Mijn ervaring met de Hema verrassingsreis | 4-daagse citytrip


Review hema verrassingsreis

Afgelopen week ging ik op stedentrip naar Londen. Ik heb deze reis geboekt via de Hema verrassingsreis. Hoe werkt deze verrassingsreis en is het een aanrader? In dit artikel deel ik highlights van mijn citytrip en mijn ervaring met de verrassingsreis van Hema. 

Wat is een Hema verrassingsreis

Een Hema verrassingsreis is een soort budgetversie van de bekende srprs me reizen. Je boekt voor €129 een 3-daagse stedenstrip inclusief vlucht en overnachting in een 3-sterrenhotel. Je bestemming is één van de 15 door Hema geselecteerde steden. Een week na je reservering ontdek je waar je heengaat. Tijdens het boeken van de reis kan je wel een aantal bestemmingen uitsluiten (€5 per uitsluiting).  Ook kan je de stedentrip uitbreiden met extraatjes zoals ontbijt, een upgrade naar een 4-sterrenhotel, ruimbagage of extra overnachtingen.

De kosten van €129 zijn niet definitief. Het is exclusief toeristenbelasting, transfer en je zit niet naast elkaar in het vliegtuig. Alle voorwaarden kan je teruglezen op Hema.nl.

Kosten van Hema verrassingsreis

In juli boekten mijn vriendin en ik een Hema verrassingsreis, omdat we graag goedkoop een paar dagen weg wilde. We hadden een paar bestemmingen uitgesloten en er een dag bijgeboekt. De gehele reis kostte in totaal €190. Een week na de reservering kregen we een e-mail dat we naar Londen gingen. Ik baalde in eerste instantie ontzettend, zoals ik al schreef in mijn verjaardagspost had ik gehoopt op wat tropischers en warmers.

De 4-daagse stedentrip in Londen

Dag 1: Ilford ontdekken

We vlogen in de ochtend en kwamen rond 10 uur aan in Londen. Helaas hadden we problemen met de Uber app. Na een uur en 2 telefoontjes later kwamen we erachter dat onze valuta in PayPal op euro stond, waardoor we geen Uber konden boeken. Let daar dus op als je gebruik wilt maken van de app in het buitenland!

Begin van de middag kwamen we aan bij het Lucky 8 Hotel in Ilford. Afgaand op de reviews een oké hotel. Ilford ligt een beetje op het randje van een achterstandswijk. Er zitten een aantal pubs, toko’s en bekende winkels zoals Primark, Holland & Barret, McDonalds, KFC en New Look. Toch zou ik er niet in mijn eentje snel rondlopen. Het hotel was overigens prima. Het bed was een beetje klein en de waterdruk van de douche was echt verschrikkelijk, maar het was er schoon en we hadden elke ochtend gratis ontbijt.

De eerste dag waren we niet helemaal fit, dus we besloten het rustig aan te doen en Ilford te ontdekken.

Vlucht naar Hema verrassingsreis

Supermarkt in Ilford | Hema Verrassingsreis

Supermarkt in Ilford | Hema Verrassingsreis
Ik vind het altijd leuk om supermarkten te bezoeken in het buitenland. In Ilford zit een Lidl en ook daar vind je hele andere producten dan in Nederland. Ik kon er alleen geen vleesvervangers vinden. Ik denk dat vega(n) eten daar nog niet heel populair is.

Valentines Park | Hema Verrassingsreis
Het Valentines Park lag maar op 10 minuten lopen van het hotel.
Valentines Park | Hema VerrassingsreisValentines Park | Hema VerrassingsreisSelfie in het Valentines Park | Hema VerrassingsreisBier drinken in het Valentines Park | Hema Verrassingsreis
Waarschuwing: je mag eigenlijk geen alcohol drinken in het park. Als ze je betrappen moet je een boete betalen.

Thee in het Lucky 8 Hotel

In de avond hebben we alleen maar thee gedronken met honing omdat we allebei super verkouden waren.

Dag 2: King’s Cross en Stratford

Het plan was om een cheesy Harry Potter foto te maken bij het 9¾ platform op het station van King’s Cross. Dit ging niet helemaal volgens plan. Het 9¾ platform bleek namelijk gewoon in de stationshal te staan (dag romantisch beeld!) en het was enorm druk. We besloten geen uur te wachten, maar wel even de Harry Potter winkel te bezoeken. Hier hebben we alleen een magneet gekocht, want alle merchandise was heel duur.

Daarna gingen we naar Stratford om bezienswaardigheden van Shakespeare te bekijken. Helaas bleek ook mijn idee van Stratford niet te kloppen. Alle bezienswaardigheden van Shakespeare bevonden zich in Stratford Upon Aven. Dit is blijkbaar een andere wijk en ligt iets van 200 km(!) verderop. Een enorme domper, want in Stratford is bijna niets te doen. Je vindt er wél de grootste glijbaan ter wereld, waar we natuurlijk in zijn geweest. Daarna hebben we in het Queen Elizabeth Park gewandeld (bekend van het Olympische Stadion) en het enorme winkelcentrum (inclusief Disney Store) bezocht. ’s Avonds zijn we wat gaan eten bij een pub in Ilford. We waren beiden nog steeds niet fit, dus we gingen weer vroeg naar bed.

Ontbijt in het Lucky 8 Hotel
Wij hadden gelukkig wel een gratis ontbijt in het hotel! Ik ben zelf niet van zo’n heftig ontbijt dus hield het vrij basic, in tegenstelling tot Maxime die een echt Engels ontbijt wel kan waarderen.
Rij voor het 9¾ platform via Hema verrassingsreis

Harry Potter store 1

Disney store

Disney store

Grootste glijbaan ter wereld

Selfie tijdens de HEMA verrassingsreis
Thee met melk HEMA verrassingsreis.
Als je thee bestelt zit er trouwens bijna altijd melk in. Aan het begin vond ik het niet te drinken, maar ik begin het nu zelfs lekker te vinden.

Dag 3: SOHO en South Kensington

Na de dompers van gisteren besloten we alle verwachtingen maar een beetje los te laten. We besloten naar Soho te gaan om ons verdriet weg te eten en vintage winkels te spotten. Ook wilden we graag een tattoo zetten, maar dat is niet gelukt. De prijzen waren idioot hoog en verschilden ook enorm per tattoo shop. Daarna zijn we nog even naar het Science Museum geweest en hebben we gegeten in China Town (waar ik helaas geen foto’s meer van heb). In de avond zijn we een paar biertjes gaan drinken bij Shebar.

Vegan eiwitshake flesjes  Paspoppen van een vintage winkelThee drinken in LondenBakkerij HEMA verrassingsreisVanille bun
Een vanille bun (soort van cinnamon bun). Propvol suiker, maar zó lekker! De bakkerij was ook erg schattig en ik wilde eigenlijk alles wel proeven.

Vegan donut
Dit zijn vegan donuts van Crosstown Doughnuts. We gingen voor vegan maple bacon & banana en lemon-thyme met beetroot dough. De banaan en bacon combinatie vond ik heel lekker, de andere donut smaakte eerder naar zeep.

Science museumScience museum
Het Science Museum is een wetenschappelijk museum in South Kensington. Het museum geeft een overzicht van een aantal grote wetenschappelijke uitvindingen van de laatste driehonderd jaar. Ik vond de bovenste verdieping het meest interessant, omdat het ging over klimaatverandering. Het focuste zich niet alleen op de ernst van de situatie, maar vooral op de oplossingen. Het museum is trouwens helemaal gratis!

  SheBar LondenSheBar LondenStappen gezet

Dag 4: Waterloo en Lambeth

Op de laatste dag gingen we naar Waterloo om de Leake Street Graffiti Tunnel te bezichtigen. Daarna gingen we naar Lambeth en liepen we toevallig langs een park waar je kon ziplinen. Ik vond het op zich niet eng, tot het meisje voor mij in de rij begon te huilen en niet meer durfde. Pas toen realiseerde ik me hoe hoog we stonden (ongeveer 35 meter hoog). Uiteindelijk was het heel tof en had je een mooi uitzicht over de stad. Rond 4 uur namen we de Uber naar het vliegveld en waren we ’s avonds rond 10 uur weer thuis.

Leake Street Graffiti Tunnel  Leake Street Graffiti Tunnel
Ik vond dit wel een treffende tekst: “The cost of human irresponsibility is the exhaustion and extinction of others.”

Leake Street Graffiti TunnelLeake Street Graffiti TunnelLeake Street Graffiti Tunnel
Net voor het ziplinen en voordat de angst bij mij toesloeg.
Uitzicht vanaf het ziplinenUitzicht vanaf het ziplinenVegetarische wrap bij de McDonalds in ILford
Ik moest natuurlijk nog even langs de McDonalds. Bij de McDonalds in Ilford kan je gewoon een vegetarische wrap kopen! Jammer dat we dat niet in Nederland hebben. Ik vond vroeger de wrap met kip en honing-mosterdsaus zo lekker.
Uitzicht vanaf het vliegveld van de Hema verrassingsreis

Nadelen van de verrassingsreis van Hema

De verrassingsreis was leuk, maar er zitten ook zeker wat nadelen aan. Het grootste nadeel is de afstand van het hotel ten opzichte van het centrum. Het is maximaal 30 minuten reizen, maar wij hadden de afstand toch wat onderschat. Het reizen naar het centrum is door de afstand een stuk duurder en tijdrovender. Wij kozen per dag een wijk uit waar we graag heen wilden, maar alsnog waren wij vaak meer dan 40 minuten onderweg naar één wijk. Helemaal vervelend als je meerdere wijken op een dag wilt bezoeken. Ook de afstand van het hotel naar het vliegveld was erg groot. Met het openbaar vervoer duurt het ongeveer anderhalfuur kwijt om naar het vliegveld te gaan.

Ten tweede mag je bij Ryan Air sinds november 2018 geen kleine koffer als handbagage meenemen. Wil je dat wel? Dan moet je daarvoor €15 extra betalen. Wij kwamen hier pas op het vliegveld achter, waardoor we een boete van €25 op de heenweg moesten betalen. Achteraf hadden we de regels beter moeten checken. Maar aangezien het bij andere maatschappijen wél kan, waren we ervan uitgegaan dat het wel mocht. Als je naast elkaar wil zitten in het vliegtuig, moet je daarvoor extra betalen. Onze vlucht duurde nog geen uur, dus we vonden het een beetje zonde om daarvoor extra te betalen. Maar als je samen een vakantie boekt, is het wel zo leuk om ook naast elkaar te zitten in het vliegtuig.

Daarnaast weet je met een verrassingsreis niet waar je heengaat. Logisch, want dan is het ook geen verrassing meer. Als ik andere reviews lees van de Hema verrassingsreis zie ik vooral dezelfde bestemmingen. Daarnaast ben je qua vliegtijden ook erg afhankelijk van je boeking, waardoor je 3-daagse stedentrip ineens een stuk korter kan zijn. Ook het vliegveld wordt voor je uitgekozen waardoor je mogelijk een hotel moet boeken om de vlucht te halen. Wij hadden gelukkig fijne tijden (aankomst in de ochtend en vertrek in de avond), maar ik zie ook veel reviews van mensen die een stuk korter konden genieten van hun vakantie.

Conclusie Hema verrassingsreis

De afstand van het hotel en de afmetingen van de bagage staat duidelijk aangegeven in de voorwaarden. Desondanks zou ik het zelf niet meer doen.  Als je het zelf wél leuk vind om echt verrast te worden qua vakantiebestemming en hotel dan is het zeker een aanrader. Ik zou in het vervolg zelf een reis boeken omdat ik dan zelf bepaalde keuzes kan maken, waaronder het vliegen. Ik vind het vliegen van zo’n korte afstand zo zonde, ik zou eerder met de trein gaan. Al met al hebben we voor de vakantie (incl. vervoer) aardig wat uitgegeven. Waarschijnlijk zou ik hetzelfde kwijt zijn als ik het zelf zou boeken. Alleen zou ik dan een hotel boeken met een betere locatie. Al met al hebben we wel een leuke vakantie gehad, maar niet helemaal volgens verwachting!

Wat is jouw ervaring met Hema verrassingsreis? Zou jij het boeken? Let me know!

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *