Ik heb mijn eerste tattoo laten zetten


tattoo hoofdfoto

Afgelopen zaterdag heb ik mijn eerste tattoo laten zetten. Ik wilde al zolang een tattoo, maar het moment (of het geld) was nooit echt daar. Nu wel! Ik deel de betekenis erachter én of het zeer deed (spoiler: valt hartstikke mee).

Leef ik nog?!

Ja, ik leef zeer zeker nog! De laatste weken was ik weer niet zo actief op bloggebied. De reden daarvoor is dat ik constant met sociale media bezig ben. Sinds anderhalve maand werk ik namelijk als online content marketeer bij een reclamebureau. Mijn baan is hartstikke leuk en ik heb het enorm naar mijn zin. Dat betekent dat ik acht uur per dag in Facebook, Instagram, Twitter en WordPress duik. Ontzettend interessant, maar dan vind ik het ook fijn om na het uitklokken van de werkdag even offline te zijn. Vandaar dat ik het bloggen even heb gelaten wat het is. De laatste tijd heb ik wel weer blogkriebels te pakken, dus af en toe zal er hier een artikel verschijnen. Dat je het even weet! 😉

tattoo

De betekenis achter mijn tattoo

Eén van mijn goals was om voor mijn 25ste een tattoo te laten zetten. Volgende week vrijdag word ik alweer een kwart eeuw, talk about timing!  Nu heb ik het natuurlijk niet gedaan om een doel te behalen, dat zou een beetje zonde zijn. (Hoewel deze tattoo vrij impulsief in mij op kwam). Ik heb namelijk mijn sterrenbeeld laten tattoeëren. Of nouja, het sterren patroon van mijn sterrenbeeld. Ik ben op 20 juli jarig, wat inhoud dat ik een kreeft ben. Mocht je niet zo’n zweefteef zijn als ik, dan heb je er misschien helemaal niets mee, maar ik vind horoscopen en spiritualiteit razend interessant.

Een van de eigenschappen van een kreeft is emotionaliteit. Een eigenschap die ik op sommige momenten liever niet bezit. Hoe fijn zou het zijn om dingen minder snel persoonlijk op te vatten, wat harder te zijn en een fuck it all houding te hebben? Lijkt mij geweldig. Maar ik vergeet soms dat deze gevoeligheid mij ook ontzettend veel biedt. Ik ben liever een emotioneel persoon, dan een kil persoon. Zo voel ik emoties van anderen sneller aan, kan ik me gemakkelijk verplaatsen in andermans gevoelens en ben ik daardoor redelijk zorgzaam en sociaal. Om me eraan te herinneren dat emotioneel zijn oké is, heb ik mijn tattoo laten zetten. Zou de wereld niet een tikje beter zijn als we meer rekening houden met andermans gevoelens?!

tattoo

Het laten zetten van mijn tattoo

Ik heb mijn tatoeage laten zetten bij Dondersch tattoo in Zwolle. Simpelweg omdat eigenaar Dave geweldige, strakke tattoo’s zet. Daarnaast vond ik zijn shop een super fijne inrichting hebben. De shop is heel open en licht waardoor ik me heel prettig voelde. Daarnaast hield Dave ook rekening met mij omdat het mijn eerste tattoo was. Zo legde hij alles rustig uit, super fijn!

Ik wilde het ontwerp graag op de binnenkant van mijn bovenarm laten tatoeëren. Een subtiele plek en niet geheel in your face. Ik kan hem gemakkelijk verbergen als ik moet. Het zetten van de tattoo vond ik qua pijn heel erg meevallen. Nu stond ik na een kwartier alweer buiten, dus zo lang heb ik ook niet ‘geleden’. Het was alleen niet het slimste idee om hem in hartje zomer te zetten. De komende weken mag mijn arm namelijk niet in de zon, oeps. Gelukkig zit ik toch de meeste dagen op kantoor, dus ik mis niet veel zonnestralen.

tattoo

Tada, dit is het resultaat! Het leek me wel leuk om hier een blog over te schrijven, gezien de reacties op Instagram zo positief waren. Wat vind jij van tattoo’s? Is het jouw ding of juist helemaal niet? Let me know!

Ik ben trouwens actiever op Instagram dan op mijn blog, mocht je me willen volgen 😉

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *