Duurzame winkels in Zwolle: 5 hotspots op een rijtje


Duurzame winkels in Zwolle: Hotspot Finders Keepers

Duurzame winkels zijn soms lastig te vinden. In elke stad vind je wel een H&M of een Zara, maar die duurzame winkels zijn soms wat lastiger te spotten. Ik zet er een paar op een rijtje zodat jouw winkeldagje nóg leuker (en groener) wordt!

Winkelen is niet per se heel duurzaam. Tenminste: als je dingen koopt die je eigenlijk niet nodig hebt. Ik denk dat iedereen weleens een (of meerdere) miskoop heeft gedaan. Een jurk die jaren in je kast blijft hangen of een serviesset die toch niet past bij je stijl. Ook ik heb een aantal miskopen in de kast hangen. Wat je daarmee kan doen? Verkopen, weggeven aan een bekende of doneren. Daarom geldt bij al deze duurzame winkels: koop alleen als je het ook echt nodig hebt. Niet alleen voor het milieu, maar ook voor je portemonnee.

De prachtige schoenen van #stappeninmeesterwerken al gezien?! Deze mooie kleuren zijn super voor in de zomer! De schoenen zijn ook duurzaam want ze zijn gemaakt van PET flessen!☀️#shoes #vangogh #zwolle #sneakers #pistache #recycle #bottles #pet

A post shared by Pistache Zwolle (@pistachezwolle) on Apr 26, 2018 at 4:46am PDT

1. Pistache Concept store

Pistache is een concept store met diverse producten. Hier vind je sieraden, boeken, gadgets, muziek en interieur items. Daarnaast kan je ook terecht voor een lekkere lunch en een goede knipbeurt. Ook organiseert Pistache regelmatig een bootcamp, voor de sportievelingen onder ons. Kortom: je verveelt je niet bij Pistache. Het fijne is dat Pistache voornamelijk duurzame merken verkoopt, denk aan Armed Angels, Kuyichi, Mud Jeans, Swedisch Sotckings en Miss Green. Als je houdt van fair fashion kan je hier je hart ophalen!

Eiland 12 | www.pistache-zwolle.nl

Zoveel leuks en lekkers ? Tot vijf uur de tijd om bij ons te shoppen! Tot zo ?? . . #nieuwemarkt #zwolle #soortvanwinkel #conceptstore #giftshop #lekkernijen #cadeaus #handmade #handgemaakt #duurzaam #uitdestreek

A post shared by SOORTVANWINKEL (@soortvanwinkel) on Mar 31, 2018 at 7:00am PDT

2. Soortvanwinkel

Soortvanwinkel wordt gerund door Tosca van den Braak en Kirsten Zuiderbaan. De afgestudeerde autonome kunstenares en illustratrice uit Zwolle hebben beide een passie voor creëren, organiseren en ondernemen. Soortvanwinkel verkoopt unieke en handgemaakte producten van ontwerpers, kunstenaars en verzamelaars uit heel Nederland. Bij Soortvanwinkel kan je terecht voor handgemaakte kaarten, sieraden, servies, artprints, papierwaren en méér. Een must om te bezoeken als je houdt homemade items.

Samuel Hirschstraat 1 | www.soortvanwinkel.nl

Happy weekend babes!✨ knappe @clairecodi weet wel raad met onze nieuwe voorraad vintage goodies??? shot by @anneline.rmns #vintage #vintageclothing #weekendvibes #zwolle

A post shared by Finders Keepers Vintage&Retro (@finderskeeperszwolle) on Jan 13, 2018 at 2:40am PST

3. Finders Keepers

Finders Keepers wordt gerund door styliste Janske Pen en verkoopt uitsluitend vintage. Voor wie het idee heeft dat vintage vies of suf is: no way! Bij Finders Keepers spot je hippe Levi’s, oldskool All Stars en leuke jurkjes. Naast dat je kan shinen met je one of a kind item, is het ook nog eens heel duurzaam. In september heb ik eerder een artikel gewijd aan Finders Keepers. Intussen heb ik al meerdere outfits geshopt, zie ook bovenstaande Instagramfoto. Maar belooft: die OOTD komt eraan!

Luttekestraat 56 | Facebook.com/finderskeeperszwolle/

‘Goudappeltjes’: de (zo goed als) nieuwe items van de betere topmerken. ?? #secondhandfashion #accessoires #shoes #more #welcome #appelenei

A post shared by Appel & Ei (@appelenei) on Mar 20, 2018 at 2:45am PDT

4. Appel & Ei

Appel en Ei verkoopt tweedehands kleding, accessoires en schoenen. Je kunt je kleding brengen naar de winkel brengen om te verkopen (check wel even de voorwaarden) of zelf shoppen. Bij Appel & Ei vind je eigentijdse kleding die je voor een klein prijsje kan kopen. Je vindt er kleding van wat duurdere merken maar je kan er ook terecht voor items van de H&M. Ik heb al eerder een Appel & Ei shoplog gedeeld met mijn aanwinsten. Tip: Appel & Ei is ook te vinden in andere steden!

Eiland 5 | https://appelenei.nl

In the kitchen, Clara uses storage jars to separate the food and maintain the taste. . Storage jars. Materials: glass and silicone. Price per item from DKK 25,90 / EUR 3,64 / FO-DKK 30,34 / ISK 658 / NOK 38,40 / GBP 3,64 / CHF 4,68 / SEK 36,60 / JPY 403 . In stores only while supplies last. . #kitchenideas #kitchenjars #homeandinteriors #sostrenegrene #søstrenegrene #grenehome

A post shared by Søstrene Grene (@sostrenegrene) on Apr 20, 2018 at 10:01pm PDT

5. Søstrene Grene

Søstrene Grene is geheel gefocust op hygge, ook wel het Deense woord voor ontspanning en gezelligheid. Het assortiment bestaat uit woonacessoires, kantoorartikelen, hobby benodigdheden, kookaccessoires en speelgoed. Alles is in de Deense stijl: zachte kleuren, natuurlijke materialen en eenvoudig qua ontwerp. De winkel speelt in op duurzaamheid door hun materialen: bamboe, glas, hout of geheel zero waste. Tevens zijn de producten vaak zonder verpakking, om te besparen op de kosten van de verpakking én vermindering van de milieu-impact. Wanneer je hier langsgaat onthoud wat Anna en Clara zeggen: “Denk eraan: koop alleen wat u nodig heeft!”

Melkmarkt 28 | Sostrenegrene.com

Ben jij al bekend met één van deze duurzame winkels in Zwolle? Let me know!

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *