Wat ik eet tijdens de Vegan Challenge #2


De tweede week van de Vegan Challenge zit erop! In dit eetdagboek deel ik hoe de challenge verloopt en wat ik heb gegeten. 

Mocht je het gemist hebben, ik doe dit jaar weer mee met de Vegan Challenge! Tijdens deze challenge probeer ik zoveel mogelijk plantaardig te eten. Mocht je willen waarom, dan kan je het artikel teruglezen. De eerste week van de challenge ging erg goed, de tweede week ging iets minder goed. Ik laat met dit eetdagboek zien wat ik heb gegeten, hopelijk kan je er inspiratie uit kan halen!

Woensdag

Ik ontbijt met een bakje ongezoete soja yoghurt met vegan(!) granola, lijnzaad en hennepzaad. Na een paar uur heb ik enorme honger en maak ik twee wraps met met sla, komkommer, tomaat en SoChicken Sticks van SoFine. Als tussendoortje eet ik de kant-en-klare linzensoep van de Jumbo op en besmeer ik drie Wasa Delicate thin crisp rosemary & salt crackers met hummus van Maza. Ik had geen zin om boodschappen te doen voor het avondeten, dus ik maakte een een visburger met SoFish Burger van SoFine en maakte daar zoete aardappelfriet bij. Tip: de tartaarsaus van Nature & Moi is echt super lekker!

Donderdag

Ik had ’s ochtends mijn eerste autorijles (ja écht, eindelijk) en at van te voren een boterham met hummus. Meer kreeg ik niet door mijn keel door de zenuwen. Toen ik klaar was maakte ik ‘appeltaart havermout’, wat lekkerder klinkt dan het daadwerkelijk is. Kook havermout met ongezoete sojamelk, kleine stukjes appel, rozijnen en kaneel en tada! Als lunch at ik weer drie Wasa crackers met hummus van Maza en maakte ik een tosti met vegan kaas. Eind van de middag ging ik met een vriendin vegan taart eten bij de de lunchroom Gillende Keukenmeisjes. Deze vegan chocolade taart is echt super lekker! Als avondeten maakte ik burrito’s met behulp van een kant-en-klare bonenmix van de Jumbo. Hier at ik er twee van.

Vrijdag

Ik ontbeet met een bakje ongezoete soja yoghurt met granola, lijnzaad en hennepzaad. Ik ging ’s ochtends een tattoo zetten (hier ga ik nog een artikel over schrijven) en daarna even lunchen met twee vriendinnen van mijn jaarclub. Gelukkig heb ik een tijd geleden mijn vegan lunchplekjes rondom Zwolle een update gegeven dus ik wist precies waar we moesten zijn voor een lekkere vegan lunch. Ik koos voor Lots & More en bestelde een matcha latte met sojamelk en een pulled jackfruit tosti met chili mayonaise. Dit was echt heel erg lekker! Een aanrader als je in Zwolle bent.

Na de lunch had ik geen energie meer om boodschappen te doen en besloot ik maar om iets te maken met ingrediënten uit mijn vriezer. Het enige wat ik vond was een zak met 15 ovenfrietjes en een vega burger. Helaas zat in de burger kippenei-eiwit. Ik besloot te cheaten en de vegetarische burger op te eten (ik had hem immers nog in mijn vriezer, dus het was geen niet-vegan aankoop). Het broodje en de saus waren wel gewoon vegan.

Zaterdag

Als ontbijt maak ik een weer een ‘appeltaart havermout’ met sojamelk, appel, kaneel en rozijnen. Ik neem tussendoor een vegan eiwitreep van Body & Fit. Als lunch eet ik een tosti en drie crackers, waarvan twee met kruidenkaas en één met hummus. ’s Avonds kook ik voor mij en Maxime een simpel wokgerecht. Ik kookte zilvervliesrijst en wokte vegan kipstukjes en een zak wokgroente. Ik bracht het op smaak met 0% chilisaus, sojasaus en ketjap. Het was erg lekker!

Zondag

Zondag was echt een rot dag. Ik heb 0 energie en zat niet zo lekker in mijn vel. Vervelend, want op zulke dagen eet ik ook niet zoveel. Ik ontbeet met een appel en lunchte met een tosti met vegan kaas en chilisaus. Tussendoor nam ik een mango en ’s avonds bestelde ik via Thuisbezorgd omdat ik echt geen zin had om te koken. Ik ben vergeten een foto te maken, dus ik heb maar een foto van de menukaart gemaakt. Ik bestelde bij Pho Kitchen en nam de vermicceli noedels met loempia’s, salade en soort sojasaus.

Maandag

Maandag was best een spannende dag. Ik ontbeet met een bakje ongezoete soja yoghurt met granola, lijnzaad en hennepzaad. Dat komt trouwens echt mijn neus uit, maar het is zo makkelijk om te maken. Tussendoor eet ik een knijpfruitje en ik lunch met tomatensoep en twee crackers met Filet à l’Americain van De Vegetarische Slager. Voor het avondeten maakte ik een soort nasi met overgebleven groente.

Dinsdag

Dinsdag voelde ik me al iets beter en besloot ik ook wat beter te gaan eten. Voor het sporten ontbeet ik met havermout met diepvriesfruit, hennepzaad, lijnzaad en vegan eiwitpoeder. Na mijn work-out maakte ik een eiwitshake met diepvriesfruit, sojamelk en vegan eiwitpoeder. Als ik de eiwitpoeder gebruik in een smoothie, smaakt het gelukkig een stuk beter! Als lunch eet ik de rest van de tomatensoep op en eet ik twee boterhammen. Ik vind vegan kaas niet zo lekker om op zichzelf te eten, dus ik maakte er een soort gesmolten kaas broodje van. Op zich wel lekker, maar nog niet heel geweldig. Als avondeten at ik gebakken aardappelen, sperziebonen en een vegan kipschnitzel van Vivera.

Hoe gaat week 2?

Deze week zat ik wat slechter in mijn vel en daardoor eet ik eigenlijk te weinig. Vier maaltijden lijken misschien veel, maar ik sport ook 3 keer in de week en ben veel onderweg. Als ik te weinig eet, merk ik dat heel erg aan mijn humeur en energielevel. Vanaf nu ga ik een stuk meer eten, met name groenten en fruit. Veganistisch eten bevat vaak minder calorieën en je moet dus een stuk meer eten. Op zich geen straf! Daarnaast heb ik ‘Etos Multi Green Vega Tabletten‘ gekocht. Deze zijn speciaal ontwikkelt voor vegetariërs en veganisten en hebben een hoge dosis vitamine B12. Als vegetariër slik ik wel vitamines bij, maar niet heel nauwkeurig gezien ik normaal gesproken ook kwark, eieren of kaas eet. Ik ben benieuwd hoe week 3 gaat en ik hoop dat ik me wat energieker voel!

Doe jij ook mee met de Vegan Challenge of heb je nog handige tips? Let me know!

,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *