Review Lush Dark Angels | Zero waste skincare journey


Hoofdfoto

Ik ben bezig om mijn skincare routine volledig zero waste te maken. Maar welke producten zijn nou fijn en welke niet? Ik review vandaag Dark Angels van Lush. Een gezichtsreiniger die je huid reinigt, exfolieert en verzorgt.

Eigenlijk was ik niet meer van plan om beauty producten te reviewen. Ik vind dit soort reviews vaak lastig omdat het zo persoonlijk is. Wat voor de een werkt, werkt voor de ander niet. Dus ik kan iets heel fijn vinden, maar het kan zijn dat het voor jou totaal niet werkt. Toch begon het een beetje te kriebelen. Ik ben de laatste tijd steeds meer bezig met plastic producten te vervangen voor zero waste alternatieven. Het leek me leuk om je mee te nemen in mijn ‘zero waste skincare journey’. Een hele mond vol. Waar het op neer komt is dat ik nieuwe zero waste/vegan/groene producten probeer om zo mijn routine wat duurzamer te maken.

Ik gebruik al wasbare wattenschijfjes, zero waste deodorant en verschillende shampoo bars. Maar het wordt een chaotische verzameling van een paar zero waste producten en een niet-zo-heel-duurzame producten. Dus ik pak het per gebied aan. Allereerst mijn skincare routine! Ik kocht Dark Angels en gebruik hem nu een paar weken.

Zwarte wasbare wattenschijfjes

Lush Dark Angels

Ik was op zoek naar een zero waste gezichtsreiniger, omdat ik die niet heb. Ik gebruik eerlijk gezegd vanalles om mijn gezicht te reinigen. Van wegwerp(!) make-up doekjes tot micellair water in plastic verpakking(!). Niet zo lekker duurzaam dus. Ik zocht een reiniger die ik dagelijks kan gebruiken, mijn huid goed reinigt én niet helemaal uitdroogt. Toen ik in de Lush winkel was, werd ik al meteen aangevallen door 3 medewerkers die me met alle liefde willen helpen. Niet wetende dat ik daar helemaal geen zin in heb en vooraf al kijk wat ik moet hebben 😉 Hoewel ik achteraf beter om hulp had kunnen vragen, maar dat lees je zo.

Ik hoorde veel goede verhalen over Dark Angels. Dit is een verse gezichtsreiniger met houtskool voor de scrub-liefhebber.  Hiermee verwijder je namelijk dode huidcellen én zorg je voor een betere bloedsomloop: zo krijg je een heldere teint en een gezonde glow. Ideaal voor een onzuivere, vette huid. Tada, dat matchte wel bij mijn huid. Lush is trouwens lekker zero waste. De reinigers zijn vers en je kan de lege potjes naderhand inleveren voor een vers gezichtsmaskertje!

Lush Dark AngelsIngrediënten

Ingrediënten

Rhassoul modder (Silt), biologische avocado-olie, glycerine, houtskoolpoeder, donkerbruine suiker, natrium lauroyl sarcosinate, linalool, sandelhoutolie, rozenhoutolie.

Wat doet het? 

  • Rhassoul modder verwijdert overtollige oliën en reinigt de huid.
  • Avocado-olie voedt en verzacht de huid. Daarnaast vermindert het littekens en ouderdomsvlekken.
  • Houtskoolpoeder reinigt en matteert de huid.
  • Rozenhoutolie heeft  een antibacteriële en balancerende werking.

Lush Dark Angels

Mijn ervaring

Allereerst: wat een zooi krijg je ervan! Op bovenstaande foto heb ik wat smurrie weggehaald met Photoshop, want het is niet te doen. Je hebt maar een heel klein beetje nodig, maar ik krijg het alsnog voor elkaar om de hele badkamer inclusief mijn hele nek onder te smeren. Gebruik dus zeker een washandje bij het afspoelen, anders zit je met zwarte vegen. Een  ander nadeel is dat je het potje nooit leeg krijgt vóór de houdbaarheidsdatum. Deel het dus vooral met je huisgenoten of partner. Wel op een corona-proof manier natuurlijk.

Verder vind ik het een fijne reiniger. Hij ruikt lekker kruidig (een beetje naar drop) en de scrub zorgt voor een goede reiniging. Na gebruik voelt mijn huid heerlijk zacht en schoon. Toch voelt het een beetje te enthousiast om dagelijks scrubben. Ik heb liever een wat mildere reiniging, zodat ik altijd nog kan scrubben als ik daar zin in heb. Dus de zoektocht gaat nog door naar een milde maar grondige gezichtsreiniging. Tot die tijd gebruik ik Dark Angels wekelijks en ik las dat hij ook geschikt is als lichaamsscrub!

Conclusie: het is een fijne reiniger, maar meer geschikt voor een wekelijkse scrubbeurt. Mocht je het ook lastig vinden om een reiniger uit te kiezen bij Lush, check even hun guide met alle gezichtsreinigers. Dark Angels is vanaf 100 ml verkrijgbaar voor € 11,90 in de webshop van Lush.

Heb jij ervaring met Lush Dark Angels? Of heb jij een andere aanrader van Lush Let me know!

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *