Wat ik eet tijdens de Vegan Challenge #1


header vegan eetdagboek week 1

De eerste week van de Vegan Challenge zit erop! In dit eetdagboek deel ik hoe de challenge verloopt en wat ik heb gegeten. 

Dit jaar doe ik weer mee met de Vegan Challenge! Het is inmiddels twee jaar geleden dat ik een eerste (falende) poging deed en ik wil een rematch. Wil je weten waarom ik meedoe met de challenge? Lees dan even het vorige artikel terug. Gelukkig ben ik nu een stuk beter voorbereid dan twee jaar geleden. Ik kan gemakkelijker etiketten lezen én ik heb een hele fijne app ontdekt. Met de app Plenty kan je per supermarkt en per categorie checken welke producten vegan zijn. Let op: nog niet alle producten staan in de app. Het kan dus zijn dat iets vegan is terwijl het niet in de app staat. Desondanks vind ik het een heel handig hulpmiddel. Ik zal trouwens de vegan producten die ik heb gegeten even linken zodat je deze terug kan vinden.

Week 1

Wat ik eet tijdens de Vegan Challenge dinsdag

Woensdag

Als ontbijt had ik een afbakbroodje met Filet à l’Americain van De Vegetarische Slager en een knijpfruitje. Ik vergeet nog weleens fruit te eten en dan zijn knijpfruitjes enorm handig om even tussendoor te eten. De dag ervoor had Maxime wat vegan boodschappen voor mij gedaan, waaronder vegan kaas van Nature&Moi! Ik kan hiervan geen link vinden, maar hij is van de Jumbo. Ik ben normaal gesproken geen fan van vegan kaas, maar op een tosti smaakt hij prima. Als tussendoortje had ik twee crackers met hummus en Provençaalse boterhamworst van de De Vegetarische Slager. Als avondeten maakte ik twee pita’s met shoarma, zelfgemaakte knoflooksaus en rauwkost (sla, komkommer en tomaat).

Wat ik eet tijdens de Vegan Challenge woensdag

Donderdag

Voordat ik ging sporten at ik een flinke bak havermout met sojamelk, frambozen, banaan, lijnzaad, hennepzaad en vegan eiwitpoeder. Na mijn workout kocht ik in de sportschool een eiwitshake van het merk Orangefit. Veganistische eiwitpoeder is vaak gemaakt van kikkererwten en helaas proef ik dat ook altijd terug. Normaal koop ik vaak een ‘reguliere eiwitshake’ en dat smaakt toch een stuk romiger. Ik lunch met twee pitabroodjes met falafel, knoflooksaus en rauwkost. Voor het avondeten gooide ik noodles, wokgroenten en plantaardige kipstukjes bij elkaar.

Wat ik eet tijdens de Vegan Challenge donderdag

Vrijdag

Mijn ontbijt was een beetje een dilemma. Ik had namelijk nog een zak granola liggen, maar daar zat honing in. Omdat ik het zonde vind om eten weg te gooien/te laten versloffen, heb ik het alsnog opgegeten met ongezoete soja yoghurt van Alpro. Na het sporten maakte ik een eiwitshake met diepvriesfruit, sojamelk en een schep eiwitpoeder van Body&Fit. Deze eiwitpoeder is trouwens echt smerig (heel droog), dus ik raad hem niet aan. Tijdens de lunch at ik drie crackers (één met hummus, twee met boterhamworst) en een tosti. Ik had nog avondeten over van de dag ervoor, dus dat at ik weer. ’s Avonds at ik samen met Maxime een bus paprika Pringles leeg.

Wat ik eet tijdens de Vegan Challenge vrijdag

Zaterdag

Prepare for junkfood! Ik begon de dag redelijk gezond met een afbakbroodje, twee crackers en een knijpfruitje. Als lunch at ik twee wraps met sla, komkommer, tomaat en SoChicken Sticks van SoFine. Ik had de hele dag al zin in friet dus Maxime en ik besloten naar het ’t Bakhuus te gaan. Ik bestelde bitterballen en friet met vegan mayo. Helaas hadden we te weinig friet gekregen, waardoor we na een paar uur alweer honger hadden. In het vegan pakket van Maxime zaten gelukkig ook kaasnuggets van Smaakt. Ik bakte ze in de oven, maar ze werden helaas niet echt krokant. De smaak was gelukkig wel erg lekker. De kaas smolt goed en het smaakt een beetje naar jonge kaas. Volgende keer bak ik ze in een koekenpan!

Wat ik eet tijdens de Vegan Challenge zaterdag

Zondag

Ik kan echt nooit één soort beleg kiezen, dus ik besmeer de afbakbroodjes met hummus, filet american en mijn nieuwe favoriet: Nature & Moi Garlic & Herb. Dit is een soort vegan kruidenkaas en hij smaakt super lekker!  Als tussendoortje eet ik een nougat reep met chocola, wat lekkerder klinkt dan het is. Tijdens de lunch eet ik vier crackers met hummus en vegan kruidenkaas. Ik wist echt niet wat ik moest avondeten dus ik gooide roerbakgroente en broccoli door elkaar en at daar zoete aardappel en een vegan kipschnitzel van Vivera bij.

Wat ik eet tijdens de Vegan Challenge zondag

Maandag

Ik ontbijt met een flinke bak havermout met sojamelk, eiwitpoeder, hennepzaad en lijnzaad. Daarna lunch ik met -wat een verrassing- afbakbroodjes! Dit is echt de laatste keer dat ik afbakbroodjes eet, want ze zijn eindelijk op. Als avondeten bestelde Maxime en ik vegan pizza bij New York Pizza. Maxime ging voor een shoarma pizza en ik koos de Vegan Californian met vegan kaas, rode ui, paprika, champignons en olijven. Ik vond hem erg lekker! Vegan kaas plakt vaak aan je tanden, maar dat had ik bij deze niet. ’s Avonds nam ik nog een bakje pistachenootjes.

Wat ik eet tijdens de Vegan Challenge maandag

Dinsdag

Zo te zien heb ik deze dag alleen close-up foto’s gemaakt. Ik ontbijt met granola en sojayoghurt voordat ik ga sporten. Na mijn work-out eet ik een bak met havermout met appel. kaneelsuiker, lijnzaad en hennepzaad. Ik realiseer me dat ik vrij weinig groenten eet en lunch daarom met kant-en-klare linzensoep van de Jumbo. Als avondeten maakte ik pasta. Normaal gesproken strooi ik er altijd geraspte kaas over om het wat romiger te maken, maar dat kan nu natuurlijk niet. Ik had alleen sojamelk in huis dus besloot dat er doorheen te roeren. Dat was niet zo’n goed idee, gezien het daardoor veranderde in een soort pastasoep. Om mezelf te troosten at ik later de laatste twee punten van de vegan pizza op.

Hoe gaat de eerste week van de Vegan Challenge?

De eerste week van de Vegan Challenge gaat eigenlijk heel goed! Ik was van tevoren een beetje bang dat ik heel anders zou moeten eten, maar dat valt me reuze mee. Ik ben er wel achter gekomen dat ik veels te veel afbakbroodjes eet en juist wat meer groenten en fruit moet eten. Wat ik vooral mis is het gemak. Ik ben nu een stuk langer bezig met boodschappen doen en gerechten bedenken. Maar dat is ook een kwestie van wennen, dat had ik ook toen ik net vegetarisch ging eten. Oja, en ik droom de laatste week ineens heel veel over kaas. Ik merk wel dat ik onbewust toch meer kaas eet dan ik dacht. Desondanks vind ik het wel heel leuk dat ik allerlei nieuwe producten ontdek! Ik ben benieuwd hoe volgende week gaat.

Doe jij ook mee met de Vegan Challenge of heb je nog handige tips? Let me know!

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *