Recept: vegan pasta pesto met courgette en ‘kip’


recept vegan pasta pesto

Deze vegan pasta pesto zet je binnen een halfuur op tafel en is misschien nog wel lekkerder dan de reguliere variant. Vandaag deel ik het recept! 

Tijdens de Vegan Challenge had ik ontzettend veel zin in pasta pesto. Alleen zit er in het vertrouwde studentenmaaltje altijd crème fraîche en kaas in. Tijdens mijn zoektocht naar andere recepten, zag ik alleen maar moeilijke ingrediënten of recepten waarbij ik mijn eigen pesto moest maken. Ik vind dat veels te veel werk voor een maaltijd dat ik binnen enkele minuten naar binnen schuif. Ik besloot zelf wat ingrediënten bij elkaar te gooien met als resultaat een lekkere makkelijke vegan pasta pesto! Deze vegan variant zet je binnen een halfuur op tafel. Ik heb hem getest bij Maxime en ook zij vond het als niet-vega(n), heel erg lekker.

vegan pasta pesto ingrediënten

Ingrediënten voor twee personen

 • 140 gram penne
 • 1 rode ui
 • 2 teentjes knoflook
 • 200 gram vegan kip
 • Potje pesto (deze is vegan)
 • Alpro Cuisine 
 • 100 gram cherrytomaatjes
 • Halve courgette
 • Rucola
 • Italiaanse kruiden

Je hoeft niet per se dezelfde ingrediënten te gebruiken. Je kan de knoflook vervangen door knoflookpoeder of penne door spaghetti. Gebruik gewoon wat je in huis hebt. Disclaimer: voor de foto gebruikte ik per ongeluk vegetarische kip i.p.v. vegan kip. Dit mag natuurlijk ook, maar als je het helemaal veganistisch wil maken dan raad ik aan om gewoon vegan kip te gebruiken.

Bereidingswijze vegan pasta pesto

 1. Snijd de courgette in blokjes en halveer de cherrytomaatjes.
 2. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking.
 3. Bak de vegan kip apart in een koekenpan met kipkruiden en leg deze apart (ik bak het apart omdat anders alles hetzelfde smaakt).
 4. Gebruik een wokpan en bak hierin de ui en knoflook in enkele minuten op laag vuur.
 5. Voeg de blokjes courgette en cherrytomaatjes toe en bak enkele minuten totdat het gaar is.  Voeg daarna driekwart van het potje pesto toe en de helft van de kookroom toe en roer alles goed door. Is de saus nog te droog? Voeg dan de rest van de kookroom ook toe of een scheut water. Breng op smaak met Italiaanse kruiden en peper en zout.
 6. Voeg de penne en de vegan kip toe aan het pesto-mengsel en roer even door.
 7. Leg wat rucola op het bord en schep hier de vegan pasta pesto op.

hap nemen van pasta

Eetsmakelijk! Heb je de makkelijke vegan pasta pesto gemaakt? Tag me dan via Twitter of Instagram met @Clairecodi. Ik vind het super leuk om te zien als jullie mijn recepten maken! Wat is jouw favoriete pasta pesto recept? Let me know!

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *