74 In Fashion/ Producten en DIY's

Duurzame kleding challenge: klaar met de H&M en Primark

Spijkerjas en t-shirt met patches

Toen ik laatst zuchtend voor mijn kast stond omdat ik “niets heb om aan te doen” besloot ik het anders te doen. Ik ben helemaal klaar met die bagger kleding van goedkope merken. Tijd voor een duurzame kleding challenge.

Elke ochtend sta ik als een typische vrouw voor mijn kledingkast te klagen dat ik niets heb om aan te trekken. Iets wat niet zo erg zou zijn als ik werkelijk niets had. Maar terwijl ik zucht en steun hangt mijn kast vol met kleding. Ik heb serieus 5 hoge zwarte broeken. Ik kan er volgens mij maar één tegelijk aan. Daarboven hangen ongeveer zes blazers die ik al twintig seizoenen niet heb aangehad. Praat me niet over de giletjes, bloesjes en topjes die ik nooit draag. Wáárom heb ik zoveel?!

Het ergste is, is dat het meeste ervan niet van de meest geweldige kwaliteit is. Ik heb vijf hoge broeken omdat de één meer grijs is dan zwart en de andere zakt af. Sommige items zijn gewoon van slechte kwaliteit. Maarja het is maar een tientje he?! Dit komt niet alleen omdat H&M en Primark (en vele andere winkels) bagger kwaliteit leveren. Ja, dat doen ze ook. Maar ook omdat ik en vele anderen er hip bij willen lopen zonder straatarm te zijn. Tja, modeketens kunnen dat leveren. Bovendien is het op het moment goedkoop, maar van die vijf klote broeken had ik ook één goede broek kunnen kopen.

Duurzame kleding challenge

In januari vliegen de challenges je om de oren. Ik las op Everyday Escapism de 6 Months No New Clothes Challenge. Tijdens deze challenge koop je geen nieuw-geproduceerde kleren. Maar wat wel mag is: Do It Yourself (DIY), ruilen of tweedehands en vintage! Aan deze challenge voeg ik zelf toe dat ik wel duurzame kleding mag kopen. Nu zal dat niet vaak voorkomen want duurzame kleding is vaak duur (what’s in the name). Tijdens deze challenge ben je dus stukken creatiever met kleding. In Zwolle heb je meerdere kringloopwinkels, mijn moeder heeft een naaimachine en hallo mijn hele kast hangt vol! Daarnaast heb je marktplaats, United Wardrobe en verschillende vintages events.  Dit moet toch kunnen.

Maar naast creatiever zijn met kleding wil ik ook mijn kledingkast upgraden. Ik wil deze challenge niet volhouden omdat het nou eenmaal moet. Doel is om kledingkast langzaamaan te vervangen met duurzame items, zonder dat het milieu eronder lijdt.

Duurzame kleding challenge

Tips en inspiratie

Tijdens deze challenge zal ik tips en inspiratie delen. Denk aan outfitposts, stijlingtips of hotspots voor leuke duurzame kleding. Zelf ben ik ook lid van de Facebookgroep van Joy. In deze groep zitten alle deelnemers van de challenge. Daarnaast wil ik nog een paar fair fashion blogs aanraden:

Laat weten als jij nog leuke blogs weet! Dan voeg ik ze toe aan dit lijstje.

Doe gewoon niet zo gierig

“Ja maar Claire je kan toch ook niet zo gierig doen en gewoon niet bij H&M shoppen”. Dat klopt! Maar is fashion niet zoveel meer dan goedkoop de trends shoppen? Er zijn ook zoveel manieren om creatief te zijn met kleding. Vroeger vond ik het onwijs leuk om een DIY te doen met kleding. Maar tegenwoordig koop ik alles kant-en-klaar. En hoe vaak ik wel niet iemand heb gezien in dezelfde kleding? Zoals Joy zegt: “Make a commitment to change the world, one outfit at a time! “

Sara van Mevrouw Miauw doet trouwens ook mee met de challenge. Een aanrader voor extra inspiratie! 

Wat vind jij van de duurzame kleding challenge? Heb jij nog leuke tips of verzoekjes met wat je graag wilt zien? Let me know!

You Might Also Like

74 Comments

 • Reply
  Aneta
  5 januari 2017 at 07:46

  Oke, ik ben dus zo’n iemand die dus wel bij de H&M en Primark koopt?? Persoonlijk heb ik nare ervaringen met Marktplaats. Mensen die kapotte spullen verkopen, bah! Maar ik vind het wel erg leuk om kleding te vermaken. Heb er de ballen verstand niet van, behalve een broek inkorten, haha. Dus het lijkt me heel leuk om daar iets van terug te zien.

  • Reply
   clairecodi
   5 januari 2017 at 09:21

   Ik bedoel met dit artikel ook echt niet dat je hier niet mag shoppen hoor! Bij mij is het een uit de hand gelopen hobby waardoor ik kleding niet echt ‘waardeer’. Ik koop het gedachteloos of draag het maar twee keer. Ik wil dus echt niet boos doen naar mensen die daar wel kopen Ofzo (: Ik hoop je met mijn blogposts te inspireren Aneta. Bedankt voor je lieve reactie.

 • Reply
  Susan Bezemer
  5 januari 2017 at 08:36

  Toevallig heb ik laatst de documentaire The True Cost gezien en hier ben ik wel van geschrokken. Ik zou ook meer duurzaam willen kopen, maar ik kan dat inderdaad niet altijd betalen. Ik ben heel benieuwd hoe jij het verder allemaal gaat doen!

  • Reply
   clairecodi
   5 januari 2017 at 09:17

   Wat leuk dat jij hier in geïnteresseerd bent Susan! Ik hoop je met mijn blog post te inspireren als arme student haha.

 • Reply
  Romy
  5 januari 2017 at 08:37

  Wat goed dat je deze uitdaging aangaat! Ik moet eerlijk zeggen dat ik zelf wel van H&M en Primark houd, maar ik ben wel iemand die altijd bewust kleding koopt. Ik loop nooit een winkel uit met tassen vol kleding of schoenen en draag alles wat ik koop ook echt. De laatste tijd vind ik het ook wel een uitdaging om af en toe iets in de kringloopwinkel te scoren. Laatst kocht ik er mijn kerstschoentjes voor maar 2,50 (!) 🙂

  • Reply
   clairecodi
   5 januari 2017 at 09:22

   Lief Romy! Ik koop niet echt bewust en ik hoop mezelf met deze challenge wakker te schudden. Bij mij komt er regelmatig een pakketje binnen met kleding die ik een aantal keer draag en daarna ‘vergeet’. Ik hoop dat ik ook leuke dingen kan scoren!

 • Reply
  Mariëlle Markgraaff
  5 januari 2017 at 08:55

  Super leuk!! Ik heb in 2016 mijn kast FLINK uitgezocht, ik heb nog maar 1/3 over denk ik. Dit is wat ik echt leuk vind en wat ik nodig heb. Maar het zou best nog wel een beetje minder kunnen denk ik haha! Ik wil dit jaar proberen geen of zo weinig mogelijk nieuwe kleding te kopen. Als ik wél nieuwe kleding koop dan wil ik proberen om het fair fashion te doen. Ik ga dus zeker even de blogs af 🙂 Ik ben alleen echt geen fan van tweede hands, dat past gewoon niet bij me haha!

  • Reply
   clairecodi
   5 januari 2017 at 09:19

   Wat onwijs goed Mariëlle. Ik moet eerlijk bekennen dat ik gister vol goede moed in de kringloopwinkel stond maar niks kon vinden. Ik was meteen bang dat deze challenge een dikke fail zou zijn! Maar er zijn ook andere manieren om duurzaam te kopen (hoop ik) dus daar komt nog een blog over.

 • Reply
  Malou | Blonde Blossom
  5 januari 2017 at 09:27

  Whaaa supergoede challenge Claire! Ik ben mega benieuwd hoe het gaat worden. Ik ga in elk geval mijn kledingkast uitmesten, dus mocht je iets nodig hebben: Let me know! Malou x

  • Reply
   clairecodi
   5 januari 2017 at 14:26

   Lief Malou! Ik ben ook heel benieuwd. Maak even een United Wardrobe account aan en dan ga ik even neuzen 😀

 • Reply
  amke
  5 januari 2017 at 09:34

  Goed bezig! Mooie uitdaging denk ik zo. En eentje waar je waarschijnlijk nog veel plezier aan gaat hebben. Heb je wel eens een kleding-ruil-feestje gehad? Een zooi vriendinnen verzamelen, wat hapjes & drankjes neerzetten en je hebt een geweldige avond. Ik heb het één keertje gedaan, en heb er echt superleuke items aan overgehouden. Plus het is heel leuk om te zien dat anderen megablij worden van kleding waar je zelf al op uitgekeken bent, maar die zeker nog de moeite waard is. Nu ik dit zo schrijf, vraag ik me af waarom ik het niet vaker heb gedaan :), misschien zelf maar eens eentje organiseren binnenkort.

  • Reply
   clairecodi
   5 januari 2017 at 14:27

   Dankjewel! Dat heb ik nog nooit gedaan, maar ik hoor er wel veel over. Ik ga eens even wat vrienden optrommelen want dit lijkt me een heel goed idee. Als je in de buurt van Zwolle woont, laat het even weten dan kom ik langs haha.

 • Reply
  Femke
  5 januari 2017 at 10:00

  Aaah wat super gaaf dat je dit gaat doen! Ik ben echt benieuwd hoe het je gaat bevallen en kijk er naar uit om je diy kledingstukken te zien! Liefs, Femke

  • Reply
   clairecodi
   5 januari 2017 at 14:28

   Lief Femke! Dankjewel 🙂 Ik ben ook héél benieuwd.

 • Reply
  KIm
  5 januari 2017 at 10:13

  Wat super dat je hier aan mee gaat doen! Ik draag zelf al iets meer dan een jaar bijna alleen maar tweedehands, vintage en duurzaam en dat bevalt zo goed 🙂

  • Reply
   clairecodi
   5 januari 2017 at 14:28

   Oh super leuk! Als je nog goeie tips hebt dan hoor ik het heel graag want ik vind het nogal een uitdaging 🙂

 • Reply
  MARIJKE
  5 januari 2017 at 10:22

  Ik ben de laatste tijd ook veel meer van iets duurdere/mooie kleding die echt goed zitten. Inderdaad een kast vol met kleding die goedkoop was en nét niet mooi zit. Kwaliteit betaal je wel voor maar als je basics koopt heb je altijd genoeg om aan te trekken!

  • Reply
   clairecodi
   5 januari 2017 at 14:30

   Precies! Dan heb je ook altijd wat om aan te trekken. Ik merk dat ik kleding waar ik meer geld voor neerleg, vaker aantrek en ook tijdlozer zijn. Ik wil eigenlijk nog heel graag een paar goeie basics kopen 🙂

 • Reply
  Dineke
  5 januari 2017 at 10:38

  Jaa, zo goed! Als je ook ziet hoe die kleding gemaakt wordt… arme mensen! Ik ben hier zelf ook veel bewuster mee omgegaan nu, mooie keuze!

  • Reply
   clairecodi
   5 januari 2017 at 14:31

   Mijn hart breekt echt als je ziet hoe dat gaat 🙁 Ik heb wel een positief verhaal gelezen op (volgens mij) De Correspondent dat China juist door die ‘handarbeid’ wel meer upcoming is. Maar daar moet toch een betere manier voor zijn? 🙂

 • Reply
  Susan | susanblogt.nl
  5 januari 2017 at 10:38

  Ik heb eigenlijk precies hetzelfde als wat jij nu omschrijft… 🙁 Misschien moet ik maar eens beginnen met een grote schoonmaak van mijn kledingkast 🙂
  Liefs, Susan

  • Reply
   clairecodi
   5 januari 2017 at 14:32

   Yes of juist een lijstje maken met items die je nog graag wilt aanschaffen! Dit scheelt ook een boel miskopen 🙂

 • Reply
  Denise
  5 januari 2017 at 15:52

  Hele leuke artikel. Zelf koop ik helemaal niet zoveel kleding, eigenlijk alleen wanneer het echt nodig is. Ik ben namelijk niet zo’n fan van shoppen, haha.

  • Reply
   clairecodi
   5 januari 2017 at 21:26

   Dankjewel! Wat ontzettend goed van je, ik zou willen dat ik niet van shoppen hield haha.

 • Reply
  Eva
  5 januari 2017 at 16:22

  Hoi! Ik zit hierzelf ook mee. Ik werk samen met fast fashion merken maar voel steeds meer de behoefte om een ommezwaai te maken. (fast fashion is de 2e grootste vervuiler op aarde…. juist.). Misschien een mega kleding ruil organiseren? United wardrobe is ook top voor tweedehands kleding, en zit je minder met marktplaats oplichters.

  • Reply
   clairecodi
   5 januari 2017 at 21:28

   Wat goed dat je hier over nadenkt! Misschien kan je samenwerken met een duurzaam merk? Of je geeft tips om zuiniger met kleding om te gaan of juist een kledingstuk op meerdere manieren te combineren? Dan laat je zien dat je fast fashion toch duurzaam kan gebruiken. En een kledingruil is sowieso een goed idee! Over United Wardrobe wil ik nog een stukje schrijven ☺️

 • Reply
  Demi
  5 januari 2017 at 18:20

  Tof dat je eraan mee gaat doen! Ik heb een aantal dagen geleden zoveel kleding in kledingcontainers gegooid. Ik droeg het allemaal niet meer, en misschien kan ik er weer iemand blij mee maken! En eerlijk is eerlijk, 75% was kleding van H&M..

  • Reply
   clairecodi
   5 januari 2017 at 21:28

   Super goed Demi! Ik denk dat je er heel veel mensen blij mee kan maken (:

 • Reply
  Sara | MevrouwMiauw
  5 januari 2017 at 18:35

  Ik kwam via Naoki.nl op je blog terecht. Zo leuk om te lezen dat we dezelfde challenge hebben. 🙂 Ik ga proberen om het een half jaar vol te houden. Ik ben heel benieuwd hoe het jou zal vergaan. Ik ga je zeker even volgen. Heel veel succes.

  • Reply
   clairecodi
   5 januari 2017 at 21:28

   Hihi ik heb je al gesproken maar zo tof! Hoop dat we altijd kunnen inspireren (:

 • Reply
  Klaske
  5 januari 2017 at 19:34

  Dit is zó herkenbaar. Ik heb ook echt heel veel kleding (maar echt) en dan precies van de winkels waar jij het over hebt. Nadat ik voor school de docu The True Cost heb gezien, ben ik hier ook echt heel erg over aan het nadenken. Maar ik weet dus gewoon simpelweg niet hoe ik moet aanpakken. Jouw blogje is weer een hele inspiratie, thanks! Ben benieuwd naar je ervaringen. Liefs!

  • Reply
   clairecodi
   5 januari 2017 at 21:29

   Leuk dat je je hierin in herkent! Ik hoop dat je iets uit mijn blog kan halen (:

 • Reply
  Iris
  5 januari 2017 at 20:09

  Wat tof dat je deze challenge doet! Ik had er nog niet eerder van gehoord eigenlijk. Ik denk dat ik het afgelopen jaar al deze challenge heb gehaald haha. Ik probeer ook alleen nog maar duurzame kleding te kopen en anders tweedehands. Het voelt gewoon niet meer goed om bij de winkelketens te winkelen. Binnenkort komt er bij mij ook een artikel hierover online. Leuk ook om dit artikel te lezen en te lezen dat je hier ook mee bezig bent!

  • Reply
   clairecodi
   5 januari 2017 at 21:30

   Haha wat grappig dat je al onbewust deze challenge hebt gedaan. Ben ontzettend benieuwd naar je artikel dus ik hou je blog in de gaten (:

 • Reply
  Josine
  5 januari 2017 at 21:56

  Hi Claire, wat ontzettend goed dat je dit doen. Doet me heel erg denken aan de #40Days40Outfits challenge, die al een paar jaar gehouden wordt. Ken je die? Kan je misschien ook aanhaken in het voorjaar als deze week van start gaat. Het gaat om hetzelfde principe gedurende 40 dagen dan. Er zijn inderdaad genoeg alternatieve opties om leuke kleding te dragen. Hoe ga je om met samenwerkingen? Liefs, Josine

  • Reply
   clairecodi
   6 januari 2017 at 09:08

   Dankjewel Josine! Wat een goeie tip, ik ga even kijken. Kan altijd wel wat inspiratie gebruiken haha. Samenwerkingen die niets met duurzaamheid of diervriendelijkheid te maken hebben sla ik sowieso af. Als het niet bij mijn blog past dan schrijf ik het er niet over (:

 • Reply
  Lorenza
  6 januari 2017 at 08:01

  ik ben heeeel benieuwd naar hoe je de challenge gaat beleven. Houd je ons op de hoogte? Ik wil ook wel veel duurzamer met kleding omgaan eigenlijk! Ik koop nu al niet zo veel, maar toch denk ik dat ik hier nog wel veel meer mee zou kunnen doen!

  • Reply
   clairecodi
   6 januari 2017 at 09:09

   Leuk Lorenza! Yes ik hou jullie zeker op de hoogte. Is er iets speciaals dat je graag wilt zien? (:

 • Reply
  Aurély
  6 januari 2017 at 08:01

  Hey Claire, ik vind dit een zalige post, je hebt zo gelijk. In januari 2015 heb ik zoals jij besloten om enkel duurzaam te kopen, een grote kastopruiming was aan de orde. Ik heb dingen verkocht en aan kringloop gegeven en zelf had ik besloten om enkel tweedehand te kopen. En dit heb ik 2 jaar volgehouden en wat een tof gevoel is dat. Deze maand heb ik besloten om eens ecologische en gerecycleerde kleren te kopen maar enkel als het echt nodig is, dit doet zo’n deugd aan onze planeet, meer mensen zouden dit moeten doen!

  Dankje voor deze geweldige post !

  • Reply
   clairecodi
   6 januari 2017 at 09:10

   Wauw wat een complimentjes! Jij bent ook al ontzettend goed bezig. Als jij nog handige tips hebt dan hoor ik het graag (:

 • Reply
  Eva
  6 januari 2017 at 09:18

  Toevallig dat ik zojuist gisteren ook een artikel over de kledingindustrie en dat ik teveel goedkope shit koop online heb gezet haha! En toen zag ik dit artikel op Facebook voorbij komen, great minds think alike 😉

  Ik vind dit echt een toffe challenge! En leuk dat je eraan mee gaat doen. Mensen die creatief omgaan met hun kleding vind ik zoveel meer inspireren dan wanneer mensen de trends volgen. Ik denk dat ik zelf half met deze challenge mee ga doen. Ik wil mijn eigen garderobe graag uitbreiden met kwalitatief goede en mooie stukken die tijdloos zijn 🙂
  Als tip kan ik een bezoek aan de Ijhallen in Amsterdam aanraden. Dat is een super leuke markt waar veel jongeren hun kleding verkopen. Ik heb er zelf ook een aantal keer gestaan om kleding te verkopen. Alles is goedkoop en tweedehands 🙂

  Oh en je kunt natuurlijk proberen om 2 broeken over elkaar aan te doen ;P maar ik weet niet of dat een succes is, wel lekker warm nu in de winter haha!

  • Reply
   clairecodi
   8 januari 2017 at 17:42

   Wat toevallig! Herkenbaar, mensen die ik er leuk uit vind zien lopen vaak niet in standaard H&M kleding. Bedankt voor de tip van de IJhallen! Daar wil ik nog een keertje heen 🙂 Ben dan wel bang dat ik met tassen vol thuis kom hahaha.

 • Reply
  marleen@burgertrutjes
  6 januari 2017 at 09:30

  Supergoed! Buiten dat het totaal niet duurzaam is is Primarmk ook echt crap kwaliteit vaak. Ik ben ook gestopt met daar dingen kopen, al moet ik zeggen dat ik nog wel dingetjes als badjassen en pyjama’s daar scoor.

  Hele leuke challenge! 🙂

  • Reply
   clairecodi
   8 januari 2017 at 17:43

   Herkenbaar! Het meeste wat ik daar kocht was inderdaad sokken, pyjama’s of de foute onesies!

 • Reply
  Fashiondisaster
  6 januari 2017 at 11:56

  Leuke challenge!
  Al schrok ik van mezelf omdat ik al jarenlang kringwinkels afschuim en dus bewuster ben dan ikzelf dacht, haha 🙂
  Al moet ik je wel waarschuwen dat mijn kast ook tjokvol zit met vintage en tweedehandsvondsten van deze winkels (vaak in solden maar 1 of 2 euro per stuk!) en dat je dan nog minder geneigd bent om ze weg te doen omdat het unieke stukken zijn 😉

  • Reply
   clairecodi
   8 januari 2017 at 17:44

   Haha daar ben ik eerlijk gezegd ook heel bang voor. Na deze challenge zit mijn kast denk ik vol met leuke vintage aankopen, oeps!

 • Reply
  Romy
  6 januari 2017 at 14:18

  Wat leuk (en knap) dat je deze challenge ook aan gaat! Ik ben benieuwd hoe je het gaat vinden. En super leuk dat je mijn blog hebt genoemd, thanks!

  • Reply
   clairecodi
   8 januari 2017 at 17:44

   Ja ik vind je blog echt zo’n inspiratie! Ik ben wel een gluurder hoor, dus ik reageer bijna nooit haha. Zal ik vanaf nu vaker doen.

 • Reply
  arjanne
  6 januari 2017 at 17:52

  Wat goed dat je zoiets doet! Ik vind het altijd wel lastig dat kleding die zegmaar echt ‘goed’ is vaak dan weer heel duur is en vaak ook niet echt mijn stijl. Maar 2e hands is echt een goede oplossing! Bij United wardrobe en allemaal van die leuke vintage events hebben ze vaak superleuke kleding!

  • Reply
   clairecodi
   8 januari 2017 at 17:47

   Herkenbaar! Ik moet wel zeggen dat er steeds meer hippe duurzame merken upcoming zijn die wél betaalbaar zijn. Ik zal ze eens op een rijtje zetten. Een event moet ik ook zeker eens bezoeken want dat lijkt me zo leuk <3

 • Reply
  KouweKleren]
  6 januari 2017 at 18:58

  Zo tof dat je hiermee begint! Het went snel om te minderen en voelt echt goed, weet ik uit ervaring. Nu heb ik nog meer reden om je blog te stalken. Lief dat je me nog even noemt!

  • Reply
   clairecodi
   8 januari 2017 at 17:47

   Thanks Hermien! Natuurlijk door jou ben ik hierdoor mede geïnspireerd <3 🙂

 • Reply
  Lidia
  6 januari 2017 at 19:30

  Hé superleuk dat ik in je rijtje sta!! De blog van Kim: kimbuining.nl is ook leuk om te volgen, Kim vind ik de ster van de vintage;-). Heel veel succes met je challenge!

  • Reply
   clairecodi
   8 januari 2017 at 17:48

   Goeie tip ik zet Kim erbij! Ik heb net inderdaad een paar pagina’s op haar blog bekeken, super leuk 🙂

 • Reply
  jeapiebel
  7 januari 2017 at 13:10

  Als je DIY met je kleding aan de slag kan en wilt vind ik dat top, dan is het echt een uniek stuk voor je. Ik droom om dat te kunnen, echt. Moet eerst naailes nemen. Knap dat je deze challenge aangaat. Ik zelf zal sneller voor kringloopwinkels gaan dan echt duurzaam kopen. Eigenlijk is het raar dat wij als consument harder moeten werken en meer moeten betalen voor de betere wereld!

  • Reply
   clairecodi
   8 januari 2017 at 17:48

   Helemaal mee eens! Ik kan zelf ook niet naaien, maar mijn moeder wel hihi. Hopelijk wilt ze me helpen of kunnen we samen wat maken.

 • Reply
  Charel
  7 januari 2017 at 20:04

  Heel goed dat je dit bekend maakt hoor! Ik koop eigenlijk nooit wat bij HM en de pri vind ik steeds vaker troep. Ik wil ook echt gaan investeren in mooie duurdere en kwalitatief goede spullen. XX

  • Reply
   clairecodi
   8 januari 2017 at 17:49

   Leuk te horen Charel! 🙂

 • Reply
  Claudia
  8 januari 2017 at 14:24

  Ik wil dat ook super graag! Ik ben mijn kast al aan het uitpluizen, veel dingen zijn al weg. En ik begin er te komen, maar soms zijn die hippe goedkope dingen heel makkelijk om te kopen.

  • Reply
   clairecodi
   8 januari 2017 at 17:50

   Wat leuk dat jij er ook mee bezig bent Claudia! Ik merk inderdaad dat ik heel veel trendkleding in mijn kast hebben liggen die een paar jaar geleden hip waren maar nu niet meer. Zonde want het geld daarvoor had ik beter in mooie basics kunnen stoppen.

 • Reply
  Iris
  8 januari 2017 at 14:37

  Goed om te lezen dat je ook voor fair fashion kiest! Ik schrijf regelmatig over fair fashion, met name merken die yogakleding en bikinis maken haha. Want dat draag ik het liefste iedere dag;) Ik ga je reis volgen:) En thanks voor de tips! Liefs

  • Reply
   clairecodi
   8 januari 2017 at 17:51

   Lieve reactie! Ik zet je op de lijst Iris 🙂

 • Reply
  Sara
  8 januari 2017 at 15:12

  Ik vind het heel goed dat je dit doet! In Brugge ken ik een tweedehandswinkel. Ik vond toen niet mijn ding, maar misschien is het wel eens de moeite om er nog eens binnen te gaan. Voorlopig koop ik toch geen kleding, eigenlijk heb ik dat al lang niet meer gekocht. Het is geleden van juli, toen ik in de Brandy Melville was in Zwitserland & die kleding was toen een afstudeercadeautje. Ofja, het zou kunnen dat ik in augustus ook nog eens in Brandy Melville ben geweest, in Antwerpen. Maar ik denk dat hun kleding 99% gemaakt is in Italië, dus dan denk ik dat zij wel oke zijn. Ik heb onlangs wel een jas gekregen van Zara, maar dat was echt nodig. Voor de rest steun ik de fast fashion stores ook niet echt, tenzij het echt moet. Ik heb twee documentaires gezien die echt men hart braken en dan probeer ik die winkels te vermijden, wat niet altijd lukt zoals voor onderbroeken, sokken of gewone skinny broeken. Succes Claire, ik kijk uit naar hoe het zal gaan!

  • Reply
   clairecodi
   8 januari 2017 at 17:57

   Leuk zo’n uitgebreide reactie Sara <3 Ik koop bijna nooit tweedehands hoor, soms zie ik nog weleens wat leuks. Ik wilde altijd alles nieuw hebben haha. Ik heb een tijd bij de Only gewerkt (kledingwinkel) en daar kocht ik serieus elke maand minstens drie stuks! Pas sinds ik me iets meer verdiep in duurzaam leven bedenk ik me hoe gek het wel niet is. De laatste tijd koop ik sowieso minder maar dit lijkt me een goeie test om te kijken of het überhaupt mogelijk is om alles duurzaam te kopen als student haha. Onderbroeken en sokken zou ik ook niet gauw tweedehands of duurzaam kopen hoor haha.

   • Reply
    Sara
    12 januari 2017 at 16:58

    Idem! Ben heel benieuwd! We gooien toch zoveel weg en gebruiken toch zo weinig van hetgeen we hebben! Stom voorbeeld, ik heb een potje met verschillende stylo’s in kleurtjes, ik heb die amper gebruikt doorheen de jaren. Dat is natuurlijk wel weer plastiek!

 • Reply
  Marieke | Bluebell Forest
  9 januari 2017 at 18:24

  Afgelopen zomer stond ik net als jij voor mijn kledingkast, ik verafschuwde mijzelf bijna… Daarom heb ik vanaf september 2016 een capsule wardrobe. Ik koop eens in de drie maanden bewust kleding. Dat houd in dat ik kijk naar kwaliteit en of het bij alle andere kleding die ik al heb past. Ikzelf heb daaraan toegevoegd dat ik mijn kleding langzaam aan van betere kwaliteit wil hebben, dus de kleding die ik nu koop is simpelweg ietsje duurder en beter. Dit brengt met zich mee dat ik probeer erop te letten bij welke bedrijven dit is, dus niet &other stories die stiekem gewoon van H&M is. Die beschouw ik als net zo slecht.
  In andere woorden, ik snap je echt helemaal! Super goed én kleine open deur; het is zo ontzettend fijn! Ik wil niet meer anders, echt alsof ik afgekickt ben…

  • Reply
   clairecodi
   9 januari 2017 at 20:21

   Wauw wat knap Marieke! Heb je hier toevallig een artikel over geschreven want ik ben nu wel heel nieuwsgierig naar hoe je dat hebt gedaan. Ik ben benieuwd of deze gewoonte ook blijft hangen na de challenge namelijk. Ik denk wel dat ik hierna minder koop bij reguliere winkels en als je eenmaal weet dat het slecht is, dan kan je dat ook niet zomaar negeren denk ik.

   • Reply
    Marieke
    9 januari 2017 at 21:25

    Ja die heb ik zeker! Op dit moment heb ik er twee genaamd ‘Capsule wardrobe update’ en ‘Waarom ik leef zoals ik leef’. Als ik een fotograaf vind komt er zsm weer een update aan met daarin mijn toevoegingen voor dit seizoen en natuurlijk mijn ervaring tot nu toe 🙂

 • Reply
  Jessie - Emmajohn
  10 januari 2017 at 15:04

  Wij hebben ook over duurzame kleding geblogd, misschien leuk om te lezen!
  http://www.emmajohn.nl/search/label/kledingkast

  Groetjes!

 • Reply
  Claire van Vrijberghe de Coningh
  11 januari 2017 at 15:38

  Wat een ontzettend leuk blog en wow, wat een hoop reacties! Super tof! De Nieuwe Buitensociëteit Zwolle organiseert 2x per jaar een kledingruil waar iedereen haar miskoop kan inruilen voor een miskoop van iemand anders. Ook best een tof initiatief. Ik ben erg benieuwd wat je ervaring is met de challenge! Ik ben zelf fan van mooie merken die ergens voor staan en het veganisme omarmen. Vaak betekent dit ook dat je een goed gevulde portemonnee moet meenemen omdat je per item minimaal EUR 150,00 betaald. Daardoor laat ik mij helaas weleens verleiden om wat basics te kopen bij H&M of Primark die 100% vegan zijn (what else? haha). Dus ik ga je ervaringen volgen. Ik ben super benieuwd! <3

 • Reply
  Sanne
  11 januari 2017 at 22:31

  Ik vind het echt zo super goed van je Claire!
  Wauw, zo knap en goed. Ik koop bijna nooit kleding en toch weet ik niet of ik het aan zou durven. Het gebeurt me echt te vaak dat ik uit m’n enige zwarte broek scheur (serieus, hoe stom) en dat ik dan halsoverkop een nieuwe moet kopen. En dan koop ik niet eens een super cheapy broek (want dan hoop ik dat ‘ie lang meegaat..). Maar daar ben ik dus bang voor. En dat ik iets super leuks zie waarvan ik denk dat ik het onmiddellijk moet hebben. Morgen ga ik trouwens wel weer iets terugbrengen naar de winkel, haha. Het past me toch niet.
  Tweedehands kleding is super tof juist, daar zijn echt de lekkerste wintertruien vandaan te halen.
  Ohhhhh en ik ben wel eens naar een soort kledingruil geweest, dat was zo cool! Hoeveel items je meenam, zoveel mocht je er ook weer meer naar huis nemen.
  Hou je ons up to date? 😀
  Liefs!

 • Reply
  Shoplog: tweedehands kleding van Appel&Ei - Claire Codi
  2 februari 2017 at 06:03

  […] eerste maand van de duurzame kleding challenge is voorbij. Ik heb het overleefd. Nog maar 5 maanden te gaan. Na mijn kledingkast makeover heb ik […]

 • Reply
  Outfit of the day: vintage lange mantel - Claire Codi
  19 februari 2017 at 06:02

  […] duurzame kledingchallenge is nu anderhalve maand bezig. Het bevalt me erg goed! Jammer genoeg heb ik nog steeds een grote […]

 • Reply
  Heb ik gecheat tijdens mijn duurzame kleding challenge? - Claire Codi
  21 februari 2017 at 06:00

  […] ik begon met de duurzame kleding challenge besloot ik om wél duurzame kleding te shoppen. De originele challenge houdt in dat je geen nieuwe […]

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.