Vegetarische zoete aardappel salade met feta en tahini dressing


vegetarische salade zoete aardappel

Deze vegetarische zoete aardappel salade met tahini dressing is mijn favoriete salade. Hij is snel te maken, vult goed en is de volgende dag ook nog lekker. Met een paar ingrediënten maak je hem. Handig voor mee naar je werk!

“Wat ga ik vandaag eten?”. Eén van de leukste, maar ook lastigste vraag op een dag. Op sommige dagen weet ik het echt niet of heb ik geen energie om moeite te doen. In mijn self care journal heb ik daarom een aantal snelle, makkelijke en vullende recepten geschreven. Deze vegetarische zoete aardappel salade eet ik vaak als lunch na het sporten. Om hem iets vullender te maken doe ik er soms wat extra bulgur of groente bij. Zo is de salade vullend genoeg als avondeten. De portie is vrij groot voor één persoon (want: lekker). Wat je over hebt kan je de volgende dag meenemen naar school of naar je werk. Doe dan wel even de feta apart voor de zekerheid! Om het recept te veganizen kan je ook de vegan feta van Violife gebruiken.

vegetarische salade zoete aardappel en feta

Ingrediënten voor één middelgrote portie

 • Handje gewassen spinazie
 • Middelgrote zoete aardappel
 • 50 gram bulgur (quinoa kan ook)
 • 50 gram feta
 • Klein blokje groentebouillon
 • Kwart komkommer
 • Citroensap (kan gewoon uit een flesje)
 • Theelepel kruiden van: gerookte paprika, komijn, peper en kruidenzout
 • Dressing: citroensap en tahini
 • Voor extra fitgirl punten: eetlepel hennepzaad en een eetlepel gebroken lijnzaad

Optioneel: voeg vega(n) kip toe aan de salade voor extra bite en eiwitten

superfoods

Waar koop ik alle ingrediënten?

Bijna alle ingrediënten vind je in je lokale supermarkt. De hennepzaad heb ik zelf (in de aanbieding) bij Body&Fit bestelt, maar deze kan je ook vinden in de bio afdeling van de supermarkt. Het is aardig prijzig, maar ik doe al een halfjaar met 750 gram. Daarnaast bevat hennep veel eiwit en smaakt het vrij nootachtig, wat goed past in je havermout of salade.  Gebroken lijnzaad is tegenwoordig overal verkrijgbaar, zelfs bij de Action. Tahini kan je vinden bij een toko, maar ook bij de ‘buitenlandse afdeling’ van de Jumbo of Albert Heijn. Mocht je dit niet kunnen vinden dan kan je ook een andere notenpasta toevoegen, zoals pindakaas of amandelpasta.

Tahini

Bereidingswijze vegetarische zoete aardappel salade

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
 2. Was ondertussen de zoete aardappel en snijd hem in kleine blokjes. Doe de zoete aardappelblokjes in een kom, voeg een scheut olijfolie en de kruiden toe. Meng het geheel zodat elk blokje bedekt is met het kruiden/olie mengsel.
 3. Schuif de zoete aardappel blokjes in de oven voor ongeveer 20 minuten of totdat je ze met een vork kan doorprikken.
 4. Terwijl de zoete aardappel in de oven zit, kan je de bulgur koken. Volg de bereidingswijze op de verpakking. Voeg een klein blokje groentebouillon toe aan het water. Als de bulgur klaar is, laat deze dan even afkoelen. Zodra het lauwwarm is kan je er een eetlepel citroensap doorheen mengen.
 5. Snijd de komkommer en feta in kleine blokjes.
 6. Tijd om de vegetarische zoete aardappel salade samen te stellen! Leg op de bodem van een kom of schaal een paar bladeren spinazie. Schep daarbovenop de bulgur met citroen. Voeg de zoete aardappel, blokjes komkommer en blokjes feta toe.
 7. Versier de salade met een eetlepel hennep en lijnzaad en drizzle er een theelepel tahini overheen.

vegetarische salade zoete aardappel

Pinterest link vegetarische salade

Eetsmakelijk! Heb je de vegetarische zoete aardappel salade  gemaakt? Tag me dan via Twitter of Instagram met @Clairecodi. Ik vind het super leuk om te zien als jullie mijn recepten maken! Wat is jouw favoriete zoete aardappel recept? Let me know!

,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *