Persoonlijke update: hoera, ik ben afgestudeerd! (en wat nu?)


Hoera, ik heb mijn bachelor Media, Informatie en Communicatie behaald. Wat zijn mijn plannen na het behalen van mijn diploma? Eh, geen idee!

Op 9 april moest ik mijn afstudeeropdracht inleveren. Het plan was eigenlijk om in september al af te studeren. Helaas lukte dat niet omdat mijn docenten twee weken voor de inleverdatum aangaven dat er wat mis was gegaan. Ze hadden namelijk vooraf mijn plan van aanpak niet goed nagekeken. Ontzettend vervelend en daardoor kon ik niet eerder afstuderen. De afgelopen maanden ben ik daarom druk geweest met het aanpassen van mijn verslag. Het resultaat is een blogstrategie en een bloghandboek voor de non-profitorganisatie van ProVeg. Afgelopen maandag was het tijd voor mijn presentatie en ik was aardig zenuwachtig. Ik plaatste een foto op Instagram en kreeg ontzettend veel reacties. Heel erg bedankt voor jullie support!

Ik heb vandaag mijn afstudeerpresentatie ? Over een uurtje weet ik of ik eindelijk afgestudeerd ben. Dus als je positieve vibes wilt sturen, heel graag ✨??

A post shared by Claire Kemperman (@clairecodi) on Apr 23, 2018 at 12:40am PDTAl die lieve berichtjes hebben zeker geholpen. Mijn presentatie ging namelijk heel erg goed. Ik kon mijn gehele onderzoek uitleggen binnen de korte 15 minuten en wist antwoord te geven op elke vraag. Zo’n verdediging is best spannend omdat je vooraf niet weet wat voor vragen je krijgt. Gelukkig ging het hartstikke goed. Na de presentatie kreeg ik eindelijk mijn cijfer te horen. Ik heb mijn afstudeeropdracht afgerond met een acht. Een mooi cijfer en ik ben ontzettend blij dat ik ben afgestudeerd. De bachelor Media, Informatie en Communicatie is in de pocket!

Wat is Media, Informatie en Communicatie?

De vraag die ik nu regelmatig krijg is: “Maar wat houdt je studie nu eigenlijk in?” of “Wat kan je nu worden?”. Goeie vraag! Tijdens mijn studie heb ik mij vooral gefocust op online content. Hierbij kan je denken aan:

  • Schrijven van een SEO-geoptimaliseerde tekst;
  • Fotograferen;
  • Beeldbewerking en beeldcreatie;
  • Sociale media;
  • Online marketing.

Eigenlijk komen al deze elementen ook terug op mijn blog. Zo plaats ik geregeld foto’s op Instagram, probeer ik grappig te zijn op Twitter en schrijf ik teksten die ook nog eens goed vindbaar zijn in Google’s zoekresultaten. Daarnaast verspreid ik mijn blogs via Facebook en vind ik het ontzettend leuk om foto’s te maken van mijn dagelijkse bezigheden. Dus wat kan ik eigenlijk ‘worden’ ? Nou een heleboel! Denk aan online marketeer, communicatie medewerker of online redacteur. Eigenlijk alles wat met (online) content te maken heeft.

Wat ga je nu eigenlijk doen?

Eh, geen idee. Ik heb besloten om mij te focussen op mijn blog. Ik wil graag een frisse start maken. Dit houdt in dat ik een nieuw logo laat maken, een ander thema ga installeren en meer artikelen ga plaatsen. Ik wil dus wat actiever worden op mijn blog. De afgelopen tijd heb ik weinig tijd gehad voor mijn blog. Nu is het tijd voor een nieuw begin. Ondertussen zoek ik naar een leuke baan in de regio Overijssel. Dus mocht je iets zien of horen: laat het me dan vooral even weten door mij te taggen of een e-mail te sturen naar info@clairecodi.nl. Mogelijk schrijf ik ClaireCodi ook in bij KvK zodat ik als freelancer aan de slag kan. Het lijkt me leuk om voor verschillende platformen te schrijven. Maar daar denk ik nog even over na. Eerst maar eens even bijkomen en bijtanken.

Ik hoop dat je het leuk vond om deze korte update te lezen. Mocht je nog tips of suggesties hebben, laat het me dan zeker weten!

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *