Positieve Instagram accounts om te volgen


Postieve Instagram Accounts

Ontvolg alle hippe influencers die je chagrijnig maken en volg een paar positieve Instagram accounts! Ik deel een aantal Instagram accounts die wél leuk, positief en inspirerend zijn. 

Instagram heeft positieve en negatieve kanten. De positieve effecten van Instagram zijn sterk afhankelijk van wie je volgt en waarom. Mijn newsfeed stond vol met foto’s van influencers, activistische veganisten en rondreizende mensen. Ik vond hun foto’s, captions en missie enorm motiverend en inspirerend. Maar op een gegeven moment werd ik er eerder gedemotiveerd van. Ik zag alleen mensen die wél zero waste leefden, volledig plantaardig aten, er geweldig uitzagen en tijd/geld hadden om te reizen. Niet echt leuk om te zien als je slecht in je vel zit. Dag in dag uit werd ik geconfronteerd met dingen die ik niet had.

Dus ik besloot hen te ontvolgen, ik was er helemaal klaar mee. Ik wilde wat positiefs zien op sociale media. Als ik er dagelijks zeker 2 uur aan besteed, dan beter aan iets positiefs toch? Ik volg nu een hoop accounts die zich focussen op mentale gezondheid, feminisme en positiviteit. Instagram is meer dan een paar hippe influencers op een unicorn float. Ik deel graag wat positieve Instagram accounts die je feed een stuk positiever, leuker en inspirerender maken!

Mijn favoriete Instagram accounts

View this post on Instagram

A post shared by Dani DiPirro (@positivelypresent) on Jul 13, 2019 at 5:44pm PDT

Positively Present

Dani DiPirro maakt echt prachtige illustraties met een rake boodschap. Alle posts focussen zich helemaal op self care en hoe je beter voor jezelf kan zorgen. Ik heb al meerdere posts opgeslagen als reminder. Ze zijn super positief en motiverend. Daarnaast zijn ze ook een inspiratiebron voor bijvoorbeeld een self care journal of een bullet journal. Een aanrader, al is het alleen maar om de illustraties!

View this post on Instagram

A post shared by bunnymichael (@bunnymichael) on Jul 7, 2019 at 6:47am PDT

BunnyMichael

BunnyMichael is een artiest, schrijver en creator. Op haar Instagram vind je foto’s waarbij Bunny als haar ‘higher self’ nare gedachtes tegenspreekt. Dat klinkt een beetje gek misschien, maar als je een aantal van haar posts kijk dan snap je wel wat ik bedoel. Vaak zijn ze zó ontzettend raak. Vooral een aanrader als je een zwart-wit-denker bent of de neiging hebt om negatief tegen dingen aan te kijken. Ik deel ze ook vaak in mijn eigen Stories en ik ben altijd verrast dat veel mensen zich erin herkennen.

View this post on Instagram

A post shared by Megan Jayne Crabbe 🐼 (@bodyposipanda) on Jun 9, 2019 at 12:46pm PDT

Body Posi Panda

Megan Jayne Crabbe deelt op haar account alles rondom body positivity en feminisme. Naast dat ze fijne quotes deelt, laat ze ook zichzelf zien. Ik word altijd heel blij van haar foto’s omdat het een reminder is dat elk lijf er mag zijn en in elke vorm. Een pakkende quote vond ik één van haar Twitter posts: “The goal isn’t being so in love with your body that it’s all you ever think about. The goal is giving so few fucks about how your body looks that you’re able to go & do all of the other magical, scary, world-shifting, important shit that you were made to do. Go.” Want eerlijk gezegd: je bent zoveel meer dan je uiterlijk.

View this post on Instagram

A post shared by We’re Not Really Strangers (@werenotreallystrangers) on Jun 23, 2019 at 6:00pm PDT

Werenotreallystrangers

Were not really strangers is eigenlijk een Instagram account voor een kaartspel. Het lijkt een beetje op Vertellis of Openhartig. In plaats van dat je de vragen aan vrienden stelt, stel je ze aan vreemden. Zo leer je elkaar ineens erg goed kennen. Je moet de promo video maar eens bekijken om te zien wat het effect is! Op het account worden de vragen gepost die in het spel staan. Ook erg leuk om de vragen eens aan je vrienden, partner of familie te stellen. Ik heb er in ieder geval al een hoop leuke gesprekken door gekregen.

View this post on Instagram

A post shared by Nas Daily (@nasdaily) on Jul 24, 2019 at 10:10pm PDT

Nasdaily

Ik volg Nas op zowel Facebook als Instagram vanwege zijn challenge. Hij heeft 100 dagen lang elke dag een video gepost tijdens zijn wereldreis. Na de challenge gaat hij gelukkig gewoon door met content maken! In zijn video’s deelt hij opvallende dingen, mooie verhalen en het prachtige uitzicht van elke bestemming. Zijn video’s zijn heel inspirerend en vooral leuk om te zien. Het is geen account met hippe reisfoto’s en dat vind ik zo verfrissend. Een absolute aanrader!

View this post on Instagram

A post shared by Feminist ♀ (@feminist) on Jul 29, 2019 at 12:04pm PDT

Feminist

Sinds ik het boek Damn, Honey (aanrader!) heb gelezen, ben ik me wat meer aan het verdiepen in feminisme. En dat is dus niet omdat ik “mannen haat”, maar juist omdat ik geloof dat we allemaal gelijk zijn. Dit account gaat helemaal over equality. Op je feed verschijnen scherpe Twitter posts, illustraties rondom body positivity en quotes uit films die helemaal slaan op de feministische boodschap. Een fijn account dat je echt aan het denken zet.

View this post on Instagram

A post shared by Huh is this vegan? (@huh_is_this_vegan) on Jul 26, 2019 at 10:54pm PDT

Huh is this vegan

Dit is misschien iets heel anders in deze lijst, maar een absolute aanrader: Huh is this vegan. Simpelweg is het een overzicht van plantaardige producten die je in de supermarkt kan vinden. Floortje heeft dit account opgericht voor een vriendin van haar en sindsdien heeft het account 16,2 k volgers! Floortje post regelmatig (bijna dagelijks) een update van nieuwe producten. Zo ben ik er sinds kort achter dat de Albert Heijn plantaardige slagroom verkoopt, hoera!

Weet jij nog leuke positieve Instagram accounts om te volgen? Of wil je zelf je Instagram account delen? Let me know!

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *