Vegan eiwitreep test | My Protein en Body & Fit


Vegan eiwitrepen vergelijken

Vandaag vergelijk ik twee vegan eiwitrepen met elkaar. De vegan eiwitreep van Body & Fit en My Protein vergelijk ik op basis van voedingswaarde én smaak. Welke is het beste? Sinds ik aan het sporten ben, wil ik namelijk graag wat meer eiwitten binnenkrijgen. Maar welke eiwitreep kan je het beste eten? Ik vergelijk twee veganistische eiwitrepen!

Waarom eet ik vegan eiwitrepen

De laatste maanden ben ik lekker aan het sporten. Niet om een super strakke bikini body te krijgen, maar puur voor mezelf. Ik vind het heel tof dat ik progressie/verandering zie en bijvoorbeeld zwaarder kan tillen. Om mijn spierherstel een handje te helpen, neem ik daarom een eiwitreep of eiwitshake. Eiwitten helpen je spieren met herstellen én groeien na een workout.

Is een eiwitreep nodig? Nee! Je kan je eiwitten ook binnenkrijgen met bijvoorbeeld tofu, linzen of sojamelk.  Maar als je weinig tijd hebt of het lastig vindt om genoeg eiwitten binnen te krijgen, dan kan het handig zijn om een eiwitreep óf eiwitshake te nemen. Ik eet al een aantal jaar vegetarisch. Veel eiwitrijke producten zijn van dierlijke afkomst, zoals kip. Hierdoor vind ik het soms lastig om genoeg eiwitten binnen te krijgen. Ik eet wel zuivel en eieren, maar liever niet teveel. En als het vegan kan, dan wil ik dat graag proberen.

Daarom bestelde ik twee verschillende eiwitrepen. Dit is trouwens niet gesponsord 😉 Ik vind het heel tof dat er steeds meer vegan opties komen in de fitnesswereld. Voor mij dus een extra reden om er even aandacht aan te geven!

Vegan Protein Bars Body & en Fit review

Vegan Protein Bars Body & en Fit review

Vegan Protein Bars Body & en Fit review

Body & Fit – Vegan Protein Bar |  € 15,90 voor 12 repen

De Vegan Protein Bar van Body & Fit heb ik bestelt in de smaak ‘Cookie Dough’. De Vegan Protein Bar is een suikerarme eiwitreep met plantaardige eiwitten. De reep bevat geen toegevoegde suikers, maar is gezoet met stevia extract, sucralose (zoetstof) en natuurlijk aroma. De reep is vrij groot (net als een normale eiwitreep) en de smaak vind ik echt goed! Het smaakt echt naar koekjesdeeg. De structuur vind ik wat minder. Als je vaker een eiwitreep eet dan ken je de ‘eiwitreep structuur’ wel. De reep is namelijk zo hard dat je er bijna lamme kaken van krijgt. Hoera, een extra work-out! Mocht je daar nou geen behoefte aan hebben, dan kan je hem (zonder verpakking) even een paar seconden opwarmen in de magnetron.

Voedingswaarde Body & Fit reep

Voedingswaarde

De voedingswaarde vind ik ook heel erg goed! Een reep bevat bijna 20 gram eiwit en vezels. Qua eiwitten is de reep bijna net zo goed als de gewone Clean Protein Bar. Daarnaast zit ik ook echt goed vol na één reep. De koolhydraten en vetten zijn weer heel laag. Ik vind de eiwitreep echt top na het sporten. Je vult je eiwitten goed aan en hij smaakt ook erg lekker. De smaak wordt na een aantal repen een beetje saai, maar ik denk dat je dat altijd wel een beetje houdt.

Cijfer: 8,5/10

My Protein – Vegan Eiwitreep|  €16,49 voor 18 repen

Vegan eiwitreep My Protein review foto  Vegan eiwitreep My Protein reviewVegan eiwitreep My Protein review

De vegan eiwitreep van My Protein heb ik bestelt in de smaak chocola, cashewnoot en sinaasappel. Het is een mix van plantaardige eiwitten, vervaardigd met cacaoboter, stukjes chocolade en sinaasappel. De repen zijn glutenvrij en bevatten geen kunstmatige zoetstoffen of toegevoegde suikers. De reep is vrij klein en stevig.  De structuur is lekker zacht en de blokjes chocola geven het een fijne bite. De smaak doet mij enigszins denken aan de Pims koekjes die ik vroeger weleens at. Op zich heel lekker, maar door de sinaasappel is het een vrij sterke, aanwezige smaak. Na een aantal repen kreeg ik het ook nauwelijks meer weg. Mocht de combinatie van sinaasappel en chocola wél jouw ding zijn, dan is dit een aanrader! Mijn vriendin vond hem namelijk wel super lekker 😉 

Voedingswaarde My Protein reep

Voedingswaarde

De voedingswaarde vind ik wel oké. Een nadeel vind ik alleen dat er vrij veel calorieën inzitten (225 kcal). Ook begrijp ik niet waarom op de voorkant van de verpakking 13 gram eiwitten staat, terwijl er bij de voedingswaarden 12 gram staat. Dat klopt niet. Ik zou deze reep eerder voor het sporten te eten. De reep vult namelijk goed genoeg om een training vol te houden. Let op: als je ’s ochtends sport is het wel een heftig ontbijtje! 😉

Cijfer: 7/10

pin mij

Conclusie

Body & Fit My Protein
Smaak – *
Structuur  ✓  ✓ ✓
Voedingswaarde  ✓ ✓
Prijs/kwaliteitsverhouding  ✓  
Cijfer 8,5 7

*Smaak is natuurlijk persoonlijk

Als eerste een disclaimer: ik ben geen diëtist. Mijn conclusie is gebaseerd op mijn persoonlijke mening en behoeftes. Aan de hand van de voedingswaarden moet je altijd je eigen conclusie trekken. Maar het leek me wel leuk om te delen voor welke reep ik eerder zou gaan. De vegan eiwitreep van My Protein is het goedkoopste (€ 0,92 per reep), heeft een fijne, zachte structuur en geeft genoeg energie voor een flinke workout.

Als het gaat om smaak en voedingswaarde kies ik toch voor die van Body & Fit. Deze is wel wat prijziger (€ 1,33 per reep) maar er zitten meer eiwitten in, minder koolhydraten, een stuk minder calorieën en de smaak vind ik veel lekkerder. Ik vind het namelijk moeilijker om eiwitten binnen te krijgen, dan koolhydraten. Wél vind ik het erg jammer dat de vegan reep van Body & Fit nu (nog) verkrijgbaar is in weinig smaken. Je kan alleen kiezen uit Strawberry en Cookie Dough. Hopelijk komen er nog meer smaakjes!

Vond je deze vergelijking leuk om te lezen? En wat eet jij om genoeg eiwitten binnen te krijgen? Let me know!

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *