21 In Groene Beauty

Mijn dagelijkse dierproefvrije make-up routine #2

Het vinden van fijne make-up producten kan lastig zijn, al helemaal als je gaat voor dierproefvrije make-up producten. Vandaag deel ik mijn dagelijkse dieproefvrije make-up routine. Hopelijk haal je er wat inspiratie uit!

Waarom dierproefvrije make-up?

Elk make-up product dat ik koop is dierproefvrij. In Nederland (en Europa) zijn dierproeven niet toegestaan. Desondanks geldt dit niet overal. Met name in China is het toegestaan om producten en grondstoffen te testen op dieren. Veel bedrijven, zoals MAC en L’oreál Paris, verkopen hun producten zowel in Europa als China. Het is dus niet gegarandeerd dat alle cosmetica dierproefvrij is. Meer weten over hoe dat zit met dierproefvrije make-up? Check dan zeker de blog Naoki van Sophie. Mijn eigen gedachtegang hierover is dat ik geen bedrijven wil steunen die producten verkopen in China. Voor mij is dat een statement dat bedrijven oké zijn met dierproeven zolang er geld mee te verdienen valt. Dus ik koop zelf geen producten van bedrijven die ook in China verkopen.

Favoriete dierproefvrije make-up producten

Dierproefvrije make-up routine

In december deelde ik al eerder mijn dagelijkse make-up routine. Net als dat mijn fotografie is verbeterd, geldt dat ook voor mijn make-up routine. Sindsdien gebruik ik andere producten en heb ik een paar oude herontdekt. Ik laat vandaag stap voor stap zien welke producten ik gebruik. Mocht je zelf nog tips & tricks hebben, laat het me dan zeker weten!

Dierproefvrije make-up routine

Foundation & Concealer

 • Fresh Nude Foundation in BoraBora Tiare 012 van The Body Shop
 • Stay All Day concealer van Essence
 • Camouflage Cream van Catrice
 • Beautyblender dupe van Real Techniques

De foundation van The Body Shop heb ik voor de tweede keer gekocht. Ik breng deze aan op een gereinigd gezicht (zonder primer) met de beautyblender. Eventuele oneffenheden haal ik weg met de creme concealer en de vloeibare concealer gebruik ik onder mijn ogen.

Brows & Eyes

 • Eyebrow set van Catrice
 • Wenkbrauw kwast #14 van Anastasia Beverly Hills
 • Wenkbrauwgel van Catrice
 • Glam & Doll mascara van Catrice
 • Liquid Liner van Catrice

Eerder gebruikte ik de wenkbrauw pomade van Anastasia Beverly Hills, maar deze beviel toch niet. De pomade werd hard en bracht nogal streperig aan. Deze poeder is echt mijn favoriet en heeft een bijgevoegd kwastje en borsteltje, super handig! Ik breng de wenkbrauwpoeder aan met het kwastje van Anastasia en breng ze in model met de wenkbrauw gel.

Met de eyeliner doe ik een poging tot een winged liner, met nadruk op een poging. Daarna krul ik mijn wimpers en breng ik waterproof mascara aan.

Dierproefvrije make-up routine

Blush en poeder

 • Losse transparante poeder van elf
 • Summer Waves 02 van The Body Shop
 • Stippling Brush van Real Techniques
 • Powder Brush van Real Techniques

Mijn gezicht poeder ik eerst af met de losse transparante poeder van elf. Losse poeder is nooit een goed idee. Eigenlijk is deze ook ontzettend onhandig want o-ver-al ligt poeder. Maar het effect is wel heel mooi. Mijn gezicht geef ik kleur met de Summer Waves van The Body Shop. Dit doosje is super handig want volgens mij is het een soort bronzer/blush/highlighter in één.

Dierproefvrije make-up routine

Finishing touch

 • Make-up Setting Spray van The Body Shop
 • Matte Lip Liquid in Nairobi Camellia 034

Als allerlaatste stap gebruik ik een setting spray van The Body Shop. Deze zorgt ervoor dat mijn make-up goed met elkaar blendt en dat het langer blijft zitten. Als ik zin heb breng ik deze liquid lipstick van The Body Shop aan en deze kleur is echt geweldig.

Tip: twijfel je of een make-up merk dierproefvrij is? Check dan deze dierproefvrije cosmeticalijst van Naoki!

De gehele look

Heb je ooit geprobeerd selfies te maken met een camera zonder een kantelbaar scherm? Nou ik wel, en dat is niet heel makkelijk. Hopelijk kan je toch een beetje de dierproefvrije make-up look zien die ik heb gemaakt!

Wat zijn jouw favoriete dierproefvrije make-up producten? En heb jij nog handige tips of musthaves op het gebied van cruelty free beauty? Let me know!

 

You Might Also Like

21 Comments

 • Reply
  Romy
  15 september 2017 at 07:17

  Wat een prachtige look en wat zit je haar ook onwijs mooi op de onderste foto’s! Superleuk om een kijkje te krijgen in je make-uproutine! Ik heb meteen heel wat bijgeleerd, want ik ben dus echt een newbie als het op make-up aankomt. Ik ga ook eens kijken naar de wenkbrauwproducten en de fixing spray. Ik durf wenkbrauwdproducten nooit zo goed aan, maar volgens mij kan dat echt een mooi effect geven.

  • Reply
   clairecodi
   16 september 2017 at 09:42

   Ohh wat lief Romy! Het voelt toch best wel spannend om zo’n close-up op het internet te gooien. Enne ik vind je prachtig zo met jouw minimalistische make-up look dus je hebt het ook echt niet nodig! Wenkbrauwproducten zijn wel heel leuk om mee te spelen. Ik heb héél veel YouTube video’s gekeken en heb aan het begin rondgelopen met giga wenkbrauwen dus het is wel een kwestie van oefenen en less is more haha. Het wenkbrauwkitje van Catrice vind ik zelf heel handig!

 • Reply
  Mariëlle
  15 september 2017 at 09:12

  Heel leuk om te zien!! Je bent goed bezig <3 En staat je goed!!

  • Reply
   clairecodi
   16 september 2017 at 09:43

   Wat lief, een groot compliment van zo’n cruelty free make-up liefhebber hihi!

 • Reply
  Marieke | Bluebell Forest
  15 september 2017 at 09:59

  Wat een toffe look! En ook heel leuk om eens te zien wat een ander gebruikt 🙂 Mijn favoriete product is het wenkbrauwpoeder van Catrice. Ik gebruik dat nu al anderhalf jaar en het is echt nog laaaang niet op.

  • Reply
   clairecodi
   16 september 2017 at 09:45

   Dankjewel lieve Marieke! Ik vind het ook altijd super leuk om te zien welke producten andere mensen gebruiken haha. Ik heb twee doosjes van die wenkbrauwpoeder, één voor onderweg en één voor thuis en ik gebruik die ook al jaren!

 • Reply
  Linda - Zaailingen
  15 september 2017 at 10:29

  “Net als dat mijn fotografie is verbeterd, geldt dat ook voor mijn make-up routine.” Hihi, super fijn 🙂

 • Reply
  Anne-Wil
  15 september 2017 at 11:35

  Mooi en super goed dat je voor dierproefvrij gaat ! <3

  • Reply
   clairecodi
   16 september 2017 at 09:46

   Dankjewel Anne-Wil! Ik vind het zo belangrijk om make-up te kopen waar ik me fijn bij voel 🙂

 • Reply
  Anna
  15 september 2017 at 14:55

  Wauw wat een mooie look! Fijne producten gebruik je. Die mascara heb ik zelf ook. Ik heb niks van MAC en ik koop ook niks meer van L’Oreal. Laatst kreeg ik een foundation van een collega maar die gebruik ik dan wel gewoon, ik koop het alleen niet zelf. Ik maak trouwens altijd selfies met een camera zonder schermpje, super onhandig inderdaad maar het is niet anders! Ik ga meestal zo staan dat ik in een spiegel kan zien wat ik allemaal aan het doen ben op de camera haha.

  • Reply
   Anna
   15 september 2017 at 14:56

   Oh wat ik me nu net bedenk: Ik koop wel shampoo en conditioner van L’Oreal voor krullen en dat is echt mijn favoriet! Zou dat dan ook getest worden op dieren? :'(

   • Reply
    clairecodi
    16 september 2017 at 09:48

    Dankjewel lieve Anna! Ik vind jouw make-up looks altijd zo mooi, ik zou willen dat ik dat zo mooi kon haha. Ik heb inderdaad ook een spiegeltje aan de achterkant van mijn camera gezet maar ik zou eigenlijk nog wel willen investeren in een fijne camera mét schermpje haha. Hmm ik ben bang dat het voor alle producten van L’oréal geldt, meer info over dierproefvrij kan je hier lezen, misschien heb je er wat aan 🙂 : https://naoki.nl/dierproefvrij/

 • Reply
  Irene
  15 september 2017 at 19:20

  Je bent toch zo’n knapperd hé! Bij foundation krijg ik meteen rillingen, maar bij jou ziet het echt verdomde goed uit! Net zoals je lipstick. Zo mooi! Ik durf dat nooit dragen. Ik kom niet verder dan mascara in de week en oogschaduw in het weekend. Haha :p

  • Reply
   clairecodi
   16 september 2017 at 09:53

   Aaahhhh wat super lief Irene! Je hoeft het natuurlijk ook niet te dragen, ik vind je al prachtig zonder! Enne vergeet niet dat ik giga wallen + onzuiverheden heb die ik moet bedekken haha.

 • Reply
  Iris
  16 september 2017 at 14:39

  Leuke blogpost is dit! Ik ben zelf ook echt fan van The Body Shop en zoals je weet gebruik ik dezelfde mascara. En wauw, je haar zo in krullen is ook echt heel mooi!

 • Reply
  Sophie
  16 september 2017 at 20:23

  Wat een mooie look, vooral de kleur op je lippen! En dankjewel voor het linken naar Naoki 🙂 <3

 • Reply
  Charel
  17 september 2017 at 15:55

  Mooie fijne producten hoor! En je look is prachtig!

 • Reply
  Elke
  17 september 2017 at 17:05

  Je bent zo goed bezig meid! En deze look is enorm mooi!

 • Reply
  Marloes
  17 september 2017 at 18:36

  Mooie look is het geworden! Wat goed dat je dierproefvrije makeup gebruikt. Ik koop zelf echt nauwelijks nieuwe make-up meer, alleen als iets op is zoals eyeliner of mascara of zo. Ik heb vroeger zo’n stash bij elkaar verzameld, haha! Ik vind Too Faced wel echt een fijn merk, jammer dat dat alleen niet fysiek te kopen is in Nederland.

 • Reply
  Mevrouw Marloes
  24 september 2017 at 14:50

  Heel fijn om zo te zien dat er ook veel goede dierproefvrije make-up is!

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.