32 In Lifestyle/ Producten en DIY's

Echte Post Is Cool: dit heb ik gegeven en gekregen

Echte Post Is Cool cadeaus

In april was alweer de zesde editie van Echte Post Is Cool. Dit is de derde editie dat ik meedoe. Ik laat je zien wat ik heb gegeven en gekregen!

Wat is Echte Post Is Cool?

Hoe vaak verstuur je nog een pakketje? Dan bedoel ik niet een kledingpakket dat retour gaat naar de H&M. Niet zo vaak denk ik! Om die reden hebben Monsieur Mango en Northflix Echte Post Is Cool, oftwel EPIC, opgericht. EPIC is een swap waarbij je een pakket stuurt naar iemand en van iemand anders ontvang je zelf een pakketje. Bij het aanmeldformulier vul je je adres en interesses in, zodat je swapmaatje een pakket samen kan stellen. De waarde van het pakket is minimaal โ‚ฌ 7,50. Je kunt meedoen met EPIC als je actief op het gebied van bloggen of sociale media en in Nederland woont.

Een paar weken later is het uitpak moment waarbij iedereen zijn pakketje mag openmaken. Je kan dit moment volgen met de hashtag #echtepostiscool op Twitter. Een aantal bloggers schrijven ook vaak een artikel om het EPIC lootje in het zonnetje te zetten. Het is zo leuk om voor iemand die je niet zo goed kent een pakketje samen te stellen. Daarnaast leer je ook weer een nieuwe mensen kennen en de reacties zijn altijd heel positief. Een aanrader dus om mee te doen!

Wie was mijn EPIC lootje?

Mijn lootje was Sara van Mevrouw Miauw. Voorafgaand aan EPIC kijk ik altijd even op de sociale media en blog voor inspiratie. Ik zag op Sara’s blog dat ze het best wel druk heeft en toe is aan ontspanning. Daarom heb ik mijn pakketje geheel in het teken van ontspanning, groen en duurzaamheid gemaakt.

Echte Post Is Cool Echte Post Is Cool cadeaus

Wat zit er in het pakketje:

 • Boek ‘De beste beauty recepten’
 • Kiemzaadjes voor alfalfa
 • Gezichtsmaskers
 • Dr. Bronner zeep
 • Raw bar’s (vegan)
 • Vegan geurkaars
 • Gerookt paprikapoeder
 • Thee van YogiTea
 • Callowfit saus (vegan)
 • Groeizak met tomaatjes

Een aantal dingen zijn tweedehands. Zo had ik het boek ‘De beste beauty recepten’ al een tijdje thuis liggen, maar ik dacht dat Sara er misschien wel iets aan heeft. Haar blog is in ieder geval gewijd aan groene beauty. De Callowfit saus en Dr. Bronner zeep had ik gekocht op VeggieWorld en leken me perfect passen bij het pakketje. De rest vond ik onder andere bij Holland & Barrett, de Action en Dille & Kamille. Al met al hoop ik dat Sara er wat aan heeft!

Hoe heb ik het ingepakt

Het idee van het pakketje was groen, duurzaam en zero waste. Om die reden heb ik de cadeautjes ingepakt met cadeaupapier van de kerstdagen. Ik heb het wel binnenstebuiten gedaan zodat het een wat meer duurzame look kreeg. De cadeautjes heb ik daarna afgemaakt met touwtjes, gift tags en stickers. Deze vond ik in het boek ‘Paperlovers’ van de Flow. Hierin vond ik ook de twee schattige cadeautasjes.

Om het geheel af te maken heb ik een stempel gemaakt met twee kattenpootjes. Natuurlijk als knipoog naar Vlinder. Die heb ik erbij gedaan zodat Sara de stempel ook kan gebruiken. Als laatste heb ik er een kaartje bij gemaakt waarop staat “You can do anything, but not everything”. Ik vind die quote zo mooi en toepasselijk, hopelijk vindt Sara dat ook. Ik heb er in ieder geval veel plezier aan gehad tijdens het maken.

Echte Post Is Cool inpakkenEchte Post Is Cool inpakkenhandletter kaart Echte Post Is Cool pakket

Wat heb ik gekregen voor EPIC?

Op 12 april kreeg ik het pakketje al binnen! Op de doos stond “Maak me nu open!”. Ik begreep er niets van en vroeg Twitter om raad. Het pakketje moest toch pas op de 21ste open? Volgens Sytse kon er nog weleens een plantje in zitten. Om die reden heb ik het pakketje al iets eerder open gemaakt en heb ik het plantje gered! Daarna moest ik de doos sluiten tot de 21ste, zo moeilijk! Maar het wachten werd beloond. Elcke van De Groene Zus had mij! Haar pakketje was helemaal zero waste en duurzaam ingepakt.

Echte Post Is Cool pakketje Echte Post Is Cool kaartje
Met een super lief kaartje <3

Wat zat er in het pakket?

Echte Post Is Cool inpakpapier

Echte Post Is Cool ย  Echte Post Is Cool gekregen

Echte Post Is Cool quotes

In het pakketje zat:

 • Boek ‘De beste recepten voor groene smoothies’
 • Boek ‘Erik of het klein insectenboek’
 • Notitieboek
 • Wierook
 • Dobbelsteen en button
 • Stempels van het alfabet
 • Plant
 • Canvas tas van Paperbird

Alles in het pakketje was duurzaam verpakt. Elcke heeft (volgens mij) tijdschriften gebruikt als inpakpapier. Ook had ze allemaal mooie quotes toegevoegd in het pakket. Ik vind het super creatief bedacht en het ziet er zo leuk uit. Dankjewel Elcke voor het leuke pakketje! Ik ben trouwens erg benieuwd naar wat voor soort plantje het is. Kan iemand het mij vertellen?

Dit was alweer de zesde editie van Echte Post Is Cool Ik wil bij deze nog even Northflix en Monsieur Mango bedanken voor hun organisatietalent. Wil je ook meedoen? Via de sociale media van Northflix en/of Monsieur Mango word je op de hoogte gehouden van een nieuwe editie. Meld je wel snel aan want het zit al gauw vol!

Heb jij ook meegedaan een Echte Post Is Cool? Zo ja, wat heb jij gekregen en gegeven? Let me know!

 

You Might Also Like

32 Comments

 • Reply
  Romy
  22 april 2018 at 08:15

  Wat een mooi pakketje heb je samengesteld voor Sara! Die stempel is zo’n leuk idee en goed idee ook om het hele pakketje in het teken van ontspanning en duurzaamheid te laten zijn ๐Ÿ™‚ Het ziet er heel tof uit allemaal.
  Gaaf pakketje heb je ook ontvangen! Wat leuk al die quotes en het plantje is ook heel schattig. Geen idee hoe hij heet, maar leuk is-ie wel ๐Ÿ˜‰

  • Reply
   clairecodi
   24 april 2018 at 09:02

   Dankjewel Romy! Ik vond het ook super leuk om een pakketje samen te stellen voor Sara! En het plantje is blijkbaar een erwtjes plant. Helaas heeft hij het niet overleeft, maar hij is wel heel erg schattig. Ik vond het pakketje dat jij hebt gekregen ook zรณ cute ๐Ÿ™‚

 • Reply
  Hermien - KouweKleren
  22 april 2018 at 09:04

  Ah, allebei enorm leuk gedaan! Echt passend bij de ontvangers, denk ik. Ik ben heel benieuwd hoe je die stempel hebt gemaakt. Dat lijkt me ook leuk om een keer te proberen.

  • Reply
   clairecodi
   24 april 2018 at 09:05

   Dankjewel Hermien! Hรฉ wat een goed idee. Ik zal eens een DIY schrijven om een stempel te maken, het is eigenlijk heel makkelijk ๐Ÿ™‚

 • Reply
  Elcke
  22 april 2018 at 09:29

  Lieve Claire,

  Wat heb je er weer een prachtige blog van gemaakt met mooie foto’s.
  Ik ben blij dat je blij bent met je Epic pakket ๐Ÿ˜€
  Het dobbelsteentje komt trouwens uit Area 51, waar ik vorig jaar langs was gereden. De hele vibe rondom aliens blijft magisch en dit wilde ik je graag geven.

  Ik moest zo lachen om de Twitter interactie tussen jou en Sytse. Vorig jaar had ik met epic namelijk Sytse gekregen als lootje, en hij had van mij ook plantjes gekregen XD
  Toen had ik ook al een soortgelijke tekst op de doos geschreven met ‘maak open levende organismen’, Haha. Vandaar dat er denk ik een belletje ging rinkelen.
  Het is trouwens een erwtenplantje ๐Ÿ˜€
  Dit was ik helaas vergeten erbij te schrijven.

  Hele dikke knuffel en een kus!
  Liefs Elcke

  • Reply
   clairecodi
   24 april 2018 at 09:07

   Wat lief Elcke, dankjewel! Ik ben ontzettend blij met je pakketje. Ik vind hem ook zo leuk ingepakt, ik kan zien dat je er heel veel moeite in hebt gestopt! Het erwtenplantje heeft het helaas niet overleeft. Maar dat is mijn eigen schuld want ik was hem vergeten over te potten, sorry! ๐Ÿ™ Hij was juist zo schattig. Ik denk dat ik hem er net iets eerder uit had moeten halen. Ik vind de dobbelsteen trouwens heel cool! ๐Ÿ™‚ Wat tof dat je daar ook bent geweest!

 • Reply
  Mariรซlle
  22 april 2018 at 11:30

  Ik heb er zelf voor gekozen om niet mee te doen, maar ik vind het wel super leuk om dit bij jullie allemaal te zien <3

  • Reply
   clairecodi
   24 april 2018 at 09:08

   Wat leuk om te horen! Ik vind het ook altijd leuk om te zien wat anderen van EPIC hebben gemaakt.

 • Reply
  Ine
  22 april 2018 at 12:24

  Wat een mooi initiatief! Allebei zijn het super leuke pakketjes!

  • Reply
   clairecodi
   24 april 2018 at 09:10

   Dankjewel! ๐Ÿ™‚ Ik vind het ook altijd super leuk om te zien wat anderen van EPIC maken!

 • Reply
  Sara | MevrouwMiauw
  22 april 2018 at 13:29

  Ohhhh lieve Claire wat ben ik blij met het prachtige pakket. Bij alles wat ik uitpakte werd te glimlach op mijn gezicht nog groter. Het pakketje past echt perfect bij mij. Ik ben met alle cadeautjes ontzettend blij. En wat fijn om te zien dat jij ook een ontzettend mooi pakketje hebt gekregen. Wat is het plantje trouwens een leukie! Is het niet toevallig een erwtenplantje? Ik ga nu mijn blog over echtepostiscool afmaken zodat ‘ie morgen online komt. Met veel credits voor jou!

  • Reply
   clairecodi
   24 april 2018 at 09:12

   Awww wat super lief Sara om dit te lezen! Ik vond het ontzettend leuk om voor jou een pakketje samen te stellen. Ik herken het heel goed dat je toe bent aan wat ontspanning en hoop dat het een beetje kan helpen! Het is inderdaad een erwtenplantje, schattig he? ๐Ÿ™‚

 • Reply
  Mevrouw Marloes
  22 april 2018 at 14:55

  Oehhh, die rawbars lijken me erg lekker!

  Wat heb je een leuk pakketje gegeven en gekregen! Ik heb ook meegedaan en echt een perfect pakketje gekregen, met onder andere Keith Haringstempels (mijn favoriete kunstenaar) erin ๐Ÿ™‚ Ik heb onder andere een thee-ei gegeven.

  Liefs!

  • Reply
   clairecodi
   24 april 2018 at 09:16

   Dankjewel Marloes! Ja die rawbars zijn super lekker en gemakkelijk om overal mee naartoe te nemen. Wat heb je een leuke dingen gekregen. Ik ga even op je blog spieken voor foto’s ๐Ÿ™‚

 • Reply
  Manouk - Groetjes uit Verweggistan
  22 april 2018 at 19:37

  Superleuk! Zowel je gegeven als gekregen pakket zien er echt heel leuk uit ๐Ÿ™‚

  • Reply
   clairecodi
   24 april 2018 at 09:17

   Aaahh wat leuk, dankjewel Manouk! ๐Ÿ™‚

 • Reply
  Rachel
  22 april 2018 at 22:29

  Wat mega leuk is dit zeg wauw! die rawbars lijken me heerlijk!

  • Reply
   clairecodi
   24 april 2018 at 09:20

   Dankjewel Rachel! Die rawbars vind je trouwens gewoon bij de Action, heel erg lekker รฉn goedkoop ๐Ÿ™‚

 • Reply
  Inge | Monsieur Mango
  23 april 2018 at 07:12

  Wat heb je een ontzettend leuk pakket aan Sara gegeven, maar dat kon ook niet anders: jij bent een kei in het verrassen van mensen! Ik ben ook nog steeds heel blij met jouw pakketje. <3
  Je hebt ook een geweldig tof pakketje van Elcke gekregen, zij is zo lief! OMG dat tasje met die vogel. Moet. Ik. Hebben. Je plantje is een erwtenplantje, maar dat weet je inmiddels vast al wel. Dankjewel voor het meedoen! <3

  • Reply
   clairecodi
   24 april 2018 at 09:23

   Ohhh wat ben je toch lief Inge! Ik vond het ook weer ontzettend leuk om mee te doen. Jaa dat tasje is leuk he! Op de andere kant staat “Fiet Fieuw”. Ik had het pas door toen ik ermee over straat liep en iemand naar me ging fluiten haha. Dankjewel voor het organiseren samen met Northflix <3

 • Reply
  Marieke
  23 april 2018 at 08:53

  Wow, wat een geweldige pakketjes en wat een mooie foto’s heb je gemaakt!

  • Reply
   clairecodi
   24 april 2018 at 09:26

   Aahhh dankjewel Marieke! Ik vond het ontzettend leuk om weer mee te doen met EPIC <3

 • Reply
  Susan
  23 april 2018 at 10:08

  Allebei echt hele toffe pakketjes! Ook zo tof ingepakt <3

  • Reply
   clairecodi
   24 april 2018 at 09:27

   Lief, dankjewel Susan <3 Ik vond het ook zo leuk om mee te doen!

 • Reply
  Jenn
  23 april 2018 at 12:44

  Oh wat een leuke pakketjes! Ik vond het weer erg leuk om mee te doen.

  • Reply
   clairecodi
   24 april 2018 at 09:29

   Dankjewel Jenn. Leuk hรฉ! Ik ga ook eens even op jouw blog kijken naar de pakketjes

 • Reply
  Sija
  24 april 2018 at 09:23

  Wat een leuke pakketjes! Zo leuk als je er iets in doet wat je zelf hebt gemaakt, dat maakt het nog meer speciaal. Gelukkig had je het pakketje wel eerder open gemaakt en het plantje gered <3 Lijkt me inderdaad wel pittig om de doos daarna weer dicht te doen haha!

  • Reply
   clairecodi
   24 april 2018 at 09:30

   Ahh dankjewel Sija! Ja ik vind het ook altijd leuk om er een DIY in te doen, al is het maar een zelfgemaakte kaart ๐Ÿ™‚ Het wachten op het uitpakmoment is altijd weer een beproeving inderdaad, ahhh! Alsof het kerst is ๐Ÿ˜‰

 • Reply
  Lianne
  24 april 2018 at 11:18

  Ik heb het al vaker voorbij zien komen! Wat een leuk initiatief ๐Ÿ™‚ Toch wel leuk hoe eigenlijk een vreemde zo’n leuk pakket samen kan stellen wat helemaal bij je past. Die kaartjes met die quotes zijn erg leuk!

 • Reply
  Saskia
  24 april 2018 at 12:07

  Wat een toffe foto’s van de items zeg! Leuk om te zien.. Ik ben deze editie ook weer genoten<3 Super blij met het blij maken van iemand anders, en het gekregen pakketje

 • Reply
  Eva
  25 april 2018 at 17:07

  Wat een fijne pakketjes! Ik zag op Twitter ook wat tweets voorbijkomen en zat heel erg te twijfelen om eens mee te doen, maar het was me toch wat te veel om alles te regelen. Wel heel erg leuk om nu alles bij iedereen binnen te zien komen ๐Ÿ™‚ Misschien dat ik het volgende keer toch maar eens ga proberen!

 • Reply
  Teddy
  29 april 2018 at 14:04

  Wat een leuk concept is dit! Leuke pakketjes zijn het ook geworden!

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.