16 In Fashion/ Producten en DIY's

Fair OOTD: duurzame t-shirts van Wholesome Culture

duurzaam t-shirt van Wholesome Culture

In deze Outfit Of The Day deel ik twee duurzame t-shirts van Wholesome Culture! Dit duurzame merk verkoopt onder andere hippe statement tees. Ik liet ze shinen tijdens de IJ-hallen en deel naast professionele outfitfoto’s *kuch* ook mijn ervaring met de webshop!

Over Wholesome Culture

Misschien heb je de hippe t-shirts van Wholesome Culture voorbij zien komen op Instagram. Vooral in de vegan- en duurzaamheidsscène is het een populair merk. Wholesome Culture verkoopt fair fashion met een duurzame boodschap. De kleding wordt onder goede omstandigheden gemaakt en zijn voorzien van het Worldwide Responsible Accredited Production (WRAP) certifcaat. WRAP is een non-profitorganisatie gericht op het promoten van veilige, wettige, humane en ethische productie over de hele wereld door certificering en educatie.

Bij je aankoop steun je een goed doel. Er gaat namelijk 15% van het aankoopbedrag naar organisaties die zich inzetten voor dierenrechten.  Zo wordt er gedoneerd aan Rancho Relaxo en The Gentle Barn. Deze non-profitorganisaties zetten zich volledig in voor dieren. Kortom: een mooi merk met een mooi doel! Reden genoeg om voor mij een keertje te bestellen.

duurzame t-shirts van Wholesome Culture

Duurzame t-shirts van Wholesome Culture

De collectie van Wholesome Culture bestaat uit t-shirts, truien, sweaters, sieraden en accesoires. Ik ben al tijden op zoek naar leuke, hippe statement tees. De meeste statements van de webshop zijn gericht op het veganisme of de aarde. Zo is er een t-shirt met “Busy saving animals” of “Friends not food”.  Ondanks dat ik pro duurzaamheid ben, zou ik zelf niet snel zo’n t-shirt dragen.  Ik koos dan ook voor twee subtielere exemplaren. Wél een mooie boodschap, maar iets minder in your face.

Op 16 juli heb ik mijn bestelling geplaatst en 9 augustus mocht ik hem ein-de-lijk ontvangen! Wholesome Culture zit in New York en de duurzame t-shirts worden pas gedrukt na je bestelling. Heel duurzaam, maar ook lastig om zo lang te wachten. De t-shirts zitten geweldig, zijn gemaakt van 100% katoen en de tekst zit op de juiste plek.  Het gekke is wel dat één t-shirt anders valt dan de ander. De “Be the energy you want to attract” zit namelijk vrij oversized. Het andere t-shirt “Hate less, love more” zit een stuk meer fitted. Op zich geen probleem, maar wel opvallend.

Hate less, love more

duurzame t-shirts van Wholesome Culture duurzame t-shirts van Wholesome Culture

Be the energy you want to attract

duurzame t-shirts van Wholesome Culture duurzame t-shirts van Wholesome Culture

De t-shirts heb ik gecombineerd met een tweedehands broek van de Zara en vintage All Stars van Finders Keepers. Ik vind deze duurzame t-shirts zo leuk! Je kan ze stoer combineren met een jeans en sneakers of juist wat speelser met een rokje. Ook als het wat kouder wordt, kan je er alle kanten mee op. Ik ben er heel blij mee! Met deze duurzame shirts wordt mijn groene hartje toch weer opgewarmd hoor. Ik begin langzaamaan weer in de duurzame vibes te komen. De foto’s heeft Romy van Vaker Vrolijk gemaakt met haar nieuwe camera bij de IJ-hallen.

sieraden van River Stones

sieraden van River Stones

Ook droeg ik mijn duurzame sieraden van Riverstones. De ringen heb ik een tijdje terug bestelt en de ketting kreeg ik van mijn lieve jaarclub. De sieraden van Riverstones zijn handgemaakt op Bali en merendeel van het materiaal is goedgekeurd door Max Havelaar. Een top merk dat gevestigd is in Nederland!

Ik ben super blij met mijn duurzame t-shirts van Wholesome Culture. Enige nadelen zijn de lange levertijden en dat niet elk t-shirt dezelfde fit heeft. Wat vind jij van de t-shirts?

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply
  Romy
  13 augustus 2018 at 18:46

  Ik vind je outfits stuk voor stuk zó tof, zeker ook in combinatie met het verhaal achter de items! Superleuk dat je er meteen een artikel over hebt geschreven! En ik zeg het gewoon nog een keer: hoe geweldig zijn jouw poseerskills! <3

  • Reply
   clairecodi
   15 augustus 2018 at 17:50

   Awwww dankjewel lieve Romy! Haha mijn poseerskills vallen hartstikke mee hoor. Ik doe maar gewoon wat. Het helpt als je een goede fotograaf hebt 😉

 • Reply
  Mariëlle
  13 augustus 2018 at 19:16

  Wat suuuuper leuk!! En ik kan me zo vinden in de energy quote, echt zo tof <3

  • Reply
   clairecodi
   15 augustus 2018 at 17:50

   Aahhh ja fijne quote he! Ik geloof ook echt dat je krijgt wat je uitstraalt 🙂

 • Reply
  Juna
  13 augustus 2018 at 19:32

  Wat een leuke shirts!! Hoe duur zijn de verzendkosten naar Nederland? 🙂

  • Reply
   clairecodi
   15 augustus 2018 at 17:52

   Dankjewel Juna! De verzendkosten zijn $13,95 dus omgerekend iets van 12 euro!

 • Reply
  Djuli
  13 augustus 2018 at 21:09

  Super leuk! En wat een mooie foto’s! Toffe locatie 🙂

  • Reply
   clairecodi
   15 augustus 2018 at 17:52

   Dankjewel lieve Djuli! Ik ben er ook heeeel blij mee 🙂

 • Reply
  Jessi
  14 augustus 2018 at 08:34

  De levertijd is zo lang, omdat het van de andere kant van de wereld moet komen. Daardoor koop ik het niet, want die vliegreis voor dat ene tshirt is een ecologische voetafdruk van jewelste. Sinds ik de verborgen impact las, doe ik er niet meer aan mee 🙂 Dan bedruk ik wel zelf een oud tshirt of tweedehands ding.

  • Reply
   clairecodi
   15 augustus 2018 at 17:54

   He Jessi! Als eerste wil ik je bedanken voor je comment, want het heeft me heel erg aan het denken gezet. Ik begrijp héél goed waarom jij er niet voor zou kiezen om kleding te bestellen dat van de andere kant van de wereld komt. Ik vind het ook heel mooi dat jij zo achter je normen en waarden staat. Zelf shop ik ook heel veel tweedehands en vintage en was dit voor mij een uitzondering omdat ik al zolang deze t-shirts wilde bestellen. Maar het is inderdaad beter om zelf een t-shirt te bedrukken. Bedankt voor de tip!

 • Reply
  Ivon
  20 augustus 2018 at 16:44

  Ik vind de shirts met statements echt heel tof! Heb de webshop dan gelijk ook opgeslagen. Jammer indd wel dat het helemaal vanuit Amerika moet komen, maar dat komt misschien zoveel fashion terwijl we daar niet over nadenken/geen weet van hebben. En dan kun je toch beter een shirt kopen waarmee je het goede doel ook nog steunt toch. Hele toffe foto’s, ik had er al wat van voorbij zien komen op instagram 😀

 • Reply
  Sophie
  18 februari 2019 at 20:43

  Hoi, wat een leuke post! Ik heb zelf voor het eerst ook besteld van Wholesome Culture, maar werd achteraf een beetje zenuwachtig van online recensies die ik heb gelezen. Ik las over goedkoop materiaal en onverwachte toeslagen die je tegemoet kunnen komen. Wat was jouw ervaring hier mee? Zijn de t-shirt van kwaliteit? En moest je nog andere douane kosten betalen?

  • Reply
   clairecodi
   29 april 2019 at 09:50

   He Sophie. Een verlate reactie van mijn kant, excuus daarvoor! Hoe bevallen de t-shirts van Wholesome Culture? Ik moest zelf geen douane kosten betalen.. het schijnt wel automatisch zo te zijn boven de 21 euro, dus misschien heb ik geluk gehad? Mijn t-shirts zijn van goede kwaliteit, gewoon 100% katoen. De fit is bij beide t-shirts wel anders.

 • Reply
  Bri
  26 april 2019 at 17:22

  Ik moest EUR 33,- douanekosten betalen waar ik niet op had gerekend. Had ik dit geweten dan had ik niks besteld… Ik kan me niet voorstellen dat jij deze kosten niet moest betalen. Jammer dat je dat niet hebt vermeld.

  • Reply
   Claire
   27 april 2019 at 13:15

   Hee! Bedankt voor je reactie. Wat vervelend dat je douane kosten moest betalen. Ik heb dat zelf niet hoeven te betalen, anders had ik dat sowieso vermeld!

 • Reply
  Ilona Wielinga
  20 mei 2019 at 10:54

  Wat een ontzettend leuke shirts. Een ‘busy saving animals’ zou wel wat voor mij zijn haha. Aangezien ik slakken nog aan de kant zet zodat ze niet overreden worden. Vind dit soort duurzame initiatieven overigens ook echt heel leuk.

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.