Review: natuurlijke droogshampoo van Chagrin Valley


natuurlijke droogshampoo van Chagrin Valley Soap & Salve

Droogshampoo kan zorgen voor jeuk, roos en irritatie. Ik probeerde de natuurlijke droogshampoo van Chagrin Valley. Hierin zitten allerlei natuurlijke ingrediënten die je hoofdhuid niet uitdrogen, maar juist verzorgen. Maar heeft het ook hetzelfde effect als een normale droogshampoo? Ik test het uit! 

Is droogshampoo slecht voor je haar en hoofdhuid?

Droogshampoo is voor mij onmisbaar. Ik was mijn haar om de drie dagen en op de laatste dag gebruik ik vaak droogshampoo. Dan ziet het er net even wat frisser, voller en gezonder uit. Helaas is droogshampoo niet heel goed voor je hoofdhaar. Vaak zitten er synthetische toevoegingen, alcohol en geurstoffen in waardoor je hoofdhuid uitdroogt. Dit kan zorgen voor jeuk, roos en irritatie. In sommige gevallen kan het zelfs voor haaruitval zorgen. Ik heb vaak gemerkt dat mijn haar na het sprayen van droogshampoo geweldig zit, maar na een paar uur gaat mijn hoofdhuid ineens overcompenseren waardoor het gaat irriteren en jeuken én mijn haar nog vetter lijkt dan voorheen. Niet echt fijn!

Toch heb ik nooit de connectie gemaakt met droogshampoo. Ik dacht altijd dat mijn hoofdhuid nou eenmaal gevoelig was. Totdat ik flink ging googelen over droogshampoo. Na alle informatie besloot ik maar geen reguliere droogshampoo meer te gebruiken. Maar dat is ook niet echt een oplossing: ik wil mijn haar wel opfrissen tussen de wasbeurten door. Toevallig kreeg ik laatst een e-mail van Zepig of ik een aantal natuurlijke producten uit de webshop wilde proberen. Bij Zepig vind je een groot assortiment van diverse zeepjes (zoals shampoo bars en schoonmaakzeepjes) en andere natuurlijke producten voor in je badkamer. Na mijn ontdekkingen over droogshampoo, besloot ik om de natuurlijke droogshampoo van Chagrin Valley te testen om te kijken of dit wél werkt.

Flatlay droogshampoo van Chagrin Valley Soap & Salve

Chagrin Valley Soap & Salve

Chagrin Valley Dry Shampoo Dark Hair Citrus Mint

Chagrin Valley is een biologisch gecertificeerd familiebedrijf uit Amerika. Zij produceren alle producten zelf: van natuurlijke deodorant tot shampoo bars. Ik koos de droogshampoo voor donker haar, zodat het mooi blend met mijn haarkleur. Fun fact: er zit cacao in verwerkt waardoor de poeder zijn bruine kleur krijgt. Helemaal natuurlijk dus! De verpakking is gemaakt van karton, alleen de deksel is van plastic. Als je dit dekseltje eraf haalt kan je het gewoon weggooien bij het papier.

De droogshampoo:

  • Absorbeert overtollige oliën, waardoor het haar er vers gewassen uitziet
  •  Voegt volume en textuur toe zodat je haar er fantastisch uitziet.
  • Is geschikt voor alle haartypes
  • De essentiële oliën helpen natuurlijke oliën in balans te brengen en de hoofdhuid te verfrissen.

De droogshampoo is USDA certified organic, vegan, cruelty free en GMO-vrij.

Ingrediënten

Organische arrowroot-poeder, organische maïzena, organische cocao-poeder (Fair Trade), organische tapiocameel, kaolienklei, organische kliswortel, organische weegbree, organische tea tree etherische olie, organische limoen etherische olie, organische oranje etherische olie, organische citroen etherische olie, biologische groene munt etherische olie, biologische rozemarijn etherische olie

Flacon natuurlijke droogshampooDroogshampoo poeder

Mijn ervaring met natuurlijke droogshampoo

De natuurlijke droogshampoo van Chagrin Valley is net even anders dan een normale droogshampoo. Het is geen vloeibare substantie in een sprayflacon. In de kartonnen tube zit poeder dat je aanbrengt op je hoofdhuid. Als je weleens volumepoeder hebt gebruikt, dan ben je hier waarschijnlijk wel mee bekend. Ik breng de poeder aan op de meeste vette plekken op mijn hoofdhuid, masseer het daarna in met mijn vingertopppen, laat het even intrekken (ongeveer 5 minuten) en borstel het goed dan uit. Na het gebruik van de droogshampoo is mijn hoofdhuid een stuk minder vet en heeft mijn haar aardig wat volume. Zelfs na een paar uur voelt mijn hoofdhuid vrij schoon en merk ik gelukkig geen irritatie of jeuk.

Ik ben erg positief over de natuurlijke droogshampoo. De droogshampoo is iets prijziger dan de reguliere variant, maar je doet hier naar mijn idee ook een stuk langer mee. Het aanbrengen duurt iets langer, maar het werkt goed. Mijn hoofdhuid voelt na gebruik een stuk minder vet en mijn haar heeft meer volume, voelt fris en ruikt ook lekker. Toegegeven: het wordt niet zo squeeky clean als met een normale droogshampoo. Maar dat vind ik persoonlijk wel fijn omdat mijn hoofdhuid hierdoor ook niet uitdroogt. Ik betwijfel of de natuurlijke droogshampoo is opgewassen tegen écht vet haar. Maar het is ideaal voor je tweede of derde dag. Het enige minpuntje is dat het poeder een beetje verstuift, waardoor je kamer of kleding onder kan zitten. Trek daarom ook even een badjas aan of pas goed op zodat niet alles onder de poeder zit.

Pinterest

Kortom: ik ben heel enthousiast over deze natuurlijke droogshampoo. Mijn hoofdhuid voelt na gebruik niet geïrriteerd en mijn haar voelt fris, volumineus en ruikt lekker. Je vindt de droogshampoo voor € 20,99 bij Zepig.

Heb jij weleens een natuurlijke droogshampoo gebruikt? Let me know!

*Ik heb dit product opgestuurd gekregen. Dit beïnvloedt mijn mening niet 🙂 

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *