Mijn vegetarische weekmenu | Roti, bulgur, harissa soep en meer


mijn vegetarische weekmenu

Dankzij mijn vegetarische weekmenu weet ik precies wat ik ga eten en heb ik alle boodschappen in één keer in huis. In dit artikel laat ik zien wat ik afgelopen week heb gegeten. 

Ik wil het liefst zo min mogelijk naar de supermarkt. De anderhalve meter afstand neemt bijna niemand serieus en het is overal mega druk. Daarom besloten Maxime en ik – heel burgerlijk – om een weekmenu op te stellen. Dan hoeven we maar één keer boodschappen te doen, hebben we alles al in huis en weten we precies wat we gaan eten. Ik had verwacht dat als ik eenmaal op mezelf woonde, dat ik dan elke dag precies wist wat ik ging avondeten. Maar helaas is dat dus helemaal niet zo. Elke dag is het weer een kwestie van “waar heb ik zin in?” en met zo’n weekmenu voorkom je dat! En ik ontdek ook weer nieuwe gerechten die ik kan misschien weer kan posten in mijn receptenoverzicht.

Ik heb trouwens alle foto’s met mijn telefoon gemaakt, omdat ik vaak een foto maak voor mijn Instagram Stories. Mocht je dus meer van mijn vegetarische weekmenu willen zien, volg mij dan op Instagram!

Tips voor het opstellen van een vegetarisch weekmenu

Een weekmenu maken kan zo makkelijk of moeilijk als je zelf wil. Ik heb überhaupt nog nooit weekboodschappen gedaan, dus voor mij was het al intens om te bedenken wat ik de hele week wil eten. Het is natuurlijk lekker duurzaam om een menu op te stellen waarbij je ingrediënten zoveel mogelijk gebruikt voor verschillende recepten. Maar daar waag ik me nog niet aan. Een paar tips voor het opstellen van je weekmenu:

  • Neem een vast moment in de week waarop je het weekmenu bedenkt, bijvoorbeeld de zondag.
  • Plan niet te ver vooruit, omdat ingrediënten anders kunnen bederven. Ongeveer 4 tot 5 dagen is genoeg.
  • Check wat je al in huis hebt voordat je het boodschappenlijstje samenstelt.
  • Maak een aantekeningen. Je komt waarschijnlijk veel recepten tegen waarbij je denkt: “Oh, dit zou er lekker bij zijn!”. Schrijf dat bij het recept (of maak een receptenboek) zodat je het weet voor een volgende keer.
  • Bekijk de aanbiedingen voordat je boodschappen doet. Wie weet is het bij de ene supermarkt veel goedkoper.
  • Als je het lastig vindt recepten te kiezen, deel het dan in op soort. Bijvoorbeeld woensdag pastadag, dinsdag iets met rijst enz.
  • Doe inspiratie op via YouTube, Pinterest of leuke blogs (wink wink).

Mijn vegetarische weekmenu

roti van mijn vegetarische weekmenu

Maandag

Mijn vader maakt weleens zelf roti en ik had het geluk dat ik er een paar mocht meenemen. Bij de rotivellen maakten we de curry met aardappelen, sperziebonen, tempeh blokjes en gekookte eieren. Het was op zich heel lekker, maar het recept is nog niet geperfectioneerd. Als dat is gelukt, deel ik het op mijn blog!

mijn vegetarische weekmenu curry

Dinsdag

Ik had voor Kerst het kookboek de Vegabijbel gekregen, maar om eerlijk te zijn had ik er nog niets uit gemaakt. In het boek zag ik het recept voor een super makkelijke curry met onder andere bloemkool en kikkererwten. De curry was mega snel klaar, maar qua smaak vond ik het helemaal niets. Het was vrij vlak en saai. Ik gebruikte kant-en-klare curry uit een zakje, dus misschien ligt het daaraan. Gelukkig was het wel gezond.

taco bowl van een recept

Woensdag

Sinds ik op mezelf woon heb ik geen rode kool meer gegeten. Hetzelfde geldt eigenlijk voor tuinbonen, witlof, zuurkool, boerenkool, bietjes en zo kan ik nog wel even doorgaan. Dit recept stond op de achterkant van een vleesvervanger, namelijk een taco bowl! Een best fancy variant met tempeh, bruine bonen, maïs, gemarineerde rode kool en een soort avocado dressing. Ik vond het zelf helemaal niet lekker, maar Maxime vond het wel goed smaken.

mijn vegetarische weekmenu experiment maxime

Donderdag

Een experiment van Maxime! Ik weet niet precies wat het is, maar aan de foto te zien is het iets met zoete aardappel. Het smaakte heel erg lekker. In dit gerecht zitten trouwens wokreepjes en die vind ik de laatste tijd veel lekkerder dan vega kip. Ik weet niet waarom, maar die vega kipstukjes smaken vaak droog en zijn lastig te kruiden. Wokreepjes vind ik net wat smaakvoller en nemen kruiden een stuk beter op. Ze zijn ook nog eens goedkoper, win-win!

Harissa soep van de vegabijbel

Vrijdag

Een eenvoudige soep als avondeten. Het recept van deze Harissa soep (en niet harira zoals ik zei op Instagram) komt ook uit de Vegabijbel Het is heel eenvoudig én lekker. Ik zou er zelf wat minder tomatenblokjes aan toevoegen, maar verder vind ik het zeker voor herhaling vatbaar. Vooral de geroosterde zonnebloempitten maakten het extra lekker. Volgens mij ook een stuk goedkoper dan die hippe pijnboompitjes waar je je scheel aan betaald. We aten er toastjes met brie bij.

Bulgur van Ikbenirisniet

Zaterdag

Dit fantastische bulgur recept van Ikbenirisniet heb ik al een miljoen keer gemaakt en het verveelt nooit! De combinatie van aubergine, knoflooksaus, granaatappelpitjes en feta is zo lekker. Ik raad iedereen aan om het eens te proberen. Vooral als je voor het eerst vegetarisch gaat koken voor iemand is het een aanrader. Ik voeg overigens geen saffraan toe want dat vind ik iets te prijzig.

mijn vegetarische weekmenu broodje shoarma

Zondag

Zondag vind ik echt zo’n besteldag. Als tiener was zondag ook altijd patatdag (had jij dat ook vroeger?). Dus op die dag doen we lekker makkelijk: broodje shoarma. Ik gebruikte de knoflooksaus en rauwkost van de dag ervoor. Met shoarma kan ook weinig misgaan.

Vind je het leuk om zo mijn vegetarische weekmenu te zien? Let me know! Misschien doe ik het dan wel vaker. 

*Dit artikel bevat affiliatelinkjes. Bedankt voor je support!

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *