11 In Groene Beauty

Mijn dagelijkse dierproefvrije make-up routine

dierproefvrije make-up routine
Vandaag laat ik zien wat ik elke dag op mijn gezicht smeer. In de vorm van mijn dagelijkse dierproefvrije make-up routine.

Toen ik vroeg wat jullie graag wilden lezen, hoorde ik massaal een dierproefvrije make-up routine. Leuk, want zelf hou ik heel erg van make-up. Daarom staat er ook bijna elke dinsdag een beautyreview online. Als disclaimer moet ik wel zeggen dat ik niet altijd zoveel op mijn gezicht smeer. De ene dag gebruik ik meer producten dan de andere dag. De kwasten die ik gebruik staan op de foto, sorry ik heb ze niet gewassen.

Primer, foundation & concealer

dierproefvrije make-up routine
Ik begin met een hydrating primer van de Etos. Deze zorgt ervoor dat mijn huid zacht en gehydrateerd is (whats in the name). Daaroverheen breng ik de Rainforest of the sea foundation van Tarte Cosmetics aan. Onder mijn ogen gebruik ik een vloeibare highlightende concealer van Etos. Voor oneffenheden gebruik ik liever een dikkere concealer, zoals de camouflage cream van Catrice. Deze breng ik aan met de concealer kwast van Etos.

Poeders

dierproefvrije make-up routine

Om mijn foundation en concealer af te poederen, gebruik ik de All About Matt van Essence. Voor roze wangen gebruik ik de Multi Matt blush van Catrice. Deze is prima, maar niet geweldig. Ik wil graag een nieuwe maar ik maak deze eerst op. Om mijn spookgezicht meer kleur te geven breng ik bronzer aan van Sleek. Als ik ga contouren gebruik ik de NYX powder blush in taupe.

Wenkbrauwen

dierproefvrije make-up routine
Net zoals iedereen ben ik obsessed met wenkbrauwen. Dit gedeelte duurt dan ook het langste van mijn hele routine. In New York heb ik de wenkbrauw producten van Anastasia Bevery Hills aangeschaft en ik gebruik ze dagelijks. Ik vul mijn wenkbrauwen in met de browwiz en de dipbrow pomade. De pomade breng ik aan met de kwast van Anastasia in nummer 14.

Mascara en eyeliner

dierproefvrije make-up routine
Ja, ik gebruik twee eyeliner. Ik pak de kwast van de Kat von D tattoo liner en de substantie van de Catrice liquid liner. Ik vind de kwast namelijk wel fijn, maar de substantie van de tattoo liner niet. Daarna krul ik mijn wimpers eerst honderd keer voordat ik mascara aanbreng. Daarna gebruik ik de Glamour Doll mascara van Catrice.

Full face

dagelijkse dierproefvrije make-up routine
De afgelopen dagen loop ik lekker zonder make-up rond zodat ik mijn afstudeeronderzoek kan afronden. Maar speciaal voor dit artikel heb ik mijn studeerhoofd opgemaakt. Het idee is een natuurlijke make-up look, maar dan met (een shitload aan) make-up.

Welke producten gebruik jij het liefst in je dagelijkse make-up routine? Let me know!

 

 

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply
  Mariëlle Markgraaff
  20 december 2016 at 08:47

  Heel leuk om te zien, ik maak zelf ook graag dierproefvrije make-up looks <3 Is Kat von D wel echt dierproefvrij trouwens?

  • Reply
   clairecodi
   21 december 2016 at 21:20

   Dankjewel! Yes, heel veel producten van Kat von D zijn zelfs veganistisch 😀

 • Reply
  Aneta
  20 december 2016 at 09:26

  Leuk om te zien wat voor make up je zoal gebruikt. Ik heb altijd wat bronzer en rouge op mijn gezicht. Verder mascara en bruine ooogschaduw ( daar kan ik niet zonder). Succes met de laatste loodjes xxxx

  • Reply
   clairecodi
   21 december 2016 at 21:21

   Dankjewel! Ik ben een echte kluns met oogschaduw dus ik skip deze stap altijd haha.

 • Reply
  Samantha
  20 december 2016 at 09:43

  Wat een leuk artikel! Hoe lang ben je iedere dag bezig met je make-up? Zelf ben ik nog op zoek naar een goeie primer, is die van de Etos een beetje fijn?

  • Reply
   clairecodi
   21 december 2016 at 21:23

   Ik ben er denk ik een halfuur mee bezig? Nu moet ik ook zeggen dat ik sowieso echt langzaam ben qua make-up hoor! Ik vind die van Etos prima. Maar ik heb er eentje van Smashbox gehad (niet dierproefvrij) en die was wel fijner. Ik gebruik deze van Etos tot ‘ie op is en daarna ga ik weer een nieuwe proberen haha.

 • Reply
  Femke
  20 december 2016 at 10:01

  Ah wat super leuk om te lezen! Die foundations is echt goals!! X

  • Reply
   clairecodi
   21 december 2016 at 21:23

   Thanks Femke! Ja ik vind hem ook zo pretty, ik ben bang voor als ie straks op is haha.

 • Reply
  Charel
  20 december 2016 at 16:01

  Dr blijven toch ook wel mooie producten over he! Super mooie nude look! Ik gebruik het allerliefst mijn Anastasia Beverly hills wenkbrauw pomade!

  • Reply
   clairecodi
   21 december 2016 at 21:25

   Thanks Charel! Ik ben ook echt fan van Anastasia Beverly Hills. Ik dacht altijd dat die hype overdreven was, maar echt niet dus!

 • Reply
  Romy
  22 december 2016 at 01:40

  Wat leuk om een kijkje te krijgen in jouw make-up routine! Je doet het een stuk uitgebreider dan ik, maar je look is dan ook erg mooi 🙂 Ik gebruik meestal op doordeweekse dagen alleen foundation en mascara, maar probeer de laatste tijd toch iets langer in de badkamer te staan 😉

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.