Recept: vegan ijskoffie met drie ingrediëntenvegan ijskoffie

Zin in koffie, maar is het eigenlijk veels te warm? Ik deel mijn recept voor super makkelijke vegan ijskoffie!

Ik hou van koffie! Helaas is het met dit warme weer niet het meest verkoelende drankje. Om af te koelen schijnt het beter te zijn om warme dranken te drinken omdat je lichaam hierdoorafkoelt. Dat mag dan wel zo zijn, maar ik drink toch liever een ijskoudje drankje. Ik zag ook dat ik mijn laatste recept in juli(!) heb gedeeld (een recept voor een vegan sushibowl). Hoog tijd voor een nieuw recept. Om toch te genieten van een kopje koffie in de ochtend, maak ik graag vegan ijskoffie. Dit is super makkelijk én verfrissend. Ik deel vandaag het recept voor vegan ijskoffie!

Ingrediënten vegan ijskoffie

  • Flinke hand ijsklontjes
  • 500 ml sterke koffie (of espresso)
  • 200 ml plantaardige melk
  • Optioneel: suiker

Koffie

Qua koffie kan je het beste kiezen voor een krachtige en sterke koffie. Filterkoffie heeft mijn voorkeur omdat je deze zo sterk kan maken als je wilt. Gebruik dus geen Senseo (eigenlijk moet je dat sowieso niet doen) want deze is te waterig. Om de smaak van de koffie sterk te houden kan je ook de koffie gieten in een ijsblokjesvorm. Wanneer je deze invriest en toevoegt aan de ijskoffie blijft de smaak intens.

Bereidingswijze

Zet een pot sterke koffie. Giet de warme koffie in een kan en voeg eventueel suiker toe naar smaak. Als de koffie koud is wordt de suiker niet goed opgelost. Ik gooi er zelf drie suikerklontjes in. Zet de warme kan koffie in de koelkast zodat deze goed afkoelt. Na een halfuur kan je de koffie in de blender gieten samen met de plantaardige melk en de ijsklontjes. Blend alle ingrediënten samen en giet de ijskoffie in longdrink glazen. Voorzie de glazen van een rietje, bijvoorbeeld zero waste RVS rietjes. Zo, je koffie is klaar!

Tip: Twijfel je of je blender krachtig genoeg om ijs te malen? Dan kan je de ijsblokjes ook handmatig crushen. Wikkel een aantal ijsblokjes in een theedoek en verpulver het ijs met een deegroller of hamer.

vegan ijskoffie

vegan ijskoffie met chocola

Nóg lekkerder maken

Deze vegan ijskoffie is makkelijk én lekker. Alleen bedacht ik tijdens het maken nog een paar lekkere variaties:

  • Romige koffie: voeg een bolletje vanille ijs toe wanneer je de ingrediënten blendt om de koffie nog romiger te maken.
  • Proteïne shake: voeg een schepje eiwitpoeder toe om meer protein binnen te krijgen of voor een extra smaakje.
  • Chocoladekoffie: rasp pure chocolade over de melkschuim voor een chocolade effect. Of wat misschien ook lekker is, is om chocolade door de warme koffie te roeren.
  • Kokosslagroom: zet een blik vette kokosmelk voor een nacht in de koelkast. Schep de harde kokosmelk eruit en klop deze in een kom met wat suiker op tot kokosslagroom. Recept via Minimalist Baker.

vegan ijskoffie met chocola

vegan ijskoffie met chocola

Eetsmakelijk! Heb je deze vegan ijskoffie recept gemaakt? Tag me dan via Twitter of Instagram met @Clairecodi. Ik vind het super leuk om te zien als jullie mijn recepten maken! Wat is jouw favoriete verkoelende drankje? Let me know!

 

,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *