Fair OOTD: duurzame t-shirts van Wholesome Culture


duurzaam t-shirt van Wholesome Culture

In deze Outfit Of The Day deel ik twee duurzame t-shirts van Wholesome Culture! Dit duurzame merk verkoopt onder andere hippe statement tees. Ik liet ze shinen tijdens de IJ-hallen en deel naast professionele outfitfoto’s *kuch* ook mijn ervaring met de webshop!

Over Wholesome Culture

Misschien heb je de hippe t-shirts van Wholesome Culture voorbij zien komen op Instagram. Vooral in de vegan- en duurzaamheidsscène is het een populair merk. Wholesome Culture verkoopt fair fashion met een duurzame boodschap. De kleding wordt onder goede omstandigheden gemaakt en zijn voorzien van het Worldwide Responsible Accredited Production (WRAP) certifcaat. WRAP is een non-profitorganisatie gericht op het promoten van veilige, wettige, humane en ethische productie over de hele wereld door certificering en educatie.

Bij je aankoop steun je een goed doel. Er gaat namelijk 15% van het aankoopbedrag naar organisaties die zich inzetten voor dierenrechten.  Zo wordt er gedoneerd aan Rancho Relaxo en The Gentle Barn. Deze non-profitorganisaties zetten zich volledig in voor dieren. Kortom: een mooi merk met een mooi doel! Reden genoeg om voor mij een keertje te bestellen.

duurzame t-shirts van Wholesome Culture

Duurzame t-shirts van Wholesome Culture

De collectie van Wholesome Culture bestaat uit t-shirts, truien, sweaters, sieraden en accesoires. Ik ben al tijden op zoek naar leuke, hippe statement tees. De meeste statements van de webshop zijn gericht op het veganisme of de aarde. Zo is er een t-shirt met “Busy saving animals” of “Friends not food”.  Ondanks dat ik pro duurzaamheid ben, zou ik zelf niet snel zo’n t-shirt dragen.  Ik koos dan ook voor twee subtielere exemplaren. Wél een mooie boodschap, maar iets minder in your face.

Op 16 juli heb ik mijn bestelling geplaatst en 9 augustus mocht ik hem ein-de-lijk ontvangen! Wholesome Culture zit in New York en de duurzame t-shirts worden pas gedrukt na je bestelling. Heel duurzaam, maar ook lastig om zo lang te wachten. De t-shirts zitten geweldig, zijn gemaakt van 100% katoen en de tekst zit op de juiste plek.  Het gekke is wel dat één t-shirt anders valt dan de ander. De “Be the energy you want to attract” zit namelijk vrij oversized. Het andere t-shirt “Hate less, love more” zit een stuk meer fitted. Op zich geen probleem, maar wel opvallend.

Hate less, love more

duurzame t-shirts van Wholesome Cultureduurzame t-shirts van Wholesome Culture

Be the energy you want to attract

duurzame t-shirts van Wholesome Cultureduurzame t-shirts van Wholesome Culture

De t-shirts heb ik gecombineerd met een tweedehands broek van de Zara en vintage All Stars van Finders Keepers. Ik vind deze duurzame t-shirts zo leuk! Je kan ze stoer combineren met een jeans en sneakers of juist wat speelser met een rokje. Ook als het wat kouder wordt, kan je er alle kanten mee op. Ik ben er heel blij mee! Met deze duurzame shirts wordt mijn groene hartje toch weer opgewarmd hoor. Ik begin langzaamaan weer in de duurzame vibes te komen. De foto’s heeft Romy van Vaker Vrolijk gemaakt met haar nieuwe camera bij de IJ-hallen.

sieraden van River Stones

sieraden van River Stones

Ook droeg ik mijn duurzame sieraden van Riverstones. De ringen heb ik een tijdje terug bestelt en de ketting kreeg ik van mijn lieve jaarclub. De sieraden van Riverstones zijn handgemaakt op Bali en merendeel van het materiaal is goedgekeurd door Max Havelaar. Een top merk dat gevestigd is in Nederland!

Ik ben super blij met mijn duurzame t-shirts van Wholesome Culture. Enige nadelen zijn de lange levertijden en dat niet elk t-shirt dezelfde fit heeft. Wat vind jij van de t-shirts?

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *