Hoera, ik ben mijn hoogtepunt voorbij


Op 20 juli ben ik 26 jaar geworden! Ik hoor altijd dat je 25ste levensjaar je hoogtepunt is, dus vandaar de dramatische titel. In dit artikel blik ik terug op mijn vorige levensjaar (toen ik nog jong was) en deel ik de volwassen doelen van dit levensjaar. 

Ik heb vorig jaar eigenlijk geen verjaardagspost gemaakt. En nu ben ik precies een week te laat. Om eerlijk te zijn vind ik mijn eigen verjaardag altijd een beetje ongemakkelijk. Dat komt onder andere doordat ik nooit weet wat ik moet doen als mensen voor me gaan zingen en de 3 verjaardagszoenen. Dat laatste gaat bij mij altijd mis. Standaard ga ik nét naar de verkeerde kant, oeps. Maar als ik dat allemaal opzij zet, vind ik het toch wel bijzonder om elk jaar ouder te worden. Niet iedereen krijgt die luxe. Daarnaast vind ik het altijd leuk om terug te blikken op het voorgaande jaar. Ineens zie je hoeveel leuke dingen je hebt meegemaakt en wat je hebt bereikt.

Mijn persoonlijke doelen van vorig jaar

Vorig jaar heb ik doelen opgesteld voor mijn 25ste levensjaar. Eens kijken of ik die heb gehaald:

1. Diploma behalen

Ha, zoals je misschien weet heb ik deze gelukkig behaald! Ik heb mijn eigen diploma uitreiking gemist (ik was het oprecht compleet vergeten), maar in maart heb ik hem dan ein-de-lijk opgehaald. Het was wel wat minder officieel. Er was geen speech en ik heb de administratie afdeling maar even gevraagd om een foto te maken. Zogenaamd voor mijn moeder, maar het was eigenlijk voor mezelf. Toch wel leuk om dat vast te leggen, na al mijn afstudeerstruggles. Ik heb mijn diploma uitreiking goed gevierd met mijn jaarclub en heel wat drankjes.

2. Mijn rijbewijs halen

Eh ja, deze heb ik nog steeds niet behaald. Iets met geld, prioriteiten en geen tijd vrijmaken. Hopelijk haal ik dit jaar mijn rijbewijs wel. Ik ben niet van plan om direct een auto te kopen. Maar het lijkt me ideaal om te kunnen autorijden. Vooral als ik weer leuke kringloop vondst zie of niet afhankelijk wil zijn van het OV.

3. Verhuizen

Yes, dit doel heb ik behaald! Sinds december woon ik lekker op mezelf in een appartementje in Zwolle. Mijn plekje staat vol met tweedehands aankopen en een heleboel groene planten. En ook fijn: ik heb een eigen tuin! Ik vind het zo fijn dat ik buiten kan zitten en kan genieten van de zon. Vooral met deze hittegolf, want er staat een opblaasbaar zwembadje in mijn tuin.

4. Een fotografiecursus volgen

Hoe lang roep ik dit al? Ik denk dat ik gewoon een weekje vollop aan de gang moet met YouTube tutorials. Ik gebruik mijn spiegelreflex altijd als ik blogfoto’s maak, maar ik fotografeer vaak lekker veilig op de automatische stand. Zo jammer, want je kan er zoveel uithalen als je hem daar vanaf haalt en zelf aan de slag gaat. Toch vind ik dat altijd een beetje eng omdat ik bang ben dat ik de foto compleet verpest. Een tutorial/cursus lijkt me daarom wel erg handig.

5. Reizen

Sinds New York heb ik nog niet echt gereisd. Ik ben wel uit Nederland geweest. Zo ben ik een dag naar Parijs geweest en een weekje in (Denemarken) met de schoonfamilie. Dus dit doel kan ik mooi afstrepen. Dit jaar heb ik samen met mijn vriendin een soort ‘Surprise Me vakantie’ geboekt. Via Hema kon je verrassingstickets kopen voor €95,-. We hebben er een extra dag bijgeboekt en een paar bestemmingen uitgesloten. Op mijn verjaardag kregen we toevallig te horen waar we heengaan, namelijk naar Londen. Nu moet ik eerlijk zijn dat ik iets exotischers had verwacht, maar leuk is het wel. Wat is jouw favoriete hotspot in Londen?

Fano Denemarken

Doelen 26 going 27

1. Doorgaan met bloggen
Ik heb het bloggen enorm gemist. Voor mijn gevoel ligt er soms een grote druk op het continu creëren van goede content. Mijn doel is niet om veel geld te verdienen of er mijn fulltime job  van te maken. Ik wil het gewoon voor de lol doen. Dat haalt voor mij de druk er gelukkig wel flink af. Gewoon bloggen als ik er zin in heb.

2. Tattoo zetten
Vorig jaar heb ik mijn eerste tattoo gezet, maar ik wil nog graag een grote botanische tattoo laten zetten. Allemaal mooie bloemen op mijn bovenbeen. Nu nog iemand vinden die dat goed kan én binnenkort tijd heeft. Ik volg al twee hele toffe tatoeërders op Instagram, namelijk Hanne Smit en Boo Litjes. Helaas zijn zij het komende jaar helemaal volgeboekt. Ken jij toevallig een tatoeërder met dezelfde stijl?

3. Groter wonen
Stiekem heeft dit iets te maken met samenwonen. Ik zou heel graag samen willen wonen in een groter appartement. Gelukkig denkt mijn vriendin er (tot nu toe) hetzelfde over. Dus we gaan zien of dit doel wordt behaald. Tot nu toe ben ik heel blij met mijn eigen plekje.

4. Rijbewijs halen
Daar ga ik geen woorden meer aan vuil maken. Dat moet ik gewoon doen. Vooral als ik groter wil wonen, hallo verhuisbus!

En voor de rest zie ik het allemaal wel. Als ik iets heb geleerd van al die doelen opstellen is dat het vaak heel anders loopt dan je denkt. Eerst maar eens deze hittegolf overleven 😉

 

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *