Wat ik eet tijdens de Vegan Challenge #4


Dit is de allerlaatste week van de Vegan Challenge! Ik laat je weer zien wat ik allemaal heb gegeten én deel wat ik na de challenge ga doen. Ga ik door met veganistisch eten of blijf ik een vegetariër? 

De laatste week van de Vegan Challenge ging gelukkig erg goed. Ik heb een stuk meer groenten en fruit gegeten en ik heb zelfs iets gebakken. Ten opzichte van vorige week merk ik al veel verandering. Ik zit een stuk beter in mijn vel, heb meer energie en ben een stuk gemotiveerder om veganistisch te eten. Ik word trouwens heel blij van alle leuke reacties die ik op mijn eetdagboekjes krijg. Bedankt daarvoor!

Mocht je het gemist hebben:

Wat ik eet tijdens de Vegan Challenge #1

Wat ik eet tijdens de Vegan Challenge #2

Wat ik eet tijdens de Vegan Challenge #3

Woensdag

Dinsdagmiddag bakte ik een bananenbrood met het recept van Lisa Goes Vegan.  Ik ontbeet met twee plakken van het bananenbrood en het is echt zo lekker! Op haar website vind je een basisrecept, maar deze vind ik nog lekkerder (onder andere door de chocola). Tijdens de lunch eet ik een tosti met vegan kaas, een bakje blauwe bessen en een mandarijn. Na een paar uur had ik alweer trek en maakte ik noodles. Tip: de Unox Good Noodles met groente zijn vegan. Ik gooide er wat sojasaus, ketjap en sesamzaadjes overheen.

In de avond at ik gezellig met Maxime. Ik wilde eigenlijk shoarma eten, maar ik had helaas geen shoarmakruiden in huis. Dan maar pitabroodjes met kip en groenten. Ook probeerde ik de vegan feta van VioLife. Helaas vind ik hem echt niet lekker. Ik ben gek op feta, maar er is iets aan deze vegan variant wat me enorm tegenstaat. Het smaakt een beetje naar schapenkaas. De structuur is zacht en het smelt ook een beetje terwijl je eet. Maxime vind hem wel lekker, dus smaken verschillen. Ken jij deze? Ben benieuwd of jij hem wel lekker vindt.

Donderdag

Voor het sporten eet ik een bakje soja yoghurt (Alpro ongezoet) met granola, hennepzaad en lijnzaad. Na het sporten maak ik een smoothie met spinazie, vegan eiwitpoeder, sojamelk en bevroren aardbeien. De lunch is hetzelfde als het avondeten van gister, ik had namelijk nog een hoop over. Na mijn rijles (wat steeds iets beter gaat gelukkig) maak ik twee volkoren wraps met de kant-en-klare bonenmix van de Jumbo en vegan knoflooksaus. Een aanrader om eens te maken.

Vrijdag

Ik ontbijt weer eens met havermout! Ik maakte mijn havermout met een schep vegan eiwitpoeder, bevroren bosvruchten, sojamelk, hennepzaad en lijnzaad. Als lunch at ik weer een tosti en een flinke bak pistachenoten. Ik eet bijna dagelijks een tosti en toch blijf ik het lekker vinden. Het is denk ik een beetje een vervanger voor een broodje gebakken ei ofzo. Ik at dat eerder heel vaak, als ik niet wist wat ik wilde eten.

Als tussendoortje drink ik een fles smoothie, want ik wilde wat ruimte overhouden voor het avondeten. Maxime en ik bestelden bij de Jumbo een vegan pizza. Helaas lag de pizza maar enkele minuten in de oven, want zelfs de spinazie was nog rauw. Heel jammer. De smaak was verder wel oké.

Zaterdag

Ik ontbijt al vroeg met een appeltaart havermout. Maxime en ik zouden in de ochtend gaan kringlopen dus ik wilde genoeg energie hebben. Als lunch at ik de laatste drie pizzapunten op en at ik twee boterhammen. Aan het einde van de middag gingen we naar de Zwaluwhoeve in Hierden maar dat was qua OV een ramp. De trein én bus reed niet verder dan Nunspeet, waardoor we noodgedwongen een dure taxi moesten nemen en anderhalf uur(!) later aankwamen.

In onze reservering zat een pizza, waardoor ik twee dagen achter elkaar pizza at. Op zich niet heel erg, ware het niet dat er daar geen vegan pizza’s waren. Ik besloot maar voor een pizza caprese te gaan. Op zich wel lekker, maar het voelde toch dubbel omdat ik niet echt wilde cheaten maar wel ‘moest’. Je mag alleen geen foto’s maken in de Zwaluwhoeve (logisch), dus ik heb maar een random foto van Domino’s in de collage gedaan.

Zondag

Ik ontbijt met vier crackers: twee met hummus en twee met pindakaas en banaan. Als lunch bestellen Maxime en ik friet, want daar hadden we zoveel zin in! Dit weekend was qua eten dus niet heel gezond. Ik besloot het maar te compenseren met een mega gezonde salade. Ik gooide quinoa, falafel, spinazie, rauwkost, tomaatjes en een mix van pitten/zaadjes bij elkaar. Ook voegde ik de vegan feta toe, maar ik krijg het echt niet weg. Ik weet niet wat het is, maar ik blijf het gewoon vies vinden. ’s Avonds maakte ik nog wat popcorn terwijl ik Big Bang Theory keek.

Maandag

Voor het ontbijt besmeerde ik een boterham met hummus en tomaatjes en at ik er een knijpfruitje bij. Als tussendoortje eet ik twee crackers met avocado, tomaat en peper en zout. Ik ben geen enorme fan van avocado, maar er zitten zoveel goede vetten in dat ik het weer probeerde. De andere helft van de avocado heb ik helaas nooit opgegeten. Die dag ging ook mijn wasmachine kapot, waardoor ik noodgedwongen de was bij mijn ouders moest doen. Gelukkig werd ik getroost met een broodje kroket! Daarna had ik rijles en at ik bij Maxime. Ze had lekkere courgettesoup gemaakt met gehakt. Ik zal eens vragen of ik het recept mag delen, want het is zo lekker!

Dinsdag

Voor het sporten eet ik weer een bakje soja yoghurt met granola, hennepzaad en lijnzaad. Het sporten ging gelukkig goed en ik merk dat ik redelijk goed eet, want ik heb wat meer energie. Na mijn work-out maak ik een smoothie met eiwitpoeder, sojamelk, bevroren aardbeien en spinazie. Na een uur had ik alweer honger en at ik een tosti, twee crackers met kerriehummus (aanrader!) en een mandarijn. Als lunch at ik een wrap met spinazie, kiemgroente, knoflooksaus en falafel. Zo lekker! Dit is ook de allereerste keer dat ik een zak spinazie helemaal in mijn eentje heb opgekregen. Als avondeten maakte ik vegan pasta pesto. Ik verving crème fraîche door Alpro Cuisine Soja Light kookroom en normale pesto door deze pesto van de Albert Heijn.

Woensdag

Ik ontbijt met een bakje havermout, appel, rozijnen, lijnzaad en hennepzaad. In de ochtend had ik een aantal afspraken waardoor ik de rest van de dag niet veel tijd had. Ik eet tussendoor gauw twee afbakbroodjes met kerrie hummus en kiemgroenten. Als lunch eet ik weer een falafel wrap. Voor het avondeten at ik dezelfde pasta pesto als gisteren. Ik vond hem zo goed gelukt! Mocht er animo zijn, dan wil ik wel het recept delen.

Donderdag

Zoals altijd ontbijt ik weer met havermout. Dit keer gooide ik er bevroren fruit en een geprakte banaan doorheen. Tussendoor eet ik een vegan eiwitreep van My Protein en als lunch besmeer ik twee boterhammen met kerrie hummus en kiemgroenten. Ik had ’s avonds echt geen zin om te koken dus maakte ik een simpele linzencurry met dingen die ik nog in huis had. Het was op zich wel oké, maar niet heel geweldig.

Blijf ik veganistisch eten?

De Vegan Challenge viel me dit jaar heel erg mee. Twee jaar geleden vond ik het echt nog wel lastig om lekker veganistisch te eten. Maar nu zijn er veel meer veganistische producten verkrijgbaar in de supermarkt waaronder broodbeleg, vleesvervangers en kaas.  Dat maakt het een stuk makkelijker. Ook zijn er in Zwolle een aantal vegan hotspots waar ik nu graag naartoe ga. Daarnaast ken ik ook een aantal vegans, wat het ook weer leuk maakt! Ik leer steeds meer nieuwe gerechten kennen en raak wat minder gestrest als ik een vegan gerecht op tafel wil zetten.

Dus eet ik nu 100% vegan? Nee. Ik ben niet het type dat in één keer die overstap maakt. Ik vind het fijn om het langzaam op te bouwen zodat ik er rustig aan kan wennen en niet in de stress raak. Voor nu ga ik eerst alle vegetarische producten in huis opmaken en deze vervangen door een veganistische variant. Ook wil ik geen zuivel, eieren of andere dierlijke producten meer kopen. Het doel is zeker wel om zoveel mogelijk vegan te blijven eten omdat ik dat echt heel belangrijk vind. Maar ik vind het nog belangrijker dat ik me hier niet halsoverkop instort en daarna opgeef. Juist het veganistisch eten me eigen maken vind ik heel belangrijk!

Heb jij meegedaan met de Vegan Challenge? Zo ja, hoe heb jij het ervaren? Let me know!

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *