18 In Geen categorie

De winter tag 2016

winter tag

Nieuwsgierig naar mijn favoriete winterherinnering? Ik heb de winter tag van 2016 ingevuld!

Normaal doe ik nooit tags. Ik weet namelijk niet of iemand het überhaupt boeit wat ik in de winter doe, naast het kweken van mijn wintervacht. Maar Samantha van MindBodyBeauty had me gevraagd deze tag te doen, dus dan doe ik dat natuurlijk! Neem ook zeker een kijkje op haar blog, ze schrijft ontzettend leuk over dierproefvrije make-up en andere onderwerpen.

1. Hou je van de kou?
Ik denk altijd dat ik van de kou hou. Dan is het zomer en zweet ik me kapot en droom ik weg van de winter. Maar dan is het zover en dan hoor je me alleen maar klagen met: “Ik vind het echt niet normaal hoe koud, dat kan toch helemaal niet!”. Gemengde gevoelens dus.

2. Wat doe je het liefst in de winter?
Cocoonen: mezelf inwikkelen met dekentjes, heel veel snacks en Netflix. Maar wandelen in het bos vind ik ook heerlijk en in de kerstvakantie dagenlang bloggen. Lekker foto’s maken, schrijven en Photoshoppen. Hoewel foto’s maken echt een hel is zonder daglicht lampen.

3. Favoriete winterdrankje?
Koffie! Maar dat is mijn all time favoriete drankje. Het liefst met plantaardige opgeklopte melk, dus als vegan cappuchino. Qua alcohol drink ik het liefst wijn of Irish coffee. Jammer genoeg kan ik niet heel goed tegen alcohol dus ik drink er niet veel van. Gelukkig wel mooi goedkoop tijdens uitgaan.

4. Welke buitenactiviteiten doe je in de winter?
Wandelen en fietsen. Maar geen kilometers hoor, alleen het broodnodige. Als er sneeuw is dan plaag ik het liefst mijn vriend met sneeuwballen gooien. Andersom vind ik dat niet zo grappig.

5. Wat is je favoriete wintergeur?
Ik zou willen dat ik hield van die typische kerstgeuren, maar ik vind dat veel te zoet. Als ik de Lush binnenloop dan hou ik van alle geuren, maar eenmaal thuis ruikt het echt te zoet.  Ik hou wel van de geur van kerstkoekjes, gember en kaneel.

6. Sneeuwt het waar je woont?
Helaas niet! Ik hoop heel erg dat het in januari wel één dagje gaat sneeuwen. Dat is zo mooi om te zien.

7. Favoriete kledingstuk in de winter?
Mijn avocado trui van Rad.co. Ik heb hem net iets te groot bestelt dus hij zit zoo comfy! Van binnen heeft de sweater een zacht stofje dus het voelt ook als een dekentje. Nog leuker: hij is gemaakt van organisch katoen.

8. Wat is je favoriete winterherinnering?
Toen ik net verkering had met mijn vriend mocht hij natuurlijk nog niet blijven slapen. Mijn vriend woonde in een dorp ongeveer 15 kilometer verderop. Bijna elke dag in de kerstvakantie kwam hij mijn kant op met zijn scootertje. Een avond bleef hij tot 2 uur ’s nachts(!) en moest hij door de sneeuw terug met de scooter. Anderhalf uur later appte hij dat net thuis was, hij deed er bijna een uur langer over dan normaal. Later bleek dat hij van mijn ouders echt wel mocht blijven slapen, als het in een aparte kamer was. Was ‘ie voor niks door de sneeuw gereden! Toch vind ik het heel schattig. Nu wonen we samen en hoeft hij gelukkig niet meer door de sneeuw.

9. Wie zijn de pineut?
Het lijkt me heel erg leuk als Aneta van Love4Seasons de winter tag invult. Ik ben heel benieuwd naar haar winter rituelen en herinneringen.

Vond je de winter tag leuk? En wat is jouw favoriete winterherinnering? Let me know!

You Might Also Like

18 Comments

 • Reply
  Mariëlle Markgraaff
  25 december 2016 at 14:40

  Leuke tag 🙂 Ik heb echt helemaal niets met de winter, met de kou en met… kerst! Doe mij maar lekker de zomer, ik kijk er nu al naar uit haha. Maar zolang het nog duurt, zit ik ook het liefst op mijn kamer om foto’s te maken, ze te bewerken, artikelen schrijven enzovoort!

  • Reply
   clairecodi
   27 december 2016 at 19:47

   Heb je ook niets met Kerst?! Wat gek haha. Ik ben er na december wel weer klaar mee, dan mag het van mij weer zomer worden!

 • Reply
  Nienke Hilbrands
  25 december 2016 at 23:24

  Jaaa, dekentjes, sneapers, chocolade melk, fluffy sokken, warme pyjama’s.. Ik ben dol op de winter maar ben toch niet zo fan van de kou haha. Als je lekker warm binnen zit is het prima maar fietsen in de kou brr.

  • Reply
   clairecodi
   27 december 2016 at 20:06

   Haha herkenbaar! Precies hetzelfde gevoel als ik heb met de kou (:

 • Reply
  Aneta
  26 december 2016 at 10:12

  super leuke tag! Die dekentjes en heel veel snacks passen ook wel goed in mijn activiteiten plannen in de winter

 • Reply
  Klaske
  26 december 2016 at 16:41

  Wat een leuke tag! Ik vind de winter echt leuk, maar dan moet het niet té koud zijn. Al vind ik het ook wel heel lekker om lekker onder een dekentje te kruipen met een laptop en een kop thee, terwijl het buiten vriest. Mijn favoriete winterherinnering is dat we op de basisschool vrij kregen, omdat het zo hard ging sneeuwen. Dat was als kind natuurlijk helemaal fantastisch! En ik ben nog steeds dol op sneeuw, dus ik hoop, net als jij, dat het in januari een keertje gaat sneeuwen. Liefs!

  • Reply
   clairecodi
   27 december 2016 at 20:03

   Ik vind de kou ook alleen leuk als ik warm binnen zit haha. Haha wat een leuke herinnering. Vroeger was er als kind niks leukers dan ijsvrij! Ik duim voor sneeuw in 2017!

 • Reply
  Aneta
  27 december 2016 at 08:03

  Ik heb de Tag ingevuld. Hij zal wel pas in de eerste week van jan. Komen. Super leuk om te doen

  • Reply
   clairecodi
   27 december 2016 at 19:57

   Leuk ik ben heel benieuwd! Dankjewel Aneta ?

 • Reply
  Saskia
  27 december 2016 at 17:03

  Leuk om je antwoorden te lezen bij deze winter tag! Ik hou echt van de winter (en ook van de herfst)

  • Reply
   clairecodi
   27 december 2016 at 19:58

   Dankjewel! Ik heb het allerliefste toch wel de lente, niet te warm of te koud haha.

 • Reply
  Denise
  27 december 2016 at 18:22

  Leuke tag! En ik snap heel goed dat je klaagt van de winter en in de zomer. De zomers zijn te heet en de winters ietsjes te koud, haha. Toch heb ik liever dat het winter is dan de zomer. Met de winter kun je je aankleden en in de zomer kun je alles wel uittrekken, maar warm blijft het.

 • Reply
  Sanne
  29 december 2016 at 12:12

  Ahhhhh, zo leuk om te lezen!
  Hihi, wat een super lieve winterherinnering, zeg. Ahw! Mooi dat je er zo naar terug denkt 🙂 (en fijn dat jullie nu samen wonen! Voortaan samen door de sneeuw dus 😉 als het sneeuwt).
  Ik zou deze tag ook wel over willen nemen, mag dat?
  Liefs!

  • Reply
   clairecodi
   29 december 2016 at 21:54

   Lief! Natuurlijk mag dat 🙂

 • Reply
  gea
  30 december 2016 at 22:01

  Wat heb je deze tag leuk ingevuld! Zelf houd ik totaal niet van de kou haha, maar sneeuw is wel tof.

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.