35 In Groene Beauty

Burt’s Bees Intense Hydration voor een droge huid

Niets vervelender dan een droge huid. Daarom testte ik de Burt’s Bees Intense Hydration lijn. Spoiler: hij is fijn!

Disclaimer: na het plaatsen van dit artikel kwam ik erachter de Burt’s Bees niet dierproefvrij is. Het merk verkoopt in China waar verplicht op dieren wordt getest. Bedankt Mariëlle en zie dit bericht voor meer informatie.

Wat is schilferig, rood en trekt? Mijn huid in de winter. Een droge huid is zo vervelend. Mijn make-up zit niet, mijn gezicht voelt niet lekker en het is niet echt charmant. Een gezonde huid krijg je door gezond eten en met een goede skincare routine. Nu hou ik niet zo van gezond eten. Dus ik waag me aan de Burt’s Bees Intense Hydration dag lotion en nachtcrème. Deze heb ik ontvangen van Big Green Smile en zouden top moeten zijn voor een droge huid.

Wie of wat is Burt’s Bees?

Het merk bestaat sinds 1984. Het begon met Burt Shavitz en Roxanne Quimby die samen kaarsen verkochten van restjes bijenwas. In 1991 brachten ze hun Burt Bees Lip Balm op de markt. Dit werd zo’n bestseller dat ze besloten zich te focussen op natuurlijke beauty. Bij Burt’s Bees draait alles om natuurlijke, persoonlijke verzorgingsproducten die milieubewust zijn. Alle producten zijn zorgvuldig vervaardigd met bijenwas, plantaardige en essentiële oliën, kruiden, bloemen en mineralen. Burt’s Bees gebruikt alleen maar natuurlijke kleuren die bewezen hebben dat ze veilig en milieubewust zijn.

Burt’s Bees zegt zelf over de Intense Hydration lijn:

Klinisch bewezen snel absorberende lotion met salie biedt een intense hydratatie en vermindert ook het ontstaan van fijne lijntjes en rimpels. Salie komt oorspronkelijk uit de landen in de Balkan en rond de Middellandse Zee en heeft het uitzonderlijke vermogen om vocht te vangen en vast te houden, werd ook wel “de koningin”onder de geneeskrachtige planten genoemd. Deze opmerkelijke plant is de inspiratie achter de intense hydradatie en een ode aan de zachte en soepele huid. 

Burt's Bees Intense Hydration

Burt’s Bees Intense Hydration Day Lotion

Burt's Bees Intense Hydration
Burt’s Bees Intense Hydration Day Lotion
gebruik je ’s ochtends na het reinigen van je gezicht. De lotion zit in een handige spuit flacon. Dit vind ik zelf altijd heel fijn omdat je dan niet met je vingers in het potje zit. Dat is namelijk onhygiënisch of nouja, dat zeggen ze. In de flacon zit 50 gram.

Burt's Bees Intense Hydration dag lotion
Qua ingrediënten zie ik al vrij snel parfum staan. Nu staat er wel dat het een natuurlijk parfum is, dat vind ik fijn! Door sommige parfums krijg ik een nare reactie. Ik ben geen expert in ingrediëntenlijsten lezen, over driekwart breek ik mijn tong. Het tweede ingrediënt ‘caprylic/capric triglyceride‘ is schijnbaar een natuurlijke verzorgende olie. Dat klinkt al goed! Daarnaast zie ik een paar bekende zoals jojoba olie en avocado olie. De lotion is niet vegan. Er zit namelijk bijenwas in. Dat is niet gek want het merk heet Burt’s Bees.

Burt's Bees Intense Hydration dag lotion
Time to swatch! Ik heb de lotion natuurlijk een paar weken gebruikt, maar voor het idee. De lotion krijg ik makkelijk uit de tube dankzij het pompsysteem. Er komt in één keer genoeg uit. De geur is heel subtiel en zacht. Dat had ik niet verwacht omdat (natuurlijke) parfum hoog in de ingrediëntenlijst staat. De lotion is vrij dik maar gemakkelijk aan te brengen. Wel goed opletten dat je het goed uitsmeert, anders loop je met een wit gezicht. Het intrekken duurt een tijdje, ongeveer tien minuten. Maar to be fair: het werkt super goed. Ik merk echt dat mijn gezicht goed gehydrateerd is en ik zie geen velletjes door mijn foundation.

Burt’s Bees Intense Hydration Night Cream

Burt's Bees Intense Hydration nachtcreme
Burt’s Bees Intense Hydration Night Cream gebruik je ’s avonds voordat je gaat slapen. De crème zit in tegenstelling tot de lotion in een potje. Jammer want ik vond die flacon net zo fijn! Grappig genoeg zit hier evenveel product in: namelijk 50 gram.

Burt's Bees Intense Hydration nachtcreme
Op de ingrediëntenlijst zie ik als tweede ingrediënt meteen olie staan. Daarna een vetalcohol en daarna volgen de meer oliën. Parfum staat bij de nachtcrème iets lager op de lijst maar alsnog op de derde regel. In deze zitten meer verzorgende ingrediënten dan de dag lotion. Maar ik zie alsnog een boel ingrediënten waar ik mijn tong over breek.

Burt's Bees Intense Hydration
Swatch nummer twee. De nachtcrème is dikker dan de dag lotion. Qua geur is het precies hetzelfde als de dag lotion. Ik kan de geur niet plaatsen, maar het ruikt heel zacht en verzorgend. Heel subtiel ruik je de salie, ik hou hier wel van. De structuur is voller en het smeert iets minder makkelijk uit. Wanneer ik de nachtcrème heb aangebracht duurt het langer voordat hij intrekt. Ook deze laat een witte waas achter. Na gebruik is mijn gezicht een beetje shiny. De nachtcrème vind ik, net als de lotion, heel fijn. ’s Ochtends word ik wakker met een zacht gezicht.

Conclusie

Burt's Bees Intense Hydration
Eerlijk gezegd schaamde ik mij een beetje voor mijn droge huid. Ik droeg al een maand geen foundation meer omdat je serieus velletjes door mijn foundation heen zag. Sinds deze combinatie van Burt’s Bees is mijn huid een stuk zachter, gladder en velletjesvrij. Natuurlijk heb ik nog droge plekjes, maar een stuk minder. Daarbij voelt mijn huid meer gehydrateerd aan. Wel vind €20,- wel erg prijzig voor een dag- en nachtcrème. Maar ik ben dan ook een arme student.

De Burt’s Bees Intense Hydration lijn vind je online vanaf €19,99 bij onder andere Big Green Smile.

Heb jij ervaring met de Burt’s Bees Intense Hydration lijn? Let me know!

* Deze producten kreeg ik opgestuurd van Big Green Smile.

You Might Also Like

35 Comments

 • Reply
  Romy
  23 februari 2017 at 07:06

  Wat tof dat je deze producten mocht testen! Ze klinken echt heel fijn. Ook ik heb een droge huid en dit klinkt zeker wel als twee producten waar ik eens naar zou moeten kijken. Jammer dat het wat prijzig is, maar dan heb je zo te horen ook wat 🙂

  • Reply
   clairecodi
   23 februari 2017 at 14:52

   Dankjewel voor je reactie Romy. Helaas kwam ik erachter dat ze toch niet 100% dierproefvrij zijn. Mega balen 🙁 Ik zal binnenkort een review schrijven over hydraterende dagcrèmes die wél dierproefvrij zijn.

 • Reply
  Mariëlle
  23 februari 2017 at 07:49

  Ik vind het echt een leuk merk, maar volgens mij is dit merk tegenwoordig ook ‘discutabel dierproefvrij’. Meen er iets van voorbij te hebben zien komen op Naoki! Verder is het wel een fijn merk, mooie foto’s ook!

  • Reply
   clairecodi
   23 februari 2017 at 14:51

   He Mariëlle! Dankjewel voor je reactie. Ik zie nu inderdaad dat ze niet dierproefvrij zijn. Ik vind dit super vervelend en sorry dat ik dit niet dubbel heb gecheckt. Ik ben er vanuit gegaan dat ze wel dierproefvrij zijn. Ik heb een disclaimer bovenaan geplaatst, bedankt dat je hier op let! 🙂

 • Reply
  Iris
  23 februari 2017 at 07:57

  Ik wist helemaal niet dat Burts Bees van deze cremepjes heeft! Ze lijken me echt heel erg lekker!

  • Reply
   clairecodi
   23 februari 2017 at 15:00

   Dankjewel Iris! Helaas is Burt’s Bees sinds kort niet meer dierproefvrij. Excuus dit wist ik niet van te voren.

 • Reply
  Malou | Blonde Blossom
  23 februari 2017 at 08:07

  Claire ik HOU van jou! Je bent zo goed in reviews en ik vind je echt heel grappig. Wat superfijn dat je huid nu beter aanvoelt! Ik vind de lipbalm van Burt’s Bees echt geweldig, dus misschien ga ik dit er maar achteraan bestellen. En de foto’s zijn ook weer zo mooi! Malou x

 • Reply
  About Joyce
  23 februari 2017 at 10:00

  Oh ziet er echt ontzettend fijn uit! Jammer genoeg is deze niet te koop in België 🙁

  • Reply
   clairecodi
   23 februari 2017 at 15:01

   Thanks Joyce! Helaas is Burt’s Bees sinds kort niet meer dierproefvrij. Sorry, ik wist dit niet van te voren 🙁

 • Reply
  Susan
  23 februari 2017 at 10:30

  Wat klinkt dit fijn voor de droge huid zeg! Heerlijk review heb je geschreven.

  • Reply
   clairecodi
   23 februari 2017 at 14:59

   Dankjewel Susan! Helaas is Burt’s Bees blijkbaar niet meer dierproefvrij. Sinds kort verkoopt het merk in China en daar wordt verplicht op dieren getest. Sorry, als ik dit van te voren had geweten had ik het natuurlijk niet geplaatst!

 • Reply
  Klaske
  23 februari 2017 at 11:02

  Wauw, dit klinkt fijn zeg! Ik heb ook altijd veel last van een droge huid, dus dit zou voor mij ook een uitkomst aan. Ze zijn inderdaad wel wat prijzig, zeker in vergelijking met de creme van de Kruidvat (van 2 euro), die ik nu gebruik. Maar misschien bestel ik ze wel, wanneer ik m’n geld weer binnen heb, haha. 🙂

  • Reply
   clairecodi
   23 februari 2017 at 14:55

   Lief Klaske! Ik zou ze niet zo snel bestellen want ze zijn blijkbaar niet dierproefvrij. Mijn excuses dit wist ik niet, anders had ik het natuurlijk nooit geplaatst! Ik schrijf binnenkort een review over hydraterende crèmes die wél dierproefvrij zijn.

 • Reply
  Sija
  23 februari 2017 at 11:04

  Die dagcrème lijkt me heerlijk! De producten van dit merk ruiken altijd zo lekker <3 Echt super dat je nu niet meer last hebt van een droge huid, ze zijn inderdaad wat prijzig maar misschien kun je ze de volgende keer scoren met korting! 🙂 Liefs, Sija

  • Reply
   clairecodi
   23 februari 2017 at 14:57

   Dankjewel Sija! Helaas is het merk sinds kort niet meer dierproefvrij. Ik vind dit heel vervelend en wist dit niet van te voren. Anders had ik het natuurlijk niet geplaatst 🙂 Ik schrijf binnenkort een review over hydraterende crèmes die wél dierproefvrij zijn.

 • Reply
  Sofie
  23 februari 2017 at 15:00

  Ik heb al veel van het merk gehoord, maar heb het nog nooit getest. Ik kende ze inderdaad vooral van de lippenbalsems. Op mijn gezicht heb ik niet zo’n last van droge huid, maar op mijn benen wel, haha. Ik vrees dat ik een héle slechte smeerder ben.

  • Reply
   clairecodi
   23 februari 2017 at 15:12

   Hi Sofie! Test ook maar niet want blijkbaar is Burt’s Bees ineens niet meer dierproefvrij! 🙁 Ik review binnenkort een crème die wél dierproefvrij is.

 • Reply
  Sabine
  23 februari 2017 at 16:46

  Klinkt als n fijn product! 🙂 Ik gebruik zelf altijd de Aloe Vera dag en nacht creme van De Tuinen, ook heel fijn!

 • Reply
  Marieke
  23 februari 2017 at 17:15

  Ze zijn inderdaad niet meer dierproefvrij. Jammer, want het is wel een heel fijn merk! En het overkomt mij ook wel eens hoor dat een product toch niet (meer) dierproefvrij blijkt te zijn. Geeft niks, je intenties zijn goed 🙂

  • Reply
   clairecodi
   24 februari 2017 at 12:14

   Ik baal er echt zo erg van. Toch voel ik me een stuk beter na jouw lieve reactie Marieke! 🙂 Zo stom als merken ineens niet meer dierproefvrij zijn.

 • Reply
  Lisa
  24 februari 2017 at 09:41

  Wow wat een dikke crème zeg! Kan me voorstellen dat hij de droge huid heerlijk voedt :-). Maar inderdaad, €20 zou voor mij ook te duur zijn want hallooo arme studente hier haha! Wel tof dat je deze een keer mocht uitproberen! Liefs x

  • Reply
   clairecodi
   25 februari 2017 at 22:18

   Dankjewel voor je lieve reactie! Misschien had je het al gelezen maar toch even voor de zekerheid: het merk is helaas niet dierproefvrij! Ik wist dit helaas niet van te voren, anders had ik het niet geplaatst!

 • Reply
  jeapiebel
  24 februari 2017 at 12:44

  Ik snap je helemaal over de droge huid. In de winter draag ik ook amper foundation wegens hetzelfde probleem. Deze producten ziet er belovend uit.

  • Reply
   clairecodi
   25 februari 2017 at 22:19

   Dankjewel voor je lieve reactie Jeapiebel. Misschien had je het al gelezen maar toch even voor de zekerheid: het merk is helaas niet dierproefvrij! Ik wist dit helaas niet van te voren, anders had ik het niet geplaatst 🙂

 • Reply
  Rebecca
  24 februari 2017 at 16:53

  Girrrrl ik denk dat je mijn lifesaver bent. Ik heb ZO mega last van droge velletjes. Het doet echt pijn om er uberhaupt creme op te smeren. Niks helpt.. Ik ga dit zeker weten proberen. Thank youuu

  • Reply
   clairecodi
   25 februari 2017 at 22:21

   Ahh zo leuk om te horen Rebecca! Scrubben en een maskertje zijn ook nog twee lifesavers. Het merk is achteraf alleen niet dierproefvrij dus mocht je hierop letten dan weet je dat.

 • Reply
  Irene
  24 februari 2017 at 21:27

  Ik ben geen arme student en vind €20 ook veel. Haha 😀 Jammer dat je er achteraf pas achter kwam dat het niet dierproefvrij is. Balen!

  • Reply
   clairecodi
   25 februari 2017 at 22:22

   Ja balen he! Ik vind het ook heel stom. En €20,- is inderdaad duur voor een crème tenzij het AL mijn rimpels en droge plekjes weghaalt. Dan heb ik het er wel voor over.

 • Reply
  Liset - Beautydagboek
  25 februari 2017 at 11:31

  Ik heb totaal geen ervaring met Burt’s Bees, maar deze gezichtslotion en nachtcrème klinken heel fijn. En even een kleine tip tussendoor: als je echt heel veel last hebt van droge plekjes (zoals bij je neusvleugels), dan mag je die best aanstippen met een likje vaseline. Daar gaat je huid heel blij van worden en zijn die schilfertjes ook gelijk weg. Werkt bij mij helemaal prima en heb je ook niet zo’n last van foundation die er niet meer uit ziet ;).

  • Reply
   clairecodi
   25 februari 2017 at 22:22

   Wat een goeie tip Liset! Dankjewel voor je reactie ik ga het eens proberen. Het merk is achteraf alleen niet dierproefvrij dus mocht je hierop letten dan weet je dat.

 • Reply
  Galina
  25 februari 2017 at 18:03

  Ik vind je zo een lieverd dat je in elke comment nog even aangeeft dat je iets over het hoofd hebt gezien. Dat geeft toch helemaal niets, je bedoelingen zijn hartstikke goed en je hebt een ontzettend leuke, nauwkeurige en uitgebreide review geschreven :-*

  • Reply
   clairecodi
   25 februari 2017 at 22:24

   Aaahhh, wat leuk om te horen Galina! Ik baal heel erg van deze vergissing want ik wil natuurlijk geen producten gebruiken die niet dierproefvrij zijn. Daarbij hoop ik niet dat iemand het product koop als hij/zij daar ook erg oplet. Heel erg bedankt voor je lieve reactie <3 🙂

 • Reply
  Sara
  28 februari 2017 at 17:12

  Ik kende het merk niet. Vind het wel een leuke naam! Super jammer dat ze terug op dieren testen.. ghh spijtig want zo zie je dat ze winst echt BOVEN dierenwelzijn plaatsen.. Vooral omdat ze ervoor wel dierproefvrij waren.

 • Reply
  Anna
  4 maart 2017 at 00:17

  Jammer dat ze sinds kort op dieren laten testen. Wist jij ook niet, kan gebeuren toch! 🙂 Douglas heeft trouwens ook een dierproefvrije vegan lijn… ik gebruik er meerdere producten van en ben erg tevreden! Mijn huid is droog en kan niet tegen veel crème’s maar die van Douglas is echt heel fijn.

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.