Vegetarisch eten in Zwolle | Vegetarische hotspots


 

Vegetarisch eten in Zwolle

Vegetarisch eten in Zwolle wordt steeds makkelijker! Er komen steeds meer hotspots waar je makkelijk en lekker vega(n) kan eten. Ik zet mijn favoriete vega hotspots op een rijtje, zodat je weet waar je vegetarisch kan lunchen, dineren en borrelen in Zwolle.

In 2016 schreef ik over mijn 7 favoriete vegetarische hotspots in Zwolle. Dit artikel wordt toevallig nog steeds veel gelezen. Want waar kan je in hemelsnaam vegetarisch eten in Zwolle? Ik vind persoonlijk dat dat nooit echt goed wordt aangegeven. Daarom deel ik een vernieuwd overzicht van al mijn favoriete plekjes waar je vegetarisch en soms ook veganistisch kan eten. Er zijn natuurlijk wat meer plekken waar je vega(n) kan eten, maar daar ben ik of 1) nog nooit geweest 2) niet zo’n fan van.
Een plek dat alleen een broodje hummus serveert, staat niet in deze lijst. Je vindt hier echt mijn favoriete plekjes met voldoende vegetarische gerechten in Zwolle.

Vegetarisch lunchen

Bagels & Beans

Bagels & Beans is de ideale lunchplek omdat je er zoveel vlees als vega kan eten. Daarnaast hebben ze zoveel opties: van bagels tot zoetigheid. Het leukste aan de Bagels & Beans vind ik de gezellige inrichting en het wisselende menu. Zo is er elke keer wat nieuws. Mijn favoriete bagels zijn dit moment de Paddoburger en de bagel met bospaddenstoelen kroketjes.

Menukaart Bagels & Beans

Adres: Blijmarkt 2, 8011 NE Zwolle

Lots & More

Lots & More behoort sinds kort ook tot één mijn favoriete hotspots. Je kan hier terecht voor salades, hartige broodjes, frozen yoghurt en taartjes. Ook een aanrader als je glutenvrij of lactosevrij eet. Ik heb hier een high tea gehad en ze maakten alles helemaal op maat. Zo is vegetarisch eten in Zwolle wel heel makkelijk! Benieuwd wat je kan verwachten? Check vooral even hun prachtige Instagramaccount (geen aanrader als je al honger hebt).

Menukaart Lots & More

Adres: Sassenstraat 49, 8011 PB Zwolle

Swolsch Friethuys

Een puntzak friet is ‘niet echt een lunch’, maar mocht je in Zwolle zijn dan moet je zeker een bezoek brengen aan Swolsch Friethuys. De ambachtelijk friet heeft namelijk al meerdere malen de AD friettest gewonnen. Daarnaast hebben ze een aantal vega(n) frituursnacks, zoals een ragoutkroket en een tomaat-mozzarellasoufflé. Je vindt hier ook vegan mayonaise!

Menukaart Swolsch Friethuys

Adres: Grote Kerkplein 10, 8011 PK Zwolle

Engel Winkelcafé

Engel Winkelcafé is een combinatie van een lunchroom en een winkel. Je kan er zowel ontbijten als lunchen. Alle producten in de winkel zijn fairtrade, gerecycled, handgemaakt door bijvoorbeeld mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt of ze vertellen een mooi verhaal. De koffie kan je bestellen met plantaardige melk en de meeste gerechten zijn biologisch of gemaakt met ingrediënten uit de regio.

Menukaart Engel Winkelcafé (even naar beneden scrollen)

Adres: Grote Markt 3, 8011 LV Zwolle

Vegetarisch uiteten

Mayur Kitchen

Mayur Kitchen serveert gerechten uit de keuken van India en Bangladesh. De menukaart bestaat uit zowel vegetarische gerechten als vlees/vis gerechten. Mijn favoriete vegetarische gerecht is de Navratan Korma: seizoensgroenten in een romige curry met cashewnoten, rozijnen , exotische vruchten en amandelschaafsel. Dit is zó lekker! Tip: geef het aan als je glutenvrij en/of veganistisch eet, dat is hier geen enkel probleem.

Menukaart Mayur Kitchen

Adres: Melkmarkt 42, 8011 ME Zwolle

Pooja’s Rotishop

Pooja’s Rotishop is een nieuw plekje waar je vegetarisch kan eten in Zwolle. Deze Surinaamse afhaaltent maakt roti met kousenband, kerrie ei en aardappel en eventueel tofu of tempeh. Probeer zeker de Bara met zelfgemaakte peper en de gebakken banaan. Eet je veganistisch? Dan maken ze een portie vegan roti zonder ei. Let op: de gerechten zijn voornamelijk om af te halen. Er zijn wel enkele zitplekken, maar het is geen restaurant.

Menukaart Pooja’s Rotishop

Adres: Luttekestraat 29, 8011 LP Zwolle

Ingeburgerd

Ingeburgerd is een burgertent met allerlei verschillende burgers. Of je nou vlees eet of juist vega(n): er staan genoeg gerechten op de kaart. Daarnaast kan elke burger helemaal vegetarisch óf veganistisch worden gemaakt. Geen zin in een burger? Dan kan je ook kiezen voor friet of een uitgebreide salade. Ik bestel graag de instap burger met sla, tomaat, augurk, rode ui, salsa.

Menukaart Ingeburgerd

Gandhi

Een Indiaas restaurant met betaalbare vega(n) gerechten. De vegetarische gerechten staan overzichtelijk aangegeven (net als de pittigheid). Ik neem vaak de vegetarische Thali. Dit is een soort kennismakingsgerecht met de Indiase keuken Je krijgt 4 verschillende vegetarische gerechten met basmati rijst en vers nan brood. Zo kan je veel proeven van alle gerechten. Er staan trouwens 9 vegetarische hoofdgerechten op de kaart, dus er is genoeg te kiezen!

Menukaart Gandhi

Adres: Oude Vismarkt 9A, 8011 TA Zwolle

Pho Kitchen

Pho Kitchen is een Vietnamees restaurant aan de Nieuwe Markt. Er is zoveel keuze: van miehoen salade bowls tot noedelsoepen. Let op: de porties zijn vrij groot, dus eet je niet vol met alle bijgerechten (zoals ik deed).  Ik bestelde Bun Dau HuChay: vermicelli noedels met tofu, verse salade en kruiden, geserveerd met een speciaal sausje. Een extra pluspunt vind ik dat het super betaalbaar is. Voor een hoofdgerecht (waarna je echt wel vol zit) betaal je tussen de € 10 tot € 15.

Menukaart Pho Kitchen

Adres: Nieuwe Markt 8, 8011 PE Zwolle

Eetkamer Everydays

Op 10 minuten lopen vanaf het station vind je Eetkamer Everydays. Op de kaart vind je echt geweldige veganistische opties die niet zo standaard zijn. Of je nou gaat lunchen of dineren: er zijn sowieso twee opties. Laatst nam ik de vegan pulled mushroom met seizoensgroente, babaganoush, sla en vegan aioli. Dit lunchgerecht is een echte aanrader. Om de zes weken is er trouwens een nieuwe kaart, zo heb je altijd wat nieuws te proeven.

Menukaart Everydays

Adres: Assendorperstraat 45, 8012 DE Zwolle

Blue Sakura

Als ik zelf geen sushi maak, dan ga ik vaak naar Blue Sakura. Er zijn voldoende gerechten zonder vlees of vis. Mijn favoriete sushi rolls zijn de Crispy Maki en Gunkan Wakame. In de Facebookgroep Vegan Zwolle e.o. lees ik dat ze vegan friendly zijn. Als je aangeeft dat je volledig plantaardig eet, dan krijg je een vegan lijst waarop staat wat je kan bestellen, super handig!

Menukaart Blue Sakura

Adres: Bethlehemkerkplein 35, 8011 PH Zwolle

Vegetarisch borrelen

Eetkamer Everydays

Eetkamer Everydays noemde ik al even bij het dineren, maar je kan hier ook gezellig borrelen. Dus vandaar dat deze er gewoon twee keer instaat! Je kan kiezen uit een uitgebreide vegan borrelplank voor twee personen of een broodplankje met drie verschillende dips. Lekker met een gin & tonic of een mocktail.

Dogtails

Dogtails is een cocktailbar waar je ook kan eten. Ze hebben een kaart met een aantal hotdogs (what’s in the name) en een paar salades. Schrik niet: alle hotdogs kunnen ook vegetarisch worden gemaakt! Op de kaart staan zo’n 20 verschillende cocktails waarvan er maandelijks 4 veranderen. Staat jouw favoriete cocktail er niet tussen? Ze maken hem graag voor je op maat.

Menukaart Dogtails

Adres: Gasthuisplein 13, 8011 SB Zwolle

Belgische Keizer

Bij de Belgische Keizer proef je allerlei verschillende speciaalbiertjes. Daarnaast hebben ze een fijne borrelkaart met vegetarische bapas (bier en tapas) of losse gerechten waaronder nachochips, kaasblokjes, ui-ringen en kaassoufflés. Genoeg opties om een avondje te vertoeven. Tip: elke dinsdagavond is het ‘Speciaalbier avond’ en kosten alle speciaalbieren op fles maar € 2,80.

Menukaart Belgische Keizer

Adres: Melkmarkt 58, 8011 ME Zwolle

Bapas

Bij Bapas vind je een uitgebreide bierkaart met veel bijzondere bieren en gerechten uit de Hollandsche, Belgische keuken. Qua borrelhapjes kan je kiezen uit halloumi frites, gemarineerde olijven, pita broodjes met falafel of een klein broodplankje. De champignons in Bierbeslag van La Trappe dubbel zijn een echte aanrader volgens een vriendin van mij.

Menukaart Bapas

Adres: Grote Kerkplein 9

Welke hotspot is jouw favoriet? Of waar eet jij graag vegetarisch in Zwolle? Let me know!

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *