30 In Fashion/ Producten en DIY's

Duurzame OOTD: highwaist conscious broek en zwarte top

Laatst ging ik met lieve Iris op pad om een paar foto’s te laten schieten. In deze Outfit Of The Day (OOTD) laat ik zien hoe ik een fair item met een niet-zo-fair item combineer. 

Een tijdje geleden ging ik foto’s maken met de lieve Iris Zaagman. Geloof me, op deze dag was het nog zomer. Ik wilde graag een paar duurzame outfits schieten. Als soort van student is het niet altijd even betaalbaar om alles fair te kopen. Daarom vind ik het juist leuk om fair te combineren met iets minder fair. Uiteraard is de betekenis van het woord fair voor iedereen anders. Voor de één is het tweedehands, voor de ander is het van een groen merk en de ander is tevreden met een tijdloos item. Zelf gebruik ik verschillende betekenissen bij het woord fair. In dit geval is de broek van de H&M conscious collectie. Dit is een duurzame collectie van de H&M, meer daarover lees je hier. Deze broek heb ik gecombineerd met een zwarte basic top (fair als in tijdloos) en een paar hakken die ik al een tijdje heb en nooit draag (niet zo fair).

De outfit

Duurzame OOTD:

Duurzame OOTD: groene pantalon H&M conscious collectie

De broek

Ik spotte deze fijne groene pantalon online bij de H&M in de conscious collectie. Na mijn duurzame kledingchallenge was ik op zoek naar fijne duurzame items voor in de zomer. Ik zag deze broek en was op slag verliefd. Maar natuurlijk was hij niet in mijn maat. Ik heb, denk ik een maand lang, elke dag gekeken maar helaas was deze niet meer op voorraad. Ik had de hoop al opgegeven totdat ik hem zag bij de H&M in Zwolle voor € 35,-. Sindsdien heb ik hem té vaak aan. Hij is gemaakt van tencel en zit heerlijk luchtig. Je kan hem zowel stoer als netjes combineren.

Vergelijkbare (fair) broek vind je hier.

Duurzame OOTD

Duurzame OOTD: schoenen

De top en schoenen

De zwarte top kwam ik tegen bij de Pieces. Nee, dat is helaas niet zo fair. Ik heb de hele middag lopen twijfelen of ik hem nou wel of niet meeneem. De reden om hem mee te nemen was dat ik al tijden op zoek was naar een fijne zwarte top én wist dat ik hem vaak zou dragen. De schoenen heb ik al een tijdje en ik weet eerlijk gezegd niet meer waar ze van zijn. Ze lopen voor geen meter, maar zijn wel heel leuk. Dus ja, deze twee items zijn wat minder duurzaam.

Ik merk dat ik mezelf hiervoor wil verdedigen of verantwoorden, terwijl ik eigenlijk mijn best doe om kleine stapjes te zetten naar een duurzamere kledingkast. Voor mij zijn dit goede keuzes, maar ik begrijp dat dat niet voor iedereen zo is. Toch wilde ik deze outfit graag laten zien. Ik wil laten zien dat niet alles 100% fair moet of duurzaam. Dat is niet altijd mogelijk in verband met de mogelijkheden die je hebt, duurzame kleding is bijvoorbeeld duurder of niet jouw smaak. Toch hoeft dat je niet tegen te houden. Door duurzame kledingitems te combineren met reguliere kleding houdt je het betaalbaar en leuk. Wie weet kan je na een paar jaar combineren wel een volledige kast vullen met duurzame items of vind je nieuwe tijdloze pareltjes, you never know.

Vergelijkbare (fair) top vind je hier en niet echt vergelijkbare, maar andere toffe schoenen vind je hier.

Waar vind je leuke duurzame kleding?

Wat vind jij van deze duurzame OOTD? En wat is jouw favoriete fair fashion item? Let me know!

 

You Might Also Like

30 Comments

 • Reply
  Romy
  18 september 2017 at 07:13

  Lieve Claire, je hoeft je echt niet te verantwoorden, hoor. Het is toch al heel mooi als je heel bewust je kleding koopt. En veel mensen doen het je niet na en zouden voor alleen maar niet-fair items gaan. Je mag al zo trots zijn op wat je wél doet! En even on-topic, wat een geweldige outfit! Die broek staat je zo goed en ik vind je top ook echt geweldig. Je hebt groot gelijk dat je die hebt meegenomen! 🙂

  • Reply
   clairecodi
   24 september 2017 at 10:30

   Dankjewel lieve Romy, je hebt ook helemaal gelijk 🙂 Ik ben mega blij met mijn nieuwe duurzame outfit. Die broek is zo fijn en zit zo heerlijk, hopelijk blijft die nazomer nog eventjes hangen 🙂

 • Reply
  Mariëlle
  18 september 2017 at 08:24

  No problem girl, je bent in ieder geval goed op weg toch! Ik heb laatst overigens wel een fair zwarte top gevonden, weet alleen even niet meer waar. Kan ik voor je nakijken als je wilt, maar je bent gelukkig al voorzien van een mooi item 🙂 Ik heb mezelf als ‘doel’ gesteld dat ik alles fair doe wat ik fair kan doen, maar dat ik wel mijn eigen stijl aan wil houden!

  • Reply
   clairecodi
   24 september 2017 at 10:37

   Lief, dankjewel Mariëlle! Ik ben nu wel heel erg benieuwd naar die fair zwarte top dus als je zin/tijd hebt dan hoor ik het graag! 😀 Enne onze doelen komen zo te zien aardig overeen. Ik heb precies hetzelfde.

 • Reply
  Susan
  18 september 2017 at 09:20

  Je broeeeek!! Zo tof <3 Echt love it.

  • Reply
   clairecodi
   24 september 2017 at 11:02

   Hihi dankjewel lieve Susan! Ik ben er ook helemaal verliefd op!

 • Reply
  Loes
  18 september 2017 at 09:55

  Hele mooie outfit! De definitie van fair is inderdaad voor iedereen anders en je hoeft je zeker niet te verantwoorden. Dat je er bewust over nadenkt is al heel goed!

  • Reply
   clairecodi
   24 september 2017 at 11:03

   Dankjewel lieve Loes voor het complimentje! 🙂 Ik ben ook heel blij met de outfit.

 • Reply
  Djuli
  18 september 2017 at 11:01

  Wauw wat een mooie outfit!

  • Reply
   clairecodi
   24 september 2017 at 11:04

   Dankjewel lieve Djuli! Die broek is echt té fijn en past overal bij 🙂

 • Reply
  Iris
  18 september 2017 at 12:02

  Woehoee, goed van je dat je het toch online zet! Ik vind die broek echt awesome en het is super goed dat je bezig bent met Fair Fashion. Het hoeft ook allemaal niet in één keer toch? Ik denk dat het al heel goed is dat je bewust bent van wat je koopt en graag aan hebt. Ik denk dat dat nog wel veel belangrijker is. Liefs! <3

  • Reply
   clairecodi
   24 september 2017 at 11:05

   Hihi dankjewel lieve Iris en ook bedankt voor de prachtige foto’s! Ik ben er zo ontzettend blij mee.

 • Reply
  Anna
  18 september 2017 at 12:38

  Wauw wat een prachtige outfit, ik ben verliefd op je top! En wat staat die broek je onwijs mooi <3 En je hoeft je echt niet te verantwoorden hoor. Mocht je de schoenen toch niet zo vaak meer gaan dragen kun je ze wellicht verkopen? (Toch nog een beetje fair, haha) :-).

  • Reply
   clairecodi
   24 september 2017 at 11:06

   Dankjewel lieve Anna! Ik ben ook mega blij met de outfit. Enne wat een goeie tip van die schoenen. Ik moet eerlijk toegeven dat ze nu vooral in de kast staan ter decoratie omdat zó ongemakkelijk lopen. Ik hoop dat ik ze ooit in ga lopen en anders moet ik ze inderdaad maar een nieuw plekje geven.

 • Reply
  Hermien - KouweKleren
  18 september 2017 at 13:06

  Het is een mooi streven om altijd voor fair/duurzaam/tweedehands te gaan, maar als je daardoor kleding koopt die je niet of amper draagt, is het duurzame aspect meteen verloren. Een uitzondering maken moet dus gewoon kunnen, net als het opdragen van je kleding die je al hebt. Je ziet er prachtig uit, erg mooie foto’s van Iris ook!

  • Reply
   clairecodi
   24 september 2017 at 11:08

   Dankjewel lieve Hermien voor je comment. Je hebt gelijk wat betreft kleding kopen alleen omdat het duurzaam is. Ik zie dat duurzame kleding vaak wat meer basic is, wat natuurlijk fijn is omdat je het daardoor vaak kan dragen (hé nog duurzamer), maar als het niet je stijl is, is het nogal zonde omdat je het toch niet draagt. Wordt altijd zo blij van jouw comments 🙂

 • Reply
  Irene
  18 september 2017 at 21:50

  Die broek is super mooi! Bij mij past het niet zo vind ik. Of ik probeerde telkens een fout model voor mijn lichaam. Topje vind ik ook heel leuk, met die dunne bandjes. Je hoeft je niet te verantwoorden voor je keuzes trouwens. Als het voor jou goed voelt, is het gewoon goed!

  • Reply
   clairecodi
   24 september 2017 at 11:13

   Dankjewel lieve Irene! Hoezo zou zo’n broek niet bij jou passen? Misschien is het eerder het idee? Ik heb laatst een mom jeans gekocht en dacht ook dat ik eruit zou zien als een zak aardappelen maar volgens mij staat het best leuk (hoop ik hahaha).

 • Reply
  Liset
  19 september 2017 at 12:01

  Inderdaad nog een lekkere, zomerse outfit! Dat is nu wel anders, brrr…! Ik vind het leuk dat je laat zien hoe je fair en niet zo fair met elkaar combineert. En daarnaast; als je bewust voor een artikel gaat dat niet fair geproduceerd is, dan weet je ook dat je hem vaak gaat dragen. Het gaat ook om te intentie. Is het voor een paar keer of een tijdloos item dat je vaak draagt? Zo probeer ik ook mijn keuzes te maken. Het is een mix, want soms zijn duurzame items te duur die je mooi vindt en soms zijn betaalbare duurzame items niet je smaak. Het is schipperen :).

  • Reply
   clairecodi
   24 september 2017 at 11:15

   Dankjewel lieve Liset, je hebt helemaal gelijk! Duurzaamheid is veel meer dan alleen duurzame materialen. Enne nu komt volgens mij de nazomer eraan (hoop ik) dus deze outfit kan ik nog ff aan!

 • Reply
  Liset
  19 september 2017 at 12:02

  Inderdaad nog een lekkere, zomerse outfit! Dat is nu wel anders, brrr…! Ik vind het leuk dat je laat zien hoe je fair en niet zo fair met elkaar combineert. En daarnaast; als je bewust voor een artikel gaat dat niet fair geproduceerd is, dan weet je ook dat je hem vaak gaat dragen. Het gaat ook om de intentie. Is het voor een paar keer of een tijdloos item dat je vaak draagt? Zo probeer ik ook mijn keuzes te maken. Het is een mix, want soms zijn duurzame items te duur die je mooi vindt en soms zijn betaalbare duurzame items niet je smaak. Het is schipperen :).

 • Reply
  Sija
  19 september 2017 at 17:37

  Wat een mooie outfit Claire! Donkergroen en zwart vind ik zo mooi bij elkaar staan. Die pantalon staat je prachtig! <3 Liefs, SIja

  • Reply
   clairecodi
   24 september 2017 at 11:17

   Dankjewel lieve Sija! Ik hou ook echt van groen en zwart samen <3

 • Reply
  Janna
  20 september 2017 at 11:54

  Wat een mooie outfit! En fijn dat ‘ie ook nog eens deels fair is. Je kan ook niet alles in een keer goed doen hè. Ik snap je punt wel heel goed hoor. Ik koop de laatste tijd ook zoveel mogelijk alleen nog tweedehands. Toen ik laatst een onwijs leuk (niet fair, niet tweedehands) jurkje zag, heb ik dan ook zo lang getwijfeld of ik ‘m wel of niet zou kopen. Ik heb ‘m inmiddels al heel vaak aangehad en ben er gewoon echt blij mee. Alle stappen op z’n tijd, zou ik zeggen, en het steeds een beetje beter doen.

  • Reply
   clairecodi
   24 september 2017 at 11:19

   Dankjewel lieve Janna! Wat fijn dat de struggle voor jou ook zo herkenbaar is. Het is natuurlijk al super goed dat je al zoveel tweedehands koopt. En als je nu een jurkje hebt wat je 1) heel leuk vind 2) veel draagt, dan is dat toch ook al heel duurzaam? Het is zonde om alleen iets te kopen omdat het ‘fair’ is als je het daarna niet draagt. Ben nu wel heel benieuwd naar het jurkje trouwens!!

 • Reply
  Inge | Monsieur Mango
  20 september 2017 at 15:35

  Ik vind het topje erg leuk, jammer dat ie niet fair is maar hey, niemand is perfect. Het leven zou ook niet leuk zijn als we ons altijd strikt aan allerlei regels moeten houden toch? Je outfit ziet er leuk uit, jammer dat de schoenen niet lekker lopen. 😉

  • Reply
   clairecodi
   24 september 2017 at 11:21

   Dankjewel lieve Inge! Je hebt ook helemaal gelijk 😉 Ja vervelend he van die schoenen. Ik noem ze ook verjaardagsschoenen omdat ik ze alleen draag naar verjaardagen waar ik toch de hele tijd moet zitten haha. Erg ook eigenlijk! Heb jij ook zo’n paar schoenen?

 • Reply
  Sanne
  23 september 2017 at 01:46

  Ik vind het echt een mooie post Claire!
  Ik vind het ook super leuk dat je het zegt van fair & niet zo fair. Ik denk dat ik bijna niks fairs heb qua kleding (Monki en h&m..), dus super goed vind ik het 🙂 en je bent zo mooi! Je bent vast super om te fotograferen ook, super leuk om te zien dat jij en Iris zo’n goeie match zijn :).
  Liefs!

  • Reply
   clairecodi
   24 september 2017 at 11:22

   Dankjewel lieve Sanne! Enne dat je je ervan bewust bent is toch al heel mooi. Jij doet al zoveel groene en duurzame dingen 😉 Aahhh zullen wij ook een keertje foto’s maken samen? Sowieso een keertje afspreken in Roffa haha <3

  Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.