Damn, Honey | Podcast aanrader en boekentipDamn, Honey op Spotify

Sinds kort heb ik de podcast en het boek ‘DAMN HONEY’ ontdekt. Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen vertellen alles over ‘alle shit waar je als vrouw van deze tijd mee moet dealen‘. Een plek waar onderwerpen als slut shaming, body positivity en seksualiteit aan bod komen. 

Wat is een podcast      

Een podcast is een soort radioprogramma dat je kan beluisteren via een smartphone, tablet of computer.

Waarom podcasts een aanrader zijn:

  • Een podcast kan je op elk moment luisteren, bijvoorbeeld tijdens de afwas of als je een rondje loopt in het park.
  • Er zijn miljoenen genres en onderwerpen waar je uit kan kiezen, van spannende waargebeurde verhalen tot educatieve podcasts waarbij je iets nieuws leert.
  • Het beluisteren van een podcast is helemaal gratis.
  • Iedereen kan een podcast maken! Hierdoor ben je niet verplicht om naar bekende radio DJ’s luisteren die je misschien niet helemaal aanspreken.

Tip: je kan podcasts gratis beluisteren via Spotify, Soundcloud, Podcastluisteren.nl of apps zoals Overcast, Stitcher of Castro. 

Podcast luisteren op Spotify

Podcast Damn, Honey

Ik heb eerlijk gezegd nog nooit naar een podcast geluisterd, maar ik zag het overal voorbij komen. Hierdoor werd ik erg nieuwsgierig want ‘wat is er zo interessant aan een podcast?’ In het artikel over mijn self care journal deelde ik een lijst met podcasts die ik graag wil luisteren. Ik begon met de podcast Damn, Honey en ik ben helemaal fan. Binnen 2 weken heb ik alle 19 afleveringen geluisterd.

Ik heb mezelf nooit echt bestempelt als feminist, onder andere vanwege het stereotype (iets met okselhaar en haat aan mannen). Dat beeld is door deze podcast erg veranderd. Marie Lotte en Nydia brengen op een leuke, vrolijke én interessante manier diverse onderwerpen aan het licht. Dankzij hun (zelf)spot en enthousiasme heb ik al veel nieuwe inzichten gekregen. Een heel positief punt vind ik vooral hoe zij met kritiek omgaan. Dit bespreken ze uitgebreid tijdens de uitzending en ze schromen niet om toe te geven dat ze een fout maken.

Over de podcast

De podcast van Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen gaat over ‘alle shit waar je als vrouw van deze tijd mee moet dealen’. Om de twee weken is er een nieuwe aflevering die gaat over een relevant onderwerp. Denk aan seksualiteit, ongewenste intimiteit (catcalling), mannengriep, autisme, seksdiversiteit in fashion en veel meer. Bij elk podcast schuift een (ervarings)deskundige aan met betrekking tot het onderwerp. Aflevering 14 ging bijvoorbeeld over menstruatieproducten en de schaamte daaromheen. Te gast was mede-oprichter Mariah Mansvelt Beck van het merk Yoni. Deze menstruatieproducten ken je misschien wel via mijn blog of van hun taboedoorbrekende content, waaronder de slogan: Chemicals are not for pussy’s. Ik vond dat een hele toffe aflevering, want waarom is menstruatie zo’n taboe als elke vrouw ermee moet dealen?

Boekentip Damn, Honey

Boekrecensie Damn, Honey

Het gelijknamige boek heb ik bestelt na het beluisteren van hun podcast. Marie Lotte en Nydia kregen inspiratie door het boek ‘Sexy, but tired. but sexydoor influencer Jamie Li. Dit boek (dat erg veel ophef veroorzaakte) gaat over alle ballen hoog houden en een sexy leven leiden. Het boek bevat onder andere kreten als ‘vrouwen moeten zin maken, want mannen moeten hun zaad kwijt’. Marie Lotte en Nydia willen met hun boek Damn, Honey een tegengeluid laten horen. Een positief pleidooi om te doen waar je zelf zin in hebt.

Het mini-boek telt slechts 83 pagina’s, maar iedere pagina raakt enorm. Of het nou een gevoel is ‘Zo heb ik er nog nooit over nagedacht’ of een gevoel van herkenning. In het boek delen ze eerlijk en transparant hun eigen ervaringen over hun eerste keer, body positivity issues, seks (zowel goede als slechte), masturberen en ongewenste intimidatie. Net als hun podcast gaat het boek ook over “alle shit waar je als vrouw mee moet dealen”.

Boek bladeren Damn, Honey

Het boek zette mij op een humoristische en kwetsbare manier aan het denken. Daarom vind ik het een echte aanrader. Je hoeft het natuurlijk niet met alles eens te zijn. Bijna iedereen heeft te maken (of kent iemand die te maken heeft) met de taboe’s die zij bespreken, zoals body positivity of ongewenste intimidatie. Het boek is klein, maar zeer krachtig en bespreekt onderwerpen die normaliter niet zo snel op tafel komen terwijl ze juist zo relevant zijn.

Prijs: € 6,50 via Bol.com

Ken jij het boek of de podcast Damn, Honey? Ik ben heel benieuwd wat jij ervan vindt! 

Dit artikel bevat een affiliatelink. Hierdoor krijg ik een mini percentage als jij iets koopt via de link.
Bedankt voor je support

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *