Zero waste deodorant van Happinesz


Zero waste deodorant

Ik maakte de overstap naar een zero waste deodorant van Happinesz. Deze deodorant is plasticvrij, vegan friendly en gemaakt van allerlei natuurlijke ingrediënten.

Allereerst: de beste wensen voor 2020. Ik hoop dat je een fijne jaarwisseling hebt gehad en ik wens je een heel mooi jaar toe. 

Waarom overstappen op een zero waste deodorant

Een spray deodorant is super makkelijk in gebruik. Dus waarom zou je gaan voor een zero waste deodorant? Nou allereerst is het een stuk beter voor het milieu. Geen gedoe met verpakkingen, gas of schadelijke ingrediënten. De meeste zero waste deo’s zijn biologisch afbreekbaar en bestaan uit natuurlijke ingrediënten die niet schadelijk zijn voor het milieu. Dit is niet alleen fijn voor de planeet, maar ook voor jezelf.

Er is namelijk heel wat ophef over de ingrediënten van reguliere deodorants. Vaak doen de ingrediënten meer kwaad dan goed. Denk aan heftige parfums of schadelijke ingrediënten, zoals aluminium. Aluminium blokkeert de poriën in je oksel. Hierdoor kan het zweet lastiger uit het huidoppervlak naar boven komen en maken je zweetklieren geen zweet meer aan. Dit klinkt misschien fijn, want zweten is niet heel prettig. Maar er is natuurlijk een reden voor: je hebt het warm en moet afkoelen. Als die poriën geblokkeerd worden, dan kan je die warmte niet kwijt. Zweten is dus heel belangrijk. Daarnaast is het mogelijk dat aluminium kan zorgen voor een verhoogde kans op borstkanker. Dit is nog niet 100% vastgesteld. Toch vind ik het zelf wel belangrijk om hier rekening mee te houden.

Happinesz zero waste deodorant

Ik ben nog steeds druk bezig met mijn ‘zero waste journey‘. Langzaamaan vervang ik producten door milieubewuste alternatieven. Van Zepig mocht ik de natuurlijke dedorant van Happinesz testen. Het Belgische bedrijf maakt 100% natuurlijke, milieuvriendelijke, wegwerpplasticvrije deodorants. Zelfs de verpakking is zero waste. Het blikje is gemaakt van 100% recyclebaar aluminium. Dit kan steeds opnieuw worden gerecycled en dat bespaart 95% van de energie om een nieuw blikje te maken.

Ingrediënten van de deodorant

100% biologische kokosnootolie, 100% biologische candelilla wax, raapzaadolie, maiszetmeel, bakingsoda en een mengsel van 100% biologische etherische oliën, waaronder lavendel, ylang ylang, manderijn, limoen, lemongrass, grapefruit, cerderhout, sandelhout, rozenhout, litsea, rozen

Wat doen al die ingrediënten voor je huid? 

  • Kokosolie: schimmel- en bacteriedodend en goed voor de pH-balans van de huid
  • Candelilla wax: herstelt de vochtbalans van je huid
  • Raapzaadolie: rijk aan anti-oxidanten en helpt de huid stevig en stralend te houden
  • Maiszetmeel: neemt overtollig olie en water op en verdikt de crème
  • Bakingsoda: heeft een antibacteriële werking en voorkomt daarmee ongewenste luchtjes

  Zero waste deodorant

De overstap naar een zero waste deodorant

Een natuurlijke deodorant is even wennen. In tegenstelling tot een normale deodorant roll of spray je het niet even onder je oksels. Ik gebruik normaal gesproken zowel een spray als rol deodorant. Het maakt mij opzich niet uit. Ik gebruik het ’s ochtends en dat werkt voor mij de hele dag prima. Als ik sport heb ik natuurlijk wat meer nodig, maar over het algemeen zweet ik niet erg veel. Behalve met die tropische temperaturen van afgelopen zomer, maar gelukkig is dat nu niet meer het geval.

Ik breng de deodorant ’s ochtends aan; ik doe een klein beetje crème op mijn vingertop en smeer het onder mijn oksels en was daarna mijn handen. De deodorant ruikt minder sterk naar parfum dan een reguliere deodorant. Logisch, want er zit ook geen parfum in. Mijn oksels voelen niet geïrriteerd en ik merk geen verschil. Het kan namelijk zijn dat je even door een overgangsperiode moet. Je oksels zijn zo gewend aan een ‘agressieve’ deodorant dat je meer kan zweten of dat de huid aan het begin geïrriteerd aanvoelt. Hierdoor kan het langer duren voordat je oksels gewend zijn en dat de deodorant effect heeft. Gelukkig had ik daar geen last van en merkte ik meteen dat de deodorant goed werkte!

De gehele dag ruik ik fris en schoon. Als ik ’s avonds wegga, dan smeer ik nog wel een beetje extra onder mijn oksels. Het is voor mijn gevoel niet per se nodig, maar het voelt wel zo fris.

Zero waste deodorant

Kortom: ik ben heel blij met de zero waste deodorant. Wat mij betreft werkt het net zo goed als een reguliere deodorant. Toegegeven: de geur is wat minder sterk en het is even wennen dat je naderhand je handen moet wassen. Maar ik vind het een kleine moeite. Het is niet alleen beter is voor mijn oksels, maar ook voor het milieu. Ik ben fan!

Je vindt de natuurlijke zero waste deodorant van Happinesz bij Zepig voor € 6,99 bij o.a. Zepig.

Gebruik jij een zero waste deodorant of heb je dit weleens overwogen? Let me know!

Dit product heb ik opgestuurd gekregen
check mijn disclaimer voor meer informatie 

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *