssetje snijd je de vorm er voorzichtig uit. Dan is de stempel is klaar. Ik ben best wel trots op het resultaat. Vanaf nu stempel ik alles onder. Helaas voor Joey en iedereen die nu volgestempelde kaartjes gaat krijgen.

Workshop 2: scrapbooken

De tweede workshop stond in het teken van scrapbooken. Deze workshop werd gegeven door Sandra van Scrap & Co. Op tafel stonden inkt, stencils en stempels om een schrift mee te versieren. Iedereen kreeg een A4-tje en met alle benodigdheden op tafel kon je deze versieren. Ik zat in het groepje bij lieve Romy van Vaker Vrolijk die een kei in scrapbooken is, dus ik kon mooi bij haar afkijken. Eerlijk gezegd was ik er niet echt een kei in en werden mijn voor- en achterkant vooral kleurrijke clichés. Desondanks vond ik het wel leuk om te spelen met inkt. Het was best spannend om zo uit mijn comfortzone te stappen! Trouwens: voordat je denkt dat ik Romy allemaal foto’s van mijzelf liet maken: dat klopt. Maar er was ook een professionele fotograaf aanwezig.

 

Workshop 3: handletteren

De derde workshop werd gegeven door Mirjam van Handletters.nl. Een tijd terug heb ik een artikel geschreven over hoe je begint met handletteren. Ik heb dus al een beetje ervaring met handletteren, toch mocht dat de pret niet drukken! Mirjam beschreef een beetje waar ik tegenaan loop met handletteren. Als er een verjaardag is of een feestje dan pak ik al mijn handlettertools uit de kast. Maar daarbuiten deed ik niet zoveel aan handletteren. Hierdoor is het soms lastig te beginnen en oefen je niet echt. Zelf handlettert Mirjam altijd 5 minuten per dag, namelijk haar boodschappenlijstjes! Ze liet er een aantal zien en ik was meteen geïnspireerd. In de goodiebag had ze een kleine handletter-startergids gemaakt. Die heeft ze de avond van tevoren allemaal gevouwen, zo lief!

Conclusie

Dit was mijn allereerste event als blogger van mijn eigen blog. Ik vind het zo leuk om aanwezig te zijn. Door het afstuderen heb ik geen tijd voor creatieve dingen zoals handletteren. Dankzij het event van Viking heb ik meteen zin om aan de slag te gaan. Sterker nog ik heb bij Salute Stefanie een snijd je eigen stempel – pakket bestelt! In dit pakket zitten alle benodigdheden om zelf stempels te maken. Wanneer ik mijn scriptie heb ingeleverd kan ik ein-de-lijk beginnen! Hier komt dus nog een artikel over online. Daarnaast vond ik het ook inspirerend om de girlbosses te ontmoeten met hun eigen bedrijf. Hoe cool is dat?!

Wat voor creatieve dingen doe jij graag? Ben jij weleens aan de slag gegaan met één van deze dingen? Let me know!

You Might Also Like

23 Comments

 • Reply
  Romy
  22 mei 2017 at 07:06

  Wat is het een tof verslag geworden! En wat lief dat je mij noemt! <3 Ik vind die foto van ons tweeën met jouw mobiel nog steeds geweldig 😉 Je hebt zulke mooie dingen gemaakt (ook je scrapbookcreatie!) en ik ben nu al benieuwd wat je nog meer voor stempels gaat maken met het gutssetje 🙂

 • Reply
  Susan
  22 mei 2017 at 07:55

  Ziet er leuk uit Claire! Vind die linker scrapbook erg leuk geworden, met die quote!

 • Reply
  Mariëlle
  22 mei 2017 at 08:04

  Aaah zo leuk!! Ik baalde zo dat ik niet kon, maar mijn verhuizing moet even voor ? Super leuk om te zien!

 • Reply
  Melanie
  22 mei 2017 at 08:44

  Wat ontzettend leuk. Echt mijn ding. Stempels maken. Dat deed ik vroeger op school. Geen idee waar ik de spullen kan kopen om het zelf te doen. Tot nu dan. Scrapbook ik maak alleen explotion boxen. Hand lettering zins ik van school af ben nooit meer gedaan. Wil het wel oppakken in de toekomst.

 • Reply
  jonna@burgertrutjes
  22 mei 2017 at 08:45

  Wat een gezelligheid en creativiteit! Leuk event!

 • Reply
  amke
  22 mei 2017 at 09:59

  Wat heerlijk, zo’n dagje creatief bezig zijn! En helemaal tof als je dat dan voor je blog mag doen :). Ik vind die stempel van het monstera blad echt te gek!

 • Reply
  Sija
  22 mei 2017 at 10:16

  Wat leuk!!! En wat een goed idee om je boodschappenlijstje om te toveren in een handlettering, haha, Zo kun je inderdaad goed oefenen. Leuke creaties heb je gemaakt! Liefs, Sija

 • Reply
  Linda - Zaailingen
  22 mei 2017 at 10:48

  Wat leuk, Claire! Knutselen vind ik net zoiets als die boswandelingen. Zo heerlijk als je het eenmaal doet, maar ik vergeet er steeds weer tijd voor te maken.
  Met knutselen vind ik het ook altijd lastig om te bedenken wat ik ga maken, want ik wil ook niet mijn huis vol rotzooi. Daarom lijkt zo’n dagje (met begeleiding, haha) me ideaal als je technieken en ideeën krijgt voorgeschoteld. Ook ben ik altijd dolgelukkig als ik weer iets ‘moet’ maken voor een bruiloft of promotie. Met een doel heb ik veel sneller inspiratie 🙂

 • Reply
  Marloes
  22 mei 2017 at 10:58

  Wat een leuk event! Leuke dingen heb je gemaakt 🙂 Ik zou heel graag wat meer creatief bezig willen zijn, maar het komt er steeds niet van, haha.

 • Reply
  Liset
  22 mei 2017 at 11:10

  Ik had bij Romy natuurlijk al wat foto’s voorbij zien komen, maar wat een leuk en creatief event! Vooral stempels maken lijkt me zo leuk. Dat ik daar mee bezig ben geweest is echt veel te lang geleden. Op de middelbare school maakten we wel eens etsen en dat was ook zo tof. Mooie foto’s ook!

 • Reply
  Kirsten
  22 mei 2017 at 11:21

  Wauw, dat klinkt echt als een hele leuke dag! Ik vind de boodschappenlijstjes van Mirjam altijd zó leuk, leuke oefening ook. En wat hebben ze prachtige foto’s van je gemaakt ook!

 • Reply
  MC Kleuver
  22 mei 2017 at 12:04

  Netjes! Zo te zien heb jij je helemaal uitgeleefd, haha.

 • Reply
  Charèl
  22 mei 2017 at 15:51

  Ah wat leuk! En gezellig ook dat jullie samen konden gaan!

 • Reply
  Merel
  22 mei 2017 at 19:53

  Wat tof die stempels maken! Ik weet nog wel dat ik dat vroeger van aardappels maakte, haha. Met een gum lijkt me fijner en beter houdbaar 🙂

 • Reply
  Eva
  22 mei 2017 at 20:06

  Wat leuk om op deze manier even creatief bezig te zijn. Ik heb ook weleens stempels gemaakt op die manier, leuk! 🙂

 • Reply
  Danique
  22 mei 2017 at 20:12

  Wat leuk om te zien hoe jij het event hebt ervaren! En wat leuk dat je dat stempelpakketje hebt besteld, ik ben ook wel benieuwd.

 • Reply
  Jenn
  22 mei 2017 at 22:24

  Oh wat een leuk event! Ik heb ook wel eens stempels gemaakt van een gum, en met handletteren ben ik ook begonnen. Scrapbooking heb ik me nooit aan gewaagd, maar ik vind het er altijd wel erg leuk uitzien!

 • Reply
  Maaike
  23 mei 2017 at 09:29

  Oh, ik wist niet dat Stefanie zulke setjes verkocht, wat handig! En ik vind het al heel wat dat je een voor- én achterkant van je schrift hebt gemaakt – ik kwam niet verder dan de voorkant, haha.

 • Reply
  Iris
  23 mei 2017 at 09:29

  Super leuk zo’n event! Ik ben ook echt gek op stempels: heb dr een hele hoop! <3

 • Reply
  Silke
  23 mei 2017 at 10:12

  Zo tof om te zien wat je allemaal gedaan hebt! Ziet er echt als een superleuk event uit 🙂 En groot gelijk dat je mocht gaan, je hebt super mooie foto’s genomen. Liefs!

 • Reply
  Marieke | Bluebell Forest
  23 mei 2017 at 22:38

  Ooohh wat ziet het er leuk uit! Ik was ook uitgenodigd, maar kon helaas niet.. Vind het nu nog stommer haha, de volgende keer ben ik ook van de partij! Ben ook heel benieuwd naar dat pakketje 🙂

 • Reply
  Tineke
  24 mei 2017 at 13:05

  Wat een gaaf event! Ik zou ook graag een creatieve hobby willen hebben naast het bloggen, ik weet alleen nog niet zo goed wat..
  Liefs

 • Reply
  Janna
  30 mei 2017 at 15:45

  Dat ziet er echt ontzettend leuk uit! En je stempel is echt zo tof geworden 🙂 Lijkt me leuk om een keer te proberen!

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.