27 In Groene Beauty

Charcoal Facial Konjac Sponge review

Charcoal Facial Konjac Sponge

De hele week reinigde ik mijn gezicht met houtskool! Dit zit namelijk in de Charcoal Facial Konjac Sponge van The Beauty Kitchen.

In augustus reviewde ik de gele konjac spons van Beauty Kitchen. Kijk even die foto’s! Wat een verandering in een halfjaar. Ik was helaas niet helemaal weg van de spons. Eigenlijk begreep ik niet goed hoe het nou werkte en wat ik ermee aanmoest. Maar toen ik de Charcoal Facial Konjac Sponge zag, moest ik hem meenemen. Deze bevat namelijk houtskool!

Voor als je het niet wist: houtskool is een top beautyproduct. Houtskool neemt stoffen op en werkt desinfecterend. Ideaal dus om vuil en oliën op te nemen van je huid! Niet zo gek dat houtskool steeds meer wordt toegevoegd aan producten zoals tandpasta, scrub en deze natuurlijk deze konjac spons. Ik was dus erg nieuwsgierig of deze spons wél fijn zou zijn.

Charcoal Facial Konjac Sponge

Charcoal Facial Konjac Sponge

Wat zit er in de Charcoal Facial Konjac Sponge?

Beauty Kitchen beschrijft de spons als: “Simpel, doeltreffend, diepe reiniging en puur”. De Charcoal Facial Konjac Sponge is gemaakt van pure eetbare plantaardige wortels, namelijk van de konjac plant. Deze plant is rijk aan mineralen en is PH-neutraal zodat de huid perfect in balans blijft. De plantaardige vezels worden voor deze spons gemengd met natuurlijk water gefilterd door vulkanisch gesteente. De spons is vegan, 100% natuurlijk én milieuvriendelijk.

Dit moet je weten over de konjac spons:

 • Het is onwijs zacht voor je huid
 • Je kan er je make-up mee afhalen
 • Na gebruik is je huid geëxfolieerd
 • De spons kan je dagelijks gebruiken
 • Het bevat geen toevoegingen of kleurstoffen

Charcoal Facial Konjac Sponge

Charcoal Facial Konjac Sponge

Hoe de spons werkt

De konjac spons werkt hetzelfde als een Beautyblender. Als je de spons uit de verpakking haalt voelt hij vrij stug en hard.  No worries, dit hoort. Voor het gebruik maak je de spons nat, zo is wordt ‘ie zacht en squishy wordt. Knijp het overtollige vocht eruit zodat de spons niet kletsnat is. Daarna kan je je huid reinigen. Maak draaiende bewegingen en masseer zachtjes je gezicht.

Je hoeft geen reiniger te gebruiken, maar je kan kan een klein beetje toevoegen als je wilt. Ik reinig mijn gezicht met micellair water voordat ik de spons gebruik, dus ik doe dat niet. Tip: wring de spons nooit uit, dit kan de vezels beschadigen. Druk hem plat tussen je handen. Na gebruik leg ik de spons in de koelkast, zo blijft ie langer houdbaar.

In totaal kan je de spons zo’n 2 a 3 maanden gebruiken.

Charcoal Facial Konjac Sponge

Is het een aanrader?

Als beginnend groen meisje vond ik de spons erg raar en snapte ik er niets van. Ik gebruikte de spons namelijk om mijn make-up eraf te halen. Dat kan natuurlijk wel, maar het idee is dat de spons je gezicht reinigt. Althans, ik vind hem fijner als gezichtsreiniger. Stiekem denk ik dat ik daardoor niet heel enthousiast was: ik begreep het niet. Eerlijk gezegd ben ik bijgedraaid en vind ik de spons heel fijn. Na gebruik voelt mijn gezicht voelt zacht en schoon.

Wat is het verschil tussen de gele en de zwarte spons? Niet veel! De zwarte is bedoelt om je poriën diep te reinigen en overtollige oliën weg te halen. De gele is speciaal voor de gevoelige huid en reinigt je gezicht vrij mild. Met de zwarte spons ga je dus iets grondiger te werk. Ideaal voor een puistjes aanval, maar iets minder fijn als je huid al vrij droog is. Ik zal eerder naar deze grijpen als ik een onzuivere huid heb. Maar de gele wil ik zeker nog een keer proberen!

De Mineral Rich Bamboo Charcoal Facial Konjac Sponge is verkrijgbaar bij Holland & Barrett voor € 8,99.

Wist jij dat houtskool zo goed was voor je huid? Let me know!

 

You Might Also Like

27 Comments

 • Reply
  Aneta
  28 december 2016 at 08:54

  Ik had er inderdaad geen idee van dat houtskool je huid reinigt. Lijkt me een heel mooi product. Persoonlijk zou ik er wel iets van een reiniger op doen anders heb ik het idee dat mn huid niet schoon wordt.

  • Reply
   clairecodi
   29 december 2016 at 21:34

   Ik ben zeker fan! Als je de spons gebruikt lijkt er wel iets van schuim uit te komen, maar eigenlijk weet ik niet hoe dat komt. Het kan zijn dat er dus al een soort reiniger in zit maar dat durf ik niet met zekerheid te zeggen. Maar je kan altijd een extra reiniger gebruiken 🙂

 • Reply
  Mariëlle Markgraaff
  28 december 2016 at 10:34

  Ik gebruik sinds dit jaar met veel liefde zulke sponsen en ik wil niet meer zonder hoor!!

  • Reply
   clairecodi
   29 december 2016 at 21:35

   Wat leuk dat je al kent! Van welk merk gebruik jij ze? 🙂

   • Reply
    Mariëlle Markgraaff
    30 december 2016 at 13:39

    Ehm dat verschilt 😉 Ik heb er nu 3 van Ici Paris liggen, maar vindt denk ik de originele van The Konjac Company of zoiets de beste!

 • Reply
  jeapiebel
  28 december 2016 at 10:45

  Je maakt mij nu echt benieuwd. Fijn dat het je zo goed bevalt en ook nog groene manier om met reiniging om te gaan.

  • Reply
   clairecodi
   29 december 2016 at 21:36

   Zeker een keertje proberen. Het scheelt een hoop watjes en ook reinigingsproducten 🙂

 • Reply
  Sija
  28 december 2016 at 10:53

  Ik gebruik nu zelf zo’n konjac sponge met roze klei, dit bevalt me goed maar het wordt tijd voor een nieuwe! Op dit moment is mijn huid best droog en gevoelig dus ik denk dat ik die gele dan maar ga proberen! 🙂

  • Reply
   clairecodi
   29 december 2016 at 21:36

   Ik heb de roze sponzen ook weleens gezien. Die sponsjes zijn hartvormig toch? Ben benieuwd of er onderling veel verschil is 🙂

 • Reply
  Kim
  28 december 2016 at 11:43

  Klinkt als een erg fijn product! Zelf heb ik maar een aantal dagen per maand last van onzuiverheden dus een mix tussen de beide sponses zal ideaal zijn.

  • Reply
   clairecodi
   29 december 2016 at 21:37

   De gele is sowieso een milde reiniging dus wie weet dat deze ook wel goed is. Ben benieuwd wat je ervan vindt 😉

 • Reply
  Aurély
  28 december 2016 at 12:37

  Ik heb ook net een konjac sponsje gekocht en ben er helemaal weg van, maar met houtskool heb ik nog niet geprobeerd. Wie weet als mijn huidige spons geen werking meer heeft 🙂
  Thanks voor de review, en leuke foto’s !

  • Reply
   clairecodi
   29 december 2016 at 21:38

   Toevallig! Welke heb jij gekocht? Dankjewel voor de complimentjes 🙂

 • Reply
  Marieke
  28 december 2016 at 20:34

  Klinkt erg goed! Ik ben dol op de konjac Sponge en met houtskool lijkt mij ook wel wat!

  • Reply
   clairecodi
   29 december 2016 at 21:38

   Ik vond het eerst een gek ding, maar ben nu inderdaad ook dol op de spons. Super handig!

 • Reply
  Denise
  28 december 2016 at 20:44

  Eigenlijk is dit de eerste keer dat ik van een spons hoor. Om je gezicht ermee schoon te maken dan. Ik durf het echter niet aan met mijn eigen huid, omdat deze erg gevoelig is. Wel fijn om te horen dat jij hem erg fijn vindt in gebruik.

  • Reply
   clairecodi
   29 december 2016 at 21:40

   Ik weet natuurlijk niet hoe gevoelig je huid is, maar de sponzen zijn heel zacht voor je huid hoor. Als je de spons natmaakt kan je hem gemakkelijk indrukken en schuurt het totaal niet. Voor mijn gevoelige huid is de spons in ieder geval heel lief 🙂

 • Reply
  Charel
  28 december 2016 at 21:32

  Ben lang op zoek naar zoiets! Deze klinkt wel erg fijn! Ga me er toch maar aan wagen hihi!

  • Reply
   clairecodi
   29 december 2016 at 21:40

   Leuk! Ben benieuwd wat je ervan vindt.

 • Reply
  Klaske
  29 december 2016 at 10:01

  Whuut, hier had ik dus echt nog nooit van gehoord. Ik wist helemaal niet dat houtskool zo goed voor je huid is, hihi. Ik ben wel echt nieuwsgierig geworden nu zeg, dit wil ik sowieso een keer gaan proberen. Liefs!

  • Reply
   clairecodi
   29 december 2016 at 21:41

   Yess houtskool is echt top voor je huid! Laat me weten wat je ervan vindt!

 • Reply
  Marieke | Bluebell Forest
  29 december 2016 at 11:18

  Wat een bijzonder product! Hij lijkt me super fijn! Ook omdat hij volgens mij makkelijk mee te nemen is en je gebeukt niet honderden watjes etc dus ook nog eens minder afval! Ik ben enthousiast, ga hem snel proberen ☺

  • Reply
   clairecodi
   29 december 2016 at 21:42

   Jaa ik ben ook fan! Geen gezeik ook meer met reinigingsproducten. Mega handig. Ben benieuwd wat je ervan vindt 😀

 • Reply
  Sara
  29 december 2016 at 13:10

  Ik was laatst in die winkel en ik was al zo benieuwd naar de sponge. Ik ben wel van plan om de gele te kopen, omdat ik een gevoelige huid heb. Ik denk dat ik hem ga gebruiken op de dagen dat ik geen make-up draag of bv na mijn make-up. Leuk artikel!

  • Reply
   clairecodi
   29 december 2016 at 21:32

   Dankjewel! Ik ben heel benieuwd wat jij van de spons vindt 🙂

 • Reply
  Sanne
  4 januari 2017 at 15:12

  Lijkt me een fijn product als ik hem zo zie!

 • Reply
  Resaarcle.wordpress.com
  10 januari 2017 at 23:07

  Leuk! Ik heb ook een blokje zwarte zeep met houtskool om mijn gezicht te reinigen. Ik vond het wat gek in het begin, maar nu ben ik het helemaal gewoon!

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.