33 In Groene Beauty

Dierproefvrije producten voor een droge huid

Dierproefvrije producten voor een droge huid

In de winter heb ik altijd last van een hele droge huid. Ik laat vier dierproefvrije producten zien die ik dagelijks gebruik om mijn huid te hydrateren.

Mijn huid is niet gebouwd voor dit weer. Buiten is het koud, ligt er sneeuw en waait er een ijskoude wind. Binnen staat de verwarming te loeien, neem ik warme douches en leef ik onder een deken. Door de overgang van warm naar koud raakt mijn huid helemaal overstuur. Deze vier producten zijn echt holygrails op het gebied van hydratatie. Het fijne is dat ze allemaal dierproefvrij zijn!

The Body Shop Vitamin E Intense Moisture Cream

the-body-shop-vitamine-e

Ingrediënten: parfum, sodium stearoylglumate, xanthan gum, methylparaben, benzylbenzoate, proplyne glycol, retinyl palmitate, sodium hyaluronate, disodium, ethylparaben, butylparaben, hydroxycitronellal, sodium hydroxide, ganol, myristyl alcohol, stearyl alcohol, propylparabenen, saccharide isomerate, linalool, limonene, alpha-isomethyl lanone, cinnamyl alcohol, citric acid.

Vorige week had ik een exfoliërend gezichtsmasker gebruikt. Geen goed idee! Er brandde letterlijk een laagje huid weg. Mijn hele gezicht was rood en begon te vervellen. Ik probeerde van alles om mijn huid weer te hydrateren maar niets hielp. Ten einde raad liep ik The Body Shop binnen. Deze crème kost €20 (!) maar is echt een lifesaver. Binnen een paar dagen was mijn droge huid helemaal zacht en glad geworden. De formule is vet en dik. Een nadeel vind ik wel dat er parfum in zit, dat had echt niet gehoeven. Het potje bevat maar 50ml dus ik vind het wel aardig wat geld voor een potje crème. Helaas ben ik al verliefd op deze crème.

Etos hydrating primer

Etos-primer

Ingrediënten: Cyclopentasiloxane, dimethicone/vinyl dimethicone crosspolymer, nylon-12, pentaerythrityl tetraisostearate, tocopheryl acetate.

Deze primer kon je ook zien in mijn dagelijkse make-up routine. Ik moet eerlijk zeggen dat ik hem eerst ‘prima, maar niet bijzonder’ vond. Totdat ik het kwijt was! Dankzij deze primer ziet mijn foundation er veel mooier uit. De primer is hydraterend, je hebt weinig nodig en het trekt heel snel in. Wel zitten er siliconen in de primer. Mocht je dit willen vermijden dan is de primer geen aanrader. Dit flesje heb ik nu bijna een halfjaar en zoals je ziet is er pas driekwart uit. De primer kost de €5,99.

Lush popcorn lipscrub

Lush-popcorn-lipscrub

Ingrediënten: basterdsuiker, jojobaolie, zeezout, polenta, kokosolie, knettersnoep, smaakstof

Lush staat bekend om zijn fijne dierproefvrije én vegan producten. Deze lipscrub is echt een uitkomst als je, net als ik, de velletjes van je lippen afbijt. Sommige mensen bijten nagels, ik bijt op mijn lip. Helaas niet op een kijk-hoe-sexy-ik-ben manier. Dankzij deze fijne popcorn lipscrub heb ik weer gladde en zachte lippen. De scrub ruikt naar popcorn en karamel. Na gebruik kan je het dan ook van je lippen aflikken. Ideaal! De lipscrub kost € €9,95 voor 25 gram product. Ik heb dit potje al een jaar dus je doet er zeker lang mee.

Weleda verzachtende gezichtsolie

Weleda-amandel-olie

Ingrediënten: amandelolie, pruimenpitolie en extract van sleedoornbloesems.

Olie op je huid: you either love it or hate it. In de winter breng ik ’s avonds deze olie met liefde aan. Hij ruikt ontzettend lekker naar amandel. De olie vermindert roodheid en maakt je huid weer kalm. Stiekem gebruik ik de olie ook weleens na het scheren op mijn benen. Ook kan je de olie gebruiken als oogmake-up remover. De olie is vegan en bevat biologische amandelolie. Dat mag ook wel want één flesje kost € 15,99.

Wat is jouw favoriete product voor een droge huid? Let me know!

You Might Also Like

33 Comments

 • Reply
  Marieke
  24 januari 2017 at 07:12

  Ik ben dol op gezichtsolien! Deze van Weleda heb ik ook ooit gehad, vond ‘m erg fijn. De lipscrub klinkt ook erg goed. Parfum in een dagcrème ben ik ook niet zo’n fan van.

  • Reply
   clairecodi
   25 januari 2017 at 21:10

   Ik vind het ook stom dat er parfum in die crème zit. Eerlijk gezegd kwam ik er pas later achter maar hij is echt heel fijn. Maar snap dat je het skipt!

 • Reply
  Romy
  24 januari 2017 at 07:38

  Wat een fijne producten allemaal! Die primer van Etos klinkt erg fijn. Daar ga ik in de winkel eens naar kijken. Ook ben ik benieuwd naar de lipscrub. Ik denk er al een tijdje over na om me ook eens aan een lipscrub te gaan wagen om van die velletjes op mijn lippen af te komen.

  • Reply
   clairecodi
   25 januari 2017 at 21:10

   Dankjewel! Lipscrub is echt ideaal, maar je kan altijd een tandenborstel gebruiken. Werkt net zo goed!

 • Reply
  Susan
  24 januari 2017 at 07:43

  Die popcorn scrub lijkt me zo fijn haha! Vind het alleen zo duur voor hoe vaak ik het gebruik..

  • Reply
   clairecodi
   25 januari 2017 at 21:11

   Hij is echt fijn! Ik heb ‘m al heel lang dus in dat opzicht valt het mee. Maar je kan ook een tandenborstel gebruiken.

 • Reply
  Klaske
  24 januari 2017 at 08:27

  In de winter heb ik ook altijd een droge huid, zo irritant. Een wonderproduct heb ik nog niet gevonden (helaas), maar deze producten zien er heel goed uit. Die lipscrub lijkt me heel fijn (ik bedoel: hallo popcorn!), ik bijt ook op m’n lip, haha. Binnenkort maar eens naar de Lush denk ik! 🙂

  • Reply
   clairecodi
   25 januari 2017 at 21:11

   Haha ja die lipscrub is echt zó fijn! En hij smaakt ook super lekker naar popcorn en karamel.

 • Reply
  Mariëlle Markgraaff
  24 januari 2017 at 09:00

  Jeej dierproefvrij 🙂 Ik heb zelf een super gevoelige huid en gebruik alleen geheel natuurlijke producten. Maar altijd dierproefvrij 🙂

  • Reply
   clairecodi
   25 januari 2017 at 21:12

   Yes ik koop nu ook alleen nog maar dierproefvrij en het liefst vegan!

 • Reply
  Sija
  24 januari 2017 at 10:07

  Ik ben erg benieuwd naar de gezichtsolie van Weleda, vooral omdat hij ook roodheid vermindert! Handig dat je het ook als remover kunt gebruiken 🙂

  • Reply
   clairecodi
   25 januari 2017 at 21:12

   Ik vind hem echt heel fijn. Hij is wel prijzig maar je gebruikt maar een paar druppels per keer.

 • Reply
  Sanne
  24 januari 2017 at 11:50

  Hahaha, ik bijt op precies dezelfde manier velletjes van m’n lippen. Ook niet sexy. Ik wil ook weer zachte lippen! Ik blijf maar lipbalsem smeren, maar het werkt niet. Dus misschien deze maar kopen 🙂 knettersnoep klinkt wel heel goed, namelijk, haha.
  En baahhhh wat ontzettend naar dat er een laagje huid weg was doordat je dat gezichtsmasker had gebruikt! Niet normaal dat dat is gebeurt, wat erg. Gelukkig vond je een fijne crème zeg, want ik kan me voorstellen dat je hiervan echt een beetje in paniek raakt.
  Olie van Weleda heb ik trouwens ook een tijdje gedaan, super fijn!
  Liefs

  • Reply
   clairecodi
   25 januari 2017 at 21:14

   Jaaa ik heb wel vaker dat gezichtsverzorging net iets te heftig voor mij is, maar dit was wel heel erg haha.

 • Reply
  Marieke | Bluebell Forest
  24 januari 2017 at 12:05

  Ik heb in de winter ook altijd last van een mega droge huid, ik zweer dan ook bij de rozenbottelpit olie van PAI. Een heel mooi merk en echt erg fijne olie!

  • Reply
   clairecodi
   25 januari 2017 at 21:14

   Oh goeie! Ik ga eens kijken want die van Weleda gaat met dit weer zo op.

 • Reply
  Sara
  24 januari 2017 at 12:39

  Ik was gisteren toevallig opzoek naar een nieuwe dagcrème en was online aan het kijken bij The Body Shop. Welke geur heeft die dagcrème aangezien er parfum inzit, ruikt het lekker? Ik gebruik een fantastische bodylotion van The Body Shop tegen mijn droge huid (armen, nek en soms benen) wanneer ik uit de douche kom. Voor mijn gezicht gebruik ik voorlopig een crème van Zarqa. Mijn huid (vooral gezicht) jeukt weer enorm de laatste tijd en ik zoek echt iets dat het kan kalmeren. Ik heb wel mijn anti histamine pilletjes die helpen, maar ik heb in feite nog geen allergietest laten uitvoeren. Ik heb wel extra last van symptomen tijdens het hooikoortsseizoen, maar die bloedtest bleek negatief. Oke niet alle pollen werden getest. Haha een lange uitleg ! Die lipscrub MOET ik echt kopen, mijn zus heeft hem ook, is zo goed!

  • Reply
   clairecodi
   25 januari 2017 at 21:16

   Ik vind de crème van The Body Shop hee lekker ruiken. Geen overdreven parfum Ofzo. Eerder licht bloemig ? Haha. Ik ben heel slecht met geuren. Oh wat naar dat je zo’n last hebt van je huid. Herkenbaar want mijn gezicht jeukt ook echt op sommige dagen. Hoop dat het snel beter wordt! En ja die lipscrub is echt zoooo fijn!

   • Reply
    Sara
    25 januari 2017 at 21:53

    Ik heb vandaag de creme gekocht! Haha vond hem goed ruiken & het had een fijne substantie toen ik hem aan het testen was. Heb meteen de pot van 100 ml gekocht, deze was 26 euro. De pot van 50 ml was 18 euro. Opmerkelijk dat die in NL 2 euro duurder is toch? Heeft denk ik te maken met taxen? Ben heel benieuwd naar het effect op mijn huid.

    • Reply
     clairecodi
     26 januari 2017 at 18:22

     Heh wat gek dat het in Nederland duurder is! Ben heel benieuwd wat je ervan vindt!

 • Reply
  Lisa
  25 januari 2017 at 09:30

  Een moisture cream in de winter is echt een musthave voor je huid! Mijn huid is zo ellendig droog altijd in de winter, VER-SCHRIK-KELIJK. Die primer van Etos vind ik ook heel fijn! Lekker budgetproof en toch goedwerkend. Liefs x

  • Reply
   Claire
   25 januari 2017 at 21:33

   Jaa ik heb echt een hekel aan de winter! Mijn huid kan hier echt niet tegen haha.

 • Reply
  Claire van Vrijberghe de Coningh
  25 januari 2017 at 09:37

  Jaaaaa, dit is echt een moment waar een muziekje bij moet! Wat wordt ik hier blij van! Zo herkenbaar namelijk. Zodra het alleen al een beetje koud wordt krijg ik last van mijn handen en mijn huid. Brrrr. Laten we daar maar niet over beginnen. Ik ben in love met de Lush popcorn scrub, alleen de naam al! Die komt echt op mijn ‘wil ik hebben lijstje’. Ik heb nu de Aloë Vera crème van The Body Shop, alleen doet deze na verloop van tijd niet heel veel meer voor je huid. Hoelang heb je de Vitamin E Intense Moisture Cream al in gebruik en draag je het alleen ’s nachts of ook overdag? X

  • Reply
   Claire
   25 januari 2017 at 21:35

   Zo lief Claire! Ik word altijd blij van jou comments haha. De Lush lipscrub is echt AMAZING. Hij smaakt ook gewoon lekker. Naar karamel en popcorn, om (letterlijk) je lippen bij af te likken. Ik gebruik de crème van The Body Shop nu drie weken en ik vind hem echt zo fijn! Ik gebruik hem overdag én ’s nachts want mijn huid is gewoon kurkdroog. Je hebt ook een speciale nachtcrème maar ik vind deze rijk genoeg voor ’s nachts. En oja, die nachtcreme is ook weer rond de 20 euro dus dat werd me iets té gek.

 • Reply
  Galina
  25 januari 2017 at 16:03

  Liefde voor amandelolie! Echt de perfecte olie voor zo een beetje iedereen 🙂 de primer van de Etos kende ik eerlijk gezegd niet, maar goed om te horen dat ie zijn werk doet en dat tegen een redelijke prijs (vergeleken met Urban Decay bijvoorbeeld).

  Mijn favo producten voor een droge huid zijn sheaboter, hennepzaadolie, rozenbottelolie en water (gewoon om te drinken om de huid te hydrateren :P)

  • Reply
   Claire
   25 januari 2017 at 21:36

   Klopt! Ik kan totaal niet tegen kokosolie en jojobaolie maar amandelolie werkt zo goed voor mij 🙂 Ooooh hennepzaadolie heb ik nog nooit in m’n handen gehad. Waar kan je dat voor gebruiken? 🙂

 • Reply
  Galina
  25 januari 2017 at 22:47

  Oh echt proberen joh! Hennepzaadolie is echt perfect voor een droge huid, want het bevat precies de juiste verhoudingen essentiële vetzuren voor je huid. Het vermindert ontstekingen en maakt de huid minder rood. Je kunt het trouwens ook als een soort serum gebruiken voor je haar. Ik gebruik het elke avond 😀

  • Reply
   clairecodi
   26 januari 2017 at 18:22

   Oh echt! Wist ik totaal niet. Waar kan je dat kopen?

   • Reply
    Galina
    26 januari 2017 at 21:00

    Vind dit niet helemaal de plaats om reclame te gaan maken, dus ik houd het op de supermarkt (de Plus bijvoorbeeld) 😉

    • Reply
     clairecodi
     26 januari 2017 at 21:03

     Wat lief!! Maar als je het verkoopt in je webshop mag je het zeggen. Je hebt sowieso fijne producten zag ik al! Ik zal binnenkort eens neuzen ?

 • Reply
  Lindsey Beljaars
  26 januari 2017 at 10:23

  Oh dit zijn echt allemaal top producten!! Wat een leuk artikel en leuke blog heb je! 🙂

 • Reply
  Anta
  26 januari 2017 at 11:15

  De amandel olie lijkt me heel fijn. Zelf heb ik ook last van rode vlekjes. De lippenscrup durf ik niet zo goed aan. Ik had ooit wel eens ergens een tip gelezen dat je met een tandenborstel je lippen kon scrubben. Eindstand: de vellen hingen er aan haha

 • Reply
  Naomi
  21 februari 2017 at 14:11

  Ik wil de lipscrub al een tijdje proberen, maar elke keer durfde ik het toch niet aan. Zal die nu toch maar aan gaan schaffen.

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.