Too Good To Go | Voorkom voedselverspilling en red etenZoetigheid van backWERK

Ga voedselverspilling tegen! Met de app Too Good To Go kan je voor een klein prijsje eten ophalen dat anders wordt weggegooid. Van allerlei ondernemingen kan je een box ophalen met eten dat anders wordt weggegooid. 

Wat is Too Good To Go?

Too Good To Go is een app om voedselverspilling tegen te gaan. Er is immers enorm veel voedselverspilling. Dat is niet alleen zonde van het eten, maar ook voor de gebruikte grondstoffen voor de productie van het eten zoals water, arbeid, landbouwgrond en vervoer. Deze verspilling zorgt voor 8% van de wereldwijde CO2-uitstoot. Gelukkig kan je een handje helpen door een deel van deze voedselverspilling tegen te gaan.

Met de app kan je eten ophalen dat anders door winkels en restaurants aan het einde van de dag wordt weggegooid. Het eten is nog vers, lekker en goed maar helaas is is er gewoon te veel. In plaats van dat het wordt weggegooid, kan je het voor een klein prijsje ophalen. Van belegde broodjes tot diverse groentes: het is altijd een verrassing wat er in de ‘Magic Box’ zit. Met de app red lekker je eten en laat je goed eten niet verspillen!

Hoe koop je een maaltijd bij Too Good To Go?

Het kopen van een maaltijd bij Too Good To Go is heel simpel. Download de app via de App Store of Play Store. In de app zie je een overzicht van winkels die een ‘Magic Box’ aanbieden. Dit kan de plaatselijke Jumbo of Spar zijn, maar ook hippe restaurants of een lokale bakker. Als je de app hebt geïnstalleerd is het een kwestie van afwachten en regelmatig de app openen. Je kunt per onderneming zien of er een Magic Box beschikbaar is en wat het kost.

Overzicht Too Good To Go app
Ik heb de afstanden afgeschermd i.v.m. privacy

Onderaan kan je kiezen voor verschillende weergaves: lijst, kaart en favorieten. Als je klikt op de lijst en jouw locatie invoert zie je alle deelnemende ondernemingen in jouw buurt, gesorteerd op afstand. Bij de kaart zie je een soort maps weergave van jouw omgeving. In jouw favorieten kan je je favoriete hotspots vinden! Zo heb je dus verschillende weergaves van ondernemingen die meedoen met de app. Heeft jouw favoriete onderneming een Magic Box over? Dan kan je heel eenvoudig een box kopen.

Bestellen bij Too Good To Go

Via deze zes stappen koop je een Magic Box. Kan je de box toch niet ophalen of heb je geen interesse? Dan kan je de bestelling heel makkelijk annuleren. Je ontvangt dan direct je geld terug. Het kan voorkomen dat je bestelling afgeschreven lijkt te zien. De terugbetaling krijg je binnen 3 tot 5 werkdagen op je rekening.

Als je tijdens de ophaaltijd bij de locatie bent klik je op ‘Bon van je bestelling’. Er staat dan een QR-code die de locatie kan scannen als bevestiging van jouw aankoop.

Tip: neem altijd een tasje (en bakjes) mee zodat je het gemakkelijk kan meenemen!

backWERK bestelling

Mijn bestelling bij backWERK

backWERK is relatief nieuw in Zwolle en heeft huisgemaakte sappen en smoothies, vers belegde broodjes,  hartige snack en gebak. Een fijne hotspot voor ontbijt of lunch. Er is ruime keuze uit verse producten. Ik ben er zelf eerlijk gezegd nog nooit wezen lunchen of ontbijten, wél heb ik twee keer een Magic Box opgehaald. Vorige week kreeg ik wel 6(!) zakken mee met allemaal lekkers.

Broodjes van backWERKHarde broodjes via Too Good To Go  Zoetigheid van backWERKBelegde broodjes van Backwerk via Too Good To Go  Broodjes via Too Good To Go
Wauw, de zakjes zaten bomvol lekkere dingen! In totaal kreeg ik voor € 4,99:

  • 2 kaiserbroodjes
  • 2 ciabatta’s
  • 2 meergranen broodjes (denk ik)
  • 2 baguettes
  • 1 kaas croissant
  • 1 ham-kaas croissant
  • 1 pretzel
  • 1 donut
  • 3 belegde broodjes (hummus/mozarella en met kip)

De ham-kaas croissant en het belegde broodje met kip heb ik natuurlijk niet zelf opgegeten. De harde broodjes heb ik in de vriezer gedaan en de rest heb ik wel aardig opgegeten met mijn vriendin. Je weet nooit wat je van tevoren krijgt, maar ik raad je aan om een deel in te vriezen of het te verdelen onder vrienden! Vaak is het best wel veel wat je krijgt.

Review

Ik vind de app ontzettend handig! Het is een mooi, duurzaam initiatief. Daarnaast leer je nieuwe eettentjes kennen, proef je andere gerechten en heb je voor een klein prijsje iets lekkers in huis. Het is wel even uitzoeken wanneer de boxen online komen, ik mis ze namelijk erg vaak. Jammer, want er is nog zoveel te proeven. Too Good To Go zegt over de tijden van de boxen:

Als de ophaaltijd van een locatie 15 minuten voorbij is, komen de nieuwe Magic Boxen online. Je kunt dan alvast een Magic Box bestellen voor de volgende dag. Daarnaast hebben locaties zelf ook de optie om door de dag heen extra Magic Boxen erbij te zetten als ze zien dat ze meer verspilling hebben.

Heb jij weleens de Too Good To Go app gebruikt? Zo ja, wat heb je toen gekregen? Let me know!

 

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *